Barnkalas

Nu har vi kommit hem från barnkalaset.. Det hölls i en park med massa banor högt upp i träden. Killarna spändes fast i varsin sele och sen gick man ett par meter upp bland träden och hakade fast sina säkerthetslinor. Gå på lina, klättra och åka linbana gjorde man alltså uppe i träden. Superskoj tyckte killarna. Amélie gjorde en lättare bana med hade jätteroligt ändå tills hon klämmde sig och fick en grej i huvudet. , Emelie o jag gick på marken medan Sara var med och klättrade, hon tyckte det var jättehäftigt så vi drar kanske ihop ett gäng och åker dit någon dag.. :)

Kommer inte att lägga upp några bilder på barnen här på bloggen, en önskan från föräldrarna, vill ni se bilder så maila mig så kan jag skicka över!  :)

Hur som helst, barnkalset var jätteskoj, var ju ett par år sedan man var på något, haha. Fikade och hade det gott i solen, hade dock lite funderingar på vad som var lämpligt att ha på sig, slutade såhär:


                                                                                 

Gör kanske ett inlägg senare ikväll..


Supermat - Trevligt sällskap

Vilken kväll! Varmt, solen sken och mat ute i det fria. Mathias hade grillat och tillsammans med Annika fixat en supergod middag. Grillat kött, grillad majs o zucchini och till det klyftpotatis, två kalla såser (varav en var Tzatsiki), grönsallad och bröd. Mums Mums Mums. Men det slutar inte efter det, jag och Annika hade fixat en supersmarrig fruktsallad till efterrätt gjord på banan, äpple, färsk annanas, vindruvor, kiwi och jordgubbar. Riven vit choklad ovanpå och vaniljglass till, Himmelskt Gott alltså. Efter maten satt vi o pratade en stund, så trevligt så. Sedan tog jag lilla bilen och åkte till Anna för att titta på film. Sen som vanligt så filmen var redan igång, men jag hittade rätt på en gång. Var någon boxningsfilm eller nått, känns som jag mest hade händerna framför ögonen.. Haha, blev inte där så länge, men vi hann ändå snacka om igår och dom hade haft superskoj! Tur det :)

Nu blir det sängen och imorgon är det Barnkalas i en äventyrspark som gäller. Saras barn som har det och hon har tydligen bakat en massa gottit! Mer om det imorgon!!


Lördag och sol..

Just nu sitter jag inne fast solen gassar utanför, men jag vill ändå berätta för er om min gårdag!

Jag blev bjuden hem till Anna på en liten förfest innan hon, Emelie o jag skulle ut och göra stan.. Till detta behöver man självklart något att dricka, så Annika visade på kartan hur jag skulle ta mig till affären tio minuter bort. Sagt och gjort, skor, stegräknare och MP3 på och jag började vandra. Kom helt rätt på en gång (förvånad!!) Väl framme är det tält o grejer utanför, dom säljer våfflor och superbillig öl (1 euro per glas!), detta troligen för att det är någon slags helgdag här snart som firas väldigt mycket. Också på grund av denna helgdag sätts ett stort Tivoliområde upp mitt inne i stan under två veckor, Schueberfouer.

I alla fall, jag gick in i affären och skulle hitta något gottit att dricka. Stod där säkert tio minuter och velade om jag skulle ha sprit och slödryck eller en flaska vin. På grund av att jag redan då var matt och kvällen skulle bli tidig tog jag bara en flaska vin. Söta Stina var också sugen på choklad och velade i ytterligare tio minuter vilken hon skulle välja, Haha, så typiskt mig!! När allt var betalat (jag fattade inte riktigt vad hon i kassan sa, hon hade tydligen frågat efter medlemskort som jag hade sagt att jag hade, haha) gick jag hem i solen igen. Hemma var det käk och efter det var det bara att göra sig iordning. När jag var klar hjälpte Annika mig med bussen och jag lämnade huset med min flaska vin och en chipspåse.

Fick vänta på stattionen när jag skulle byta buss och när jag väl kom fram till Anna (två timmar försenad) var varken hon eller Emelie klara, haha. Satte oss på hennes rum och drack och stojade. Efter halva min vinflaska kände jag mig dålig och huvudvärken kom ganska rejält. Tror att kombinationen tre barn i 9 timmar och en flaska vin kan ha haft att göra med det. Berätta för tjejerna att jag nog skulle lämna dom tidigt och hinna med sista bussen hem.

I alla fall, man ger ju inte upp på en gång utan efter tolv lämnade vi Annas hus  och begav oss in mot stan. Kom kanske inte riktigt ända fram utan tog ett stopp på detta stora Tivoli, Schueberfouer. Där posade vi med stora gosedjur (och blev självklart rejält uttittade), tittade på alla karuseller och till slut så bestämde sig Anna för att spela något spel och jag och Emelie hejade glatt på. En av dom som skötte spelen gav mig och Emelie lite spelmynt, GLÄDJE!! :) Till sist så fixade Anna in oss på slänggungorna, helt gratis! LIKE! :) Blev lite småskraj när den åkte upp ett par meter i luften men där satt vi tre och tog kort på varandra. Väl nere på marken igen fortsatte vi i detta område, hittade massa gottit godis och försökte fixa lite gratissaker utan att lyckas. Till slut bestämde vi oss ändå för att försöka hitta ett ställe vi kunde dansa på, blev tipsade om ett och gick dit. Jag fick prata med vakten och fråga (Lägg märke att den konversationen hölls på franska) hur mycket det kostade och om det var mycket folk. 5 euro och folket skulle komma senare blev svaret som jag förstod, Stolt! :) Vi gick då tillbaka till Tivolit och där fanns ett ställe där de spelade musik och sålde öl, gick och dansade en stund men de var så trångt att vi gick ut ganska fort. Och vilken låt kommer när vi står på trottoaren om inte Rednex med 'Cotton Eye Joe'? Elin, de är ju din favorit!! Så där stod tre svenska tjejer på trottoaren och dansade som galningar och skrek för full hals, och självklart glor folk som dom fick ögon i present igår, haha... Den bjöd vi på.

Sen kände jag nog att det var dags att åka hemmåt, ingen idé att gå in på ett ställe, betala inträde och sen gå en timme senare. Tjejerna följde mig till bussen, vi kramades Hej-Då och jag tjuvåkte in mot stationen. Visste att jag skulle byta buss och på ett ställe såg jag den bussen jag skulle med men hann inte gå av. Som tur var körde den före oss sen, sedan svängde den av och jag insåg att jag var på väg mot fel håll och hoppade av bussen. Fick sitta och vänta en halvtimma på nästa buss men det var ganska skönt. Huvudet värkte och jag trodde jag skulle spy som en kalv, men icke då!! Till slut kom bussen, jag hoppade av på rätt busshållsplats och gick hemåt. Bloggade lite som ni såg och nanade gott i sängen.

Vid tolv idag gick jag upp (Annika hade av misstag ringt och väckt mig vid tio men jag somnade om, såklart). Var då själv hemma men familjen kom senare. Snabb lunch för dom sen åkte dom till ett badställe utanför stan med utomhuspool så barnen får bada lite. Var inte så sugen på att bada så jag la mig i solstol här ute på baksidan. Legat där ett par timmar, fått lite färg faktiskt. Sen när solen nästan var bort tog jag en dyna o la mig på ett trädäck som finns ett par meter upp, när solen sen var helt borta så såg jag på dynan att den fått kådafläckar så nu har jag fått skrubba den. Hoppas verkligen att det blir bra, attan vad jag gnuggade alltså.

Jag mår inte alls dåligt idag som jag trodde igår. Konstigt de där med bakisen.. Haha. Ikväll ska familjen grilla sen åker jag kanske till Anna på filmkväll. Bjuder på några bilder från igår!
 


        Jag                     Mitt sällskap               Vi Tre            Jag o Anna skojar        Schueberfouer            Anna spelar
                                                   
                     SpelMynt!! :)                          Slänggungorna                  Jag gungar                       Kvällens roligaste


Hemma..

03.15, det blev en tidig kväll. Jag kom inte ens in på ngt ställe. Berättar allt imorgon men nu blir de sängen.
Och jag kommer må dåligt imorgon, känner mig kass redan nu.. :( Ork...

Kaos!

Okej, Stina och mat kan ibland vara en dålig kombination. Min uppgift var idag att värma köttfärssås (som fanns i frysen), koka pasta och eftersom det troligen inte skulle räcka skulle jag också fixa en lasagne som fanns i frysen redo o klar.
När klockan var 12.10 (barnen äter mellan 12.00-12.30) hade jag inte satt igång med maten, smart där. Lasagnen skulle stå 50 minuter i ugnen så jag tänkte köra den i micron istället, 18 minuter. Köttfärsåsen o pastan var de inga problem med, men lasagnen blev aldrig varm. Tror att jag säkert körde den i 25 minuter o då blev den ändå inte bra.. Gahh..
Barnen åt i alla fall bara pasta o köttfärssås så lasagnen blev till mig = alltså en massa över.

Sedan när jag höll på att städa undan allt i köket (ja gott folk, JAG gör sånt) så kommer Max och säger att Alice gråter. Hon är så blyg så hon sa inte varför hon grät men tror att hon är lite rädd för Max. Så jag fick sitta med henne i knät i säkert en halvtimma. Till slut var det färdiggråtet, köket blev rent och nu är jag tillbaka här. Ska spela spel med Max, jag vann i kort över honom innan, :) Tjejerna städar upp alla leksaker och sen ska vi till lekplatsen här brevid.

Det blir stan med tjejerna ikväll. Måste fixa Vin först.. :( Uscha mig.. Får se hur detta slutar..

Förresten, fixat mitt första barnvaktspass, nästa fredag 19-00 utanför stan. DET kommer ni att få höra mer om..

Fredagmorgon..

Gahh, jag var supertrött när klockan ringde imorse. Näsan var täppt och jag hade INGEN lust att gå upp. Men, det gjorde jag i alla fall, frukosten kom i magen och sen satte jag mig här och läste lite kommentarer, I Like Kommentarer!!
Helt plötsligt var klockan alldeles för mycket och kläder skulle på, barnen skulle borsta tänder, jag också. MItt upp i allt vill Amélie att jag plattar hennes hår och när plattången är igång kommer Amélies lekkamrat. Jaha, men hon skulle ju ha platt hår så Alice fick titta på medan krull blev rakt.

Nu leker flickorna där nere, målar och så, Alice åker inte förrän i eftermiddag så lunch till hela högen ska de bli. Max och jag ska spela kort nu, jag kommer såå att förlora. Vet inte om jag sa det, men tvätten blev inte misslyckad! Stolt! :)

Eventuellt blir de stan ikväll/natt med au-pairtjejer, får se om jag orkar bara.. Update on that!

Torsdag...

Det blev ett långt inlägg imorse och efter det begav sig ju barnen och jag till Sara och hennes barn. Jag satt bakom ratten och GPS:en satte igång att snacka. Jag har varit hos Sara EN gång innan, så jag visste ungefär hur jag skulle åka. Men GPS:en ville att jag skulle åt helt fel håll. Och vad säger den då om inte:
-Du är ifrån din rutt. Kör om din rutt!
Gahh, sedan visade de sig att jag tagit Rue de Tréves när det skulle vara Route de Tréves. Saken är att den gatan inte fanns, den vi skulle till alltså. Med GPS:en avstängd var det enda som gällde att följa mitt minne. Och vad tror ni händer?
Jag Kör Faktiskt Rätt! :) Så Stolt!
Jag och Sara satte ganska omgående igång med vårt muffinsbakande. När de var klara var de lunchtime, pannkakor :)
Det blev smaskens och sen lekte vi kurragömma allihopa och hoppade trampolin. Muffinsen var gottigott och vid femtiden åkte vi hem efter drygt 7 timmar hos dom. Hittade helt rätt och väl hemma var det typ bara att byta om och sedan iväg till ett Friskispass. Denna gången (efter tre gånger med samma tränare) var det en annan tjej som höll i passet. Stundvis var de riktigt tufft och det var skönt att få de gjort. Hem igen, dusch, käk och nu sitter jag här.

Bjuder på lite muffinsbilder innan jag försvinner härifrån! Hoppas att ni blir ruskigt läskade!



Du är ifrån din rutt. Kör om din rutt.

Dom två meningarna har jag nog till och med drömt om och då snackar vi mardrömmar!

Internet har legat nere här hemma ett par dagar så jag har inte kunnat blogga! (troligen har det inte fungerat för att jag har laddat ner en massa så nu är det slut med det!).

I alla fall. I tisdags var jag och Amélie i en park, och vi tog hjälpa av GPS:en att komma dit. Saken är att jag har varit där innan och körde som jag gjorde då, men då säger rösten:
-Du är ifrån din rutt. Kör om din rutt. 
Så jag körde tillbaka på den vägen jag var på innan men hon fortsatte att säga samma sak. Så helt plötsligt visste jag inte vart jag var utan körde bara på måfå. Amélie tyckte att vi skulle vända men jag bara:
- Vi fortsätter en bit till, vi kommer nog fram snart.
Och helt rätt hade jag för plötsligt var vi vid parken! :) Lekte ett par timmar och sen åkte vi hem, och då helt utan att köra fel.
 
På kvällen var jag och tränade Friskis ensam. Tog bilen själv och körde utan GPS:en, körde faktiskt bara fel en gång. Tänkte bara visa upp Annikas medlemskort lite snabbt men då säger en av värdinnorna:
-Do you mind if I look?
Så då visade jag kortet och hon verkade tro att jag både var Annika och instruktör som det står på hennes kort. Haha, Gratis är gott. Passet var i alla fall helt okej, det finns verkligen blandat med folk på dom där passen kan jag säga.. Körde hem utan att komma fel och det blev en lugn kväll.

Igår, onsdag kommer ju städerskan så vi skulle ut ut huset vid nio och träffa lite andra barn i piratparken inne i stan. Jag skulle ta bilen och hade kollat mycket noga på kartan och skulle ha med den. Först hamnade jag i fel fil och var tvungen att svänga fast jag inte ville det. Skulle då in på en gata och och vända och när jag hade fått runt hela bilen säger Max:
-Stina, här får du inte köra för det är enkelriktat.
Jaha, då var det bara att vända igen och till slut kom vi ut på den vägen jag trodde vi skulle på. Men då visade det sig att jag (självklart) hade varit på rätt väg från början, så vände vi igen och var tillbaka där vi började började. Sedan körde jag så som jag trodde man skulle men helt plötsligt var jag uppe i ett bostadsområde och när jag kollade kartan var vi i helt fel område. Gahh, satte på GPS:en och kom till slut rätt. Då började problemet med att hitta parkering. HELT OMÖJLIGT!
Sedan är saken den att i Lux är det otroligt mycket enkelriktat och det är sååå jobbigt!! Så jag körde så attans fel, vi fick vända och byta filer och hela baletten, helt hopplöst. Amélie satt i baksätet och sa:
-Detta är den värsta dagen!
Jag frågade varför och hon sa att hon bara ville till parken. Max ville också till parken och sedan satt Amélie och sa:
-Din Ärthjärna.
Vem säger du till frågade Max, till GPS:en för att den hela tiden säger:
-Du är ifrån ditt rutt. Kör om din rutt.
Tillslut knödde vi in oss i ett parkeringsgarage med världens minsta rutor. Då hade vi åkt bil i drygt en och en halv timma som egentligen bara ska ta tio minuter! Haha, vad säger ni om mina kör egenskaper? Men det slutar inte där, mer kommer sedan.

Men i alla fall, vi kom till parken och alla barnen lekte ett par timmar, dom andra två familjerna skulle vara kvar där och käka lunch men vi skulle till Annikas jobb och äta. Så tillbaka till bilen och på med GPS:en. Det gick bra till Annikas jobb men när vi väl såg byggnaden började alla problem. Till att börja med åkte vi in på fel parkering och där stod en pakeringsvakt som bara pratade franska. Jag skulle få fram att vi hade åkt fel och skulle till huset brevid. Pekade och försökte men han fatttade nog inte, nu i efterhand har jag kommit på att jag pekade på huset vi skulle till och sa á la maison (alltså hemma). Men men, det löste sig och vi åkte in där Annika brukar åka in, ner i ett undergarage. Där var den en bom och jag tryckte på alla möjliga knappar och helt plötsligt hör jag en röst. Också fransk och då framgår det att jag inte får pakera där om jag inte jobbar det. Till min räddning kommer en engelsktalande man som hjälper mig,så jag får köra in och vända och han visar in mig på Världens Minsta parkering Ever!! Men men, sedan in och på franska förklara att vi är besökare. Det fixade sig och sen kom Annika och det blev mat! :) Puhh.. Saken är att min telefon hade hängt sig och jag stängde av den om kom inte ihåg PIN-koden så jag kunde inte få tag i Annika, annars hade hon självklart hjälpt oss, men jag klarade mig på egen hand!

Efter lunchen var det tillbaka till parken, tog parkeringshuset ganska omgående, backade till och med in i rutan, det ni!! Barnen lekte ett par timmar och sedan försvann dom andra lek-kamraterna och vi käkade en glass innan vi åkte hem. En vanlig glass kostar typ 2 Euro, nästan som hemma men det känns dyrt!! Hem gick det väl sådär. Jag trodde att vi skulle komma på en väg men helt plötsligt var vi på en annan, men men, hemma till slut. Sen var det att byta om och Annika och jag åkte till en park för att vara med på Friskis utomhuspass, precis samma som på tisdagen men utomhus. Sedan hem och lugn kväll igår också!!

Nu ska vi snart iväg till Sara och hennes barn och leka, får se hur jag hittar dit, GPS:en ska med men får väl se hur många gånger den säger sin typiska mening. Uppdatering på det!!!

Tisdag..

Max är hos en kompis och Amélie leker skola med sig själv på sitt rum så jag hinner slänga ihop ett litet inlägg. Jag och Amélie har pysslat idag, jag har gjort en fin prinsessa som jag måste skryta med sen!! Haha..

Och vet ni vad? Jag har slängt in en maskin tvätt för första gången, jag kommer Sååå misslyckas. Haha, blir till HM imorgon och shoppa nya underkläder för hela lönen. Haha, hur ska detta år sluta?!

I eftermiddag ska jag och Amélie till en park, ensamma. Jag ska köra med GPS:en och jag känner på mig att den kommer bli min bästa vän! Haha.. Dessutom ska lunch käkas, Stina Fixar!!

Ni får en uppdatering senare!!

Sena kvällen..

Nu är min film slut och internet har kommit igång igen. Det ville inte riktigt som jag innan..

Angående kursen (Elin!) så ska jag alltså om drygt fyra veckor börja läsa franska, en kurs som min familj betalar. Idag var det inskrivning på skolan, om tre veckor ska jag tillbaka dit och göra ett nivåtest eftersom jag läst franska innan. Efter detta nivåtest och ett samtal med en lärare blir man inplacerad på en kurs utefter sina kunskaper. Jag kommer alltså läsa franska med andra människor som är ungefär lika bra på franska som mig! Jag börjar dock bli lite orolig att jag inte kommer fatta ett ord av vad den där läraren säger, men det är ingen idé att bli nervös redan nu! Förstår du nu Elin?!

Angående Lux och Au-pairlivet här ska alla ni där hemma veta att jag har hamnat i en av de absolut bästa familjerna (tror jag i alla fall, det känns så). Franskakurs, mycket förmånliga tider med barnen (det handlar bara om ett fåtal timmar om dagen) och en massa andra saker ingår i mitt kontrakt. Tyvärr finns det au-pairer här som har hamnat i mycket värre familjer. En tjej har hand om en ettårig i princip från 7.30 till 19.00 nånting, kanske inte så himla kul i längden? En annan har hamnat i världens mest udda familj, dom vill inte ha kontakt med henne eller skapa någon relation så hon får typ inte umgås med dom. Hon får inte vara i köket medan föräldrarna är det, helmysko och dessutom får hon inte titta på TV! Henne är det faktiskt synd om! En tjej bor en bit utanför stan och hennes familj vill typ att hon jobbar nätter och helger, skoj skoj! Dessutom måste hon fråga om lov så fort hon ska göra något. Mindre roligt!

Så gott folk, oroa er inte, jag har det toppen, min familj är underbar och jag Trivs!!

Imorgon ska Max till en kompis och Amélie och jag ska eventuellt till en park på egen hand, det blir till att använda GPS:en då! Berättar mer om det då! God Natt Sverige..

Skype..

Nu har jag skaffat Skype, Stinalux89 heter jag. Så har ni Skype lägg till mig och har ni inte Skype skaffa så kan vi snacka gratis!! :) Dock fungerar det inte att installera in den trådlösa telefonen som finns till..:( Bättre att prata i den än att skrika in i datorn, får se om jag lyckas med detta på något sätt. Men som sagt, Skaffa Skype Nu!!

Idag var det då inskrivning på kursen. Jag och Annika åkte strax innan åtta (skolan öppnade åtta), jag körde den lilla bilen och Gud vilken skillnad det var! Tusan vad det varvade i den lilla blå manicken.. haha.. Vi cirkulerade runt efter en parkering och när vi såg den långa kön in till skolan släppte Annika av mig så jag gick till kön medan hon parkerade bilen. I kön var det säkert 50 personer redan och klockan var strax efter åtta bara. Kom fram en man till mig och försökte ha en konverastion, lite småläskigt men sen öppnades dörrarna och folk strömmade in. Det som följde sen var en timmas köande innan man lämnade in sitt körkort till en som skrev in en i systemet och kopierade mitt mycket vackra körkort och markerade att jag var Non-Debutant. Sedan fyllde jag i ett formulär och vi ställde oss återigen i kön. Vid kvart i tio var vi klara och jag har nu fått en tid till mitt nivåtest om drygt tre veckor, Plugg Plugg Plugg alltså. Sedan tillbaka till bilen och tusan vilken parkering Annika hade lyckats med! Hon hade fickparkerat mellan två bilar (såklart) och jag lovar det kan inte vart mer än 5 centimeter till varje bil. Så backade hon in lite fint i bilen bakom när vi skulle ut:
-Så gör man här sa hon. HAHA... Jag har mycket att lära!! 
Sedan släppte hon i alla fall av mig i stan och jag tog bussen hem. Väl här hemma var det pyssel för fulla muggar, HAHA, ordvits där eftersom det var just det jag gjorde, mönster till en mugg. Barnen gjorde till spargrisar, ska lägga in bilder på min mugg när den varit inne i ugnen imorgon. Lunchen blev lite sen men barnen åt toppen och mina stekta hamburgare var toppengoda, lyckades faktiskt med att inte bränna dom! :) På eftermiddagen läste jag och barnen Bamse och sen kom Mathias hem och då visade det sig att barnen fått sin senaste Bamse! :) Nu vankas det middag, Tunnbrödsrulle med svensk korv, svenskt tunnbröd och svensk rostad lök! Som sagt, jag bor i en svensk familj, dock i Luxemburg! Haha.

Bloggar säkert ikväll igen!! :)

Söndag..

RÄTTNING:

Först och främst ska jag rätta mig själv eftersom vissa uppgifter jag lämnat har visat sig vara felaktiga.

  • Familjen har INTE en sex-växlad Audi utan en Passat och ingenting annat!
  • Mattias heter inte Mattias utan Mathias!

Skulle dessa fel åter uppstå är ni mycket välkomna att påpeka detta för mig! :)

Vad har hänt nu då? Jo igår blev det lugnt efter shoppningen, gick dock faktiskt ut för att gå! Skogen här brevid är jättefin, tycker det är så vackert när det växer på trädens stammar som det gör här!! Gick lite fel men kom till slut rätt. Sedan blev det käk här hemma och Annika MatHias och jag tittade på film. Sedan blev det sängen ända tills klockan tolv idag (igen).
Frukost och strax därpå lunch. Jordgubbar med glass till efterrätt, Jummie! Sedan bytte vi om och begav oss till en park. Där träffade jag Emelie o Sara som berättade att det var en liten au-pairträff inne i stan senare på en glassbar! Vi skulle dit tillsammans.. Precis brevid parken ligger ett skogsområde som påminner väldigt mycket om Sherwoodskogen, Vackert! I den skogen finns massvis med olika motionsslingor och jag skulle ut och gå en sväng tänkte jag! Här i Lux finns ett mycket bra påhitt som man finner i denna skog, nämligen styrkestationer utmed vägen. Jag gick en runda på 2,7 kilometer och stannade säker 15 gånger för olika övningar, armhävningar, sit-ups, hänga i ringar och svaja med benen och olika häv-övningar i räck! Spännande va? Det var toppenroligt och på en station skulle man till och med hoppa bock! Toppenskoj :) Det måste jag göra fler gånger.

Sen bar det av hemmåt och direkt in i duschen, sen fixa sig iordning för att direkt ta bussen ner till stan till detta glasställe. Det gick kanske inte riktigt efter planerna. Sara o Emelie kom på fel buss och åkte nog vilse och jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Till slut gick jag in på glassbaren där dom andra skulle vara och mycket riktigt, där satt fyra tjejer!! Jag beställde in en glasskapelse med massa jordgubbar, hallon o vinbär. Helt okej och för sånt får man betala, 6,50 euro. Men men, smakar det så gör det! Satt där ett par timmar och skulle sen med bussen. Missade den med några minuter och självklart började det då att regna. Innan jag hittade till rätt busshållsplats var jag dyblöt och fick sitta där o vänta i 35 minuter. Men men, nu är jag i alla fall hemma och i sängen. Imorgon blir det inskrivning på min franskakurs!


Stolt!!

Som ni säkert förstår hade jag en lyckad kväll igår, kom hem ganska sent och behövde då såklart min skönhetssömn! Den varade till strax efter 12 och lagom tills jag gick upp severades lunchen. Efter den skulle resten av familjen till en park och efter det handla mat, jag hängde inte med utan blev istället skjutsad ner till Auchan, ett köpcentra där jag mötte upp med Malin och Sara (au-pairer). Shoppade lite, jag köpte bland annat smycken på HM och lite toalettartiklar.. Sedan skulle jag ta mig hem på egen hand. Hoppade på en buss och frågade om den gick till stationen vilket den gjorde. Fick vänta på stationen innan min buss kom men till slut så. Hoppade av på rätt busshållplats och kände mig rikitgt stolt som klarade mig så ensam!!

Nu är jag själv hemma, har kollat lite TV och film. Funderar nu på att gå ner i området precis här nere och gå en sväng. Eller inte, det började precis regna. Men blir det bättre ska jag bannemig ut, annars får det bli imorgon!

Bjussar på några bilder från igår!
På kortet till vänster: Jag, Anna, Emelie o Sara
På kortet i mitten:Umgås man med barn blir det såhär..!
På kortet till höger: Emelie, Sara, Jag o Anna


Mitt i natten

Lunch: Jag fick ju som uppgift att fixa lunchen idag, Blommig Falukorv med makaroner. Allt gick bra tills jag skulle hälla i pastan. Hur mycket skulle jag ta? Så mätte jag upp och satte igång med korven.. Vände på korven efter ett tag och satte mig och pysslade. När jag sedan kom tillbaka till spisen var korven helt bränd, som en skorsten, kul va? Fick jag ställa mig och skära bort det. Barnen åt toppenbra, allt tog slut, även pastan som jag trodde att jag hade gjort för mycket utav. Hoppas att barnen blev mätta iaf! Fick ju faktiskt mellanmål senare också, så dom svälte nog inte i alla fall..

Eftermiddagen: Barnen tittade på en film, Alvin o gänget tror jag. Jag satt på mitt rum och tittade på en gymnastikfilm, sådär bra!! Sen när kompisen hade gått hem spelade vi Bamse med knuff, och Jag Vann! Och JA kära läsare, ibland vinner faktiskt barnen när vi spelar spel!!

Kvällen: Nästan en timma försent kom jag till Malin och träffade för första gången Emelie. Hon sökte också till denna familjen men fick det alltså inte och är nu istället i en annan familj. Hon är jättenöjd och säger att hon trivs bättre där än hon hade gjort här, skönt för mig för jag skulle inte vilja va i hennes familj, hon har nämligen mindre barn.
I alla fall, efter ett tag åkte vi till en annan Au-pairtjej, Anna. Satt hos henne ett par timmar, snackde om det mesta och hade allmänt trevligt! Anna, Sara och Emelie är alla tre från Skåne så jag befann mig i Skåneland och efter ett tag hörde jag knappt vad dom sa längre!! När klockan närmade sig 00.00 gick vi ner mot 'stan', eller grund som det området heter. Gick in på ett ställe där och dansade i timmar. Träffade några andra Au-pairtjejer där också men de blev inte så mycket snack tyvärr. Vid halv-fyratiden lämnade vi klubben. Jag tog mig ner till stationen och betalade sedan 10 euro för en taxi som tog mig hem!! Saftigt kanske men man ska inte gå ensam i huvudstäder som denna om nätterna!! Nu sitter jag i sängen.. Funderar på en film innan jag ska sova??

Kan ju tillägga att man lägger upp en utekväll på annat sätt här i Lux. Man går inte ut förrän vid tolv och sen kan man festa på vissa klubbar fram till åtta-tiden på morgorna. Nu är jag ju inte riktigt van vid det men vem vet, om ett tag kanske jag är uppe ett helt dygn??!

Till alla er där ute, Hoppas Att Ni Sover Gott!


Så sött..

Som ni vet har ju barnen en kompis här idag (vilket leder till att jag hinner sitta här vid datorn och troligen också titta en film senare). Innan satt dom utanför dörren och spelade något spel så berättade Amélie att hon är förkyld för kompisen. Då säger han:

-Du är en söt tjej som är förkyld!

Hur sött är inte det? Mitt hjärta smälte.

Ska strax ner och fixa lunchen, bara jag inte bränner ner hela huset.. :S

Ingenting

Det finns inget att berätta! Kollat på film på datorn o nu ska jag sova! Har så ont i halsen så jag kanske ska gå till apoteket imorgon för att  köpa starka grejor!

Dessutom blir de blommig falukorv till lunch imorgon och lekkompisen till Max kommer redan vid halv-nio. Puhh!!

God Natt folket!!

Hemmadag..

Här följer ännu ett inlägg om mitt nya liv med barnen. Jag vet inte hur kul det är att läsa, men Hey, de är ju faktiskt frivilligt!
Vaknade sist av alla här idag och när alla kläder var på och tänder borstade började vi med allt pysslande. Jag och Amélie klippte ut figurer till våra koppar vi ska göra. Max gjorde en såndär toffs ni vet när man virar garn runt två pappskivor och sen klipper man upp o tar bort pappen och kvar blir det en garntoffs, här kallas de för kottar eftersom man sätter på ögon o grejer. Han skulle i alla fall ha en stor en som storebror till den han redan har. Saken är att jag tror jag felbedömde lite och nu har en riktig feting. Vi har redan gjort slut 150 meter garn och inte ens gjort en fjärdedel. Haha, de kommer ta tid och gå åt garn, saken är att jag får göra det mesta eftersom han bara tycker att de är kul på slutet. Kämpigt värre. Mitt i allt fick Amélie ett utbrott och ville inte pyssla mer, absolut INTE med porslinet. Haha, grät och jag fick mer eller mindre panik, men nu har man vart med om det också. Allt löste sig och nu håller hon också på med en 'kotte', en röd som Max mest gör eftersom den är mindre. Mattias fixade lunch och vi andra spelade Bamses 'fia med knuff', jag var skalman (den smarta SPSP:aren). Självklart vinst till mig! :) Fortsatte med pyssel och lek utomhus efter det och till slut kom Annika hem och nu är jag ledig! Hon håller på och fixar mat också, är det ett lyxhotell jag har kommit till eller?

Kanske kommer ett inlägg ikväll också så håll ögonen öppna!!

Äventyr! :)

Imorse lämnade vi huset vid strax innan nio och begav oss till Auchan, ett köpcentra i centrum. Barnen fick varsina par med gummistövlar och lite fika till dagen. Sedan åkte vi vidare, självklart med mig som chaufför till en park med en massa roliga ställningar att leka i. Dock stannade vi inte för att leka utan bara för att titta och sedan åkte vi till en annan park med ett stort piratskepp. Där hade vi möte med två andra barn och deras Au-pair. Sara heter hon och är toppentrevlig. En annan svensk au-pair sprang förbi och och mitt i allt fick jag veta att det är au-pairträff på fredag och en runda på stan med klubbarna och så. Förhoppningsvis ska jag träffa Sara och hennes kompis innan så vi kan åka tillsammans dit vi nu ska! Spännande va?

I alla fall, efter dryga två timmar där kom Mattias och hämtade oss sedan körde jag till IKEA som ligger på gränsen till Beligien, så nu har jag varit i det landet också! ;) Käkade lunch där och nu kan man säga att jag trummar på de svenska traditionerna när jag åt köttbullar med brunsås och POMMES! Haha, nu är det testat också.. Sedan blev det en snabbis inne i affären och sedan in i 'Specierers Suédois' (en affär med bara svensk mat). "Normala" människor handlar kanske lite svenska chips som dom vill testa, vi handlade tre påsar för drygt 110 Euro. Haha, folk kollade mysko på oss! Jag ska lägga upp en bild på falukorven sen! Sedan for vi hem igen och barnen sitter nu och tittar på film, lugnt va?

Kan ju passa på att säga att städerskan varit här idag och gjort jättefint i mitt rum. Alla slarviga högar med prylar ligger nu fint upplagda, Lyx?

Förhoppningsvis blir det en sväng på stan för in del senare och kanske också ett utomhuspass i en park med Friskis, Gratis, och vad är det vi säger? Gratis är Gott! :)

Kvällen..

Passet gick bra, jag blev faktiskt inte allt för trött och det var rikitgt skönt att få komma igång lite! Eventuellt blir det ett pass imorgon också! Hoppas Hoppas Hoppas! Fick dessutom låna skor av Annika. :)

Efter passet blev de dusch o käk, faktiskt tunnbrödsrulle med korv i. Mums! Nu är det snart dags för sängen igen. Ska nog låna en Bamsetidning av Max och läsa så man somnar sådär skönt ni vet!

Imorgon är det nya äventyr!! Två parker ska klaras av och förhoppningsvis så kommer jag att träffa en annan svensk tjej som är Au-pair, 'våra' barn ska nämligen träffas i en park! :) Sedan bär det av mot den belgiska gränsen och IKEA! Dels lite saker hit hem (la ni märke till 'hit hem'?) och dels en massa svensk mat som man kan köpa där. Köttbullar, falukorv och Kalles kaviar! Sedan ska jag på eftermiddagen förhoppningsvis få lite fri tid och kanske hinna in till stan en stund, spännande!!

Vill bara upplysa er om hur centralt Luxembourg City faktiskt är:
20 min till Belgiska gränsen
20 min till Tyska gränsen
20 min till Franska gränsen
Det ni!

Kan ju också passa på att säga att det finns en flygplats här i stan som ligger väldigt centralt, därför dånar det rejält när planen lyfter och låter en massa. Jobbigt kanske? Som tur är är det inga flygningar mellan 00-06, som om min skönhetssömn skulle störas av det?!

Nu kallar Bamse och sängen med höga röster!

Gott folk, jag trivs!! :) Oroa er icke..

Faran i trafiken!!

Moahaha, vilken stjärna jag är (nästan i alla fall)!
Efter frukost imorse blev det alltså bil till första parken för dagen. Jag satt som chaufför, barnen var fastspända och Mattias satt brevid, mest upptagen i telefonen. Alla som känner mig vet att jag hatar dragläge, speciellt i okända bilar!! Tänk er då en Stina i en stor fet Audi kombi, tur för min del att den har så stark motor att den inte är så känslig på detdära! Så alltså det gick Toppen! :) Lycka!

Det största problemet är egentligen här vid huset, den lilla uppfart som finns är jätteliten och smal, lite småknepigt att komma in! Malin, du vet vad jag pratar om va?

Hela första resan gick alltså bra, vi kom till parken och lekte. Max lärde sig att hjula ordentligt och har gjort sina första flickisar med min hjälp. :) Han tycker att det är toppenskoj!  Sedan kom vi hit hem igen, spelade spel, Bamsespel och när det gäller Bamse är det självklart att jag vinner. (för första gången här och vi spelade en MASSA spel igår!) Vann också ett annat spel, och det gör mig mycket stolt. Mattias fixade lunch och sen skulle vi ut i bilen igen! En annan park och dit gick det toppen! Lekte och barnen fick lite utmaningar i de olika ställningarna och var helt svettiga när vi åkte därifrån. Drog då till McDonalds för en glass. Det var då jag höll på att repa bilen för första gången. Höll på att backa in i en annan bil som kom, Mattias bara:
-Akta!! (med panik i rösten, kanske inte så konstigt)
Nu i efterhand är det rätt skoj! :) Mcflurry med smarties och jag har aldrig fått så mycket i min, plus där McDonalds!
Sedan hem igen, och vid ett filbyte var jag kanske lite nära en annan bil så han tutade, upppps! Annars så en lyckad dag i bilen om jag får säga det själv.

Nu ska jag snart iväg med Annika på ett Friskis & Svettis-pass. Medel heter det men ska vara ganska jobbigt, hoppas verkligen att jag orkar hänga på. Problemet är att jag inte har några inneskor, får se hur det löser sig, kanske lånar av Annika.

Förhoppningsvis hinner jag med ett inlägg ikväll när jag kommer hem också! :)


On our way..

Frukost avklarad och barnen har både fått tänderna rena och kläder på kroppen! (med hjälp av Mattias) 
Snart ska vi iväg i bilen till en park här i stan, kanske att jag får köra. Så alla som befinner sig i en bil i Lux bör se upp.. Sov lite oroligt inatt också, men drömde inte lika scary. Just nu sitter jag och kollar runt i lite bloggar innan också jag ska i kläderna.

Tills ikväll, jobba lugn folket. Och Hanna, stressa inte ihjäl dig med jobbsökningarna.

Det efterlängtade inlägget..

Nu kommer det, vet att ni alla har väntat.. Jag har överlevt ett dygn i Lux, det är inte alla som kan säga det! Jag lämnade alltså LImmared vid 15 igår och begav mig mot Säve i sällskap med Mor, Far och Yster. Anders hade jag pussat Hej-Då tidigare hemma med tårar i hela ansiktet.. Checkade in mitt för tunga bagage (17 kilo) och slapp straffavgift som tur var. Sedan blev det en sista svensk glass innan jag gick igenom säkerhetskontrollen. Lade ur datorn och packade upp allt som fanns i fickorna, mobil, telefon, MP3, pass, stegräknare och hela köret. Gick igenom 'ramen' och självklart pep det. Så där ställer jag mig i ett stort X med min batmantröja på och blir visiterad, bra start va? Familjen skrattade och jag vinkade sista Hej-Då. Tårarna var nästan framme och när jag står i kö in till gaten så börjar 'Black Betty' spelas. Vår älskade gymnastiklåt som vi tog guld med i våras, hur ska man kunna hålla tillbaka tårarna då?

Resten av resan gick bra, Mattias hämtade mig på flygplatsen och barnen kramade mig Välkommen när jag kom hit. Fick mobilnummer, mobil och bankkort redan då. Lägger upp nummret inom kort. Sedan blev det första natten i MIN säng, aningens hård och jag som inte brukar drömma hade världens mest underliga dröm. Jag var i OS och vann guld i kanot, alla hade sett det på TV hemma och det var ingen som hörde av sig och grattade mig. Då blev jag flyförbannad på mamma.. Men lilla mamma, du behöver inte oroa dig, det var bara en dröm.

Vaknade idag och sedan var det barnaktiviteter hela långa dagen. Vi har spelar spel (massor av spel), lyssnat på ljudbok och varit på en lekplats precis här brevid. Full rulle helt enkelt. Nu på eftermiddagen/kvällen fick dom titta på en film och jag hjälpte till med maten. Jag har nu gjort min första köttfärssås och den blev jättegod! :) Fläckade självklart ner min vita tröja som nu ligger i blöt och ska in i maskinen imorgon. Har hunnit packa upp en del också, garderoben är inte längre tom och jag ska fixa upp en bild på det så småningom. Bilder och hälsningar är utplacerade.

Imorgon blir det nog ett äventyr till en park, jag ska troligen köra bil, eventuellt ensam med hjälp av GPS:en. Ni lär få veta hur det slutar! Nästa vecka är det inskrivning på min franskakurs som startar om drygt en månad!

Antar att allt hemma på Stenhälla känns som vanligt? Tillbaka på jobbet och så, jag tänker på er! Kommer ett mail till jobbet inom kort Mamma!

Älskade Anders, tänk att så mycket vatten kan komma ut ögonen på grund av någon! Du är speciell och älskad!

Alla vänner, ni finns i hjärtat,hoppas jag finns i erat. Ni vet hur rädd jag är för att bli bortglömd!

Malin, min Au-Pair-förebild, du är toppen du! Fina hälsningar och pep-talk, du är uppskattad!

Maja, kom ner nu, du skulle ju hjälpa mig när jag är lessen juh! Du får också ett mail snart, och ha det toppen i Bulgarien när det nu är du åker!!

God Natt Sverige!

EnLux

Nu till slut är Stinaenlux faktiskt nere i Lux. Allt har gått bra, ska berätta om visitationen på Säve imorgon.
Rann en tår ner för kinden när jag läste kommentarerna i förra inlägget.

Nu ska jag kila ner igen, skriver mer imorgon. Då ska det packas upp och kort ska upp på väggarna.
Ville bara att ni alla skulle veta att allt är bra med mig. Puss

Überstressad

Jag är superstressad! Åker från Limmared om mindre än en timma, Gahh! Det ska packas och jag ska göra mig iordning och värst av allt, Anders ska åka.. :(

Johan var förbi och sa Hej-Då, urgulligt!

Sista måltiden är uppäten, favoriten Löksås med fläsk, tack för det mamma!

Och igår blev det lokalen och Hej-Då till alla där, mycket trevligt...

Nu hinner jag inte med mer, sista inlägget från Sverige börjar gå mot sitt slut!

Hej Då Sverige, alla mina kära vänner o familj o Anders, Ha det toppen, jag kommer att tänka på er Alla!

Puss o Kram från mig..


Min Gud, min Gud vilka vänner jag har..

Idag har varit en känslosam dag kan jag erkänna. Aningens jobbigt att vakna och veta att det var sista natten på ett bra tag i Mossebo och dessutom bara en natt kvar i Sverige.. Sedan fixades lite ärenden i Tranemo innan vi begav oss hemmåt. Då satte jag igång med mitt rum, en del lades i resväskan, annat in i gaderoben (som nu är full eftersom andra kläder har tillkommit). Vek kläder, underkläder och träningskläder så att alla mina kläder nu ligger fint på sin plats, duktigt om jag får säga det själv. Sedan började då hela äventyret med att få i allt i resväskan utan att få det att överskrida gränsen på 15 kilo och detta äventyr fortsatte i princip under hela dagen. Nu tror jag att jag är klar, väskan väger drygt 16 kilo (tror att jag ska chansa på att dom inte märker det) och imorgon tänker jag klä på mig så mycket jag bara kan så jag får med så mycket som möjligt.

Ett annat äventyr som har genomförts idag är äventyret om mitt hår. Jag hade en plan på att försöka bli lite mer blond (det är väl så man lyckas i Lux Malin?) så Annika la i blonda slingor i mitt hår. Det verkade toppen och när jag sköljde ut det såg det rikitgt bra ut, ända tills jag började föna det. Då visade det sig att medlet hade trängt ner i hättan och hela min skalp var blond och håret var prickigt. Första reaktionen var bara att skratta sedan kom paniken. Det såg faktiskt för jävligt ut, typ som en rysk hora, haha.. Så Annika och jag åkte till Tranemo och köpte mer färg till håret. Så nu ser det faktiskt helt okej ut, tack för det Annika! :) Sedan medan vi satt och väntade på att maten skulle bli klar ser jag hur det kommer en bil och ut ur den kommer ett gäng med världens bästa vänner, mina Alltså! Grät redan när jag öppnade dörren, att dom kommer bara för att säga Hej-Då!  Sedan när de hade med sig en gåva, en SuperFin bok om mig och bara mig med mina vänner. Bilder, texter och massa minnen samlade i världens bästa bok gjord av världens bästa vänner, Säger TACK till er Alla här! Ni rockar mest o bäst och Jag Älskar Er!

Sedan blev det god mat, grillat, Tzatsiki och tillbehör, Mums Mums. Annika fick sina paket innan glassen, Grattis i förskott där Yster! (och nej jag tänker inte nämna vilken ålder det är) Käkade Ben & Jerrys-glass med små gulliga isbjärnar i, och glass har nu blivit en underhållssport i vår familj sedan pappa fuskade med hur många isbjörnar han hade på sin tallrik. Middagen är nu över och jag sitter på altanen och bloggar i skenet från tända ljus i kronan i taket, låter väl mysigt?

Eventuellt åker Anders o jag till Dalstorp och Lokalen och säger Hej-Då till alla. Imorgon blir det nog långsamt, ska göra ett inlägg innan jag lämnar svensk mark i alla fall!

Nu börjas det..

Det kommer Inte vara sista gången jag säger det, det vet jag, men.. Jag har världens bästa kompisar! Och tro mig, jag har bevis! Igår var Frida, min kära gulliga lilla vän (med armen i gips) förbi här hemma (innan hon åkte till Tjörn för att heja på sin bror i segeltävlingar) och gav mig världens Hej-Då-kram. Sånt är bara sååå gulligt och värmer så i hjärtat. Sedan har jag Therese o Elin som bara vill umgås umgås o umgås. Och som kommer komma förbi här hemma och säga Hej-Då på riktigt, det vet jag. Men den som har förvånat mest (och bäst) är vår käraste Robin (snyft). Han var precis förbi med en liten gåva, en blomma och världens Lycka-Till-kram. Han är helt övertygad om att jag kommer lyckas och få det bra,sådant behöver jag just nu! Lägger in en fin bild på den vackra blomman här...  

                                                 


Igår blev det som jag trodde friterad banan, och belive me, Det Var Himmelskt Gott! Sedan blev det:
-Silence! 
-I kill ya! 
Och självklart när det är dessa tre tjejer: Gymnastik :) Glädje & Lycka! 
Sedan blev det en liten promenad innan sängen fick besök.. 


Idag har det (suprise, suprise) blivit OS. Först gymnastik, damernas mångkampsfinal och USA fick revansch genom Guld och Silver före Kinas Brons (sedan förlusten i lagfinalen). Sedan blev det Tennis, en riktig rysare och jag tror att jag kanske har lärt mig hur tennis fungerar. Sverige vann i alla fall dubbeln och är nu i final. Därefter åkte Far och jag in till stan och mötte upp Moder och Yster som varit på Spa under dagen (jag ville inte med, eller rättare sagt lägga ut tusentals kronor på det). Middag på Jensen (IGEN), två gånger på en vecka, haha. Maten är supergod och musiken bra, i tisdags spelade dom Spice Girls, LYCKA! Jag slog mitt rekord i antal vändor 'hämta glass'. Nytt rekord: 5 gånger. Jag bjuder på en bild därifrån. 




 

Min kära Au-pair-Mamma, Annika ringde idag. Så gulligt gjort utav henne, hon ville bara kolla så att allt var okej inför söndagen. Och visst är det det! Herregud, Jag Åker Snaaaart! 

Vill bara passa på att säga, Grattis Elin & Linus till nya lägenheten och jobbet och sådär. För er börjar också ett nytt liv snart! I Love You Babe! ♥
 

Sista torsdag i Sverige på ett tag..

Är det inte lite stört att jag kan säga så? Jag tycker i alla fall det, men det börjar verkligen märkas att jag åker snart..

Kan ju göra en liten uppdatering sen sist. I tisdags blev det middag i stan, på Jensens där Anders o jag åt tre-rätters. Självklart startade jag med Tzatsiki som jag älskar, sedan blev det kyckling för min del, fläskfilé för Anders och det var bara såå gott! Lyckost mig så avslutade vi med glassbuffé, man får äta hur mycket mjukglass med topping som helst, snacka om att jag var i himmelriket och självklart åt jag mer än Anders, dock var han bättre på att forma glassen i skålen sådär fint, mitt blev mest ett berg med hälften utanför. ;) haha..

Igår gick jag och Yster upp 05.45 för att titta på Damernas lagfinal i gymnastik. Låg i varsin soffa med täcket på. Såg en av USA:s tjejer missa i både bom och fristående och det ledde till Kinas vinst!  Sedan vid halv åtta gick jag o la mig igen. Gick upp ett par timmar senare och Moder, Yster o jag åkte upp till stugan för att mamma skulle skura mattor (som en riktigt Moder från 1700-talet). Satt alla tre med stereon på högsta volym o sjöng med i Markoolios 'Ingen sommar utan reagge'. Jag bara älskar sådana stunder! Medan mamma skurade satt jag och Yster på bryggan o frös som två apor på Nordpolen och bara väntade på att åka hem. Väl hemma satte vi igång med maten. Pannbiff med lök, brunsås, kokt potatis och lingon, såå attans gott och helt rätt! Lycka! Sedan bar det av mot Tranemo och min säsongs sista gymnastikträning med tjejerna. Kanske inte den bästa träningen ever, jag kände inget sug efter att lära mig det nya friståendet heller med tanke på att jag troligen inte kommer att tävla med det på ett tag. Men men, jag kommer VRÅLSAKNA vår kära hall och alla timmar i veckan som man vart där tidigare år. Uscha mig.. Det värsta var nästan när träningen var över, då var det krismöte med ledarna eftersom dom inte får ihop ledare till alla grupper och detta kan man i princip skylla på mig (även om ingen säger det högt). Tillslut lyckades de i alla fall få ihop det så det känns väl lite bättre i hjärtat.

Idag har det blivit mer gymnastik påTV:n, herrarnas indivduella och när det var slut har jag faktiskt (stolt) städat toaletten i källaren så den är 'Super'fräsh! Ikväll blir det träff hos Therese o Johan med friterad banan, Elin kommer o kanske Linus också. Vi får se hur det blir med det där, ni lär få veta hur det slutar!

Stina har tjänat pengar.. :)

Okej, igår var en lugn dag. Besök i Tranemo på banken där jag ordnade lite med pengar o så, sen blev det expert där jag fick veta att jag inte har access till Microsoft Office-paketet (word o de där) fast det ligger på datorn och att det kostar 1400 spänn att köpa till, Nej Tack! Sen blev det hem och hela eftermiddagen och kvällen så gick typ Mor, Far, Yster och jag och tittade på varandra och hade urtråkigt, låter väl skoj? Senare på kvällen åkte jag i alla fall till Anders, det börjar kännas att det är få dagar kvar i Sverige, märks på både Anders o mig...

Vaknade upp där och begav mig hem tidigt för att Mor o Far skulle ha bilen till stugan. Lade mig då framför TV:n för att titta på gymnastik i OS, men nej då, man kan visa brottning, simmning och fotboll i repris men inte en enda snutt Gymnstik, Sååååå Dåligt! Så ja, jag somnade i soffan, vaknade upp lite drygt till lunch och därefter begav jag mig till Mummo & Ukki (mormor & morfar) för att hjälpa till och städa lite. En dryg halvtimma och en helt okej (mer än okej) lön för det arbetet. Lönen betalas självklart i Euro som kommer komma till mycket bra användning inom en vecka. På tal om det så började jag packa igår, väskan väger nu 15 kilo (så mycket den får väga) och jag har nästan fått ner allt, Gött Mos! Har äntligen skickat iväg ett mail till Malin, så om du läser Malin, titta i mailen!

Ikväll hoppas jag att det blir romantisk middag för två i stan (det är alltså Anders o Jag), hur det blir får vi väl se. Sedan ska jag gärna hinna med att träffa lite vänner i veckan och imorgon blir det sista träningen på ett bra tag, Uscha för det!
Och folket, drygt fem dagar kvar på svensk mark nu..

Andra Halmstadsvistelsen över..

Tillbaka hemma i Limmared efter nästan en hel vecka i Halmstad. Sista svängen tillsammans med världens bästa vänner. Vi kom iväg tidigt härifrån i fredagsmorgon, Therese, Elin o Jag och kom ner ungefär samtidigt som gänget därnere vaknade. Jag fick ÄNTLIGEN träffa älskade Frida med armen i gips, jag Älskar att hon är så klantig!!

Fredagen bestod i käk och fram mot kvällen också lite förfest eftersom Halmstads uteliv väntade på oss. Drinkar, plattänger och trängsel framför spegeln, precis som det ska vara när sju brudar ska göra stan. När vi insåg att regnet öste ner utanför och ingen frivilligt ville gå ända bort till busshållplatsen var det bara att börja kolla i telefonkatalogen efter ett taxibolag. När taxin till slut var beställd satt vi alla och drömde om att en dag få åka limousine. Efter ytterligare några drinkar kom till slut Taxin, och vet ni vad? Det var en LIMOUSINE!! Snacka om lycka och glädje. Folket längs ner satt och fotade som galningar, vi andra samtalade hövligt med den (snygge?) chauffören, Nicklas. Drog den om att vi var från Sthlm och var vana vid Stureplan och att vi nu bara var på besök i vårt Sommarhus, tänk vad fantasin flödar en sån kväll..
Kvällen var i alla fall mycket lyckad, vi kom alla sju in på 20-års och dansade som galningar. Shot i baren och brats överallt! Tyvärr blev det inte Limo på vägen hem och medan vi väntade på vår lilla buss kom 'Albert', en Bratwannabe som försökte vara Sthlm-are vilket bara resulterade i en massa dissande från oss. Han berättade att han var den 296:e att ärva tronen i England. Yeah right hörru! Men det bästa som kom ut ur hans snack var Hannas sköna (vad hon trodde diss till honom) mening:
-Men kungen är ju inte en Bernadotte!
Nej just de Hanna!! ;)

Men som sagt, en mycket lyckad kväll och jag säger bara, Tack folket för en sista utekväll i Sverige på ett tag.  

Lördagen började sent, frukost och en massa snack som vanligt. Sedan bar det av till golfbanan, åtta pers på fyra cyklar, vingel och en godgod glass innan vi började på banan, Min och Fridas glass var LÄTT godast! 18 hål på gamla banan, Stina slog 2 HIO:S (HoleInOneS) och inte en enda 10:a vilket resulterade i en storslagen seger, Grattis till mig där!!
Hem till stugan igen, racade med cyklarna och passagerare där bak, begav oss sedan till affären för att inhandla Godis & Snacks för närmare 250 spänn tror jag.. Så det ska vara! Tillbaka i stugan blev det Yatzy och väntan på Pizzan som var på väg. Efter ett tag kom käket och vi åt som grisar, Haha.. Spelet återupptogs och vem vann om inte JAG?! (okej, Frida och jag kom på delad förstaplats), Grattis till mig Igen!! Sedan käkade vi onyttigheter tills vi svullnade och satt uppe in på natten och pratade en MASSA skit, Jag Älskar Det!

Idag blev det upp tidigt, packade, städade stugan och begav oss sedan till McDonalds. Käk där och efterrätt på Max, ÄLSKA deras sommardessert med friterad banan, den gör mig till en lycklig människa!

Tack folket för en SUPERTREVLIG helg, den bästa på länge, och än en gång (med risk för att återigen vara tjatig),
JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA VÄNNER!

Innan jag avslutar ska jag bara lägga in denna replik:
-Faan vad jag hatar pengar!!
Den absolut mest använda frasen under dessa dagar!

Och helgens nya ord som man måste börja använda mer frekvent, Snippa! HAHA..








(En vecka kvar i Sverige, det börjar kännas i kroppen)






Första Halmstadvistelsen över..

Nu är jag tillbaka vid datorn igen! Nästan fyra dagar i Halmstad tillsammans med min Kärlek är nu över. Vi har haft det hur underbart som helst. Jag tänker inte gå in på en massa detaljer men den innehöll en massa mys, minigolf (och JA, jag erkänner att jag förlorade båda gångerna), en dag i Helsingör och lite shoppande (såklart). Jag säger bara, Älskade Anders, TACK för att du finns och lyckost mig som har fångat dig! Kan passa på att säga, Tjejer, jag fick köra Saaben och det finns bildbevis!

Imorgon bär det än en gång av till Halmstad, denna gång med världens bästa tjejer och en sovplats i Elin (Skogsmulles) stuga. Jag hoppas på ett stort gäng med glada brudar och mycket skratt! :) Lär komma en uppdatering om detdär. Men med tanke på detta så dröjer det alltså än en gång innan det blir något nytt inlägg.

Lite hälsningar här också:
-PAULINA! Jag kom inte in på din blogg, Vad heter du?
-MALIN! Jag mailar dig så fort jag hinner, hoppas att du fick jobbet!

NU blir det pizza! :)
Bjuder på en bild på mig och Anders, Gott Folk. Detta är ÄKTA KÄRLEK!
            
               


Världens Bästa Avskedsfest

Nu har jag varit alldeles för dålig på att hålla er uppdaterade om vad som hände i helgen. Men här kommer en redogörelse!

Sist jag bloggade skrev jag att jag skulle lämna in Darlingen som hade gått sönder, men när Yster och jag skulle packa ihop den såg hon (yster alltså) att jag inte hade tryckt in strömkabeln tillräckligt långt. (alltså har jag alldeles för klena armmuskler) man måste trycka in den först en bit och sen en bit till. Men snacka om lycka när jag insåg att jag inte skiljs från min Darling! :) Fredagen fortsatte i alla fall mot Tranemo där vi lämnade böcker och handlade allt nödvändigt inför festen, mat, kol och bestick. Vi hämtade också musik och bränbollsrack och sen bar det av mot Fåle där allt dumpades av. Hem igen för att göra klart medaljerna som vinnarna av Stinas Tipspromenad skulle få och skriva en lång lista med saker som inte fick glömmas. Sen blev det en stund framför TV:n innan vårt Pizzabud (Anders) kom med käk. Självklart blev det en cider för att fira semestern. Kvällen blev kort och vi la oss i tid för att ladda inför den Stora Festen.

Upp i Ottan (eller inte riktigt kanske) på lördagen. Jag och Annika insåg att vi var tvugna att städa (Mor & Far) kunde varit på gång hemmåt. När jag står med dammsugaren i högsta hugg och kämpar mot köksmatten hör jag att det ringer och innan jag svarar ser jag att det är ett utländskt nummer och tror då såklart att det är min Au-pairfamilj som hör av sig. Men när jag svarar hör jag bara:
- Hej gumman, det är Frida.
Efter det forsar tårarna ner för kinderna (har nästan gjort det varje gång jag berättat om detta samtal och nästan nu också). Det var så skönt att få höra hennes röst. Och på grund av sin klantighet (eller smarthet) har hon ju armen i gips och kan inte göra någon nytta på resturangen i Norge så hon kommer hem. Det var det bästa som kunde hända! När detta lyckliga samtal var över fortsatte vi med städningen, började lite smått med maten och åkte sedan ut till Fåle för att fixa det sista där. Väl hemma igen fortsatte vi med den goda maten och insåg att det skulle bli stressigt. Snabbt in i duschen och göra sig iordning. Vid tio i fem begav vi oss på cyklarna ner till Fåle för att vara i tid. Eftersvettades och började sätta upp frågorna till tipspromenaden och då kommer första gästerna. Gött, min fest hade helt plötsligt två gäster, snacka om lyckad!! Cider öppnades och vi började umgås som man ska. Tipspromenaden kom upp och folk började strömma in. Vid sjutiden kom (fyllo)Therese med resten av gänget. Cecilia hade kommit hem och överraskade mig, Jätteskoj!! Linus höll ett jättevackert tal för mig och grillen tändes. Stämningen var på topp och alla verkade ha supertrevligt. Sen (som man hade kunnat räkna ut) kom det några droppar och folket flyttade in i stugan. Jag minglade omkring bland alla och folk gick tipspromenaden och diskuterade skiljefrågan hej vilt, Hur många skor äger Stina? Rätt svar var 116 (58 par) och HannaPersson tog hem vinsten i Tipspromenaden och det var egentligen det enda hon därefter sa under kvällen. JAG HAR VUNNIT TIPSPROMENADEN!
Det kom folk från klassen, Lycka! Tror att vi ett tag var uppe mot 30 gäster, I like! :) Folk skrev i min gästbok och drack och hade roligt, precis som det ska vara. Sen blev det till de flestas glädje dags för Brännboll. (riktigt många som såg fram emot det) och alla sprang och offrade sig för sina lag. Riktigt roligt att se.

Kvällen avrundades tidigt, vid halv ett hade alla gått och vi började att röja upp lite smått. Jag tänker skylla den tidiga hemgången på att festen började så tidigt så alla blev så sletna och inte orkade! Jag, Hanna och Yster begav oss sen hemmåt på cyklarna. Yster besökte gräsdiket ett par gånger och det slutade med att vi ledde cyklarna hem. Innan vi sussade i sängarna satt jag och Hanna och hade ett riktigt trevligt snack på trappen. Min resa, Hannas vilja att resa pratades det om och jag läste allas inlägg i gästboken och ja Hanna, det kom en liten tår. 

Kort och gått den absolut bästa festen jag har anordnat (min första, haha) och jag hade hur trevligt som helst!! Folket verkade ha roligt och jag kan återigen säga, JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA VÄNNER!! Tack för att ni var med och gjorde min kväll till en lyckad sådan, jag kommer sååå minnas denna när jag är lite lessen, Ni är alla Guld Värda!



Söndagen blev lyckad tack vare Hanna som var hur SuperSöt som helst och hjälpte mig att städa upp i Fåle, jag hade inte klarat det själv! Tack Älskade Vännen. Vi städade, pantade (köpte godis för pengarna) och återvann glasflaskor, hur duktiga som helst. Sen la vi oss framför TV:n och tittade på en massa viktiga program och käkade Godis. Hade absolut tänkt att göra ett inlägg då men den ihållande Skallebangen hindrade mig tyvärr. Mor & Far kom hem, Hanna åkte hem till sig och till slut kom Anders. Yster och Jag käkade välbehövlig Tacos och Söndagen blev alltså en klassisk Dagen-efter-Dag.


Idag är det måndag, första riktiga dagen på semestern. Vi gick upp sent och skulle o fynda smink/hårtork men slutade med ingenting eftersom stället dels inte var öppet och dels inte längre skulle lägga ner och då hade den utförsäljningen, Mycket Konstigt. Sen bar det av till Dannike för att hämta nyckeln till Fåle som jag hade glömt i en bil som befann sig där och tillslut lämna in den på jobbet.


Nu snart bär det av på semester med Anders och vi blir borta ett par dar. Börjar i Halmstad och får se var vi sen tar vägen. Därför kommer det inte bli något bloggande på ett par dar, Håll ut tills vi Hörs/Ses igen!


Och återigen TACK för en lyckad fest alla ni som var med! 


Sista dagen på jobbet! :)

Yes, det är sant, idag är det min sista heldag här på jobbet. Sen har jag två veckors semster innan jag flyger iväg! Har en del inplanerat och det första som händer är Avskedsfesten imorgon. Jag vet inte rikitgt hur många som kommer, det verkar inte bli packat med folk men förhoppningsvis fler än vad man kan räkna på fingrarna. Alla tips-promenadsfrågor och klara, talonger är gjorda och ikväll ska jag hämta 'musikanläggning' (hos Elingumman) och förbereda lite i Fåle. Imorgon efter klockan fem, då Jävlar folket!! Jag räknar med att ni är där..

Igår blev det inget inlägg, orkade inte riktigt med under dagen och på kvällen när jag skulle sätta mig vid Nya Darlingen och skriva något (samt fixa lite festmusik) så startade den inte. Jag satte i laddaren men den ville inte, Yster försökte och fick till slut igång den men då laddade den inte. Sen helt plötsligt så dog den. :( Så nu måste jag åka och lämna in den, snacka om mindre roligt. Min Darling. Dessutom är jag inte säker på att de lyckas laga den innan jag åker och då är frågan hur jag ska få ner den. Ska Mor & Far skicka den, ska Broder ta med den ner i slutet av september eller ska jag kräva att Expert skickar ner den till mig. Alltså är det mindre bra på datorfronten, och festmusiken är väck. Kommer säkert sluta med att jag får sjunga och alla sticker från festen.

Men nu räcker det med sura miner. Allt kommer lösa sig, imorgon blir det fett roligt!

Kan ju passa på att säga att premiärträningen gick bra i onsdags. Skulle ladda upp en bild men vi var så förbannat fula så jag skonar er från det! Vi körde i alla fall på med dans (som jag inte kommer tävla med i år) och tumbling. Fick springa och ta i dubbelt så mycket som man är van vid. Men handvolt-sträcken blev faktiskt bra. Lyckades slänga mig runt i ett par rondat-flickis också. Men men, hur som helst, jag som aldrig  brukar känna av träningen känner smärta i baksida lår på insidan (finfin förklaring va?) och dessutom i hela fötterna (jag måste verkligen ha spännt tårna!). Men som sagt, en bra träning.

Nu är jag och Yster själva hemma också, det blir inte så mycket gjort men desto mer allmänbildade framför TV:n och alla våra älskade serier. Igår åt vi ingen kvällsmat men min mage var proppfull när jag gick o la mig ändå. Satt och tittade på en massa gamla kort och insåg hur (hemska?, fula?) vackra vi såg ut! MEN, katten lever i alla fall än..

GLÖM NU FÖR TUSAN INTE AV FESTEN IMORGON FOLKET!
Jag vill se DIG där!

RSS 2.0