Jag älskar mitt liv!!

Åhh, vilken lycka jag har i kroppen just nu! Jag har precis varit ute o gått i solskenet (passade in promenaden mellan två regnskurar) med skitbra musik i öronen (melodifestivalen, älska!)  och ett leende på läpparna. Jag är så lycklig att jag är här var jag är i Luxembourg, att jag lever i den underbara familjen som jag gör, att jag har en massa roliga o skojjiga vänner här och att jag har familj, vänner och pojkvän hemma i Sverige som älskar mig! Kan det bli bättre? Jag vet ärligt talat inte!

En stor del till lyckan idag är den härliga natten som gick. Friskis deltar i en välgörenhetsgala som går ut på att man under ett dygn går/springer runt runt runt i en idrottshall (Couqe) tillsammans med en massa massa andra människor från olika föreningar/företag. På något sätt får dom in pengar på detta (antagligen startavgiften, jag har dock inte betalat nått, Friskis gör de) och alla de pengarna skänks sedan till någon slags cancerfond. Vi svenska au-pairer har självklart dragit vårat strå till stacken och tog på oss större delen av nattens tider eftersom ingen annan ville ha dom! Så igår vid tjugo i elva kom jag in på detta Couqe och drabbades av världens lyckochock. SÅ många glada människor, en massa på läktaren och en massa i spåret, gåendes eller springades. Stämningen var otrolig, går inte att förklara. Vid elva bytte jag av Emelie som hade gjort sin halvtimma och min timma började (fick ta Annas halvtimma också som var sjuk och inte kunde delta). Där jag gick jag och tittade på alla människor som var så glada, Emelie hejade på mig och jag mådde så bra! Sista tjugo minuterna sprang jag och sedan var det dags för mig att byta, jag hade dock kunnat fortsätta hela natten, det var så roligt!! Kom upp till våran del på läktaren och träffade Elin, sedan satt vi tre och snackade skit tills de andra au-pairerna kom. Vi blev ett stort gäng och hade superskoj. Bestämde mig för att åka hem vid 3- tiden (sommartid kommer ni ihåg va?) och somnade i sängen vid 4-tiden, lycklig o trött..

Hänt annars i veckan då?
Ja, Amélie har varit hemma hela veckan med förkyldning/hosta/feber så jag har typ hängt med henne, haha. VI har kollat på TV o film under förmiddagen, det får man när man är sjuk. Dock har Amélie inte velat kolla så mycket men jag har övertalat henne. Sedan har vi såklart lekt en massa, både med dockor, petshops och lera. En hel del timmar, riktigt många faktiskt har vi spelat 'Finns i sjön' med Amélies PetShopskortlek, hennes nya favoritspel. Jag har ju börjat tröttna kan jag ju säga. Annars har det inte hänt så mycket. Var ju ledig tisdageftermiddag och blev ledig på onsdagen för att Annika var hemma med Amélie. Så då passade jag på att åka o snacka skit med Sara. Hade båda barnen på kvällen när det var träning för Annika & Mathias. När dom kom hem från träningen skulle jag in till stan o fika. Snälla Inga hämtade mig, dog av skratt när hon berättade att hon kört åt fel håll i min backen, mot riktningen och mot skylten som säger enkelriktat, haha. Blev en mysig fika på Italiano med en massa skratt.. Både i torsdags o fredags hade jag världens lyxbarnvaktsjobb.. I torsdag kom jag till familjen och då sov barnen redan så jag tittade på TV till föräldrarna kom hem igen. På fredagen var jag hos en ny familj, franskspråkiga barn men engelskspråkiga föräldar (som tur var). Dom la barnen innan dom åkte och sedan vaknade barnen inte under hela natten. Så jag låg i föräldarnas säng och tittade på film och sov tills dom kom hem, LYX!!

Dock försvann de mesta av dessa pengarna när jag i lördags åkte in till stan med några tjejer och shoppade upp nästan allt. Shoppar så sjukt mycket och får ångest sen när jag kommer hem så jag gömmer påsarna i garderoben, är det något slags tecken på att jag har ett problem? Idag tog jag mig i alla fall i kragen och packade upp alla påsar och hängde upp alla kläder. Och jag blev så glad för det var så sjukt snygga saker som jag hade köpt och jag är så nöjd med alltihopa, bra va?

Nu ska jag ta på mig en ny, oanvänd klänning,sedan gå ner och äta "fruskost/lunch" och sedan åka hem till Sara. Ska följa med henne och hennes handbollslag på match och hjälpa till att heja. Sara ska dock inte spela men förklara allt för mig!

Ha en bra söndag allihopa,vi hörs snart igen..!


Helgens Uppdatering

Japp, då var vi här igen..

Fredagskvällen spenderades hemma med familjen med middag och Let's Dance. Sedan fick kvällen en snabb vändning när Elin ringde och vi bestämde oss för bio på kvällen.. Efter Let's Dance (för övrigt bra att Morgan åkte ut, Heja Magnus!!) hämtade jag upp Tova och vi mötte upp Elin för filmen 'Confessions of a Shopoholic' ÄLKSA DEN! Verkligen min typ av film och så mycket bättre än hundfilmen veckan innan. Kul att jag var den enda som inte grät på hundfilmen och den som var närmast att lipa på shoppingfilmen, haha.. Säger det en del om mig själv eller? Hur som helst, en bra film, se den!

Lördag var det upp tidigt och vi begav oss till Trier. Elin, Tova, Camilla o jag. Och visst blev det shopping. En massa till oss alla. Vem övertrasserade sitt konto? Jag.. (Spelar egentligen ingen roll, läs längre ner så får ni se). Köpte i alla fall inga skor.. :) Men tre par solglasögon,älska! Kofta, kjol, linne, sockar och en väska och en massa smått, jag är nöjd i alla fall.. Käkade lunch med Eva-Lis hennes svenska kompisar, Ema och Hanna som också var i Trier för shopping.. Nice. Sedan insåg vi alla att pengarna verkligen skulle ta slut om vi inte tog oss hem. Så in i bilen och köpte lite alkoläsk på vägen till Lux. Sedan hem, käka mat, powernappa en stund och sedan på med partykläderna och partyfacet och iväg till Eva-Lis på förfest.. Kvälllen var lyckad. Jag höll mig hårt med Sara, en bra taktik, aldrig ensam när man är ute.. Vi två och anna hamnade på ett kebabställe där vi blev bjudna på sprit. Sedan kom vi aldrig tillbaka till dom andra tjejerna (anna gjorde). Jag och Sara var på samma ställe hela kvällen, blev bjudna på drinkar och snackade en massa.. Nice, tackar er alla för en bra kväll.. Bilder kommer här nedan..

 På väg till Eva-Lis

 Muskler

 Hela stora gänget

 Vi två..

Söndag var ju aningens ångest när jag insåg att jag supit bort mitt kontokort. Jag har aldrig med kortet ut men hade det denna gången för jag inte hade några cash, vad händer då om att jag inte tappar det och lite pengar någonstans som jag inte minns. Bra där Stina!!  Det roliga är att Annika o Mathias typ inte sa nått, bara:
-Aja, men då ordnar vi ett nytt på måndag..
Vet inte vad jag trodde skulle hända men i alla fall någon reaktion, är dom kolugna eller vad?
Nytt kort kommer i alla fall i veckan..
Resten av söndagen spenderades i sängen, seg men inte bakis..

Måndag igår, kurs och sedan eftermiddagen med Amélie som hade jobbig hosta.  Satt barnvakt på kvällen, helt stört, orkar inte ens gå in på det.. 

Tisdag idag, Amélie hemma igen så vi har lekt med lera o kollat film idag. Barnen o Annika åkte till läkaren på eftermiddagen så jag har varit ledig sedan halv fem.. Blir nog träning ikväll..


Hoppas alla ni där hemma har det bra, tänker en massa massa massa på er alla..

Avis..

Nu vill jag göra alla er icke-luxboende lite avundsjuka med att berätta att solen skiner som bara den, himlen är helt klarblå.. Jag har precis ätit min frukost bestående av hemmagjord fruktsallad ute på verandan iklädd endast t-shirt. Vädret är underbart och jag älskar mitt liv! :)

I eftermiddag ska barnen och jag till en park, förvånad? Ska gå mullepromenad med massa andra barn. Först går man en promenad i skogen och sen så leker man på lekplatsen efteråt, det ska bli så härligt! :)

Bjuder på två bilder från mitt fönster.

 

Ha en bra dag allihopa..

ELIN 19 ÅR

Dagen tillägnas Elin som idag blir 19 stora år...

Nu är vi lika gamla i drygt två månader! :)

Har under dagen fixat Elins present och barnen och jag har varit i en park (med elin o hennes barn o en massa andra svenskar) och haft det skönt i solen. Under kvällen fick Elin bestämma vad vi skulle göra. Först hade vi tänkt att åka till en relaxavdelning på ett badhus men när det kom fram att man var tvungen att vara naken ändrade vi oss. Skulle då istället och bowla men det fanns inga lediga banor. Så jag o Elin spelade biljard i en timma :) Vi var lika kassa både två.. Sedan blev det PizzaHut och Elin fick sin present..

Tack för en toppenkväll vännen och Grattis igen! :)

   

VÅR!

Vi har vår i Luxembourg, och jag älskar det! :) Solen strålar, gräset är grönt, barnen leker och alla människor är glada, kan det bli bättre? Både igår och idag har jag spenderat eftermiddagarna i olika parker. Barnen har träffat kompisar så jag har mest suttit och gottat mig i solen, Lyxaupair? Lyckan är i alla fall total, hoppas så innerligt att det härliga vädret fortsätter, då blir det desto fler parker! :)

Har kunnat förstå att vädret är bra i Sverige också, skönt att höra! Var alldeles för länge sedan det kom upp några bilder så här bjuder jag på tre:


     

Puss på er alla tills vi hörs igen..

GLÖMDE

Jag glömde ju typ det värsta på evigheter!!

Vet ni vad som hände när jag skulle gå ner o äta kvällsmat i fredags? Självklart står det en fet, hårig (JA!!) Megastor spindel i trappan och väntar på mig.. Det är läskigt hur feg jag har blivit de senaste åren när det gäller spindlar och hur snabbt pulsen går upp i max när jag ser en sån.

Försökte vara modig en stund och funderade hur jag skulle ta mig förbi den, rusa eller åka på trappräckte? Sedan insåg jag att jag inte vågade någon av dessa alternativ. Så då var det bara att ropa på dom där nere, såhär såg konversationen ut:
- (Med skräck o rädsla i rösten) MAX!! Max Max Max!!
- Ja?
- Ahhh, det står en fetingspindel här uppe och jag vågar inte ta mig förbi den!!
- Haha.. (han går upp för trappan)
-NEJ, Ta med dig Ronny också!!!  (farfar)
Max, Ronny o Amélie kommer upp, jag är superrädd att spindeln ska bli "rädd" och springa upp mot mig. Planen var då att springa in på mitt rum, stänga dörren och ställa mig i sängen.
- Ta med er papper också, den är SUPERSTOR!
Jag pekar nu på spindeln medan de alla tre kollar på mig som står och krampaktigt håller mig i räcket högst upp i trappan. Sedan tar Ronny den i handen (Gahh jag trodde jag skulle dö) och jag går in på mitt rum och tänker försöka lugna mig. Då säger Max att spindeln ska vara i hans förstoringsglasburk och letar sedan upp den. När jag till slut går ner håller dom på att få ner den i burken och innan Max stänger locket sträcker han självklart fram den mot mig för att hetsa. (vem påminner det om? Pappa? Tobias?) Jag tvingar dom att ställa ut burken på baksidan och resten av kvällen kan jag inte slappna av utan kollar hela tiden i taket och vart jag än går efter andra spindlar. Det beror nog på att mamma har sagt att spindlar alltid kommer två o två, är det sant? Jag tror såklart på dig mamma.. Saken är att sedan på lördagen bestämmer jag mig för att kolla in spindeln i förstoringsglaset, den var nämligen död (benen hade dragit ihop sig!!). Då visar det sig att den har hår och var fetfetfetstor!! Men vad händer sedan när jag ställer tillbaka burken och efter en stund tittar på den igen? Jo, den har börjat leva igen (jag hade inte öppnat något o gett den nått syre)!! Vilken jävla superspindel eller vad? Skräcken var i alla fall tillbaka!!

Berättade förresten för Annika innan om magen och hon tycker jättesynd om mig.. Jag har fått vila hela kvällen och hon har kommit med en massa tips och varit som dendär mamman som alltid tycker synd om en och vill ta hand om en. Så skönt att jag har en sån person i min närhet! :) Imorgon ska jag vara med på Amélies skola när dom ska låna böcker på biblioteket, superskoj! Har sett fram emot detta... Annika sa dock att jag absolut inte skulle tveka på att säga till dom om jag mår dåligt så får hon o Mathias ordna allt med det och barnen imorgon, sött eller vad? Hon erbjöd sig att hjälpa till att fixa med läkare också, snällt!!  Det blir det dock inget med än.. Vi väntar och ser om det blir bättre.. Hoppas på det..

Nu blir det en tidig kväll och hoppas att magen mår toppen imorgon. Har i alla fall fått behålla all mat idag, lycka! Kan man kanske äta som en normal människa imorgon?

Natti på er alla..


Helgen som gick

Nu var det ett tag sen igen, ska jag vara ärlig så har jag mest inte skrivit för jag vet att två av mina mest hängivna läsare inte har kontakt med omvärlden och datorer eftersom dom gottar sig i solen på Lanzarote, nämligen mamma o pappa. Sen kom jag på att jag också har en pojkvän och kompisar där hemma som vill veta vad som händer, och också en del här nere i Lux som läser och som jag inte träffat på ett tag nu, Inga o Maja till exempel! :)

Så, vad har hänt? Inget Superskoj egentligen, men vad sjutton ni får veta ändå..

I fredags var jag uppe tidigt och såg till att barnen fick frukost och mellanmål med sig innan jag körde dom till skolan. Farmor o farfar blev kvar här och fixade lunchen och sådär. När barnen var lämnade mötte jag upp Elin inne i stan, vi shoppade på Vero Modas rea, tre plagg följde med mig hem, ett par jeans (!) , en superfin tröja och en sommarklänning.. När vi bränt tillräckligt med pengar letade vi upp fiket alla pratar om, nämligen det med smaksatt varm choklad precis utanför slottet. I Luxemburg finns det ingen kung utan en storhertig som har en stor familj och dessa bor/jobbar inne i stan i ett stort slott. Utanför detta slott går det dygnet runt (tror jag)  en vakt, ni vet som vakten utanför slottet i Stockholm. Antagligen är det väl samma sak här som i Sverige att denna vakt inte får prata med någon eller le utan se stencool ut hela tiden. Saken vara bara att jag o Elin hamnade vid bordet precis mitt emot hans lilla "hus". Vi tänkte inte så mycket på det först, men sedan insåg vi hur kul han såg ut där han gick med sin roliga stil. Sedan sätter jag mig och störtler mot honom och man verkligen ser på honom hur han vill le tillbaka men inte får. Så jag o Elin skrattar åt honom och då kan han inte hålla sig. Han biter sig verkligen i kinderna för att hålla tillbaka skrattet men det går inte, HAHA! Att jag o Elin var lyckliga, vi hade lyckats att få han att röra på en fena. Sedan var det ju dessutom vaktbyte då det kommer ut två nya vakter och båda störtblänger på mig o Elin, kan ryktet ha spridit sig? Rolig fika i alla fall, vi var nöjda när vi gick därifrån och lär ju komma tillbaka!!

Sedan for jag och hämtade barnen, kom hem och åt hemmagjorda köttbullar av farmor innan vi tog på vårkläderna och gick ut på en promenad. Kom tillbaka och jag o barnen spelade kort medan den äldre generationen åkte o handlade. Sedan kom dom hem och jag hade börjat få huvudvärk (som jag haft tidigare i veckan också) så jag gick upp på mitt rum efter fikan. Vilade ett par timmar innan det var mat och därefter Let's Dance. När jag sedan hade lagt barnen orkade jag inte mer och huvudet värkte så jag la mig tidigt.

På lördagen vaknade jag med kramper i magen. Spenderade morgonen på toan, dock ingen spya! :) Alltid något. Dock ingen mat i magen och fick i mig en banan o lite youghurt innan jag sliten åkte in till stan och mötte upp med ett gäng härliga tjejer. Blev en stor Cola o ett par kycklingbitar för min del på Quick och självklart glass efteråt. Det måste man ha när man är lite sjuk. Sedan blev det lite shopping, ett par vita tygskor från Zara för min del. Därefter var klockan mycket o jag behövde vila lite innan jag skulle sitta barnvakt på kvällen. Sov ett par timmar, fick i mig lite mat till och sedan åkte jag härifrån. Två små pojkar, 1 och 3 år gamla satt jag hos. Hur trevlig pappa som helst och jag tyckte kvällen gick ganska bra. Vi kolla på Bilar, sen la jag lilla killen, han var så trött o bara gnällde. Den stora killen somnade på golvet framför Melodifestivalen så han fick jag bära upp. Men i och med att jag var hos så små barn betyder det nu att jag bytt min första blöja i mitt liv. Stolt! :) Dessutom fick jag tömma pottan på båda möjliga saker, trevligt eller vad? Jaja, så är det.. Resten av min kväll spenderades dels framför TV:n men också på toan där all min mat kom upp igen och inte genom spya. Så helt tom i magen var jag sliten när pappan till slut kom hem och vad händer då? Jo den lilla killen vaknar o börjar gråta, det hade inte hänt på hela kvällen så händer det just då, typiskt! Åkte i alla fall hem med en hög pengar, sliten, trött o hungrig.


Upp i tid på söndagen, fick i mig lite frukost, mådde aningen bättre också. Körde allihopa till fotbollen, sedan gick jag hem därifrån, hade ont i magen hela tiden men tror att det var bra för kroppen.. Vilade under hela eftermiddagen, fick i mig lite pasta o köttfärssås som fick stanna i kroppen. Eftersom jag var bättre och inte hade allt för ont bestämde jag mig för att åka med på bion, hämtade Tova o mötte upp Elin o Camilla på Subway för lite mat. En halv macka o avslagen cola för min del, sedan blev det bio med chips. Såg en film om en hund, gud vad jag är okräsen när det gäller film, haha. Kom hem vid halv tio, helt död och kramper i magen. Kom i alla fall i säng o somnade..

Imorse kom all mat återigen ut så nu har jag en kiwi i halv macka i magen. Får se om jag kan få i mig nått strax. Har ju kommit fram till att jag måste ha någon bakterie i magen som stöter ifrån all mat och inte tar upp närningen eftersom jag är så matt. Hoppas att det går över bara, kan inte träna eftersom jag inte har någon ork och känner mig så klen stundvis. Är dock väldigt lycklig över att jag slipper spy, hatar det.. Det värsta är att mamma inte är hemma så jag inte kan ringa och beklaga mig hos henne, men så är det väl när man blir en stor flicka?

Har kommit hem från kursen nu, jag tycker att det är så roligt där! Diktamen idag med, vi ska ha det varje gång, inget allvarligt liksom, vi rättar direkt efteråt. Saken är bara att hon jag är med är så dålig (är jag elak nu?) att jag inte kan med att påpeka alla fel.. Vad ska man göra då liksom?Jobbigt läge.. Men hon vet det också, det är ju bra. Gjorde en liten skrivuppgift innan vi gick också, skoj!  Gick igenom en ny sak för alla andra men jag kunde redan det. Har det i läxa tills onsdag så jag kan slappa lugnt! :) Lyxliv..

Ikväll åker barnens farmor o farfar hem till Sverige och jag är också där om en månad, ska bli skoj att träffa er alla där hemma igen! Syster, jag kommer förbi Lund på måndagen och längtar till att få se dig!

Oj vad långt det blev nu då, ha de i alla fall bra tills vi hörs igen..

Trött o sliten

Nu är det inte allt för länge sedan jag bloggade!

Onsdag var det igår. Jag var på kursen som gick jättebra. Hade ju diktamen vilken var superlätt, alla rätt (skryt, haha) och mina grannar var imponerade, det var skoj! :) Sen fick vi en ny läxa tills måndag vilken måste göras snart. Innan kursen hade jag lämnat barnen i skolan och Annika på jobbet och hade en timma över innan kursen som jag då spenderade på ett fik, supermysigt. Satt där för mig själv med lite fika och pluggade, lite trevlig egentid. Innan jag gick till bilen var jag inne i en klädaffär, hittade en massa jag vill ha men hann inte köpa något, får bli till helgen.

Efter kursen hämtade jag Amélie och Nils som lekte här under eftermiddagen medan jag lagade kläder, husligt eller vad? Vid fyra åkte vi härifrån, lämnade Nils och tog med Max hem. Sedan gjordes läxor, det gräddades våfflor, duschades och lästes senaste Bamse. När Annika o Matihas kom hem från träningen åkte jag på bio med tjejerna. Blev senaste filmen med Brad Pitt, någonting med Benjamin Buttom.. Tre timmar höll den på och större delen av tiden satt jag och drog skämt innehållandes Brad's efternamn, Moget Stina! :) Haha. Var i alla fall död när jag kom hem vid halv-ett-tiden inatt och bestämde mig för att ta sovmorgon idag..

Så vid halv-elva gick jag upp idag, käkade och åkte typ och hämtade barnen sen. Mötte upp Elin och la upp planerna för eftermiddagen, Vi har nämligen varit och badat på ett helt nytt badhus! Hur kul som helst.. Rutschkanor, bubbel, vågor och möjlighet att simma ut, barnen var helt lyckliga. Jag och Elin som var över 12 år fick åka den snabba rutschkanan, uscha mig, hur brant som helst och vatten i hela ansiktet, jag var förskräckt när jag kom ner. Haha...

Sedan begav vi oss hemåt, har precis ätit kvällsmat. Nu börjar tröttheten som alltid kommer efter ett bad infinna sig..

Ikväll kommer barnen farmor o farfar som ska vara här i helgen eftersom Annika o Mathias imorgon åker till Schweiz för att åka skidor. Det blir säkert bra!


Ha det bra tills vi hörs igen..


Så mycket att berätta

Vad jobbigt det blir när man inte bloggar på ett tag, finns så mycket jag måste berätta för er nu!

Till att börja med:
Fredag: Josefin, Elin o jag träffades för en bit Kinamat, fried nuddels (rice), haha. Vatten för en förmögenhet också, men självklart friterad banan till efterrätt! :) Därefter gick vi till en bar som Annika tipsat om. Hur mysigt som helst, som hämtat ur en amerikansk serie som handlar om överklassens ungdomar. Lyxigt med andra ord och en plats för Lux rika människor, det märkte man på drinkpriserna. Min drink kostade 16 euro, helt klart dyraste drinken i mina dagar men det var det värt med tanke på stället. Vi satt där ett par timmar, tog ett tag innan vi fattade vart vi fick sitta, var en massa regler. Vissa bord var till folk som köper flaskor för 300 euro, andra för oss dödliga. Efter ett tag började stället fyllas på folk, musiken höjdes och blev mer dansvänlig. Vad händer då om inte att ställets största Nörd, han med hela kostymen och slips på sig, och självklart de klassiksa nördbrillorna kommer fram? Har nog aldrig sett en människa som gestaltar min syn på nördar så bra. Ja, han satte sig brevid oss och förde någon slags konversation, hans engelska var dock väldigt bra för en luxare. Efter ett tag skulle vi upp o dansa och han skulle självklart vara med oss. Hans kompis var på Josefin och eftersom Elin satt var det jag som fick nörden bakom mig. Elakt eller vad? Men hämnden är ljuv, så jag sprang på toa och såg till att nörden attackerade Elin istället, älska mitt liv! När jag var tillbaka ville nörden ha med oss till ett annat ställe o dansa men vi backade och drog oss hem istället. Blev alltså en ganska tidig kväll. Men en otroligt lyckad, så skönt att komma ut lite och få dansa lite i alla fall. Tack tjejer!

Lördag:
Skön och härlig sömn på förmiddagen och efter lunch blev det en extralunch inne i stan med tjejerna. Satt och pratade bort timmarna och sedan blev det ett besök på HM, men jag köpte ingenting, stolt som en pinne! :) Alltså, en trevlig stund på stan med härliga männsikor. Sedan bar det av hemmåt för en kväll med barnen medan Annika o Mathias skulle ut med vänner. Elin kom efter maten och vi och barnen kollade på melodifestivalen. Hade det mysigt och inga problem att lägga barnen. Sedan kollade vi film Elin och jag innan hon åkte hem, jag gick o la mig och Annika o Mathias kom hem.

Söndag:
Sova sova sova. Sedan en massa läsande i min bok. Familjen åkte till en annan familj för att fika, jag erbjöds åka med men stannade hemma, åt lunch och dissades av en pluggande Elin. Hamnade istället framför TV:n och Harry Potter. Sedan ombyte och in till stan för glass på Italiano. Mycket trevligt och hann träffa en ny au-pairtjej, verkar vara en trevlig prick. Sen hem och tidigt i säng.

Måndag:
Kursstartsdag! Nu var det ju äntligen dags för kursen att komma igång. Var så orolig när jag kom dit för de jag träffade på fredagen pratade så himla bra franska och att jag inte skulle förstå något. Men det var ingen fara, läraren var hur bra som helst, tog det lugnt så alla förstod. Vi började med en gruppuppgift, vi skulle skriva 'lära-känna-frågor' och jag hamnade med två äldre människor,mycket trevliga. Dom uppskattade mina kunskaper och tyckte att jag var duktig, det kändes bra! Läraren kom med superbra tips och verkar vara toppen, mycket bättre än den förre i alla fall. Hon frågade faktiskt om någon hade blogg och jag fick berätta var det var, roligt! :) Vi kanske ska starta något sånt ihop och lägga upp våra texter där, vi får se. Men, det har bara varit en dag än så länge, imorgon är det dags igen och då ska vi ha diktamen, får se hur det slutar. Har en del läxa jag måste ta tag i imorgon. Annars så var det ju kort dag med barnen så det hände inte så mycket. Hade dock huvudvärk hela långa dagen, mycket jobbigt. Därför blev det tidigt i sängen.

Tisdag:
Det är idag de. Jag var och fikade hos Elin imorse, massa snack och mycket trevligt. Sedan åkte vi för att hämta barnen båda två. Jag hade bara Amélie för Annika skulle ta Max till tandläkaren och piano. Läste klart sista boken i Stieg Larsson trilogi i bilen medan jag väntade, vet inte riktigt vad jag ska fortsätta läsa nu.. Jaja, jag och Amélie åt, målade och sedan läste vi Bamsetidningar tills Max kom hem. Då spelade vi kort och lekte polis o tjuvar. Superskoj, Amélie blir så sur när man inte gör som hon vill men vi hade skoj ändå.. Sedan blev det kvällsmat och jag åkte o tränade. Hade hur mycket energi som helst så det gick lätt och var superskoj! Inga, gjorde alla armhävningar på tå fast du inte var med och hetsade mig! :) Egentligen skulle många av tjejerna och jag gått på bio idag, det var Ladies Night på bion och förhandsvisning av 'Confessions of a shopoholic' men tyvärr var biljetterna slut så det blev inget med det! :( Så attans trist!

Mamma och pappa åker till Lanzarote på torsdag! Ha det nu bra, glöm inte solkrämen och njut! :) Tänker på er..

Ska försöka blogga lite mer så vi hörs nog snart..

Ledig

Fredageftermiddag och jag har nu börjat min ledighet. Nu ska jag visserligen sitta barnvakt här hemma imorgonkväll men det är ingen fara, troligen kommer Elin och stödjer mig! :)

Annars har veckan varit relativt lugn. Amélie fick ett hysterisk utbrott i veckan när Annika körde hem oss två. Har aldrig varit med på maken. Annika sa till på skarpen (då menar jag skarpen) men ändå så skrek o bölade hon hela vägen från skolan hem till huset. Sa att hon hatade oss båda två (eller iaf Annika), men sedan när vi kom hem blev hon lugn som en filbunke och allt var bra. Hela utbrottet på grund av att vi inte skulle äta lunch hos Annika på hennes jobb. Jaja, så kan det vara, jag är i alla fall lycklig att Annika var med, jag vet inte hur jag hade reagerat med en skrikande unge i en kvart instängd i en liten bil..

Igår spenderade vi eftermiddagen hos Sara och hennes barn tillsammans med Emelie och en av hennes 'avkommor'. Hade supertrevligt, fikade och pratade en massa massa skit medan barnen lekte för fullt och hade superskoj! :) Lyckad eftermiddag med andra ord.

Idag har jag och barnen ätit hos Annika på hennes jobb, lyx att slippa laga! :) Vem var det nu igen som var lyxaupair? Jag känner väl ingen? Efter efterrätten hade barnen fått sockerchock och den räckte ända hem till dörren, tur att vi hade stora bilen! :) Sedan har vi bara lekt och spelat spel, haft en bra eftermiddag. Tycker så synd om Annika, hon kommer hem och det första hon får ta hand om är två barn som bråkar och får utbrott, vad är det dom säger? Det är inte lätt att vara förälder!

Ikväll så ska Elin, Josefin och jag ut och käka kinamat. Lyxigt va? Sedan blir det en drink på någon bar också, det har jag fått Elin att lova mig! :) Åhh vi kommer få det så mysigt..

Nu vet ni vad jag har haft för mig och vad som sker inom den närmsta framtiden. Hoppas att ni får en bra kväll!

Och Elin, vi var och lämnade vågen till en mycket trött/bakis Linus innan vi åkte. Som tur var  var han invirad i ett täcke och jag bestämde mig för att inte ta reda på vad det fanns på kroppen under detta täcke, så nej jag vet inte om han var naken. Jag såg i alla fall inga kroppsdelar på honom som jag inte sett innan!!

Våren knackar på

Plusgrader i flera dagar nu, till och med över 10gradersstrecket, såå skönt! Man vet dock inte hur länge det stannar, kan ju få för sig att bara vända en dag. Men för att utnyttja det var jag imorse ute på en liten promenad. Hade en ljudbok i öronen, solen sken och jag gick i skogen. Efter en stund satte jag mig på en bänk vid vattendraget i skogen och bara njöt av värmen och solen, kan livet bli bättre? Då kändes det verkligen som våren är på gång :) Älska solen och våren, framförallt för att man kan ta fram så fina skor!

Annars så spenderades ju förra vecken dels här i Lux tillsammans med Anders och resten av veckan hemma i Sverige. Min och Anders vistelse var väl sådär, men ändå helt okej med tanke på omständigeheterna, orkar inte gå in på en massa detaljer. Men värmen flippade ur och Anders plan blev ett dygn försenat, där har ni ju ett par anledningar. Vistelsen i Sverige var desto bättre, träffade alla mina underbara vänner, fikade och var i hallen och kollade en massa gympa. Spenderade också en del tid med mina föräldrar, dom är dom absolut bästa, tack för allt mamma o pappa! Blev självklart en del shopping också, som vanligt :) Åkte med övervikt tillbaka, ingen som är förvånad, haha.. Men alla som jag hann med att träffa när jag var hemma, tack för allt! :) Ni är toppen..

Kom tillbaka till Lux på lördagen, strulade en del med att få Elin hem till sig men till slut så. Söndagen var jag dels hemma här med familjen men åkte sedan hem till Elin och sen till Italiano. Träffade alla trevliga tjejer, käkade crêpes och raggade med dom på bio på kvällen. 'He's just not that into you' blev det med 6 tjejer eller nått, mycket trevligt alltså! :) Tack för det tjejer..

Måndagen var lugn,var och tränade men kroppen hade inte fått ut allt socker från veckan så jag var kass. Kan inte komma ihåg att jag någonsin gjort en så dålig träning, får bli skärpning på det ikväll! Under måndagskvällen hann jag med en del samtal, en supermysigt med Frida, ett givande med Anders och ett informativt med mamma o pappa.

Idag är det tisdag och promenerade som sagt imorse. Sedan var jag med Max på hans piano. Här hemma var det gäster så det blev fika under eftermiddagen innan dom åkte och sedan hjälpte jag Amélie att städa. Snabb dag faktiskt..

Andra saker jag kan informera er om är att jag (eller mamma o pappa) fixat biljetter hem under påskledigheten. Mamma o pappa kommer ner hit på skärtorsdagen och sedan åker vi tillsammans hem till Sverige på tisdagen. Sen är jag hemma ett tag, den helgen går ut på gymnastik, dels uppvisning på lördagen och sedan tävling i Vänerborg på söndagen. Ryanairs plan hem på måndagen (och söndagen också för den delen) var fullbokat så nu blir det att flyga från Köpenhamn direkt hit till Lux. Blir skoj att testa på det också..

Läser just nu andra boken i Stieg Larssons trilogi, missade första filmen när jag var hemma tyvärr. Har läst alla tre böcker innan men läser nu om dom, så attans bra alltså. Läs dom om ni inte gjort det!! :) För övrigt de enda böckerna jag någonsin läst om, såå bra är dom!

Nu vankas det mat, ha en bra kväll! :)

RSS 2.0