Eftermiddagen..

Kursen var bra idag också, berättade vilket land vi kommer från och vilka språk vi talar och så.. Läxa tills imorgon.. :(

Eftermiddagen bestod av lunch, balett och pyssel. Amélie skötte sig jättebra på baletten tills det var en halvtimma kvar. Trodde att läraren skulle slänga ut henne ett par gånger så som hon stojade, men det blev aldrig så. Nu i det regniga vädret tyckte vi både att det var lämpligt med lite pyssel. Jag har äntligen tagit tag i det och fixat Spice-Girlsbilderna som jag fick av Paulina till ett kollage. Kanske inte blev superfint men jag är ganska nöjd. Har ju världens pyssligaste släkt och Nej jag kan inte mäta mig med dom! (Nice, du är MYCKET väl inräknad!!)

 

Som sagt, mer eller mindre lyckat!!


Snart blir det käk, sedan bär det av och jag ska ut ur o stan för att tjäna lite pengar (kan kanske behöva det!?). Tror att premiären av Desperate Housewifes är idag och dom har inte 5:an. Gahh!!


Iväg..

Nu åker jag snart iväg och hämtar ut mina skor! Drar sedan vidare till kursen, hämtar Amélie sedan och i eftermiddag blir det balett. Barnvakt ikväll också hos den familjen jag har varit hos innan.. Update senare..

Idag är nya kjolen på..


Hemma..

Kommit hem från Leanders nu. Gick bra med barnen och jag tror att dom sover gott. Satt framför TV:n och fick titta på någon boring dokumentär på 4:an eftersom jag inte förstod mig på hur allt fungerade. Så kan det också vara! Imorgon blir det en del ärrenden innan skolan. Höres så.. Natti

100 Euro fattigare..Del två

Japp, ny dag och nya brända pengar! Det här kommer sluta illa, haha. Har idag alltså lyckats göra åt med ytterligare 100 Euro,men tro mig, det är bra saker..

Lämnade ju Amélie i skolan idag för första gången. Först lekte vi på skolgården utanför tills dörrarna öppnades.. Sedan gick vi in och hon hängde av sig och vi skulle vänta i drygt en kvart innan hennes klassrum öppnades. Vi lekte 'Bulleri bulleri bock, hur många horn står opp?' och berättade sagor för varandra som vi hittat på (ni vet hur kassa mina är, idag är inget undantag!). Sedan släpptes dom väl in och Amélie sa att mamma o pappa brukade följa med henne in. Så jag gjorde det, precis som många andra föräldrar. Hon skulle börja pärla pärlplatta så jag satte mig brevid. Plötsligt säger hon:
-Stina, ska inte du gå snart?!
Haha, vad får man för att försöka vara snäll? Hon är ju såå söt den lilla saken..

Sedan fick jag rusa bort till Max skola, han åker iväg på skolresa idag och kommer inte hem förrän på fredag så vi (annika o jag) skulle säga Hej-Då. Stod och vinkade vid bussen som alla andra föräldrar. Stackars Max hade inte bara en jobbig mamma som skulle ha kramar utan en jobbig au-pair också. Det kan inte vara lätt för dom små alltså!

Sedan lämnade jag av Annika och åkte till Auchan en snabbis, köpte dock inget. Åkte sedan till min skol, försökte leta efter en P-vakt så jag kan få skyltarna förklarade för mig! Men hittade ingen och gick in till min lektion istället. Idag hade vi skoj som vanligt, kommit in två nya, en från Argentina och en från Lituaen. Ni ser vilken mix av länder det finns! Hade lite hörövningar och annat smått och gott. Hade i alla fall skoj!

Efter lektionen mötte jag upp Sara,vi hoppade in i bilen som inte hade någon parkeringsbot. Har dock kommit på att jag nästan tjänar på att få parkeringsböter lite då o då. Om jag ska betala för parkering där var alla andra står kostar det nästan 2 euro om dan. Jag har kurs 5 dagar i veckan, det blir 10 euro på en vecka. På drygt två och en halv vecka har jag ju tjänat ihop till en P-bot. Saken är att jag (Annika o Mathias) nog kommit på varför jag fick boten så nu vet jag hur jag ska undvika det! Alltså inga hard-feelings angående den!

Jag och Sara åkte i alla fall in till stan och mötte upp med Elin. Dom två skulle fixa busskort (som dom har blivit nekade till innan) och vi trodde nog inte att det skulle gå, men det gjorde det!! Så jag sprang och tog kort (asfula bilder) och fixade ett också! För 50 Euro (som det kostade) åker jag nu hur mycket buss jag vill i Luxemburg ända tills jag åker hem till Sverige i juli, bra pris eller vad? Kanske dags för Västtrafik att se över sina priser?! Sedan käkade vi på Pizza Hut, sååå gott. Gick i lite affärer och sen skulle dom andra två med bussen. Jag tänkte gå ensam på stan en stund. Och vad händer när jag kommer in på Vero Moda, jo dom har REA!! Och vad hittar jag där om inte tre underbara kjolar (en som Elin har likadan). Alla kan man ha som hög midja vilket jag har börjat älska! Såå fina! :) Så jag köpte dom, 52 Euro! Haha, busigt eller vad?
Kommer en bild här:

 <--- Kjolar


Sen hann jag hämta Amélie och vi är nu hemma. Ska fixa lite mat sedan åka till Elins familj och sitta barnvakt ett par timmar!! Blir kanske en update senare...

Måste bara berätta om en gammal gubbe vi såg inne i stan. Han stod i en rull trappa som gick nerför och försökte gå uppför. Han kom ingenstans. Det var så synd om honom (även om vi skrattade lite), stackars gamle man!


Stort Förresten!! Har fått en Avi att jag har ett paket att hämta ut. Kan det vara mina skor?? Ska se om jag hinner fixa idag! Hoppas och längta!!

Morgontrött..

Ska med och lämna Max och Amélie i skolan idag och ta med mig bilen sen. Blir nog att åka direkt till kursen tror jag. Gick upp vid sjutiden, Gud vad trött jag var! Men, nu är man igång. Har hunnit ta en bild på vad som finns på kroppen idag, blev inte världens bästa, men det bjuder jag på!



Mot Skolan! På armen hänger idag den nya väskan också! :)

100 Euro fattigare..

Vilken dag, vilket äventyr! Blev upphämtad vid kvart i nio och full av förväntningar full av shoppinganda i kroppen! Vi kör på mororvägen mot Trier, jublar när vi kommer in i Tyskland och inser sedan att vi dels missade bensinmacken och mätaren började sjunka i botten men också att vi hade missat rätt avfart (någon som är förvånad när jag är med i bilen?). Efter en tur på den tyska landsvägen kommer vi i alla fall in till Trier och hittar till och med ett centralt parkeringshus. Klockan är då ungefär 9.30.Vi märker att det är väldigt lite folk och sätter oss på McDonalds för att fördriva den sista halvtimman innan alla affärer öppnar. Saken är bara att affärerna inte öppnar klockan 10 och vid halv elva ser vi en lapp där det står 'Söndagsöppet mellan 13-18'. YES, tänker vi! Bra där svenska tjejer, eller inte!! Jaja, vad finns det att göra förutom att vänta? Inget men jag tänkte absolut inte stå och vänta ute i kylan i två och en halv timma, inte en chans. Så in på ett öppet litet café, köper oss varsin varm choklad och lite fikabröd. Sedan sitter vi där i två timmar och fikar o har det gött! Ger oss sedan ut på gatorna och leker turister med våra kameror! Till slut öppnar affärerna och shoppingen kan börja!! Och vet ni vad det första jag köper är?! Ett par Svarta UGGs! Älska! :) Nu längtar jag efter kalla dagar när jag har TVÅ par att välja mellan!! När dagen var över och lunch intagen var plånboken 100 euro lättare och vi var på väg hem igen. Lämnade Trier strax innan sex, tankade och hittade hem på en gång!

Självklart ska jag redovisa vad som har inhandlats, och lyssan noga. För 100 euro har jag fått följande:

  • Ett par svarta UGGs.
  • En väska
  • Ett pennfack
  • En scarf
  • Strumpbyxor
  • En kjol
  • Ett linne
  • (sedan räknas också lunch, fika, parkeringsavgift och bensinkostnad in)

Jag tycker att det är bra shoppat, eller vad säger ni?! Titta på bilden och se vad fina saker det är! :)





Kolla mina fyra älsklingar! (anders du är inte glömd)



Bjuder på en härlig turistbild också innefrån Trier..





Och Elin, du kör precis lika dåligt (bra?, farligt?) som jag!!


Shopping!

Om en dryg halvtimma kommer dom och hämtar mig, Mot TRIER!! Shopping Shopping Shopping! Dagens Stina, lägg märke till det uppsatta håret, två flätor och toffsarna är supersmå! :)



Hoppas på update ikväll om det blev något!

Yesterday..

Igår eftermiddag efter att jag hade ätit barnens mormors goda köttfärssås kom Elin hit och vi begav oss in till stan.. Jag trodde att jag skulle hitta till pysselaffären men det gjorde jag inte. Så vi ställde bilen i ett parkeringshus (elin är kass på att parkera). Sedan gick vi en sväng på stan, Elin köpte en (ful) svart tröja som såg urtvättad ut. När hon frågade jag vad tyckte om den och jag svarade ärligt sa hon att jag var elak. Hon köpte den i alla fall men sen hittade hon en finare i en annan affär så hon bytte tillbaka den fula tröjan. Kul att affärsbiträdet trodde att Elin hade pajat tröjan också, Elin pekar på kvittot och säger MONEY!! Hann ta en fika i stan också och så hade jag tidigare hittat en Swedbank inne i stan, gött tänkte jag, jag behöver ta ut pengar och veta hur mycket jag har kvar på kontot! Saken var bara att det inte var en sån bank, ingen automat och inga kontantärrenden. Trist, blir så irriterad att det finns en Swedbank men att man inte kan göra något där! Jaja, jag och Elin hittade i alla fall till pysselaffären till slut. Gick på måfå och kom fram till rätt ställe. Var där inne ett bra tag och kom ut med varsin påse till slut. Sedan körde Elin runt på mig i stan i rusningstrafiken för att jag skulle kolla vad det stod på den skylten där jag fick P-bot. Elin var lagom glad när vi satt i köer och jag tvingade henne att köra mot rött (så man gör i Lux), haha. Var tydligen elak mot henne också men det går att diskuteras, eller hur Elin?!

Sen körde hon hem mig, jag käkade lite fort, gjorde mig iordning och satte mig på bussen på väg till Elin. Inne vid stationen där jag skulle byta fick jag springa efter bussen och jag kom med! Lycka!!! Brukar ju annars inte ha så tur med bussarna här i Lux. Hemma hos Elin var det hon (såklart), Anna, Krista, Sophia och jag! Satt och drack, käkade godis och hade supertrevligt. Sedan blev det brått till bussen, fick stanna den mitt på vägen, haha. Kom in till stan och in på en klubb. Gratis inträde och 3 euro per drink! Billigt o bra! Blev ju en del drinkar, lyckades dock spilla ut en på toa, men så kan det vara!  Dansade lite men så fort jag satte mig somnade jag typ (elin också). Så vi bestämde oss ganska tidigt att ge upp och lämna stället. Tanken var att ta en kebab innan vi åkte hem men när båda våra bussar redan var på busstationen hoppade vi på dom på en gång istället. Saken var att sen åkte min buss och jag missade den (trodde jag). Så jag satte mig och väntade på nästa (en halvtimma senare går den) men redan efter tio minuter kom min buss, den var alltså bara sen. Så jag kom hem i tid, bloggade och gick o la mig.

Som ni vet var jag ute och gick en promenad idag, den blev inte så värst lång, hade druckit alldeles för dåligt innan. Sen kom jag hem och duschade. Sen skulle jag in till Bonnevoie (området där jag bor) och ta ut lite pengar för imorgon och kolla efter simhallen och se om dom har ett gym jag kan gå till. Tänkte vara smart o ta cykeln så jag lånade Annikas. Damcykel med barnstol och korg (älska korg), bakåttramp och alldeles för hög sadel. Vi kan lugnt säga att jag var Lux's största trafikfara! Trodde allvarligt att jag skulle välta flertalet gånger. Lyckades dock ta ut pengar från VISAkortet, 300 Euro närmare bestämt. Pengarna på Luxkortet är slut och imorgon ska vi till Trier och shoppa så det kommer nog behövas lite cash! Saken är att nu har jag ingen aning om hur mycket pengar det finns kvar på mitt VISA, får nog maila banken hemma i Tranemo och kolla läget i veckan. Hur som helst, alltså redo för shopping imorgon då jag blir hämtad vid kvart i nio och tydligen placerad i baksätet. Jaja, hur som helst, jag cyklade runt lite i Bonnevoie men hittade ingen simhall. Sen var jag så varm så jag cyklade hem igen.. Nu sitter jag här, familjen har kommit hem från en utflykt och jag tror det är mat på G. Ska sitta barnvakt åt barnen ikväll när Annika, Mathias och morföräldrarna ska gå och kolla på tennis, Björn Borg spelar mot någon Luxare i någon sorts turnering vettni!!

Här kommer lite bilder, bland annat bildkollaget på Elin!


     

Igår eftermiddag: Fikade crêpes, Elin kör bil och det gulliga lilla tåget! :)

       

Igårkväll: Glad för att hinna med bussen, Hela gänget, Platsen där jag fick P-bot och billiga drinkar!




Elinkollage! Hoppas du bjuder på det här tjejen!!


Ut och gå..

Jag har kommit på att dessa mörkerbeläggningar har sina positiva och negativa sidor. Det blir hur mörkt som helst, verkligen superbra! När man vaknar tror man dock att det är mitt i natten och har ingen som helst lust att gå upp. Och eftersom det är så mörkt i rummet antar hjärnan att det reganr och är dåligt väder ute. När men sen som jag gjorde idag, drar upp dom, då är det helt strålande väder och en massa timmar som man gått miste om. Hmm, vet inte hur jag ska lösa detta på bästa sätt,kanske halva nere bara?

Nu ska jag i alla fall bege mig ut och gå en sväng tänkte jag. Dock inte så lång som sist när jag var borta i timmar. En lätt promenix bara. Och Sara, JA jag vill gärna ha en tävling. Vi får fundera på hur den ska redovisas, kan kanske vara bra om jag redovisar resultaten här så jag får skämmas lite när jag inte sköter mig, haha!

Vill också passa på att säga att jag tycker att det är jättekul att så många läser! Trodde att det mest skulle vara närmaste familjen och lite kompisar och självklart då Anders. Men alla kompisar hemma verkar läsa och folk här nere i Lux. Sedan dessutom då mina kära gympaledare hemmifrån och min coola Gudmor! Lycka från min sida, och det värmer i hjärtat på mig! :)

Natt - Hemma

Är nu hemma och redo för sängen. Mörkerbeläggningen är nere och jag längtar efter att få sova..

Haft en bra kväll, hann med bussbytet och kom hem till Elin i någorlunda god tid. Snackade, drack och åt godis samt hade mycket trevligt med Anna, Krista,Sofia och Elin. Sedan kom vi med en buss in till stan, in på en klubb och där höll jag på att somna efter ett par timmar. Jag och Elin bestämde oss för att dra en kebab innan vi åkte hem, sket dock i kebaben och åkte bara hem. Imorgon ska jag berätta mer samt bjuda på ett Elinkollage, hon kommer att älska det!

Hade också stora ambitioner på Friskis imorgon vid 10, tänkte allvaligt köra dit. Dock finns det ingen bil till mig så det sket sig! :( Attans! Mer bloggande imorgon! Natti på er alla!

Fest..

Nu ska jag iväg till Elin och förfesta lite. Sen blir det nog stan med lite krogar och så. Känns som kvällen blir tidig! Bjussar på lite bilder här! Hoppas att er kväll blir bra! :)

  

På väg..

 Detta är jag idag!!

Nu är Elin här, käftarna går för fullt och snart ska vi försöka ta oss in till stan, hitta parkering och shoppa pyssel! Elin älskar mina UGGs! :)

Förresten, fick PARKERINGSBÖTER idag. 24 jävla Euro! Kanske inte superskoj men så är livet.. Fattig fattig fattig.. Dessutom vi till Tyskland på söndag och shoppa, måste kolla saldot på svenska kortet! :) Men men, parkeringsböter alltså!!

Jag blir så trött..

Igår satt jag och skrev ett milslång inlägg, när jag sen ska publicera så funkar inte nätet, jag blir så trött! (ARG!)

I alla fall.. Tisdagen största (och enda) händelse var att håret skulle av. Jag hade tid hos Annikas engelsktalande frisör och jag hittade till och med dit! Hennes engelska var väl sådär, men med kroppsspråk och bilder var vi överens om hur resultatet skulle bli. Och nu är jag såå nöjd! :) Blev dock lite rädd när rakapparaten kom fram. Kan ju säga som så att håret i nacken är kort!! Till och med luggen kapade hon med rakapparaten. Men det blev bra och jag är som sagt nöjd! Måste ju bara passa på att säga att jag ÄLSKAR när folk tvättar håret på mig så som frisörer gör! :) Bjuder på några bilder här:

      
 Bakrifrån och från sidorna typ.. Kolla fina raka vinkeln! :)

 Fin eller vad? Älska mitt nya hår!!

På tisdagskvällen åkte jag till Elin för att titta på någon ny serie på TV:n. Tog upp Sara på vägen men det blev inte så mycket tittande utan mest en massa snack. Åkte därifrån relativt tidigt och på vägen hem hittade jag gaspedalen om vi säger så!

Igår, torsdag var det då dags för kursstart. Blev lite stressigt efter inlägget men jag hann dit och parkera och så i tid. Vi är 17 elever i min klass, blandade åldrar, blandade kön men framförallt blandade nationaliteter. Jag tror nog att vi är från närmare tio olika länder, Sverige, Kanada, Mexico, Kina, Kroatien, Bulgarien, Portugal. Och än är inte alla presenterade. Hur som helst så hade vi jätteskoj, massa skratt och läraren var super. Kollade hela tiden så att alla hängde med och förstod. Uppgiften gick ut på att presentera en annan i klassen. Ingen fattade vad Au-pair var och jag kunde verkligen inte förklara. Läraren ryckte in och jag hoppas att alla fattade, haha. Ser i alla fall framåt för dagens lektion.

Efter kursen igår åkte jag och hämtade barnen. Vi kom hem och jag började med maten. Värmde kycklinggryta i micron, kokade potatis och skulle koka ris. Snacka om att jag misslyckades. Det blev typ till gröt! Sa till Amélie (som skulle äta av riset) att det var lite konstigt. Okej sa hon och sen sa hon att det smakade precis som vanligt ris, lycka! :)


Efter maten skulle vi åka till en annan familj och leka med dom! Mamman heter Stina och vi hade jättetrevligt medans barnen lekte. Hann fika och Amélie klämde i sig 7 gifflar, haha! Innan vi åkte hem fick Wilma, Amélies kompis världens huvudvärk så det var nog tur att vi åkte. Stackaren!


Måste berätta om en rolig konversation i bilen på väg till denna familj.

Max.- Jag tycker att denna rondellen är finast i Luxemburg. Speciellt på sommaren då det är en massa blommor här!

Amélie:- Ja det är ju ganska bra att åka med Stina, man får ju se så mycket av Luxemburg när hon kör vilse så mycket!
Haha, vilken gullunge eller vad? Hade ju bara kunnat äta upp henne där och då! Körde faktiskt bara vilse en gång på vägen dit! :)

I alla fall, när vi kom hem hade Annika gjort pannkakor och efter dom åkte jag till Friskis för att träffa Elin och köra ett pass med den dåliga tränaren! Och han är verkligen kass! Men vi skrattade gott åt honom i alla fall!

Nu ska jag ner och äta fukost och sen bege mig till kursen. Blir kanske pysselaffär med Elin i eftermiddag och jag hoppas på utgång ikväll! :) Update om Internet funkar!


På väg..

Snart ska jag iväg o köra veckans första Friskispass (jag är en dålig människa,haha) med den tränaren som är så kass. Som tur är ska Elin med så vi kan skratta åt honom ihop! :) Haha..

Har ambitioner att göra ett inlägg ikväll angående klippningen igår, dagens kusstart och det andra som har skett idag! Kan dock inte lova att det kommer något inlägg med tanke på hur Internet och jag inte riktigt velat samma sak den senaste tiden! Nej nu är det dags att bli fit! (fitare) Mot Friskis! :)

Kursstart!

Idag börjar min kurs! Är på väg snart men ska bjuda på en outfitbild! Hoppas det duger för de andra kursdeltagarna. Börjar bli lite nervös nu, haha. Det kommer nog gå bra! Ni får veta mer sedan.. Ska lägga upp lite bilder på frillan sen med, så lugn bara!



Nu är det BRÅTTOM!!

IKEAbilder..

 <-- Min fina frukost som jag är så stolt över!

 <-- I en av alla outletbutiker!

<-- Tre brudar i Belgien utanför vårt allas IKEA!

<-- Denna bild gör mig upprörd! Elin har tjuvstartat och det är mer än två månader innan man får börja!!




-Odlar du eterneller på ditt rum? Frågade Annika mig en dag.
-Nej vaddå? Vad är de? Sa jag.
-Torkade blommor!!

Haha, köpte nya växter på IKEA som jag planterade med min gröna fingrar! Mycket fint just nu men dom kommer såå att dö!

Back on track!

Precis som ni alla säger, Sömn är det rätta! :) Och eftersom jag är så attans bra på det så är självklart huvudvärken borta! Snart ska jag alltså åka till frisören, fixa till pagen lite och jag hoppas verkligen att det blir så som jag vill ha det! :)

Kan ju försöka göra en snabb resumé på det som har hänt medan Internet har legat nere. I måndags gick ju barnen lång dag i skolan vilket resulterade i att Maja, Elin, Sara och jag började med att träffas här för att sedan bege oss till den belgiska gränsen för besök på en outlet och IKEA. Alla träffades här på morgonen, jag hade lämnat Max på skolan och fixat färskt bröd och sedan dukade jag upp en finfin frukost! Riktigt stolt att jag kan. (tur dock att folket i bagerierna skivar brödet, det är jag verkligen kass på!) Tror i alla fall att folket var mätta när vi hoppade in i in bil och jag körde oss till Belgien. Jag ska tydligen vara en fara för trafiken, det är dock inte sant, jag har bara anpassat mig till trafiken här nere, Hätsk och INGA avstånd mellan bilarna! Haha. Outleten var i alla fall ingen succé och vi åkta tomhänta därifrån (priserna kanske inte riktigt passade en au-pairplånbok, trots att det var nersänkt). Mot IKEA och där hann vi båda käka, handla inne i affären och i svenska shoppen. Handlade mat för 73 euro till familjen, haha. Blev en fika innan vi åkte hem, satt här en stund och sen så skulle alla och hämta sina barn. Väl hemma med dom blev det middag på G och efter den åkte jag då till samma klubb som Max tränade gymnastik på för att kolla på deras äldsta tjejers träning. Till att börja med var jag sen till den 3 timmar långa träningen. Sedan kom jag inte in på läktaren förrän de kom en tant som öppnade åt mig. Det var 6 tjejer i min ålder och lite yngre som tränade, plus en manlig tränare, ALLA undrade vem jag var och varför jag satt där helt ensam på läktaren. Under de två timmar jag var där körde dom bara stryka, smidighet, kondition och vighet. Jaha tänkte jag, är det alltid så? Efter dessa två timmar tog jag i alla fall modet till fånga och gick ner för att prata med tränaren. Då visade det sig att han inte pratade engelska och min franska är verkligen inte så bra att jag klarar en sån konversation. I alla fall, jag pratade med några av tjejerna och förklarade hur det låg till. Att jag är en svensk au-pair, hållt på med gymnastik hemma men inte samma sort som dom. Frågade lite om deras nivå, dem bästa där är lite bättre än dom hemma men jag är helt övertygad om att jag säkert är bättre än den sämsta i deras grupp, i alla fall på de saker som går att jämföra. I alla fall, allt översattes till tränaren och till slut säger han att det inte är möjligt för mig att vara med eftersom jag ligger för mycket efter i de andra redskapen som jag aldrig tränat på. Jäkla pissigt eftersom hallen var ny och fräsch och tjejerna var jättetrevliga och verkade glada att få prata engelska med någon samtidigt som de var nyfikna på mig och vad jag kan. Men alltså inte möjligt!! Jag tror att andledningen för tränaren egentligen var att jag inte pratar franska, men så är det väl ibland. Jag tänker inte leta efter någon anna klubb, jag låter suget till gymnastiken växa sig riktigt starkt under året här nere isället.

Igår var det dock en ny dag, den startades med frukost hos Maja och en massa snack. Elin, Sara, Maja och jag i deras kök! :) Sedan åkte jag och Maja en sväng till Auchan innan jag hämtade barnen. Hann köpa skolgrejer för 20 euro, haha.. Efter mat hemma körde jag Max till hans piano, satt och sov i bilen utanför och hoppades att huvudvärken skulle försvinna redan då. Här hemma igen läste Max sin läxa för mig och sedan kom Annika o Amélie hem från baletten. Då kom Annika på att vi hade glömt Max jacka hos pianoläraren så jag fick åka o hämta den. När jag kom hem gick jag och vilade, hoppades att jag skulle må bättre o kunna träna men så blev det alltså inte.. Satt en timma vid TV:n och somnade sedan skönt i min säng!

Det har också uppkommit ett problem med bloggen under dessa dagar, haha!  Jag har inget att berätta för folket i Lux längre eftersom dom läser bloggen och vet exakt vad jag har gjort under dagarna. Under IKEA-dagen när jag skulle berätta saker fick jag alltid svaret:
-Vi vet, det står i bloggen!
Haha, vilka problem va? Funderar på att skaffa en blogg för Lux-männsikorna (eller inte) där jag skriver
'Idag gjorde jag en rolig sak, jag säger inte vad med skoj var det!'
HAHA, vad säger ni om det?

Ska fixa upp lite bilder fån IKEA-dagen senare men nu är ddet frisören som gäller! :)


Allt är fel..

Internet har legat nere/ligger nere. Sitter och surfar på grannens nu. Jag har åkt på Världens Huvudvärk. Har käkat alvedon,  vilat och ätit men det blir inte bättre, fick ställa in kvällens friskispass när man äntligen hittat någon att träna med. Trist och inte alls likt mig men tror att huvudet exploderar snart. Smärtan sitter precis bakom ögongloben, så som jag brukar få. Kommer inte riktigt ihåg hur den försvinner eller vad man ska göra för att få den att försvinna. Ska försöka få en tidig kväll och mycket sömn och hoppas på det bästa imorgon när jag vaknar..

Har ambitioner att blogga om gårdagens ävnetyr till IKEA i Belgien. Kanske kommer imorgon om orken är tillbaka! Nu vet ni alla i alla fall att jag lever! Puss på er allihopa.

Förrsten imorgon ska håret av. Finns en stor risk att jag är skallig med tanke på min knackliga engelska!

Söndagkväll..

Nu har jag kommit hem från kvällsmaten. Jag åkte ju precis efter förra inlägget och tro mig, jag körde rätt på en gång! Var så stolt så men sedan började jag tveka när inte Annika o barnen kom tjugo minuter efter utsatt tid. Ett tag trodde jag att jag hade kört fel och satt på fel Pizzahut. När hon inte svarade på telefonen blev jag orolig att det hade hänt något! I alla fall, efter 30 min av väntan kom dom! Hade blivit lite sena vid hämtningen av Max. Vi beställde in pizzor, på min var det skinka, lök o massa gottit! Åt glatt upp den och nästa gång (när jag är där med älskling) ska vi ta en stor pizza för då kan man välja att få ost inbakad i kanterna, smarrigt eller vad? Hann prata med Sara, hon o lite folk satt på Italiano. Ringde när vi hade käkat upp och så men då var dom hemma. Ringde till Anna också, som var kvar på Italiano men på väg hem. Hon frågade om jag skulle med på Friskis imorgon men jag tror att jag ska åka och kolla på ett gymnastiklag. Samma klubb som Max tränade på i torsdags men nu är det de äldsta tjejerna. Håller de inte allt för hög nivå börjar jag kanske träna med dom. Vi får helt enkelt se efter imorgon!

Nu hoppas jag på lite TV och sen sängen. Imorgon ska jag lämna Max i skolan, sedan IKEA!

Nu åker jag..

Nu åker jag snart från huset! Längtar efter en feting till Pizza! :) Såhär ser jag ut idag!

    <-- Ny tröja som köptes förra helgen!

Hörs senare!!


Söndag..

Japp, alltså barnvakt igårkväll som i princip gick ut på att äta godis. Kom hem sent och tyckte att jag förtjänade sovmorgon idag. Gick alltså inte upp förrän vid halvtolv. Tog en skål med youghurt och tittade på när Amélie o Annika käkade mat. Sedan skulle dessa två iväg på barnkalas, Max var på fotboll och därefter till en kompis och Mathias har åkt till Sverige idag. Jag var alltså ensam hemma och satte/lade mig framför TV:n och tittade på 'Hey Baberiba' (DVD) och käkade av godiset som blev över från igår, och tro mig, det var MYCKET som kom ner i min mage. Vid halv tre åkte jag in mot barnens skola och i den stora idrottshallen här i stan var det friskis som jag skulle på. Har gjort passet innan och vet att det är jobbigt! Men inte såå jobbigt.. Godiset i magen flög runt och jag trodde att jag skulle svimma (sockerchock?). Jag som aldrig vilar var tvungen att gå o dricka flertalet gånger, funderade till och med på att försvinna till toan o köra fingrarna i halsen men gjorde aldrig det. Snacka om att jag har lärt mig en läxa, aldrig mer såå mycket godis innan träning! Har faktiskt varit alldeles för onyttig denna veckan, inte bra alls. Imorgon ska vi eventuellt till IKEA, funderar på att inte ens köpa något svenskt godis, så illa är det! Usch vad jag mådde! Jag tog mig i alla fall igenom passet, pratade med en jättetrevlig tjej, hoppas att hon o jag ses igen. Sedan kom jag hem o duschade o så. Om en timma ska jag möta upp Annika o barnen på Pizza Hut, har aldrig ätit där så det är premiär! Får se om det blir Italiano senare kanske.

Här kommer hur som helst bilder på det jag köpte igår. En brun kofta från Zara och en feting sjal från HM!



I fredags fick jag ju också post igen. En kort från lilla mamma o pappa hemma. Det uppskattades och ska få sin plats här i mitt rum. Ser ut såhär!


   

Hemma.. igen

Hemma från barnvaktskvällen. Det gick ganska bra, jag somnade precis när jag kom och barnen tittade på Dunderklumpen. (påminner mig om SPSP men jag fattade inte riktigt filmen) Barnen märkte i alla fall inget men dom är så gulliga. Det är två pojkar, 8 o 5 tror jag. Så sa den stora till den lilla:
- Ska vi mysa?
Så hoppade den lilla upp i den storas knä så satt dom så i soffan, gjorde mig lycklig! 
När filmen var slut var det nattning. Den stora gick det super för, somnade på en gång. Den lilla var det värre med, hade fått tips från föräldrarna att sitta utanför. Så jag satt i trappen och läste Guiness Rekordbok (Lux är det fjärde landet i världen med regelbudna rökare, kanske förklarar mitt sår på axeln från förra helgen?) Efter ett bra tag när lilla killen vänt sig i sängen, satt sig upp och kollat om jag är kvar säger han:
-Stina, jag kan inte sova.
Så jag fick gå in o lägga mig brevid honom, frågade om jag skulle berätta en saga. Bara om den handlar om kycklingar sa han då. Så jag hittade på en saga och tro mig, den var sämre än den sist. Handlade om en kyckling i storstaden som ville bli författare och när sagan var slut hade han skrivit Harry Potter-böckerna. Haha. Efter en stund somnade i alla fall den lilla killen och jag fick äntligen gå ner till mitt godis! :) Satte på en DVD, 'Mr & Mrs Smith',sett den innan men den var bra nu också.. Till slut kom i alla fall föräldrarna hem och jag fick mina tjänade pengar, tro mig dom behövs! :)

Angående kommentarerna, Joline, jag menade inte så, det gjorde mig verkligen inget. Blev faktiskt ganska glad av den myskosituationen det ändå var! Och LuxEmelie, nej inte du, Emelie hemifrån. Hon tar alltid kort på sina fötter om hon kommer åt en kamera! Nu är de sängen så natti på er! Imorgon ska jag visa vad jag köpte idag och visa den post som kom i fredags och som jag hade glömt! :)

Barkvällen..

Alltså.. Igår var jag sugen på att gå ut och dansa och så och det var inte Sara o Elin så jag hörde av mig till en annan tjej, Joline. Vi bestämde träff inne i stan och jag fick sjuts in av Annika (lite sen som vanligt!). Väntade in några andra (sofia,sandra, annika o emaa) och sen gick vi en stund och åkte hiss ner till Grund (ett område som ligger nedanför staden). Där satte vi oss på Scotts Pub, tydligen där alla håller till innan man går ut o dansar.. Vi tog i alla fall varsin drink och bartendern räknade fel så vi fick för mycket pengar tillbaka och för dom köpte vi en till att dela på.. Efter en stund där åkte vi upp till stan igen, kollade in ett par ställen men gick inte riktigt in av olika anledningar. Till slut bestämde Joline och jag oss för att ta oss till en mack där vi kunde köpa lite drickbart. På vägen mot bussarna ser vi en klubb som verkar intressant. Alla hänger med in och vi köper en cocktail som smakade allt annat än bra. I alla fall. Jag och Joline hamnar i en konversation med ett gäng killar från Lux. Dom var så på Joline alla fyra haha.. Dom bjöd med oss till ett ställe en bit därifrån där vi skulle få allt gratis! Hängde inte på då men Joline tog deras nummer för att möta upp med dom senare! Sedan skiljdes tjejgänget, en del skulle hem och så. Jag och Joline tog tag i planen om att fixa drickbart, gick till bussarna och träffade några andra au-pairtjejer. Pratade med dom och tog sen en Random buss och hoppades på att hitta en mack. Det gjorde vi dock inte, bussen körde in i ett bostadsområde och tillslut sa busschauffören att vi var på ändplatsen. Jaha, vi fick gå av och insåg att sista bussen på andra hållet redan hade gått. Den bussen vi hade åkt med vände och när han körde tillbaka stannade han och frågade vart vi skulle. Vi fick åka med tillbaka en bit och hoppade av ganska nära stan. Kollade in en klubb men tyckte att det var för dyrt och bestämde oss för att GÅ in till stan. Joline hade skoskav så vi bytte skor hon och jag. Gick in mot stan, kom tillbaka dit vi började (tillbaks på ruta ett) och hittade lite svenska au-pairer inne på ett matställe. Käkade en kebab men sen bestämde vi oss för att dra vidare till den där klubben vi skulle få allt gratis på. Hoppade på en buss och letade efter klubben. Ser hur det ligger massa sexshopar på gatan och bestämmer oss för att ta lite kort. När vi sedan går vidare kommer det fram en vakt och kräver att få titta på korten, asmysko! Vi hittade i alla fall till klubben, den var inte alls som vi trodde. Musiken var udda, och det såg konstigt ut (Typ lyxigt, det ska de inte av i Lux) så vi gick inte in. Gick vidare i dessa myskokvarter (dock inte farliga) och tog oss till den svenska baren Viking. Där var de inget folk och inte heller på Jahbar. Så vi gick vidare på gatan, kom in på en pub där det var megafullt! Gick därifrån och skulle kolla efter fler ställen. Går upp för en trappa och där uppe ligger ett litet ställe. Dom spelar hopprepslåten (tjejerna vet!) och jag och Joline vråldansar på dansgolvet. Vi två stod på marken, fyra tjejer på en scen och sen var de inga fler som dansade. Efter en stund sätter vi oss och tar en drink. Då kommer det fram en tjej som på franska säger att hennes bror tycker att Joline är vacker och gärna vill presentera henne för honom. Jaha, så vi satt där med dom sen, Joline och killen snackade och jag var typ tredje hjulet, skoj! :) Haha, lämnade i alla fall det stället sen och tog oss in till bussarna där jag kom med en nattbuss hem! :) Joline kilade också hem..

Väl här hemma ser jag mina misshandlade fötter.. Så Emelie här kommer lite bilder på dom, du som gillar fötter!!

<-- Blodblåsa!

 <-- Ni tjejer som var med i H-stad vet vrf den ser ut så!



Bjuder också på bilder från igår såklart!!

   <-- Vi sex som tog en drink!

 <-- Första drinken slut!

 <-- Så snygga att bartendern räknar fel?!

     
 Andra drinken som vi delade på!

 <-- Nästa ställe o ny drink

 Buahh!

   <-- Två av de Luxemburgska killarna

 <-- Efter bussäventyret!

 <-- Konstiga gatan..

 <-- Joline dansar..

 <-- Killen som tyckte att Joline var vacker..


Det var min kväll de! Hoppas ni fattade något i alla fall.. Nu ska jag gå ner och äta, sedan ska jag iväg o sitta barnvakt. Har varit på Auchan och köpt godis till det, köpte lite annat också men det får ni se imorgon!


Iväg..

Jag ska iväg till Auchan nu och träffa Elin, får se om det blir någon shopping. Jag vet inte hur mycket pengar jag brände igår så har ingen aning om vad som finns på kontot..:S Men men, när jag kommer hem ska jag blogga om gårdagen, jag lovar!

Varit ute på en promenad nyss, en o en halv timma! Gahh..


Hemma..

Vi var inte ute på krogarna så länge idag så jag är redan hemma. Tog nattbussen hem, mycket smidigt! Jag och Joline har dock varit med om diverse äventyr och varit inne på diverse krogar.. Mer om det imorgon, nu ska jag försöka lägga mig! Natti..

På väg..

Nu är jag på väg ut på stan.. Först alltså en drink med tjejerna. Sen får vi se vart kvällen tar vägen! :)
Såhär ser jag ut idag!

       <-- Framifrån och Bakifrån.
                                                             Har min Ap-tröja på! Och drar
                                                             in magen som Tusan! haha

Hoppas att eran kväll blir bra allihopa!

Idag är de fredag!! :)

Yes yes yes, vet ni vad? Jag har varit i stan idag och jag har inte handlat NÅGONTING!  Bra eller dåligt? Jag vet inte riktigt.. haha..

Dagen började som ni vet med att jag åkte till Sara för frukost. När jag väl kom dit var ju lite sen efter att det blev ett 'moment' här hemma vid datorn med tårar, annars hade jag varit i tid!  Men men, väl framme gick vi och köpte en limpa bröd som vi fyra (Sara, Maja, Elin o Jag) glatt käkade upp!  Sedan körde vi hem elin o vi tre andra åkte till Scanshop, en affär med endast skandinaviska varor. Där inköptes lite godis till hutlösa priser som snart är uppätet. Det förrådet kommer fyllas på under måndagen när IKEA ska få sig ett besök.. Efter denna affär med lite gratis Hallonbåtar (Vill ha!!) åkte vi in till stan. Jag hade ju förälskat mig i ett par skor på Zara, sådana Indianskor ni vet med fransar. Dom är typ så fula att dom blir snygga! :) I alla fall, mina fötter såg en halvmeter långa ut och de var obekväma, dessutom kostade dom 59 Euro så det kändes inte riktigt rätt! Fick i alla fall öva på min franska när jag fixade rätt storlek! :) Alltså, inget inhandlat idag! Efter besöket i stan fick vi stressa till skolan. Jag körde lite fel och trodde jag skulle bli jättesen, det blev jag dock inte. Hämtade Amélie o Max med sina två Tvillingkompisar, Karin o Vera. Annika hade fixat pannkakor när vi kom hem och sedan gick vi till parken här brevid och dom lekte en timma. Nu är vi hemma, de spelar spel nere,hoppas de funkar en stund.

Ska nog lägga mig en stund sen tror jag. Verkar dock inte bli full fräs ikväll. Ska träffa lite tjejer o ta en drink på ett ställe, umgås lite och så. Sedan får vi se vad som händer, man vet aldrig. Just nu hoppas jag på fest inatt. Mer om det senare eller imorgon!

Jag är lyckligt lottad!

Emelie Andersson, vilken männsika! Kärlek till dig gumman! :) Jag blev såå glad nu när jag suttit och läst dina kommentarer, det värmer i hjärtat ska du veta.. Längtar tills jag får träffa dig och alla er andra där hemma.. Men jag kan ju då passa på att berätta att flygbiljetterna hem under julhelgen är bokade. Jag kommer att komma hem och jag har redan börjat fundera på alla era julklappar gott folk! Kom ihåg att det är en fattig au-pair som köper klapparna i år (inte för att jag var särskilt rik som student kanske).

Nu ska jag strax iväg till Sara för frukost och därefter bär det av in mot stan och vad ska vi göra där?! Inte så svårt att gissa, SHOPPA!:) Får se om jag får med mig något hem idag.. Och vet ni vad? Idag är det fredag, alltså fest hela natten lång! :) Hörs senare. Nu ska jag torska tårarna efter Emelies kommentarer och hoppa in i bilen! Hoppas att eran dag blir bra! :)

Här har ni mig för ögonblicket!

 <-- Lägg märke till de nya skorna!

Dagen..

Jupp, då var man här igen och jag ska nu försöka resumera min dag (kan bli långt!).

Jag begav mig alltså till Maja imorse för fruksost och när den var uppäten åkte vi till Sandweiler och kollade in en skoaffär. Är typ som Skopunkten hemma fast man köper ett par skor för normalt pris och sen finns det skor med 'rosa prickar' som man får köpa för 1 Euro. Det blev dock inga skor (då!) utan i affären brevid köpte jag mig en ny handväska, en liten en och lite örhängen..

Efter kollat runt lite på det området kom (klant)Maja (?) på att hon kanske hade glömt stänga av kaffekokaren och vi åkte tillbaka till henne igen, inte alls långt. Förresten Maja, hur var det med det, var den avstängd? Sedan åkte vi in till Auchan, köpcentrat för att leta efter ett par skor jag har hittat på Zara dom fanns dock inte där utan jag köpte istället ett par skor på HM, svarta tygskor, storlek 38 (lite taighta och inte bra när det är blött, men dom behövs, endast 10 euro!) som Maja hittade på barnavdelningen, Tack för det Maja!

Efter en stund på detta centra satte vi oss i bilarna igen och åkte till Coque för att kolla hur läget låg till med basketmatchen på lördag. Efter en finfin (eller inte!) konversation visste jag att matchen börjar 18.30 och biljetterna kan man köpa på en hemsida. Detta betyder dock att jag inte kan följa med eftersom jag ska sitta barnvakt då. Men men.. Sånt är livet! Sedan åkte Maja hem, tack för en toppenförmiddag tjejen!

Jag gick och hämtade Amélie, tog med henne och Max hem och fixade käk, Pizza. Annika var hemma idag så hon satt med Max och hans läxor en stund medan jag diskade. Tog tag i ugnsgallret och det blev nästan skinande rent, Stolt! :) Sedan blev det brått och vi fick slänga oss i varsin bil jag och Mathias (barnen var med i min bil) och bege oss till Max gymnastiksal. En AG-sal (bom, räck och sådana redskap, alltså inte min sorts gymnastik) som var helt nybyggd med superfräsha redskap och jag Längtade Såå hem till min hall hemma och få gympa, galet mycket alltså! Ska kolla om jag kan åka och smygtitta på stora tjejernas träning en dag och se vad dom håller på med!! Men i alla fall, hur kul som helst att få se och Max tyckte det var ganska kul, han ska i alla fall tillbaka nästa vecka och testa! Jag och Amélie åkte hem tidigare eftersom hon inte klarar att sitta still så länge..

Här hemma skulle jag fixa käk till gänget och det låg framme kött för att göra Wienerschnitzel så vad får jag göra?Jo, Wienerschnitzel som jag aldrig tidigare gjort. Satte igång en kastrull potatis och sen började jag banka ut köttet med en riktig köttklubba, det ni! Sedan var det dags för panering, jag gjorde i fel ordning så hälften av köttbitarna blev lite halvfel.. När jag sedan skulle steka dom blev dom lite brända,men det är tanken som räknas. Annika var i alla fall lite stolt över mig att jag var så duktig i köket, ville ta kort o grejer, haha! :)

Jag åt i alla fall inte utan skulle in till stan o träffa lite folk på Italiano. Kollade bussen och började gå ner till hållplatsen, då ser jag hur bussen kommer i backen så jag får springa som en dåre för att komma med. Då visar det sig att det är nya tabeller som gäller och nya linjer som går här förbi. Måste kolla upp detta! Kom i alla fall in till stan, hade supertrevligt på Italiano.. Folk trivs mer eller mindre bra, synd att det är så kan jag tycka. Men men.. Notan där inne slutade på 10 Euro, hihi. Sedan skulle man ju hem också, såg en buss vid hållplatsen men det var inte rätt nummer. Då visade det sig att jag hade kunnat ta den och att min buss då slutar gå den slingan så jag fick vänta på nästa. Mitt under väntan (och samtalet med Joleen) ringer älsklingen och vi pratade ända tills jag kom hem (jag kom på rätt buss!). Jag tänker på dig raring! :) Nu är det dags för sängen (återigen), efter lite surfande. Imorgon blir det nog stan med lite tjejer, kanske frukost innan också, vi får se..

Bjuder på en bild med mina inköp..


På väg..

Idag ser jag ut såhär och är nu på väg mot Majas hus för frukost! Hörs senare..



Hörs senare!


Förresten..

Jag har varit här i exakt en månad idag.. Ville bara säga det! :)

Varför?

Skulle ju lägga mig tidigt idag ju! Riktigt tidigt.. Gahh. Imorgon ska jag hitta till Maja, käka Frukost och sen förhoppningsvis shoppa mer skor! :) Ska också försöka få tag i biljetter till en basketmatch på lördag. Sverige kommer och spelar mot Luxemburg, då ska det hejas. Om vi får tag i biljetter alltså.! Hörs imorgon igen. Nu är det sängen..

Shopping o Balett!

Yes, shopping på programmet idag då, hur kan det sluta? Självklart har Stina bränt pengar.. Och vet ni vad?! JAG HAR KÖPT ETT PAR SKOR! :)

Åkte hemifrån vid niotiden och begav mig till Saras House. Vi lämnade det ganska omgående och jag skulle ta oss till ett shoppingcentra ingen av oss har varit på men jag hade kollat kartan.. Självklart kör vi vilse men jag lyckas i alla fall ta oss till ett köpcentra, dock inte det vi skulle till. Tog en snabb runda där och köpte lite vägamat (inte alls nyttigt och alldeles för mycket för min del) och sedan satte jag på GPS:en för att ta oss till det 'rätta' centrat! Började med HM där jag köpte på mig ett par strumpbyxor, bruna nu till hösten, Like a lot! :) Sedan vidare och när vi går förbi en skoaffär hajar jag till av UGGs. Alla vet att jag egentligen hatar UGGs ända tills jag köpte mina (älskade) Guldiga i London. Nu är jag förälskad och dom är så mjuka och sköna. Frågade Sara vad hon tyckte.
-Jag gillar inte sådana, ska du verkligen ha dom?!
-Ja de ska jag svarde jag. Vilken färg, ljusa eller mörka?
- Asså jag tycker inte om sådana, men isåfall ljusa.
Haha, Det var väl typ så Sara, väldigt roligt i alla fall.

Och innan vi hann åka därifrån var vi inne i en Cubusliknande affär (fast lite tantigare) där jag hittade en gosig fleecetröja. Den kan bli assnygg till både jeanskjol eller bara att slappa i. Dessutom snygg till mina fina UGGs OCH till mina nya strumpbyxor, bra va?! Tycker om den i alla fall. Sedan bar det i alla fall av till skolan för att hämta Amélie. Blev lite stressigt men hann i alla fall. På vägen hem hade dom spärrat av våran avfart till motorvägen (trodde jag) så vi fick åka åt fel håll och sen vända. Dessutom var vi stressade eftersom vi skulle hem, käka och sen iväg på balett. När vi i alla fall hade vänt och var på väg åt rätt håll ser jag hur bilar kör på den avfarten jag trodde var avstängd, Gahh! Kom hem, skyndade med maten och kom iväg till baletten, Amélie var så söt i sin balettklänning och jag hittade rätt på en gång. Själva lektionen i balett var kanske en besvilkelse eftersom dom bara var två (och den andra ska sluta) och det enda dom övade på var att hålla knän och fötter ihop. Inga piruetter eller något roligt, alltså ingen inspiration till Gymnastiken hemma tjejer! :( När timmen var över passade jag Amélie och den andra tjejen, Vilma, Amélie kompis. Mamman, (som förresten heter Stina) är supertrevlig och hon skulle iväg och handla lite. Tjejerna lekte att jag var deras mamma och sedan tog jag med tjejerna till Max skola där Stina skulle hämta Oscar, Max kompis (och klasskamrat). Så Max och Amélie hemmed mig och vi spelade spel. Sen blev de käk och snart TV tror jag. Sitter här på mitt rum och tjuväter av det goda jag köpte innan. Haha. Imorgon blir det gymnastik! :)

 <-- Här ser ni dagens fångst!


100 Inlägget

Förresten, det förra inlägget 'God Morgon' var mitt hundrade inlägg. Vad säger ni om det? Jag säger bara, Grattis Stina! :)

Sitter förresten och kollar på de där ögonskuggorna jag har pratat om. Kolla här!

http://www.coastalscents.com/cfwebstore/index.cfm?fuseaction=category.display&category_id=122

God Morgon..

Har sovit supergott och eftersom jag inte hade mörkerbeläggningen nere inatt sken solen in imorse. :) Nu väntar jag på att bilen ska komma hem, sen ska jag till Sara och förhoppningsvis ska vi hitta till lite köpcentrum idag.. Vi får väl se. I eftermiddag är det balett med Amélie, Spännande! Vi hörs senare :)

Lite allt..

Till att börja med, Dagens Post. Här ser ni vad som damp ner i lådan från Sverige..



Paulina den lilla gulliga filuren (som söker jobb, har ni något kan jag rekomendera denna tjej, haha) har framkallat en del bilder från vår resa (äventyr) till London tidigare i år när vi var och tittade på Spice Girls. Åhh, det kommer att bli ett så fint kollage (ni ska få se när det är klart). Och igår satt jag och lyssnade på lite låtar med Spice Girls och mindes vår roliga helg och idag kommer detta med posten, hur kul är inte det?! I alla fall, tack så mycket Gumman, det uppskattades SÅ!! :)

Sedan fick jag ett till brev idag, kallelse till min franskakurs som börjar nästa torsdag tror jag! :) Ska bli såå spännande och jag kommer troligen vara såå nervös! Men alltså, fyra veckor utan post och sedan en dag två brev till mig! :)

Dessutom vet jag att det kommer komma ett paket till mig inom kort! Jag har idag beställt ett par skor från Dinsko i Sverige som levereras hem till Limmared och som lilla mamma kommer att skicka ner till mig!  Jag hoppas att de kan vara nere någon gång under nästa vecka,  Jag Längtar! Imorgon ska jag och Sara och shoppa, hittar jag inga skor då blir det nog en beställning på Skopunkten också (det kommer bli dyrt!), men det får vi se. Och hittar jag inga roliga kläder imorgon kommer det också bli en STORbeställning ifrån HM med lite smått o gott (troligen runt 800 spänn, gahh). Men men, så kan det vara, vi får se hur det slutar. Och nu tänker alla, Är hon gjorde av pengar eller? NEJ det är jag inte! Men min garderob är för tom (för min smak) därför får man spara in på annat! Okej? Men alltså, imorgon shopping med Sara. Får se hur vi hittar..

Och med tanke på skobeställningen har jag idag talat med min söta lilla mamma. Det var så mysigt samtal! :) Hon är verkligen världens lilla bästa Moder!

Jag har också hunnit med att träna idag, blev ett pass vid 20tiden i en sal jag inte varit i tidigare. Fick mitt medlemskort, ska lägga upp en bild på den också en dag! Hann i alla fall käka lite innan jag åkte, passet var helt okej. Min kropp mör efter ett par dagars träning och vet ni vad? Jag har Träningsvärk! I like! Kom hem och alla hade typ gått o lagt sig, så jag duschade, gjorde iordning en skål med glass och massa gottit i och fastnade framför TV:n. Nu var filmen slut och jag sitter här istället. Borde verkigen sova med tanke på hur dålig min sömn var inatt och att jag ska iväg tidigt härifrån imorgon (till Sara). Så, efter en lyckad dag, Natti på er!! Måste bara avsluta med, Kom hit mina beställda Skor! :)

Skryt!!

Annika berättade att hon inte varit inne på min blogg på ett par veckor nu och läst om allt skryt som står här! ;) Alla nya saker jag lär mig och är stolt över. Samtidigt påpekade hon att jag borde blogga om dagens måltid som var så attans lyckad. Jag har för första gången (tror jag?) kokat potatis, stekt köttbullar och värmt på brunsås. Måltiden blev en succé och barnen åt glatt för hela livet! Amélie hade tydligen sagt följande när Annika berättade att det var jag som skulle fixa lunchen:
-Varför måste vi äta av hennes mat? Hon bara bränner allt ju!
Hon syftade på falukorven för ett par veckor sedan men senare kom det fram att hon faktiskt tyckte att det var gott!

Haha, nu har vi varit och kollat på lokalen där Amélies balett är imorgon, så jag hittar dit! :) Körde bara fel en gång på vägen hem.. Haha..

Har fått post idag, ni ska få se senare! Du som skickade, Älskade Vän, tack så mycket. (vet att du läser) Ska fixa ett kollage så ska de upp på väggen. Och det roliga, satt och lyssnade 'på dom' igår! SAKNA & ÄLSKA! :)

Inatt o imorse..

Japp, jag har sovit så attans dåligt inatt och längtade efter att få sova ordentligt och vakna när jag ville. Vad händer då? Klockan nio bankar Max på dörren, kommer in o säger att jag ska gå upp.. Han är inte tillräckligt frisk så jag får vara hemma med honom idag. Egentligen hade det inte gjort något om jag bara hade somnat i tid igår, men de gjorde jag ju inte..

Jag la mig vid elvatiden. Tog inte ner mörkerbeläggningen för att testa att sova utan. Låg och funderade på alla skor som jag kan beställa från Sverige och få nerskickade. Vid tolv spratt det i fingrarna och jag var tvungen att gå upp och kolla olika hemsidor där man kan beställa skor. Hittade väl sådär. Innan jag vände tillbaka till sängen ser jag att jag fått kommentarer här på bloggen! :) Elin skriver (och påminner mig om) att hon o barnen ska komma till oss idag. Då inser jag att det inte fungerar eftersom Max's pianotid har blivit flyttad. Lägger mig och bestämmer mig för att ringa Annika så fort jag vaknar och säga dethär. Men då blir jag så rädd att jag ska glömma det, så vid ett-tiden går jag ner och skriver en lapp till henne. När jag kommer upp till mitt rum igen drar jag ner mörkerbeläggningen och somnar till slut. Alldeles för sent i mina ögon men är glad att kunna få sova ut idag istället. Vilket alltså inte blev så eftersom jag nu är hemma med Max. Men men, så är det att vara au-pair..

Nu ska det visst spelas spel, men jag känner att jag verkligen måste ta tag i både skobeställningar och HM-beställningar!! Gahh, tror till och med att jag måste köpa ett par dyra skor på Zara, kan inte sluta tänka på dom!!

Friskis ikväll..

Yes, det blev Friskis ikväll.. Jag var lite mör i kroppen efter min promenad Igår, jag hittad ju slingan med styrkeövningar. Men passet idag var Basic, ganska lätt alltså och flåset kom väl inte riktigt upp i topp men det var ändå skönt att röra på sig! Efteråt gick jag ner i spagat (försökte då), tusan vad ont det gör! Och långt kvar till golvet är det också.. Men men, det är tanken som räknas..

Har idag suttit inne på HM's hemsida, funderar på att skicka iväg en storbeställning med bland annat ett par skor! Vad tror ni?! Kan jag lyckas? Mamma, jag ska höra av mig om detta till dig, du kan ju kanske få skicka ner det hit..  :)

Veckan kan i alla fall bli rolig. På onsdag balett med Amélie och på torsdag ska Max testa gymnastik (räck o ringar o sånt). Så attans spännande! :) Sängen snart..

I Made It!

Nu är jag tillbaka från provet, Ohh my god! Till att börja med krånglade det med parkeringen och när jag väl fått en (som jag trodde jag kunde stå på) stressade jag bort till skolan, rädd för att komma försent! Det gjorde jag såklart inte, stötte på Sara o Emelie som hade kommit in på kurser båda två, tyska då! (mobbade!!) Jag skrev in mig och till slut gick vi in o satte oss, började med läsförståelse, 10 minuter följt av hörförståelse 10 min. Jag fattade INGENTING! Chansade för allt jag var värd, ni fattar inte hur svårt franska är! Med det klart skulle man ju träffa en lärare och hålla en konversation på franska. Då fick jag se resultatet också, hälften rätt på båda delar, HAHA! Den nivån jag ska gå på fanns tydligen inte fyra dagar i veckan utan det bli fem dagar istället! Jag har ingen aning om vilken nivå jag hamnade på förutom att det inte var nybörjare. Men jag tror det är snäppet över nubörjarkursen, som sagt, franska är svårt! Det kommer i alla fall komma en kallese med posten nu i veckan, med sal och tider och så. Vet i alla fall att kursen börjar någon gång nästa vecka!

Idag ska jag vara hemma med Max eftersom han är lite halvkrasslig.. Får se vad som händer i eftermiddag, kanske Friskis?!

Prov..

Om en timma börjar mitt prov, jag är NERVÖS!!  Men det är det väl ingen som är förvånad över? Provet är i alla fall uppdelat så först en halvtimmas skrifligt och sen tjugo minuter snack med en lärare, Gahh! NERVÖS!! 

Denna outfit kör jag på idag för att charma lärarna! ;) Haha..



Kommer update om hur provet gick senare..

Söndag

Idag har nog varit en riktig pissdag, den första sedan jag kom ner hit. Inget har egentligen känts särskilt roligt eller uppmuntrande. Troligtvis har det mycket med provet att göra imorgon. Ikväll har jag haft en riktigt saknadskväll av alla er där hemma. Rädslan av att bli gömd infinner sig och tårarna har sprutat. Läste precis det underbara kort jag fick av Therese på min student, ta mig tusan vad jag saknar henne och er andra!

Idag är det min femte söndag här och fyra veckor har jag redan hunnit med, kan ni tänka er att det redan har sprungit iväg fyra veckor? Det är ju helt galet! Som plåster på såren för min kassa dag har jag i alla fall bokat en biljett hit ner för min Underbara Älskling! Jag längtar Såå tills du kommer, jag vet att du håller koll på nedräkningen..

Imorgon då, Kära Nivåprov. Jag ska låta er veta hur det går! Nu ska jag försöka få lite sömn, vem vet, imorgon när jag vaknar kanske jag pratar flytande franska?

Inte världens bästa kväll..

Skulle ju till Italiano idag efter att ha käkat pizza här hemma. Med kläder och smink och hela munderingen på och på väg till bussen (i hallen) ringer Sara och säger att alla är på väg hemåt redan. Ingen idé att åka dit då för min del så det verkar bli ytterligare en kväll med Mathias framför TV:n. Älskar mitt liv, Not! Men det är väl så det ska vara, det kan inte alltid gå som man vill (tyvärr)!!

Ångest..

Det är söndag.. Imorgon ska jag göra nivåprovet inför min franskakurs, det första provet sen studenten.. Tanken var ju att repetera ganska mycket franska för att färska upp minnet och hamna på en hög nivå men som vanligt blir det inte så. Så nu sitter jag alltså här, dagen före och har inte pluggat någonting vilket har resulterat i världens ångest och ingen lust alls att plugga. Planen nu är därför, Inget Plugg alls och satsa allt för att inte hamna på nybörjarkursen. Bra Där Stina! Fattar inte varför det ALLTID ska bli såhär?! Så J'vla Typiskt Mig! Höga Ambitioner och sen aldrig kunna leva upp till dom! Blir så trött på mig själv...

Så, vad ska jag ta mig till nu? Funderar eventuellt på en promenad i skogen, sen ska det tydligen bli pizza här och sen ska jag försöka hinna till Italiano. Hoppas att humöret är bättre då!

Bedövar i alla fall ångesten med lite äkta Gymnastiktittande på YouTube.

Lugn kväll...

Efter senaste inlägget har det varit lugnt.. I princip har jag bara tittat på TV. Jag och Mathias har legat i varsin soffa och kollat Beck.. Så kan man också spendera sin lördagskväll. Jaja, hoppas på Italiano med tjejerna imorgon! Natti på er..

Färdighandlat o gårdagens festande..

Okej, regnet öser ner i detta regnLux till land och har gjort så hela dagen!

Dock regnade det inte igår.. Jag hade blivit hembjuden till Emelie på förfest ihop med henne, Sara, Anna, Elin och en tjej jag tidigare inte träffat.. Jag fixade mig iordning och skulle ta det vanliga 'såhärserjagutidag'-kortet när min kamera la av. Fick sätta den på laddning och helt plöstligt blev allt väldigt bråttom och jag fick rusa till bussen.. Hann med (fick till och med vänta på den) och skulle köra med tricket, 'jag har så stor sedel (20 euro), behöver jag verkligen betala-blicken' som tydligen ska funka här nere. Dock gjorde den det inte det  vilket resulterade i en massa mynt. Hur som helst, jag var på bussen, på väg till den efterlängtade fredagskvällens äventyr. Kom in till busstationen och ser då hur den bussen jag ska åka med kör iväg, jag missar den med sekunder men tänker 'det kommer nog en snart'. Vid närmare studier av tidtabellen inser jag att så inte är fallet och jag får ensam och patetsik sitta och vänta på bussen i en timma. Under den tiden hinner en tant komma fram och påpeka att min påse med 'den roliga drickan' är sönder. Det hela slutar med att jag än mer patetiskt sitter och småsmakar på det som finns i mina flaskor. Efter en timma och frusna ben kommer till sist bussen och jag är äntligen på väg. Lyckas till och med gå av på rätt hållplats men sen som vanligt går jag vilse. Efter en massa telefonsnack (till och med med Emelies au-pairmamma) hittar jag rätt! Hinner dricka en grogg och hälsa på alla innan vi ska åka. Här är jag och Elin på väg mot bilen!

    

Den nya tjejen, Krista kör bil så vi sitter sex pers i en bil, fyra där bak plus två barnstolar!! Under hela vägen in sjunger vi:
Vi är i Luxemburg, vi är i Luxemburg, vi är i Luxemburg, vi är i Luxemburg
Vi är i Luxemburg, vi är i Luxemburg, vi är i Luxemburg, vi är i Luxemburg!!
Här är en del av det sjungande gänget:

    


Till slut är vi framme i stan, fickparkerade och klara. Vi beger oss då till Piratparken för ytterligare förfest. Här kommer några bilder.

    

Vi sitter inne i skeppet och det fylls på med au-pairer. Till slut är vi riktigt många, se här!



Då beger vi oss in mot bussarna, åker in till stationen och går till en bar som ägs av en svensk man. Dansar och tar bilder, se här: 

       

Här i Lux finns det inget förbud mot rökning inomhus vilket resulterar i att folk röker på dansgolvet och mest överallt. Igår hände det jag har fruktat. Jag blev bränd av cigarett rätt på huden (axeln), idag syns ett mycket fint sår där!
Vi blir i alla fall kvar på den klubben ett par timmar men sen vill alla åt olika håll. Vi drar in till stationen igen där vi splittras och jag och ett gäng går o äter nattamat, en riktigt god Kebab, det första riktigt onyttiga jag ätit här nere.. När vi sedan kommer tillbaka till stationen har de flesta åkt hem, klockan är drygt 03 då. Jag sätter mig och väntar på min buss, ser hur den kommer och ska gå till hållplatsen, då stannar den inte så jag får springa efter den sådär som folk gör i filmer ni vet. Jag slår på rutan och när jag väl kommer fram till chauffören ber jag om att få åka med!! Haha, så hemskt. Kommer i alla fall med, kommer av rätt och kommer hem. Synd att kvällen slutade som den gjorde. Det är attans svårt att hålla 15 tjejer ihop och få alla att vilja åka till samma ställe. Jag hade så sett fram emot att festa hela natten men nu blev det inte så, det är väl livet. Men men, det kommer fler helger och festande. Jag hoppas i alla fall att au-pairtjejerna snart kan träffas och käka middag eller nått, är så svårt att umgås och lära känna varandra när man är ute och festar. Så blev min kväll igår, det är ju inte fy skam..



Idag blev det som sagt shoppning ihop med Elin, och det blev inte lite shopping om vi säger så! Ett par timmar på stan i flertalet affären resulterade i dessa inköp.

 Plus lite småplock..

Lägg märke till att det inte finns några skor med, nu börjar det bli kris och jag funderar på att be mamma skicka ner några par. Hör av mig om det i veckan lilla Mor!! Sedan skulle vi med bussen och precis som vanligt när det gäller mig missar jag den med sekunder. Hade då tid att räkna igenom förlusten av Euro vilken stannade på 150. Inte illa kissat..

Nu sitter jag hemma, har inget att göra ikväll. Trist trist trist!! Vill så gärna att något ska hända!! Jaja, så är mitt liv för tillfället..


Lördagmorgon..

Nu är det lördag, jag är inte bakis (vad ni än tror), var knappt berusad igår ens. Ska snart in till stan och möta upp med Elin, förhoppningsvis hitta lite kläder! :) Måste skynda mig lite så redogörelsen för igår kommer senare. Sitter förresten och dricker en smarrig smoothie här vid datorn, Mumma! Höres senare..

03.37

03.37 är klockan när jag börjar skriva detta inlägg. Jag är Redan hemma.. Kvällen blev inte alls som jag hade tänkt/önskat. Berättar imorgon, o Hanna, det bjuds på lite bilder då! ;) Natti allihopa!!

On my way out..

Snart lämnar jag huset och åker till Emelie för lite förfest. Sen fortsätter eventuellt förfesten i en park inne i stan och sedan blir fest hela natten!! Hade gärnat bjudit på en bild på finfina mig nu, men batteriet i kameran dog, laddar nu så hoppas att den överlever ikväll! Update imorgon. Puss på er alla!


Mitt tvättande..

Som sagt, jag var precis nere och satte på en maskin med tvätt och jag tror att det är dömt att misslyckas. Jag hade så lite tvätt av allt och det fanns inget direkt som familjen skulle tvätta heller. Så det slutade med att jag blandade mina mörka underkläder med dom mixade och dessutom slängde jag med mina träningskläder (svarta). Jag har ingen aning om något fäller och det känns som jag kommer få gå runt i missfärgade konstiga underkläder hädanefter.. Kanske dags att besöka HM på riktigt i veckan? Dessutom fick jag nog igång fel program på maskinen, jag är inte tillräckligt vuxen för att tvätta ensam, förstår ni det?  Update följer..

FREDAG!!

Äntligen Fredag! Klockan ringde vid halv nio, men när jag kollade ut regnade det och jag kände inte alls för att gå ut och gå. Så jag ställde om klockan och gick upp ur sängen halv elva.. Gött där! Frukost framför TV:n och nu sitter jag här.. Lyssnar på min franksaskiva, börjar få ångest för nivåprovet på måndag men tanke på att jag inte pluggat Någonting! Men men, det får gå som det går..

Har ju länge lovar bilder på mitt rum, dom kommer här så nu vet nu hur jag bor!!

       

Som ni ser är sängen väldigt central i rummet! :)

Nu ska jag ner och slänga in en omgång tvätt, önksa mig lycka till!


Kvällen och Bilder..

Efter Spagettin o Köttfärssåsen begav sig Annika och Mathias till dagens föräldramöte.. Jag tittade på lite film med barnen och efter den var det dags för sängen. Jag kom ihåg att det skulle kissas idag! :) Nattningen gick bra och resten av kvällen spenderades framför TV:n.. Låter som en toppenrolig kväll va?

Här kommer i alla fall lite bilder för att göra dagen lite bättre!

 <-- Ursöt och Min!

 <-- Finfina detaljer

Sedan för att fira min Ettårsdag med körkortet så kommer det lite bilder på Saras fina teckning. Nu är du väl stolt Sara?

    

Och här kommer den äkta varan!


Torsdag..

Okej, upp i ottan och ut o springa.. Tog en 40minutersruna men som vanligt (?) här i Luxemburg så bemöts man av världens backe. Orkade halva upp, vilade och gick resten upp svettig och anfådd. Väl uppe på toppen inser jag att jag är fel så det är bara att vända ner för backen igen. Haha, så kan det gå.. Blåsorna har nu blivit större! :(

Efter dusch och påklädning tog jag på förklädet och förberedde smeten till våfflorna, duktiga jag! Sedan blev det stress, skulle in och handla på ett ställe innan jag hämtade barnen. I världens största affär (i det köpcentrat jag tidigare varit i) skulle jag leta upp sylt och lite grejer, tog ju sin stund kan vi ju säga.. Men vet ni vad? Jag hittade en tröja som jag köpte. Den är randig på tvären, jag brukar aldrig köpa kläder med det men denna var så ursöt så jag kunde inte motså den, sen kostade den ju bara 13 Euro. Bild kommer senare. Sedan stack jag till skolan, träffade Sara innan jag hämtade Amélie och vi gick tillbaka till Max skola igen. Jag tog mina o Saras barn i bilen (dom vill åka ihop!) och Sara åkte efter.. När vi kom hem hit fick jag en jättefin Teckning (eller vad man ska kalla det för) av Sara, ska lägga upp en bild på den sen.. Hur sött som helst! Sedan fixade vi våfflor, barnen åt som Tusan men det blev några över till mig och Sara också! :) Läxa med Max o Joachim, gick väl sådär, den är i alla fall klar nu! Sedan lekte alla barnen. dom bygge koja och jag o Sara satt på mitt rum o pratatade skit! haha.. Sedan kom Max upp och sa att det hade smällt i en lampa när dom skulle tända den, visade sig att proppen hade gått men JAG lagade den. Stolt! :) (okej, ringde till Annika, men jag VISSTE hur man skulle göra). Sen åkte Sara med barn hem och nu ska jag spela spel med barnen. Blir barnvakt för dom ikväll igen som sagt. Ska försöka göra ett inlägg med lite bilder sen!! Och Sara, tack för idag, de var najs!

Kvällen..

Efter maten och lite spelande med barnen var det för första gången dags för mig att natta barnen! Började med Amélie och läste en bok, sa natti och gick och läste för Max. Amélie kom upp en gång (bara) och sa att det kliade på kroppen, sen gick hon o la sig och somnade. Max somnade också ganska fort. Sedan ringde jag till min Underbara Man, vi pratade i en trekvart, tårar inblandade men jag antar att det är så det ska vara!? Saknar honom..
Men men, sedan upp för att kolla att barnen hade somnat, hade ju kommit på att ingen av dom kissade innan dom la sig (det ska man) och är nu rädd att det kommer ske en olycka inatt (har ju gjort det innan medan jag vart här, no more details). Det återstår väl att se imorgon. I alla fall, när jag kollade in hos Amélie så såg det ut som hon sov med öppna ögon (äckligt), visste att jag skulle få mardrömmar om jag inte gick in och kollade om det var så. Som tur var, var det bara en konstig vinkel på huvudet! :) Tur för mig.. Sedan blev det TV:n en stund innan Mathias o Annika kom hem. Jag och Annika pratade i säkert en timma innan jag sa till henne att det verkligen var dags att lägga sig. Vi hann prata lite om hur det skiljer sig i arbete mellan de olika au-pairerna och jag sa till henne att jag trivs så himla bra här i denna familjen och med dom två (Annika o Mathias). Då svarar hon att dom trivs så himla bra med mig också! Den Värmde Verkligen! Med det i åtanke ska jag nu lägga mig! Imorgon väntar våfflor och Sara med barn! :)

Gahh!!!

Internet har legat nere och jag har varit såå Irriterad över det! Otekniska jag har försökt med allt (startat om datorn och satt på o stängt av Internetapparaten) men inget har fungerat.. :( Nu är det i alla fall igång, tror att Mathias har fixat! :)

I alla fall, igår skrev jag ett inlägg som typ försvann men jag ska försöka komma ihåg vad det stod! Jag hämtade ju Max medan Annika tog hand om Amélie. Sedan åkte jag och Max hem till familjen som jag sökte till först (hur många gånger har jag sagt det?) men nu är ju Elin där istället, en supertrevlig tjej! Hon läste Samhäll inriktat på Samhäll (ÄLSKA) och kommer från Trollhättan (ÄLSKA). Hon fixade i alla fall pannkakor till oss, jummie! Huset dom bor i är enormt, köket är som en hel lägenhet och i familjen finns det 4 bilar till två personer, 2 Mercedes, 1 BMW (cab tror jag) och en Jaguar, det finns nog resurser där! :) Men Elin är hur bra som helst och det verkar föräldrarna också, inte alls några skrytmånsar. Hur som helst, efter pannkakorna skulle det göras läxor. Max var den enda av pojkarna som hade och han skulle läsa först tyst för sig själv och sen högt för mig. När vi kom till högläsningen kom också protesterna. Efter tjat och hot gjorde han i alla fall till sist som jag sa och efter det var det fritt fram för bad i familjens uppvärmda pool med jetströmseffekt. Dom låg i ett par timmar, jag och Elin satt och tjatade och jag försökte få lite färg på benen. Sedan var det hemfärd som gällde som gick jättebra.  Innan vi åkte sa Max:
- Jag har en till läxa!!
Gahh in i bilen, jag var irriterad (han vet att läxorna ska göras på en gång) och sedan hem där han fick sätta sig med läxan på en gång. 
Jag bytte om och sedan begav jag mig till ett Friskispass. Denna gång var det som en vanligt pass fast inriktat på styrka och jag fick inviga mina nya skor och kläder :) Jag svettades som en gris och hade köpt ett beige linne när det fanns i svart, kanske inte så smart Stina!! På morgonen när jag var ute så hade jag fått skoskav av mina löparskor, har ju inte hittat den magiska snörningen till mina känsliga fötter. Så i en timma plågade jag mig med blåsor på fötterna som gjorde tusans ont när passet var klart, såhär ser dom ut:

 <--- SMÄRTA!(inte så farligt om man ska vara ärlig, hehe)


Men det är inte så synd om mig, det är ju mitt eget fel, HAHA. Det som i alla fall förgyllde min dag var en på passet, en morsa på kanske 40 bast i korta hotpants (typ cykelbyxor) som var grå och ett instoppat rött linen till detta. Det resulterade i en mycket rolig syn (byxorna skar in och trosorna stack ut). Tänk er byxorna uppdragna till armhålan typ, Moahaha!! Sedan blev det hem, dusch, käk och sedan var tanken att blogga vilket alltså inte gick som det var tänkt.. TV:n istället och en relativt tidig kväll (22.45).

Idag, onsdag är det städdag och ut ur huset som gäller. Fick inte igång nätet utan sket i det och åkte till Sara istället där jag fick vara. Emelie kom dit och vi satt o snackade som vanligt. I Like! Vid halvtolvtiden åkte vi in till stan. Jag rusade en snabbis inne i Auchan, ett centra (jag var dock i matbutiken) och köpte 'rolig dricka', schampoo och sånt där annat viktigt. Sedan blev det stressigt att hämta Amélie och sedan hem, få käk i magen och fort iväg till en park i stan där vi mötte upp lite andra au-pairer. Mycket mycket trevligt. I den parken ska vi ha  förfest på fredag innan det blir klubbar hela natten. Jag Längtar! Det är då den är 'roliga drickan' ska komma till användning. I alla fall, ett par timmar i solen där och kolla här vilken parkering jag fick tag i P-huset!! Haha, Lux är väl ett roligt land?

 <-- Det är jag det!!



Sedan iväg och hämta Max från skolan som gått lång dag och hem hit. Nu har vi spelat spel och nu gör barnen något annat. Mat är på G och sedan ska Annika o Mathias iväg på föräldramöte och jag ska vara barnvakt. Några au-pairer ska gå på sista dagen på Scouberfouer, Jag Hade Så Velat Gå. Men nu är det som det är. Imorgon hade jag velat gå ut o ta en drink eftersom jag firar ettårsdag med mitt körkort, men jag sitter barnvakt här hemma då med så det sket sig också!

Ohh yes..

Solen skiner, jag har varit ute o sprungit! Stolt :) En halvtimma blev det bara men jag sprang en runda denna gången och var gräsligt rädd att jag skulle komma vilse i skogen och inte hitta hem och missa att hämta Max. Men, med GPS:en inne i hjärnan kom jag inte fel, haha.. Nästa gång ska jag försöka hitta en längre runda, men som tur var mitt inne i skogen hittade jag en slinga med sådana där styrestationer som jag har berättat om, den ska jag försöka gå någon dag!

Nu ska jag slänga i mig något litet, fixa iordning mig och sedan dra till skolan! Idag bär jag kjol och är så glad att det äntligen blivit lite fint väder igen! :) Stanna, snälla! Update ikväll, I promise!

Eftermiddag..

Japp, innan lunch hann jag göra klart min 'Kotte', ska komma bild på den (och allt annat pyssel inom kort). Till käk blev det spagetti o köttbullar! :) Efter maten (och medicin för Amélies del) läste jag lite Bamse för mig själv, Amélie lekte. Sedan blev det lite dator och helt plötsligt var jag JÄTTESUGEN på choklad(neger)bollar så jag kollade recept och att allt fanns hemma. Sen var det bara att få med Amélie på planerna, vilket inte var allt för svårt. Tvätta händerna samtidigt som man säger hela alfabetet är bra träning för Amélie, ska få det som standard när vi bakar (vilket jag planerar bli ofta, kakor är Gott!). Hon kan faktiskt själv till K, vet inte alls när jag lärde mig alfabetet?!

Hur som helst, bollarna blev jättefina, både strössel och pärlsocker på.. Som vanligt så är jag (och familjen) för Glupsk så jag hann aldrig få någon bild på alla bollar men här är på Tre stackare!!

 <--- Made By Me


Baket var uppskattat, Amélie tyckte det var skoj. Skulle självklart smaka på smeten och frågade gång på gång om hon skulle få smaka. Hallå, när man bakar är det väl självklart att man får smaka på smeten? Men fast hon visste att hon skulle få smaka fortsatte hon att tjata! Och säger, Jag fick ALLTID smaka när jag bakade med Malin. Jag får ALLTID smaka när jag och mamma bakar! Gahh, tror hon att jag är så ond?!

Sen blev de kvällsmat och nattning av barnen.. Nu sitter jag här (igen) och kollar runt. Imorgon är jag ledig på förmiddagen, funderar på en tur i skogen, vet inte om jag vågar fightas med backen än men något hoppas jag ändå att de blir. Hämta Max på eftermiddagen så ska vi till en familj o leka (dom jag sökte till först), träffa au-pairen! Eventuellt Friskis imorgonkväll också, sitter ju barnvakt både onsdag-torsdagkväll.

Cecilia gjorde mig till en lycklig männska innan när hon sa att hon kan fixa en header till mig (den högst upp med bilderna). Måste fundera på hur den ska se ut :) I Like..

Igår o Idag..

Klockan är nu en bit efter elva och Amélie och jag har precis spelat UNO, jag lät henne vinna en gång (av fem typ). Gick upp vid halv åtta och satte mig och tittade på barnprogram med Amélie när dom andra försvann, vaknade på soffan vid halv tio, haha. Blev lätt fukost och lite bloggläsande innan spelandet kom igång. Nu ska vi pyssla lite innan lunchen..

Angående igår då, au-pairträff på Italiano klockan 18 för min del, (kom ett gäng vid 20 också). Outfiten ser ni nedan, hade lite problem men kom fram till följande..


           Nymålade naglar och  
                                                                Pilgrimshalsbandet på! 
                                                                    (studentpresent!)


Tog bussen in och åkte gratis! :) Sprang genom regnet in i den lilla glassbaren och letade upp tjejerna. Sara o Emelie, Tove som jag träffat innan och en ny tjej, Emma från GBG! ÄLSKA! Hon bor en bit utanför stan så hon åker bil men verkar supertrevlig, älska att Skånelands dominans blir mindre!  (vet att du läser Sara, men det är sant!). Vi beställde in medan vi väntade på dom andra och kolla bara här vilka otroligt goda skapelser!!


               <---- MIN!!



Efter ett tag kom två helt nya tjejer, kommer inte rikitgt ihåg namnen (Shit hur ska detta gå?). En av dom är i alla fall i en grek-svensk familj och det roliga är att hon är halvgrek! Dom var supertrevliga båda två. Vi satt ett tag och när klockan närmade sig åtta kom Anna. Hon berättade om sin lyckade kväll i fredags, jag hade Sååå velat vara med!! Men men, längtar till fredag nu istället... Efter ett tag kom två andra tjejer också, Sofie som jag träffat innan och en ny tjej, Annika. Och folket hemma, vet ni vilken Annika det var? Den Annika som Frida delade lägenhet med första året på gymnasiet i Växjö. Snacka om att världen är liten!! Folk började droppa av och vid niotiden åkte dom sista hem, jag var en av dom! Ska försöka få Italiano på Söndagar till en tradition!! Haha. Det var typ min kväll. Jag hade supertrevligt. Har typ inte nummret till någon, smart där Stina!

Nu är det pyssla som gäller, måste ta mig i kragen och lägga ut lite resultatbilder på allt pysslande! :)

Vill bara..

Jag har haft en toppenkväll! Träffat massa nya au-pairer och imorgon kommer jag berätta allt om dom och lägga upp finfina bilder på glassar! Orkar dock inte göra det nu när den stora sängen lockar på mig! Ha lite överseende gott folk, dessutom är jag ju hemma med Amélie imorgon så det finns förhoppningsvis lite tid för det! :) Natti...

Lugnt igen..

Idag har det också varit lugnt, vaknade och satt vid datorn. Åt godiset som blev över från igår och sedan satte jag mig och tittade på första filmen med Harry Potter tillsammans med dom andra. Mitt i filmen var det det käk, fiskpinnar och sedan återigen film. Nu sitter jag vid datorn igen, funderar på om jag ska måla mina naglar?!

Om en och en halv timma ska vi mötas på glassbaren Italiano, ska tydligen vara massa nya au-pairer med! :) Blir update på det senare ikväll.. Men nu vet ni hur min dag har sett ut såhär långt, LUUUUUGN!

Det blev en bra kväll!

Efter att jag skrev förra inlägget ropades jag ner eftersom det vankades Kräfskiva i huset! Hattar på och både kräftor och räkor var serverade.. Jag äter ju inte kräfter utan desto fler räkor blev det för min del, inte fy skam det. Efter ett par timmar (?) ringde telefonen och för första gången i Lux var det till mig :) Det var Sara som skulle säga att Emelie var med på bio och att vi skulle ses en trekvart senare inne i stan.. Oj oj, stress stress stress. Middagen var klar, ner och göra sig iordning och sedan byta om. Eftersom vi skulle på bio och Batmans nya film är ute var klädvalet ganska givet..

                  


Ut ur huset och in i bilen som stod fickparkerad i backen, nemas problem att komma ut och nemas problem att hitta till biografen. Innan jag flyttade ner hit sa jag att befolkingsmässigt är Luxembourg City i storlek med Borås. Det är ungefär de enda likheterna också, affärerna är desto fler, nationaliteterna också (trots Borås Norrby), trafiken är snabbare, mer enkelriktat än lilla Borås. Fler skillnader finns såklart, en av dom är biograferna. Här finns flertalet, idag var vi nog på den största. Jag vet inte hur många Biostaden i Borås tar in, den vi var på idag tog in 2700, känn på den. Hela Limmared skulle få plats och det skulle bli platser över! I alla fall,köpte lösgodis för mer än 10 euro, mindre bra även om det inte alls blevl ika mycket som hemma (inte ens hälften!). Vi gick in och satte oss, filmen vi skulle se hette TAKEN och gick på engelska med fransk o tysk (tror jag) text nedanför. Filmen var helt okej, vi var lite rädda ett tag där, tre tjejer från Sverige. Haha.. När den var över tog vi följe till bilen åkte hem och jag lyckades fickparkera i backen här igen, tog ett tag men jag lyckades ju, stolt!

Skönt att komma ut ur huset lite (inte för att det är jobbigt utan för att man ändå är här så mycket!) och kul att få göra något! Imorgon hoppas jag på lite glass på det bästa glasstället, Italiano! :) Mer om det.. Natti på er..

Världens lugnaste dag...

Asså idag har jag typ inte gjort någonting.. Vaknade och gick upp vid halv tolv, satte mig och läste lite bloggar och så. Vid kvart i ett kom Max upp och sa att det var mat och att deras gäster hade kommit. Så ner och hälsa på dom och få ner spagetti och köttfärssås i magen. Efter det tog jag hand om disken och alla andra stressade iväg. Mathias körde Max till ett barnkalas, Annika skulle ta med Amélie till sjukhuset och kolla så att hon inte hade fått halsfluss och gästerna skulle till ett apotek och fixa något. Så jag stannade hemma, trodde inte att gästerna hade någon nyckel så jag skulle vänta in dom och sen kanske ner på stan. Dom kom vid halv fem och då visade det sig att dom hade nyckel, kändes inte som någon idé att dra ner på stan då. Jag hade bara suttit och kollat på Paradise Hotell tills dess. Efter ett tag kom Mathias och Max igen och sen kom Amélie som fått medicin för sin halsfluss. Jag blir hemma med henne på måndag. Nu är klockan snart sju, inte hört något från tjejerna så det känns som det kommer bli en lugn kväll, Fan också!! Gahh..

Det är natt o jag är hemma..

Jag hämtade barnen i eftermiddags, tog med dom hem och fixade käk. Sedan blev det stressigt värre, vi skulle nämligen på Mullepromenad i en skog och sedan leker barnen i en park efteråt (det stället där jag var o gick för ett par veckor sedan, där man kan göra styrkeövningar utmed slingan). Med picknick packad och barnen inpackade i bilen begav oss. Jag körde rätt, ända tills jag körde fel (brukar väl vara så?), sedan i detta land är det ju så förbannat mycket enkelriktat så innan jag kände igen mig var vi på väg hem igen. Likabra tänkte jag och körde hemmåt och började om hela slingan från början. Den gången körde jag rätt, behövde bara vända en gång till (Max tyckte jag gjorde det smidigt) och till slut var vi bara fem minuter sena, dom hade inte börjat gå än så det var lugnt. Dock var jag stressad!! I alla fall, in i skogen med alla regnkläder på eftersom regnet föll. Jag gick och försökte bekanta mig med föräldrarna, mycket trevliga! Sedan blev det picknick, ballerinakex och frukt typ för vår del. Mer promenad och till slut var vi framme i parken. Lekte inte så länge, promenaden hade tagit drygt en och en halv timma. Köer på vägen hem men tillslut hemma, barnen in i duschen, jag pratade med mamma (gråten i halsen, men mycket trevligt lilla mor!!) och kollade kartan till det ställe jag skulle och sitta barnvakt. Slängde i mig käk och innan jag åkte fick jag höra att Amélie hade feber den stackaren..

I alla fall, in i bilen igen och på väg mot ett ställe utanför stan. Följde beskrivningen jag fått av han jag skulle till, inte den bästa och jag trodde att jag var helt fel mest hela tiden. Men det var jag inte, kom rätt men hittade bara inte huset. Det skulle vara ett vitt och jag svängde runt och letade efter ett vitt, när jag till slut hittar rätt nummer på gatan ser jag ett typ gult hus, vet inte om det berodde på att det var blött? I alla fall, fick höra vad som gällde, och sedan åkte dom. Barnen och jag tittade på Smurfarna, sedan skulle dom läggas. Läste för dom både och den stora somnade på en gång. När jag sedan går ned hör jag hur det piper uppefrån, går upp och ser att lille killen har gått upp ur sängen och satt sig för att spela nått elektriskt spel. Gahh, tar med det ner och hör hur det körs i mörkerläggningen (den var elektronisk), går upp och kollar och lilla killen hade inte somnat. Fick lägga mig med honom och han berättar att han har tittat på blixtrarna (därför han hade kört upp den!) och Gud vad det regnade och blixtrade. I alla fall, låg i hans säng, berättade en saga om en kyckling (kommit på helt själv) och när den var klar låg jag bara där. När han hade somnat gick jag ner och tittade på TV:n. Kollade till killarna lite då och då, vid halv elva ringer det i telefonen, Fan! tänkte jag, nu vaknar dom! Svarade bara Hello?! och det visade sig bara vara pappan som ringde för att höra att allt var okej. Det var det juh och han frågade om jag fick igång TV:n, Ja svarade jag fast jag bara fick in TV4 och TV4+. (Haha), han sa, Vi kommer om ett par timmar. Jaha tänkte jag, vi la på och jag kollade till killarna. Tillbaka i soffan, somnade vid tolvtiden (trodde dom skulle komma då) vaknade vid kvart i ett och vid ett kom dom! ÅKte strax efter ett 60 euro rikare! Hittade hem perfa och nu är det sängen för hela slantan. Orkar inte ta mig in till stan när det spöregnar ute, man tappar suget då!

Lycklig!!

Hur lycklig blir man inte när man loggar in idag och ser sex härliga, underbara helt fantastiska kommentarer från världens bästa vänner?? Den här dagen kan inte bli annat än lyckad efter det här!

Men vet ni vad? Idag tog jag mig i kragen och när klockan ringde gick jag upp tog på mig löpargrejer och gav mig ut i skogen. Första löparturen i Lux, första turen på över en månad, jag visste att det skulle bli som att bestiga ett berg (dock inte så bokstavligt som det sedan blev). Med klockan på armen var målet att springa tjugo minuter sedan vända och springa dom tjugo minutrarna hem också. Saken var att efter en kvart kom Världens Fetaste och Längsta backe. Mamma, den var värre än den långa backen runt hylsåsen när man springer på 'fel' håll! Mycket värre än den! MEN, jag gav mig tusan på att bestiga den och Herrgud vilken kamp. Stegen var inte längre än en decimeter, vaderna höll på att få kramp, men Tusan också, Jag skulle bannemej upp! Och visst klarade jag det, jag hoppades att det låg ett sjukhus precis på krönet så jag kunde få lite syrgas, men inte då.! Satte mig på en bänk och andades lite, var tvungen att stretcha benen men sen vände jag hem igen. Nu när jag har klarat det är jag så attans stolt över mig själv, nästa gång ska jag inte stanna utan bara springa hem igen!

Denna braiga morgonen med motion och härliga kommentarer är den bästa på länge! Nu ska kläder på och sen ska det hämtas barn! Eventuellt ska vi ut i skogen och gå ett helt gäng och ha picknick, sedan leker barnen i en park (vem hade  kunnat gissa det?) Berättar mer sen!!

Schueberfouer..

Ändrade planer igen, brukar ju bli så. Idag blev det ingen träning utan när Max kompis hade åkt hem packades vi in i bilen och begav oss in mot stan och Schueberfouer. Kul Kul Kul! Tyvärr hade jag inte med kameran så kan inte bjuda på några fina bilder. Men vi åt, åkte karuseller och hade Superroligt.. Mathias sköt med gevär och var supernära att vinna ett Wiispel, gahh.. Sedan gick tiden superfort och helt plötsligt var det dags att åka hem igen :( Men det var skoj, måste försöka gå dit med tjejerna någon dag innan det stänger nästa vecka. Men hur som helst, en mycket trevlig kväll! :)

Sedan åkte vi hem igen, barnen skulle läggas och jag sprang glatt upp för alla trappor redo att blogga om kvällen. Vad möter jag då högst upp om inte en MEGASPINDEL (värsta jag någonsitt sett) med uppspärrade ögon och huggtänderna framme redo för att attackera? Jag vände tvärt, skrek som en galning och sprang ner för trapporna och hoppade nästan upp i Amélies säng. Någon gång under dessa sekunder hade jag också slängt sakerna ifrån mig! Jag skriker att det är en spindel i trappan och hör nästan hur alla dom andra skrattar åt mig. Annika kommer upp och säger att hon trodde att det hade stått någon i trappan så rädd som jag lät. Men nejdå, jag blir rädd för spindlar! I alla fall, medan jag tar skydd på  Amélies rum får Annika ner den i papperskorgen och får den att försvinna ut mitt liv. Vilken lättnad! Känner hur pulsen går upp nu när jag skriver om det och hur jag tittar mig omkring. Pulsen nu kan dock inte jämföras med den jag hade innan, det var som ha spurtat ett helt maraton, Jag Lovar!

Nu väntar sängen om en stund, ska försöka komma ut imorgon om det är väder. Barnvaktskväll imorgon också, får se hur det slutar!!

Dagen.. än så länge

Klockan ringde tidigt och tanken var att jag skulle ut en sväng imorse. Men så blev det inte.. La mig igen och sov skönt en stund till. När klockan till slut ringde på riktigt var det bara att ta sig ur sängen och sen göra sig iordning.. Frukost och sen in i bilen och GPS:en inställd på ett shoppingställe. Hittade (ganska) bra dit och i första affären jag var inne i provade jag faktiskt lite saker (typ för första gången i Lux). Fanns ett par snygga jeans, synd bara att min rumpa såg ut som tre våningar hög i dom! :( Men men, fick i alla fall med mig en t-shirt hem, den ser ut såhär:




             Blå med blommor om det syns!!





När jag var klar i den affären gick jag in i en skoaffär, det finns verkligen INGA snygga skor här nere (i rimligt pris), Hur Ska Jag överleva? Gick in i lite andra affärer också, handlade bland annat lite saker hit hem. Sedan blev jag nästan lite stressad och slängde mig in bilen och åkte mot Max skola. Satt där och väntade och sedan gick jag bort mot Amélies skola. På vägen träffade jag Sara och hon slog följe med mig bort. Sedan gick hon tillbaka, jag hämtade Amélie och vi fick stressa för att hinna till Max skola innan han blir utsläppt. Men vi lyckades, fick med oss Max kompis hem, jag fixade våfflor, blev faktikst ganska bra, bara några knäckebröd! Haha, Max sa till sin kompis:
- Det är nog bäst vi gåt ner och kollar hur det går för Stina, hon brukar bränna saker!
Elakt eller vad? Barnen åt i alla fall, nu leker dom. Hoppas att jag ska träna idag i mina nya fina skor! :) Update!

Dagen som gått..

Idag är det onsdag vilket innebär att städerskan kommer, Thank God. Jag tror dock att ni skulle bli förvånade av hur fint mitt rum ändå är på veckorna! :) Vill inte lägga upp några bilder just nu för jag har råkat göra sönder mörkerläggningen utanför fönstret så det är inga gardiner och ser lite halvdant ut just nu tills det är lagat (av Mathias). Men ändå, bilder kommer någon dag. Det jag skulle komma till var att onsdag innebär städning och då ska vi helst inte vara i huset.
Så när Mathias hade lämnat barnen och kom tillbaka med bilen körde jag honom till jobbet och sen hade jag knappat in adressen till ett shoppingcentra som jag åkte till. Det är verkligen skillnad på shopping här och i Sverige. Hemma kände jag nästan ett tvång att shoppa när jag kom in till stan eller i Gällstad, men här, Nej inte alls. Många affärer är sådär Fina att man inte ens vågar gå in och dom man går in i hittar jag aldrig något som jag verkligen gillar. Det måste verkligen bli ändring på detta, annars är det bara att åka till Tyskland och shoppa, ska tydligen vara bättre där!

Alltså köpte jag inget i detta centra, hittade dock en liten mysig affär som jag säkert hade kunnat köpa med mig saker ifrån, men hade inte humör till det idag tyvärr.. Men, när jag var klar det tog jag en annan adress till en sportaffär där jag (Äntligen) skulle hitta ett par inneskor. En stor Intersport en bit utanför stan. Gick in och tog mig till skoavdelningen, hittade skor som jag skulle ha och till slut kom en säljare. Föklarade på franska att jag skulle ha en aerobicsko och han visade att den jag hade på foten var bra! Pratade lite franska men sen gick det för fort så jag började snacka engelska istället. I alla fall, han tyckte att skon som jag förälskade mig i var för tajt och troligen skulle klämma när man väl rörde sig i den, jag tyckte den var som gjuten för min fot. Hittade en annan som säkert passade bättre och det blev också den som jag tog med hem. Helt okej utseende (Svart) och helt okej pris (49 euro och då inte på rea). Är inte det ett bra pris, sådana skor kostar väl närmare 800 spänn hemma? Jag är i alla fall nöjd än så länge, har ju inte tränat i den än.. Innan jag lämnade affären köpte jag också med mig lite träningskläder från rean, snåla jag! Har verkligen ont om det tills väskan med bror kommer ner. Hur som helst så slutade hela kalaset på 100 euro och här nedan ser ni vad jag fick för det.

                                                    

När jag var klar där åkte jag till ytterligare ett annat shoppingcentra, hittade inget där och åkte därför till Amélies skola och satt i bilen och väntade i en halvtimma. Lite trist men man måste ändå vara ute i god tid för att få parkering. Sedan följde jag en annan mamma in i byggnaden och till rätt klassrum. Fick veta hur 'hämtningsrutinen' gick till, vad som skulle med hem och vad som skulle vara kvar. Sedan åkte vi hem, käkade och spelade spel hela eftermiddagen. Och vet ni vad jag fick till kvällsmat?! Mathias hade gjort egen Wienerschnitzel (bankat ut och panerat alldeles själv) och den smakade Gudomligt! Gud vilken Lyx alltså. Sedan spelade vi allihopa spel och nu hålls det på att läggas barn. UPDATE! Jag har alltså inte suttit barnvakt idag heller, dom åkte inte och tränade eftersom Annika vart lite halvkrasslig!

Tjejerna ska ut på fredag medan jag sitter barnvakt, lite surt (även fast jag godkänt det själv). Får se om jag orkar ut när jag kommit hem där på natten!! Imorgon blir det nog mer shopping, ska till ett ställe innan jag hämtar barnen. Kanske är tur att jag sitter barnvakt ändå när jag tänker efter!! Update on that my Friends!

Träning..

Japp.. Jag har alltså för första gången varit på ett Frikispass med manlig ledare vid namn Balzsa (uttala som ni vill, jag fick aldrig någon klarhet i det). Asså det var verkligen ett udda pass, musiken var typ hårdrock (innan har det varit O'hoy och Barbara när den svenska hade det och Kent när den finska hade ett pass, men nu alltså hårdrock). Och till detta skulle vi ha avslappning och stretch och grejer. Dessutom var det udda övningar och allt för långa pauser mellan övningarna. Herregud. På slutet när vi skulle stretcha igenom kroppen så tog vi först armarna, sedan blev det avslappning, alltså ligga helt still. Jag tyckte han var askass som glömde benstretch, men mitt i allt så gjorde han det också, udda typ! Men men träning fick jag, väljer kanske inte hans pass först och främst i listan, men skulle det krisa så får också han duga i framtiden!! Nu blir det käk. Det var typ min kväll, hoppas att din var bra!!

Ändrade planer..

Japp. Det blir ingen barnvaktskväll ikväll. Annika och Mathias blir hemma eftersom Annika inte är helt kry. Det betyder att jag ska iväg och träna friskis snart. En ny ledare vars pass jag inte varit på. Allt med friskis är gratis i två veckor nu, det är så kallade Prova-På-Veckor. Gött gött, men detta verkar ändå bli det enda passet denna veckan, men det kan såklart ändra sig!! Ska ge träningen ett omdömme senare. Håll utkik.!

Första hämtningen avklarad..

Så.. Barnens första skoldag innebär också min första hämtning från skolan. Mathias åkte i en bil före mig och först visade han mig Amélies skola och vart man kan parkera där. Henne kommer jag bara hämta med bilen på onsdagar, alltså imorgon. De dagar hon och max går lika länge (resten av veckan) parkerar man på Max skola och går sedan 10 minuter för att hämta Amélie och sedan 10 minuter tillbaka och hämtar Max. Men idag skulle Amélie med en kompis efter skolan, och bror till denna kompis skulle med oss hem och leka med Max. Så bilfärden fortsatte mot Max skola, vi parkerade (fickparkerade!) och gick upp för att vänta på utsläppet. Där stod Sara som skulle ha med barn hem och vi fick vänta i 10 minuter. Här gör man som så att läraren tar med hela sin klass ut vid entrén och när hon sett att rätt person hämtar rätt barn släpper hon iväg barnet. Så idag skulle alltså jag presenteras som den som hädanefter ska hämta Max. No Problemas. Hann också träffa en ny svensk au-pair, Elin heter hon (är i den familjen jag sökte till först) och är från Trollhättan!! Hon är efterlängtad här i Skåneland. Berättade det för henne! Haha, ska bannemig skicka ett SMS till henne sen, gahh Lycka! haha..

Barnen kom i alla fall hem, hamburgare fixade jag och nu spelar dom schack. Vet inte riktigt vad jag ska göra, är inte sugen på franska för fem öre..  :(

Skoldag..

Idag fick jag som sagt lite sovmorgon och gick inte upp förrän halv tio. Trodde att jag skulle vara ensam hemma men så var det inte. Annika hade ont i halsen och stannade hemma och Mathias hade bestämt sig för att jobba hemifrån. Men men, tog en lätt frukost och sen på med grejorna och ut på en promenad. Det är lite småkul, hemma går man en runda man kan, kanske att man tävlar lite mot klockan. Här går jag ut i skogen, går en bit och försöker hitta hem och hinna hem innan nästa aktivitet börjar. Som tur var lyckades jag med det idag, blev en halvtimmespromenad men tycker inte att slingan var så rolig. Sen blev det dusch och nu sitter jag här på mitt rum. Läser bloggar och letar efter ögonskuggor att köpa, har hittat en underbar palett med 88 stycken, vet bara inte om jag vågar köpa från staterna? Får bli en funderare på det..

Åker snart och hämtar barnen, Mathias skulle visa mig. Ikväll blir det barnvakt för Amélie och Max eftersom Annika o Mathias ska på bio (om dom nu åker med tanke på Annikas hals)

Eftermiddagen..

Efter lite tjatande på barnen fick jag till slut in dom i bilen och på väg till en park.. Lekte där en o en halv timma innan vi vända hemmåt. Hann mata ankor med bröd, gunga, leka och spela Bockia. På vägen hem hamnade vi i världens bilkö, evigheter. Till och med polisen var där och dirigerade trafiken. Till slut kom vi hem och Mathias var i full gång att grädda pannkakor, mums mums. Nu sitter jag och läser mail hemmifrån med tårar i ögonen, fattar inte varför det Alltid blir så? Känns som det kommer vara så följande 10 månader också, helt stört, för vet ni vad? Annars saknar jag er inte, bara när jag läser kommentarer och mail, men fatta mig inte fel. Jag älskar det! Läser det om och om igen och blir så glad när jag vet att ni har det bra. :)

Barnen håller på att läggas snart, ska läsas och så, imorgon börjar nämligen deras skola. Det innebär lediga förmiddagar för mig. Och det innebär förhoppningsvis motion (ser ut som en förlamad blåval) och franskaplugg (skolan tar aldrig slut). Imorgon ska Annika visa mig barnens skola, vart jag ska ta vägen och sådär. Sedan ska Max ha med sig en kompis hem och Amélie ska med samma familj fast leka med lillasystern hemma hos dom.

Yes, det är så det ser ut.. Update on the way..


Första gången..

För första gången i Hela mitt liv har jag helt på egen hand, totalt ensam gjort köttfärssås! :) Det bästa av allt?! Barnen åt den! Dom sa till och med att den var god, fast den var lite stark! (kan kanske ha övermåttat lite med kryddorna!) Hur som helst, stolt som ett tupp nu! :)

Funderar på att ta med barnen till en park snart, få eftermiddagen att gå liksom! :) Hittade billiga flygresor ner hit, en för endast 15 SEK, då med skatter inräknade! Det ni!

Hoppas att allt är bra med er, nu arbetsvecka nu igen.. puss så länge!

RSS 2.0