Allergisk Reaktion

Ja men se på tusan, nya inlägg två dagar i rad, jag förvånar ibland.

Tänkte dela med mig av en (mycket) hemsk upplevelse igår. Som ni säkert vet har jag aldrig någonsin varit allergisk mot någonting. Förrän till i våras.. Ögonen rann, kliade och svullnade upp till två röda bomber (typ). Fick gå utan smink och med stora solglasögon ett par dagar där för att inte skrämma slag på hela omvärlden. Till sist köpte jag ögondroppar, som Annika betalade för att hon hade så dåligt samvete att jag hade åkt på pollenallergi i Luxemburg och aldrig haft det innan. Hon kände att det var hennes problem, underbara Annika!

Hur som helst, tillbaka till gårdagen, eller inte riktigt kanske. När jag kom tillbaka till Sverige tidigare denna månad och åt både äpple och nektarin började det stormklia i hela munnen, ett tydligt tecken på att man kanske är allergisk. Förra veckan misstänker jag att jag också åt en (minns inte riktigt) för sedan domnade överläppen bort i ett par dagar och jag hade ingen känsel i den, mysko jag vet!

Igår skulle jag, trotsig som jag är (sanningen är att jag älskar nektariner för mycket för att inte kunna äta dom) försöka äta igen. Jag åt en på jobbet först och för att undvika kliandet i munnen käkade jag tuggummi och kände inget av det. Gött tänkte jag och åt en till när jag sedan kom hem, det skulle jag inte ha gjort. Efter 10 minuter- en kvart började det klia JÄTTEMYCKET i mina ögon. Jag kliade kliade och kliade. Till slut gick jag för att tvätta bort sminket, vad ser jag då när jag kollar in i spegeln? Ögonvitan i inre delen av ögat (mot näsan till) har svullnat upp och i ögonvitan finns ett litet jack. Ögat kunde inte röra sig inåt i denna svullna massa och det kunde inte sluta KLIA!! Jag som är superkänslig började ju nästan gråta och beklagade mig som bara den för Annika. Hon höll mig lugn och hjälpte mig att få ögondroppar (från Lux) i ögonen och därefter var det bara att stå emot viljan att klia. Ögonen var röda och jag tyckte synd om mig själv. Efter ett par timmar gick svullnaden ner och när jag gick o la mig var ögat som vanligt igen. Troligen beror detta alltså på nektarinerna, tror ni att jag har lärt mig en läxa? Det återstår att se..

Tänkte pröva äpplen snart och se hur reaktionen är på det. Delar med mig om det blir någon smaskig historia av det! :)


SKRYT!!

En av de absolut bästa sakerna med att ha en egen blogg är att jag själv får bestämma precis vad det ska stå. Kanske är jag arg och vill snacka jättemycket skit om någon (Nejdå, jag är väl inte elak?), kanske är jag superlycklig och vill berätta om det eller så är det som nu, jag är stolt som en kvinnlig tupp (inte en höna för dom är aldrig stolta) och bara vill berätta att Igår, då sprang jag minsann 8 (j*vla) kilometer helt frivilligt!! Har aldig tidigare i mitt liv sprungit så långt, inte tränat ordentligt sedan jag inte minns när och tanken var att bara springa fyra kilometer. Men på något sätt ville kroppen mer, bra musik i öronen och sedan var jag hemma med 8 kilometer avklarade och anfådd som en snigel som spurtat 100 meter, helt galet var det! Som ni märker är jag verkligen stolt och nöjd över mig själv, ibland måste man få vara det också. Men nu vet ni så nu kan jag sluta tjata om det.

Vad har hänt sen sist jag bloggade då?

  • Jag for till Åhus för en helg med Elin och Sara. Vi hade det MYS och snackade en massa massa massa om allt allt allt. Hann också med middag och en liten reunion med Emelie, Eva-Lis och Sofie och därefter Party på ett nyöppnat ställe precis vid stranden. Bra dag och lyckad kväll. Jag och Sara stod ut med regnet och kollade lite beach-handboll (stor turnering där den helgen) innan helgen var över och resan hem började. Jag har insett att jag verkligen ogillar att behöva byta tåg och dessutom att vid dessa byten behöva vänta en massa, Det Suger. 
  •  Efter Åhus började min första hela vecka med jobb. Lugnt som graven var det, telefonen tyst och lite folk som jobbade. Jag roade mig med böcker, dagstidningar, youtube, aftonbladet.se, bloggar och privata samtal. Mamma och pappa hade semester och åkte iväg och lämnade mig och Annika ensamma. Mycket TV-tittande men också matlagning och mer eller mindre goda matlådor hade vi med oss till jobbet.
  • Helgen som precis passerade spenderade jag i Göteborg med en gammal kompis, finns inte så mycket att säga om det. Jag och Annika tog tåget hem därifrån tillsammans och hemma väntade gräsklipparen för min del, långt var det och fult blev det, haha.
  • Sedan blev det måndag igen och tillbaka till jobbet. Idag är det onsdag och vid lunch har jag gjort hälften av mina sommarjobbsveckor. Alltså en och en halv vecka kvar, Behöver Pengarna. Mamma och pappa kom hem från sin Skånesemester igår, fyllde på kylskåpet (som varit tomt) och ska antagligen åka iväg idag och igen.

Så vad väntar nu?  Till helgen har jag inga planer men hoppas på möjlighet att få vila ut. Ni har ingen aning om hur jobbigt det är att inte göra någonting på jobbet. Skulle också uppskatta lite fint väder så den stackars snögubbskroppen kan få lite färg.

Men kolla här, något att göra på jobbet. Ha det bra tills vi hörs igen! Kramar till er alla..


Ett uppdaterande inlägg, Utan Bilder!!

Det har gått 16 dagar sedan jag uppdaterade sist..

I 11 dagar har jag befunnit mig i Sverige...

Jag är ledsen för den grymt dåliga uppdateringen men kan glädja er med att säga att jag nu sitter på jobbet och då har all tid i världen för att blogga. Eftersom jag kommer jobba tre veckor framöver kan det betyda att det blir fler än bara detta inlägg. Problemet med att blogga från jobbet är dock att jag inte kan lägga ut några bilder, men jag hoppas att ni överlever det. Vet ni vad? Nu börjar vi med 'the catch up'.

Det finns en vecka eller så i Luxemburg som försvann i och med bristen på bloggande. Den veckan gick i princip ut på att få ut så mycket som möjligt av den sista tiden. Mycket tid gick åt att packa, beskåda alla mina vackra kläder och att säga hej-då till många av dem som jag inte skulle komma att få se på ett par veckor eller så. Mycket packning blev det, en stor väska som senare följde med mig på planet (självklart packad för tung) och ett handbagage med andra viktiga saker. Förutom detta blev det två stora och väldigt tunga resväskor samt en påse med grejer som Annika och Mathias så snällt fraktade upp till det svenska landet åt mig. Förutom packning hanns det med middag med de resterande tjejerna (plus en kille) med en massa skitsnack och annat viktigt. Jag hann gå på båda barnens skolavslutningar och säga Hej-Då till alla där. Helgen gick till stor del ut att en sista gång utforska Luxemburgs uteliv. Lördagen spenderades med Elin i Grevemacher, Luxemburgs utomhusbad. Hur det slutade, ja du. Tänker aldrig erkänna att jag brännt mig utan istället uttrycka det som så att jag fått en rejäl bränna. Hela ryggen har fjällat, mellan brösten likaså, man skulle kunna tro att jag lider av en hudsjukdom och jag är helt allvarlig! De roligaste med hela denna grejen var följande konversation:
E:- Har du med dig solkräm?
S:-Nej, har du?
E:- Nej alltså jag använder aldig det, har aldrig bränt mig tidigare.
S:-Nej, jag kör inte heller med sånt.

Ett par timmar senare:
Elin sätter sig upp och vänder sig mot mig.

E: -Alltså Stina, nu har vi legat här i typ tre timmar och vi har inte fått NÅGON färg. Vi är precis lika bleka som vi var när vi kom.

Jag sätter mig upp och beskådar våra kroppar.

S:-Ja du har nog rätt. Fan vilket slöseri med tid.

10 minter senare:

S: Jo men Elin jag tror nog att vi har fått lite färg, du är lite röd på armarna och så.

Ytterligare ett par timmar senare när vi har åkt hem för att göra oss iordning för kvällen. Elin ringer och det låter såhär:

E:- Asså Stina, jag duschade innan och det gjorde SÅ JÄVLA ont på min kropp. På hela min kropp!! Jag vet inte vad jag ska ha på mig så att det inte gör ont, Stina jag vet inte om jag pallar!!

Haha, vad har vi lärt oss av detta? Troligen ingenting!

Hur som helst, nu fortsätter vi. Söndagskvällen spenderades med familjen och vi åkte in till stan för att ha en sista gemensam middag. Det var såå mysigt och Annika och Mathias sa så fina saker om mig och gjorde det mycket klart att dom var mer än nöjda med året tillsammans med mig. Fick dessutom 4 koppar med tillhörande fat utsmyckade med ugglor som de alla fyra vet att jag gillar. En sådan fin present som betyder mycket för mig! :) Annika, om ni läser, återigen tack för året och tack för de fina muggarna. Jag saknar er och tänker en massa på er..

Efter söndag följer ofta en måndag och så också denna veckan. En sista heldag med barnen som spenderades med deras vänner och en ny bekantskap för mig. Hann också med att klippa Max,(på salong såklart) något jag aldrig varit med och gjort innan. Kvällen var ju kvällen med det stora K eftersom en dröm för mig och Elin skulle bli sann, vi skulle kolla på Katy Perry, Live i Luxemburg. Vi åkte tåg, kom vilse men kom rätt. Käkade chokladdoppade jordgubbar, köpte konsert-tshirt och beskådade förbandet innan det var dags för HON! Vi kan ju villigt erkänna att vi bara kunde 2 låtar (och en halv typ), men det vi kunde, kunde vi bra och skrek så att halsarna nästan sprack! Hon var grym, inte sjukt grym men grym. Udda var hon också och skulle lätt passa in med Elin och mig. En bra konsert och ett minne för livet! Innan vi tog tåget hem skulle Elin också ha en t-shirt och den köade vi för i evigheter men hann till slut köpa en innan dom skulle stänga stället.

Den natten sa jag hej-då till Tova som var så gullig och körde oss. Innan jag fick min enda timmes sömn den natten skulle det packas klart, bäras ner väskor och duschas. En timmes sömn alltså, mellan 03-04 och 04.30 kom taxin för att hämta mig och det var början på en lång resdag. Buss från Gare (sov större delen) och sedan väntan på planet. Hade självklart packat för mycket så fick ta på mig en massa kläder för att få ner vikten. Åkte till slut med:
-ett par trosor
-ett par sockar
-två linnen
-en klänning
-en tunika
-ett par jeans
-en kjol
-en kavaj
-en tjock tröja
Om vi säger som så att jag var varm så förstår ni nog.. Ingen våg vid säkerthetskontrollen så slapp att plocka på mig ännu mer saker där som tur var. Sedan började dom en och en halv timme innan avgång tjata om att man skulle ta sig till sin gate, Stressande!! Köpte lite på tax-freen och lyckades på något sätt knö ner det i min handbagageväska som redan innan redan var knötjock. Vad hamnar Stina brevid på planet tror ni? Självklart en skrikande unge. Lyckades slumra en del mellan gråtattackerna men jag tyckte verkligen synd om den lille när vi skulle gå ner på landning. Man såg hur ont det gjorde i öronen på henne och jag erbjöd henne tuggummi (som jag alltid tuggar under flygningar) men inte ens det hjälpte. Stackars liten.

Landade i alla fall i Skavsta i rätt tid. Det första jag gjorde var att ta av mig alla mina extrakläder och skulle packa om lite bland väskorna, vad inser jag då? En av flaskorna från tax-freen har gått sönder!! Som tur är ligger de i återslutningsbara påsar så inget sprit på datorn, Thank God! Tog efter en del väntan och några telefonsamtal en flygbuss in mot Stockholm Central. Kom in sent så ringde och förvarnade min förmedlare att jag skulle bli sen. Stressade sedan runt på centralen, in med väskor i en box, köpa en tågbiljett hem under kvällen (billig, Me Like), lite snabb frukost/lunch på Pressbyrån. Sedan tunnelbanan och kartläsning innan jag kom till 'kvinnan som var med barn, som skulle knipa och lyckas få mig till USA' som vi så fint har kallat henne! :) Skämt åsido men vi träffades i alla fall, pratade om allt som kommer att hända nu och hon genomförde en intervju med mig på engelska. Hon ser absolut ingen anledning till varför jag inte skulle bli placerad, nu är bara frågan när rätt familj blir funnen och när dom vill ha mig dit. Men, mitt hjärta och hjärna säger mig att jag kommer åka till USA och det gör mig så lycklig! Hela besöket i Stockholm gick alltså väldigt bra och efter det väntade lunch innan jag tåg tåget hemmåt. Var hemma i det gula huset i Limmared 6 juli cirka 22.30, drygt 11 månader avklarad som au-pair.

Onsdagen gick mest ut på att bara vara. Träffade älskade Therese och vi tog en glass, träffade lilla Elin och hörde om hennes planer. Skönt att allt äntligen har löst sig. Insåg dock ganska fort att jag kände mig väldigt rastlös och visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till. Bestämde mig då för att följa med de två paren som skulle till Norge följande dag för att hälsa på två av våra vänner där. Alltså, ut med lite av all skit från Luxemburg och börja packa på nytt! :) Hann följa med min familj till Jönköping och gå på IKEA (mer svenskt än så kan det inte bli) innan jag sov hos en av vännerna för att vi skulle kunna åka tidigare på torsdagen. 

Och vi kom iväg tidigt ja och nästan hela torsdagens dag spenderades i bilen. Var framme i Norge för att hinna med lunch/middag med Frida, som jag såklart överraskade och gjorde glad! :) Helgen spenderades så mycket det bara gick tillsammans med de saknade Frida och Hanna (som jag inte träffat på ett halvår). Vi drack, snackade, hade picknick, umgicks och åt mycket god mat. En helt underbar helg alltså och mycket bra start på min Sverigevistelse, eller vänta nu, Norge var det ju! Söndagen blev resedag och vi for över Grebbestad för att hälsa på en förlorad vän där, så nice att träffa henne också. Käk på Donken och nya marängsvich, en riktig flopp och äcklig! 

Denna veckan har det hunnits med en hel del. Dels har jag jobbat 1 1/2 dag (plus idag då), tränat en del (kondisen är under all kritik), tittar på 'The Proposal' (äkta tjejfilm och såå förutsägbar, men jag bara älskar sånt så se den!), fikat (älska när man är bästa kompisen med den som äger så man får välja vad man vill GRATIS. Tror det var för att hon har saknat mig så), varit på läkarbesök (rolig filur, men nu är allt redo för USA) och också hunnit med att käka god middag tillsammans med tjejerna inne i stan. Snackade bort ett par timmar där ja.

Idag är det fredag och efter jobbet ska jag bara hem en snabbis för att sedan ta väskan med mig och bege mig ner till Åhus där vi har en liten au-pair-reunion och en massa snack väntar med tjejerna. Jag längtar! Åter tillbaka på söndagkväll och jobbet börjar som sagt på riktigt på måndag.

Där har ni allt som har hänt sen sist, det blev ett sjuk långt inlägg. Om det finns någon som läste hela, kommentera så jag vet om det var möjligt eller inte.

Tills jag bloggar igen, Ha Det Vackert..


PARIS

Det går inte beskriva en sådan underbar helg. Jag låter bildkollaget tala för sig självt.



450 euro på bara kläder och mat, det kallar jag lyckat. Elin och jag hade passat in helgen för den stora sommar-rean och när jag säger stor så menar jag stor. I vissa affärer var alla plagg på rea, ALLA! Men rea var det i alla affärer och alla vet ju vem som älskar rea, JAG! Förutom shopping hann vi också med lite turistande. Vi har båda redan varit i Paris innan och gjort alla turistgrejer så nu nöjde vi oss med att se dom: Eiffeltornet, Louvren, Notre Dame, Sacri Couer, Moulin Rouge och Trimufbågen. Hotellet var bra, metron fungerar utan klagomål och jag älskar bara Paris helt enkelt. Käkade goda (?) middagar och fikade crêpes när vi kände för det. Tog det som vi kände för och gjorde det vi ville. En perfekt semetser med andra ord. Tack underbara Elin! :)

I måndags var Max hemma från skolan med förkyldning men jag var på min kurs ändå. På eftermiddagen vilade Max och Mathias (som också mådde lite halvbra) så jag hade det bara lugnt. På kvällen satt jag barnvakt hos dom vanliga och fick en present. En limegrön kamera/mobilhållare att ha över axeln, kanske inget jag kommer att använda men det är tanken som räknas.

Igår var det tisdag och jag hade ställt klockan för att hinna med lite ärrenden innan jag hämtade barnen. Vaknade dock med världens huvudvärk. Ställde mig i duschen och hoppades att den skulle försvinna, det hände inte så jag tog två alvedon o la mig för att vila. Kändes som någon satt med en hammare och bankade bakom ena ögat och resten av den halvan av huvudet. Började så smått inse att jag nog hade fått migrän. Mathias ropade på mig nerifrån och jag masade mig upp till trappan, påslaknet omvirat runt kroppen. Stod och höll mig hårt i räcket och skakade samtidigt som jag förklarade för Mathias att jag nog hade fått migrän, att det kändes som jag skulle spy, att jag behövde vila och att jag troligen inte skulle kunna hämta barnen.
- Stina, gå och vila. Jag löser det med barnen. Säg bara till om du vill ha något, fick jag till svar! Gulligt eller?
Gick en kvart innan jag spydde, sedan var det bara att släcka ner ordentligt få det så tyst som möjligt och hitta en position som gjorde minst ont för huvudet. Det är bannemig svårt. En halvtimma senare kom andra spyan, svart galla, är det friskt tror ni? Sedan lyckades jag i alla fall somna, sov ett par timmar (väcktes av oroliga telefonsamtal, gulliga Tova och förvirrade Elin!) och när jag sedan vaknadeett par timmar senare var huvudvärken nästan väck. Migränhuvuvärk är det värsta som finns, andra gången jag får det i mitt liv, uscha mig för det. Helt utslagen i sådan smärta. Var alltså uppe vid tretiden igen och vid fyra fick familjen gäster så jag behövdes inte riktigt. Själv åkte jag in till stan för avskedsmiddag med de andra au-pairerna. Kinamat i flera timmar, massa skratt, massa minnen och massa skitsnack med dessa härliga människor. Tack för det allihopa! :) En underbar avslutning på en dålig start på dagen..

Idag var det Amélies tur att vara hemma med förkyldning. Jag stack på kurs som vanligt och kom hem till lunchfixande. Förretsen, vi har haft supervarmt nu i veckan och idag var det näst intill outhärdligt (jag klagar inte). Sökte sig till skuggan, dessutom är det kvavt och man får lätt ont i huvudet av detta. Amélie har spelat TV-spel och var ganska frisk när allt kom omkring. Annika och Mathias åkte på träning och sedan middag efter det. Så barnen spelade TV-spel medan jag gjorde mat. Sedan duschade dom medan jag diskade och sedan kollade vi alla tre film (jag somnade). Max hade ont i huvudet sen när jag skulle lägga dom. Nu sover dom både två, imorgon är det Amélies skolavslutning så jag borde lägga mig snart också. Fick förresten lön idag, trodde inte jag skulle få någon för juli så det kom som en glad överraskning. :)

Om en vecka är jag i Sverige gott folk. Ha det bra tills vi hörs igen..

RSS 2.0