Jag lever..

Nu har flera personer varit på mig och vill ha uppdatering så nu kommer den. Ska erkänna att jag inte haft mågon lust under veckan att blogga, mycket för att alla inlägg efter det förra kommer verka så mesiga och tråkiga. Inget slår den helgen och alla små stunder som jag upplevde då har varit i mina tankar under hela veckan. Jag säger det igen, en av de absolut bästa helgerna i mitt liv..

Hur har livet i Lux under veckan varit då?

Familjen Lundskog Magnusson/ Jobbet

Ja, jag bor hos familjen sjuk. Annika har varit sjukskriven hela veckan, halsen mådde inte bra. Mathias har jobbat men varit förkyld, Amélie har varit hemma hela veckan med jobbig hosta (inte samma som innan) och Max har varit hemma mån-ons men i skolan resten av veckan. Han har öroninflammation men går nu på medicin. Så friska jag har helt enkelt gått runt här o hoppats på det bästa, att fortsätta vara frisk. I och med att Annika har varit hemma har hon haft barnen på förmiddagen så jag har kunnat gå på kursen och hon har fixat lunchen tills jag kommit hem. Det har alltså resulterat i att jag inte har lagat ett mål mat på hela veckan. De första eftermiddagarna på veckan gjorde Max läxor och vi tog det bara lugnt. Amélie har verkligen kommit igång med läs & skrivandet och är riktigt riktigt duktig. Två eftermiddagar har vi varit ute i parker, en dag bara jag o Amélie. Då lyckades jag göra värsta vurpan i leran och skitade ner mig sådär som barn gör. Andra dagen var vi alla tre i en park, barnen cyklade och solen sken. Mycket mysigt. Fredagen åkte vi på utflykt, barnen, Mathias o jag åkte och åkte skridskor. Har inte gjort det på evigheter men det var skoj. Träffade Hanna där också, skönt att inte åka helt alone. Mer än så har det inte varit, man kan helt enkelt säga att jag haft en lugn vecka, som Elin säger, En riktig lyxaupair.

Franskakursen

Provvecka och nästan ångets och ganska nervös. Kom i alla fall till första provdelen på måndag, Svinenkelt. Fick det sedan förklarat att vi inte alls ska göra dubbla prov som jag först trodde, lättade en tung börda från mina axlar och jag var så nöjd när jag gick därifrån. Tisdag och onsdag med nya provdelar och på torsdag fick vi resultatet, fyra delar och totalt en poäng på 84,5 av 90 möjliga. Jag är Nöjd!

Eget Liv

Jag tränade Friskis måndag, tisdag och fredag. Köpte en ny MP3 i veckan eftersom den förra gick sönder. Satt med den i typ tre timmar innan jag fattade hur man skulle få in musiken, instruktionsboken var på franska. Musiken är i alla fall inne och jag är nöjd. Satt barnvakt på torsdagskvällen, det blev inte så sent men goa pengar i plånboken. Frukost hos Elin på fredagmorgon med massa trevligt prat.. Hoppas att våra planer blir verklighet. Fredagkvällen var jag på bio, ensam. Kände att det är något jag måste göra innan jag dör och nu är det gjort. Det var trevligt, kan absolut tänka mig att göra det igen. Filmen var dock kass, The Woman, se inte den..

Lördag

Sov länge idag. Mamma ringde vid halv-ett för att se att jag levde. Sedan blev det lunch och därefter lite datortittande innan jag hoppad i kläderna och begav mig ut för att springa. Skönt men slemmigt i halsen och skoskav, inte toppen kanske.. Dusch o handla lite till kvällen. Ska mysa hos Elin men innan dess ska familjen och jag på restaurang, mysigt värre. Dock är barnen på sådär humör, får se hur det slutar.


Där kom min vecka. Hoppas att ni som läser är nöjda. Nu ska vi bege oss.. Ha en bra kväll! :)

Vet inte när nästa uppdatering kommer, men troligen lever jag ett bra tag till, så oroa er inte..

Världens Bästa Helg

Åhh vad jag älskar mitt liv!!

Jag har aldrig varit särskilt bra på att ljuga så hela grejen med att nätet skulle ligga nere i helgen kanske inte var den bästa. Men en oskyldig liten lögn alltså. En liten lögn så att jag på ett säkert sätt kunde ta mig till Sverige utan någons uppmärksamhet.

Fredagen bestod till största delen alltså av resande. Först med buss till flygplatsen i Tyskland innan jag tog flyget till Göteborg. Där blir man mött av världens bästa pojkvän, Min! Färdandes i hans bil och med lite stopp på vägen kom vi hem till Limmared. Anders hade förberett mina föräldrar på att han skulle komma förbi under fredagskvällen för lite mat. Dock hade mamma o pappa gäster, men dom var redan förberedda på min visit. Ingen aning hade dock mamma o pappa, allt var upplagt för en stor fet födelsedagöverraskning. Så vi plingade på med blommor i handen. Och min underbara mamma öppnade och blev så in i tusan förvånad över att se mig stå där och sjunga:
-Men Stina! Det är ju Du!! Du ska ju inte vara här!
Åhh jag glömmer inte hennes min.. Massa kramar både med henne och pappa, dom gör mig så glad. Och som tur var  blev dom glada av mitt besök och födelsedagsgrattande!
-Det kunde inte blivit en bättre födelsedag sa pappa!
Tur för mig så fyller ju mina föräldrar sammanhängande, mamma den 24 o pappa den 25. Behöver ju inte nämna någon ålder utan kan enkelt säga att mina föräldar är sådär lagom gamla.

Resten av fredagskvällen satt vi (anders o jag) och pratade bort med mamma o pappa. La mig dock tidigt eftersom man blir ganska trött av allt resande.

Efter en skön natts sömn (i en superskön säng och brevid en mänsklig varelse, underbar sådan också!) gick jag ändå upp ganska tidigt. Gymmade på förmiddagen (Äntligen, inte gjort på evigheter) och efteråt hämtade Anders mig. Vi tog lunch i Gällstad med svenskt potatismos. Satt på helspänn och var fullt beredd på att slänga mig ner under ett bord om någon som jag kände skulle komma in.. För det var ju en hel del hemlighetsmakeri även denna dag. Det var ju kvällen för den stora Festen. Så efter lunchen for vi hem, jag fikade lite med dagens gäster till mamma o pappa, min faster och hennes man. Efter en stunds prat började jag göra iordning mig och efter en del förseningar begav sig jag och Anders till slut ner till Värdhuset.

Alltså, tre av mina bästa vänner, Therese, Frida och Lizethe har under januarimånad lyckats fylla 20 år och detta skulle självklart först firas med middag och därefter fest hela natten lång. Saken är dock att ingen av dom, eller någon annan för den delen heller (undantag Emelie o Anders) visste att jag också skulle vara med och förgylla deras dag. De tre tjejerna fick under veckan ett mail där jag ärligt (?) förklarar och beklagar mig för att jag inte kan komma och medverka under deras stora dag. Och sjävklart tror dom små oskyldiga liven på mig, men sanningen var alltså tvärtom.

Emelie tog på sig ansvaret att stå för min presenation och sa att hon hade någon som skulle hjälpa henne med alla paketen. Så under absolut tystnad kommer jag in i matsalen där 40 personer sitter och äter födelsedagsmiddag och jag måste säga att det tog ett par sekunder innan folk fattade vem det var som stod där och efter ytterligare några sekunder glädjerop?vrål?applåder?. För mig är den bara en svart lucka, en lycklig sådan. Troligen en av de lyckligaste stunderna i mitt liv. De tre födelsedagstöserna var i tårar när jag kom fram till dom, lycka på hög nivå alltså.

När lugnet sedan var tillbaka var det smarrig middag för min del som väntade (kom ju lite senare än alla andra) och därefter lite lekar och efterrätt och såklart lite drickande till det. Vid halvåtta kom en buss och körde oss till festlokalen där drickandet och dansandet kom igång på riktigt. Mingel, tjejsnack och lycka hela kvällen lång. En mycket lyckad kväll för min del, leendet på läpparna och kärlek i hela kroppen. Kom hem med buss och skjuts av Anders bror och vaknade upp hos honom på söndagsmorgon. Efter lite tillpiggnande åkte vi till Limmared och jag sa Hej-Då till mamma o pappa innan vi åkte vidare till Dalstorp för lite bakispizza och 'dagen-efter-snack' med tjejerna och några till.. Jättemysigt, men helt plötsligt var klockan mycket och jag o Anders åkte mot flygplasten. Blev stressigt. När jag hade sagt Hej-då till Anders var klockan 16.20 och mitt plan lyfter 17.00. Skulle igenom säkerthetskontrollen och vara i gaten senast 16.30. Som tur är Säve en liten flyplast så jag hann. Vi boardade tidigare och lyfte redan vid 16.45. Landade tidigt i Tyskland och hann med bussen därifrån vid 19. Klockan 21 hämtade Elin mig på stationen i Lux och vi åkte till Pizza Hut för att snacka lite. Tack Elin för att du finns och för att jag fick sitta o gråta i två timmar samtidigt som du lyssnade när jag berättade om hur pissigt mitt liv är. Det är bättre idag som tur är!!

Dessutom ett stort megatack till alla ni som var med och gjorde denna helg hemma i Sverige till en av de bästa helgerna i mitt liv!  Era ansikten när ni blev överraskade och all kärlek från er, ni är dom bästa! Och alla mina svenska tjejkompisar, Ni har bevisat det igen, Ni Är Dom Bästa Vännerna Man Kan Ha!



Idag måndag vakades det prov för min del.. Kom ner o skulle äta frukost och då visar det sig att hela familjen var hemma och var sjuka (utan Mathias då). Jag fick ändå åka o skriva provet vilket jag hade missuppfattat helt och hållet. Jag trodde att vi skulle göra två prov men inte de!! (som tur är) Dessutom var det enkelt idag, lovar att springa naken genom Lux om jag inte klarade dom två delarna jag gjorde idag.. Imorgon är det skrivdelen och på onsdag tal, mina två svagaste bitar.. 

Efter provet åkte jag till Max skola och hämtade lite böcker åt honom så att han inte ska hamna allt för långt efter. Väl hemma var lunchen klar och sedan var det läxor hela eftermiddagen. Amélie jobbade i sina "läxböcker" och helt plötsligt var det kvällsmat. Efter glass och så åkte jag och tränade. Maja var där också, det var Hur skönt som helst, trött och utpumpad nu..

Nu blir det sängen och ladda för morgondagens prov!

Älskar er alla i Sverige..

Stressad

Ska iväg på kursen nu men fick precis veta av Annika o Mathias att nätet troligen kommer ligga nere lite då och då i helgen. Ska försöka hinna med något inlägg när det är igång annars får jag typ åka hem till Elin och blogga därifrån.. Hur som helst, om vi inte hörs så ha en bra helg! Fredag idag och det blir troligen partaj med tjejerna både idag och imorgon, bara så att ni vet lite vad som händer..

Vill ni få tag i mig akut (inte för att ni någonsin velat det förut) så finns jag alltså på hemtelefonen i Lux, Luxmobilen eller SWEmobilen..

Ha de bra nu allihopa!

Soft Dag

Idag var jag inne på Auchan innan kursen. Kollade mest läget och köpte lite smink på rea inne på Sephora, har ju presentkort där. Eller hade nu då. Fast jag har ett till när jag tänker efter.. Kursen sen då, den gick fort och var bra. Sedan hade jag en eftermiddag ledig eftersom barnen skulle med Oscar o Wilma hem. Så jag åkte och kollade lite affärer, köpte dock inget, förvånad eller vad? Tog lunch på McDonalds i min ensamhet samtidigt som jag pluggade lite franska, eller gjorde läxan snarare.. Åkte hem och kollade lite på datorn innan jag hoppade in i bilen och åkte för att hämta barnen. Då, när jag satt i bilen hade det börjat snöa, snöblandat regn och plusgrader. Nu är det dock borta, får se om det kommit tillbaka till imorgon. Kom hem till Oscar o Wilma, satt och pratade lite med deras mamma, Stina. Trevligt värre alltså. Barnen blev så ledsna när vi till slut var tvugna att åka..

Kom i alla fall hem, barnen fick kolla film idag (samma som igår!) och jag gjorde mat. Hade barnen en stund på kvällen för Annika o Mathias var på ärrenden.. Lugn lugnt.. Käkade i alla fall och sen har jag inte gjort så mycket mer. Duschat o lagat en klänning typ.

Nu förbereder jag mig för sängen, ska kolla nån serie tror jag.. Natti på er alla så hörs vi snart igen.

Snabb dag

Dagens onsdag har bara svept förbi, attans fort också..

Igår när jag la mig hade jag huvudvärk och trodde att den skulle försvinna tills jag vaknade imorse.. Men inte då, den var kvar när jag öppnade ögonen imorse. Så i med två alvedon och hoppas på det bästa. När jag kom ner sa Annika att jag inte behövde köra barnen utan hon skulle ta dom för att det var så halt ute.. Så jag la mig en stund och när jag vaknade 20 minuter senare var huvudvärken väck..

Snabbt in i bilen och åkte till ett köpcentra för att köpa en speciell sak som jag sett där. Dock fanns inte den längre så jag åkte till kursen och väntade ett tag innan det började. Fick tillbaka läxan, den skrivuppgiften vi gjort som övning inför provet, Gud vad jag sög! Haha, halva möjliga poäng typ. Vi får se hur detta slutar.. Annars så var det okej idag, lite segt eftersom jag höll på att somna, men så är det ibland.

Åkte sedan och hämtade Amélie och vi åkte hem och åt mat. Potatis och köttbullar till henne och köttbullar med potatismos till mig. :) Yummie.. Sedan lekte vi två och läste och lyssnade på Bamsesagor. Riktigt mysigt. Vid fyra åkte vi och hämtade Max. Kom hem och Mathias hjälpte honom med läxan medan Amélie och jag städade lite.. Sedan åkte Mathias och jag och barnen var ensamma. Duschade båda två och sedan tittade dom på film medan jag fixade mat som vi åt tillsammans alla tre. Mer film för dom och lite fixande för min del..

Annika o Mathias kom hem för en liten stund sedan och ska nu lägga barnen. Jag ska försöka prata lite med Anders sen tror jag..

Ha en bra kväll allihopa.!

Sängen NU!

Måste lägga mig NU! Ska upp tidigt och köra barnen eftersom jag behöver bilen, ska på lite ärrenden.. Sömn, Ja Tack..

Vill bara säga att kursen idag var en av de bästa. Vi skulle göra en talövning och det var ingen som fattade. Man skulle spela upp en liten scen mellan en chef och personalansvarig. Som sagt var fattade ingen och folk gjorde fel. Till slut fattade läraren att en annan tjej och jag hade fått grepp om det och bad oss spela upp det. Gahh, jag som inte pratar så bland folk. Men det gick bra, vi hade kul och jag tror att läraren tyckte att jag var duktig. Proven är ju nästa vecka, gäller o ligga i nu.. Var i alla fall glad när jag gick från kursen..

Hämtade barn, läste läxa medan Mathias fixade mat. Sedan hade jag Amélie medan Max spelade piano. Vi spelade spel och bakade chokladbollar som vi fikade på senare. På kvällen åkte Annika o Mathias på bio och jag hade barnen. Dom spelade spel på TV:n (bonusmatrial på olika DVDfilmer) och jag fixade mat. Sedan läste vi lite i sängen innan dom somande.

Elin kom en stund sen också, tog det lugnt i våra soffor.. Orkar inte skriva mer nu, hörs imorgon..

Veckan är igång

Nuduschad och klar för sängen, känns dock som jag har balsam kvar i håret. Inte bra. Blåser som tusan ute nu också, jag som bor högst är ju den första som dras med i orkanen om taket flyger av.. haha...

I alla fall. Kurs idag, inget direkt att säga om det. När den var klar precis ringde mamman vars barn jag skulle ha hand om ett tag under eftermiddagen. Tanken var att jag skulle ha dom en timma mellan 13 och 14. Men hon ringde och frågade om jag kunde ta dom tidigare och jag erbjöd mig att ta dom på en gång. Så jag begav mig till Auchan för att möta dom där men innan det stod mina kurskamrater och glodde på mig och sa att svenska var ett underligt språk! Haha. Kom till Auchan och mötte upp med pojkarna och pappan. Det var dom som var och åt middag för oss förra helgen så jag visste lite vilka det var. Vi fick pengar till lunch och killarna ville äta på Quick så vi åkte in till stan. Hur söta barn som helst, jag kan inte förstå det. Pappan är amerikan/engelsman och mamman är från värmland. Ni kan inte fatta hur dom pratar, dom läspar också så det är hur sött som helst. Säger Hanom istället för Honom. Haha. Efter lunchen åkte vi hem hit och spelade memory (jag vann för första gången på det här i huset, mina barn är ju grymma på det!). Sedan lekte vi kurragömma innan mamman kom. Mysig eftermiddag helt enkelt.

Stannade hemma ett tag innan jag åkte för att hämta mina barn. Gjorde det och vi kom hem. Max gjorde sin läxa och jag gjorde min franska medan Amélie lekte med sig själv. Sedan var det kvällsmat, lite mysprat med Annika o Mathias innan jag åkte o tränade. Massa au-pairerdär, älskar oss! :)

Nu är det sängen. Natti..

Sändax!

Vill bara säga att vi hade såå mysigt på Italiano idag. Alla pratade med alla, alla pratade om något, vi skrattade och hade skoj. Underbart kan jag bara säga! Dessutom god mat :) Älska LUxemburg och folket här...

Åkte sedan till Elin där vi två satt och åt godis och pratade om alltalltallt. Flyplan (och krascher),bränder, aupairfamiljer och allt annat här i världen.. Så skön kväll..

Nu är det dock dags för sängen. Verkligen dags! :) God Natt allihopa..

Söndag

Åhh vilken lugn och härlig dag det har varit idag..

Gårkvällen spenderades ju som bekant hos en familj där jag satt barnvakt. Barnen somnade nästan så fort jag sa till dom och det var så skönt. Saken var att familjen hade en gäst, en spanjor från USA tror jag.. Han gcik runt och pratade högt i sin telefon och jag blev orolig att han skulle väcka barnenn men som tur var sov dom vidare. Han lugnade sedan ner sig och jag kollade Vanillia Sky, skitkass.. Somnade lite på soffan men fick sen betalt och åkte hem. Jag älskar pengar :)

Kom hem vid ettiden inatt då och somnade så fort jag la mig. Skulle kollat vilken tid Friskis hade pass idag men nätet fungerade inte. Fungerade inte när jag gick upp vid åtta helller, men vid nio var det igång och jag kunde sova två timmar till. Så vid elva gick jag upp, tog en lätt frukost och åkte sedan och tränade. Jobbigt men skönt.. Dusch,lunch och efterrätt innan det blev lite softande i sängen.

Nu ska jag snart iväg till Italiano för glass, mumma! Puss på er alla


Fredag - Lördag

Kör en snabbis angående gårdagen.
Kurs. Hämta Barn. Fixa Lunch.
Sedan kom Sara med Joachim och också Matilda, aupairen som kom alldeles nyss men som bestämt sig för att åka hem till Sverige. Aupairlivet var inte riktigt hennes grej. I alla fall, barnen lekte och fick tiden att gå. Vid fem åkte dom hem och samtidigt kom Annika hem. Familjen städade undan julen och lagade mat medans jag gick till affären och köpte dricka till kvällen. Gjorde mig iordning innan vi åt och sedan var tanken att jag skulle åka till Anna vid åttatiden. Så blev det inte utan blev istället sittande vid Let's Dance med familjen. Så vid tiotiden tog jag bussen in till stan, mötte upp Elin och vi tog en buss ner till Grund. Där mötte vi upp med Emelie, Anna, Eva-Lis och Camilla. Gick på den nya gatan (inte varit där än!) och var inne på ett par barer. Det var skoj, musiken var sådär. Får nog gå där lite mer och hitta en bar med vår musik! Vid typ halv-ett skulle dom andra in på Melusina men varken Elin eller jag kände för att punga ut 10 euro eftersom vi redan besämt att vi inte skulle vara ute så sent. Så vi tog bussen upp till stan, åt kebab och kom med halv-tvåbussen hem. Ställde mig i duschen då för att bli av med all röklukt. Somnade nog vid halvtre och var uppe vid halvtio idag.

Vid elva kom Elin och hämtade mig. Var på Villerey & Bosch där Elin shoppade på i säkert en timma. Gahh! Åkte in till stan och tog en fika innan vi bara skulle gå i några affärer. Slutade med en ny kjol och en lite söt cape. Plus ett par superfula byxor som kanske kan komma till användning vid eventuellt skidåkande.. Vi får se.. Åkte sen in till Gare där vi tog lunch med Maja och Josefin, Mysigt.. Köpte ett par hörlurar så nu ska det skypas som bara den.. Efter det körde Elin hem mig.

Barnvaktskväll idag o tjäna lite pengar. Vila lite nu först.. Ha en bra fredagskväll allihopa!

Hemma

Nu är jag hemma. Rikare än innan, det tycker vi om! :) Natti allihopa

Bloggar från jobbet

Jag sitter barnvakt nu hemma hos två underbara ungar. Det är dom barnen som mina brukar leka ganska mycket med. Barnen är precis lagda så jag passar på att göra dagens inlägg nu och här.

Inga problem med kursen idag, längtade som tusan efter att den skulle sluta så vi kunde komma iväg och bada. Egentligen gick allt ganska fort, helt plötsligt var barnen hämtade och vi satt i bilen på väg, självklart med GPS:en som hjälp. Stannade först på McDonalds för lunch. Kul att dom som tog emot beställningen trodde att både jag och Elin var hetsätare med tanke på allt som vi beställde. Satt där ett bra tag, barnen hade så mycket att prata om att dom knappt fick i sig någon mat. Sedan hoppade vi in i våra bilar igen och åkte till badhuset. Betalade, bytte om och duschade innan vi till slut hoppade i plurret. En jättemysig simhall med motionsbassäng, trampolin, rutschbana och möjlighet att kunna simma ut utomhus. Det var supermysigt. Där ute var det varmt i vattnet och kallt i luften, hur härligt som helst, ungefär som att bada tunna! Hoppas jag hinner med att göra det också innan det blir sommar!

Badade i alla fall ett tag, åkte rutschkana som bara den, superkul. Sedan duschade vi och alla kläder skulle på. Tog en frukt i entrén allihopa innan vi åkte hem igen. Hade HUR mysigt som helst, älskar dagar när man gör sådana här utflykter. :) Tack så hemskt mycket Elin och dina barn för att ni hängde med..

Vi kom hem till oss vid femtiden och Max fick då sätta sig med sin läxa. Var inte så mycket eftersom vi gjorde lite på den tidigare i veckan. Spelade Memory med Amélie och förlorade såklart på det. Jag är riktigt kass men båda barnen är riktigt bra!! Tog några knäckebrön innan jag hoppade in bilen och åkte hit. Jag och barnen här, Wilma och Oscar har suttit och myst vid TV:n. Festade till det med popcorn, godis och saft. Finns en del kvar så jag vet ju vad jag ska roa mig med. Troligen kommer pappan snart och då är jag påväg hem. Barnen är i alla fall underbara, Wilma satt i mitt knä och bara myste, älskar sådant.. :)

Det var allt för nu. Hoppas att allt är bra med er som läser. Hörs snart igen..

Softa Onsdag

Imorse när vi vaknade visade det sig att det var helt glashalt ute på vår gata. Så halt att Mathias var tvungen att åka och köpa salt att salta med. Det resulterade i att jag fick ta bussen med all min packning till skolan. Jag kom fram och tog mig igenom dagens lektion. Sen kom snälla Elin och hämtade mig och vi körde till Friskis för lunchpasset. Där var Anna och en ny tjej, Camilla. Passet var bra och efter det duschade vi och Elin o jag åkte till Auchan. Där handlade Elin födelsedagspresent till sin ap-pappa och vi köpte lunch som vi sedan åt här hemma hos mig. Elin åkte hem till sig medan jag softade på mitt rum innan jag hoppade in i bilen och åkte o hämtade barnen. Amélie hade haft superskoj hos sin kompis under eftermiddagen och Max hade haft det bra i skolan.

Vi kom hem och Max gjorde läxan medans Amélie lekte på sitt rum. Sedan spelade jag och Max kort innan jag satte igång med kvällsmaten och barnen kollade Bompa. Jag röjde undan och dom kollade TV innan vi satte oss på min dator och spelade spel på Bompas hemsida. Sedan kom Annika o Mathias och resten av kvällen softade jag..

Nu blir det sängen med boken. Imorgon väntar äventyr med Elin och hennes barn i en simhall! :) Natti

Jag fjällar under fötterna..

Ja det är sant, upptäckte precis att skinnet kliar och lossnar under fötterna på mig. Kan inte minnas när det gjorde det sist, jag måste varit liten. Eller gör man det varje år? Jag minns i alla fall hur glad jag blev för det när jag var liten. Man fick sitta och dra bort stora skinnbitar, äckligt jag vet, men vad tror ni egentligen om mig?

När jag kom till kursen idag och hade fickparkerat med lilla bilen och skulle leta upp parkeringskivan och lägga i fönstret så man står gratis kunde jag inte hitat den! Gahh, ringde till Annika men hon visste inte vart den var. Så jag var tvungen att lägga i pengar i automaten, saken var bara att jag bara hade en sedel. Så in i skolan och fråga i receptionen om dom kunde växla, men inte då. Fick springa i hela huset och leta efter caféterian. När jag väl kommer dit svettig och stressad (sen till lektionen) hör jag någon säga mitt namn? Vem är det då om inte min lärare Nummer Ett, Norbert. Då förklarar han att vi ska vara i en annan sal för det är ju så kallt i vår egna. Jaha, så ut i bilen, lägga i mynt och tillbaka till bilen för att lägga in biljetten. Vad hittar jag då om inte parkeringsskivan, Gahh vad jag är klantig ibland!! Stressade i alla fall in till kursen och till slut tog den slut..

Satt i nästan en timma och väntade på att Max skulle sluta eftersom jag bara skulle hämta honom. Till slut kom han ut, vi åkte hem och käkade lunch innan vi åkte till hans piano. Jag satt i bilen och läste och tog en powenap. När han sedan var klar och kom ut åkte vi hem och gjorde läxan. Samtidigt kom Annika och Amélie och när läxan var klar spelade vi spel här i mitt rum. Hur mysigt som helst. Märkte inte ens att klockan sprang iväg och helt plötsligt var de kvällsmat. Efter maten satt Amélie och jag och myste, hon slickade en massa på mig och försökte få våra tungor att mötas, världens slickmaskin..

Åkte i alla fall och tränade. Mötte Elin där och troligen ska vi träna och äta lunch imorgon hon och jag. Passet var annars bra, jag förvånade mig själv att jag kunde köra på så hårt trots halsen, gött!

Nu blir det sängen och boken, natti.

Vart tog måndag vägen?

Den gamla vanliga förklaringen till varför det aldig kom något inlägg igårkväll. Nätet låg nere.

Men måndagen var lugn, så som måndagar brukar vara. Vaknade med en känsla av att det verkligen inte borde vara måndag men det fanns inte så mycket att göra åt det. Masade mig upp, fixade frukost och allt det där vanliga innan jag åkte till kursen.

Kursen var också som vanligt, helt okej. Jag har inte så mycket mer att säga egentligen..

Efter kursen var det lunchfriskis där jag mötte upp med Elin och Anna. Vi var riktigt mycket folk och det var ett nytt pass. Skitskoj med andra ord, bara det att jag inte kunde köra på för fullt med  min hals.. Hoppas verkligen att den blir bättre snart. Efter dusch och sådär åkte jag in till Gare för att leta parkering och när den var funnen gick jag för att byta min pyjamas som jag fått av Annika o Mathias. Fanns inte riktigt samma men ungefär. Sedan lyckades jag självklart gå in i en affär och köpa lite mer saker, inget viktigt egentligen. Antar att det är så som alla mina pengar går åt. Var i alla fall stolt över att det bara blev en affär, sparade nog in ganska mycket pengar på det om jag känner mig själv..

Kom efter det hem för en snabb liten lunch innan jag åkte för att hämta barnen. Allt detdär gick bra och vi kom hem. Max och jag gjorde hans läxa och Amélie lekte. När läxan var klar var det kvällsmat och sen softade jag bara på mitt rum med Depserate. Innan jag somnade hann jag läsa ut min bok, den var väl sådär måste jag säga. (Vi som aldrig sa hora med Ronnie Sandahl)

Nu ska jag iväg på kurs. Sedan ska jag bara hämta Max, köra hem honom och fixa lunch innan vi åker till pianot och efter det är det läxor som gäller. Annika tar Amélie.. Vi hörs senare..

Helgens slut

Gud vad fort denna helgen har gått. Känns som det likagärna hade kunnat vara fredag nu, jösses min Gud det är väl såhär som man blir gammal!?

Kvällen igår var toppen! Jag och Elin bildar  världens bästa team. Samma dåliga humor och samma underliga beteende.. Haha.. Vi satt (som ni vet) hemma hos Elin först. Käkade dessert där och efter det satt jag och Elin på hennes rum och drack och lyssnade på hur bra musik som helst.. Vid strax efter elva gick vi en mil upp till busshållsplatsen och kom som tur vad med bussen in till stan. Kollade läget på The Tube och Caramba men det var dött så vi gick bort till bussen igen. Funderade ett tag på att åka hem istället men bestämde oss sedan för att dra till Muko Muko. Båda somnade nästan på bussen men kvicknade till precis vid vår hållplats.

Inträdet var gratis och vi tog varsin drink innan vi intog dansgolvet. Golvet var öde och när jag och Elin började dansa började folk busvissla. Jag tror vi var kvällens största skämt för många.. Haha, vi brydde oss inte utan hade hur kul som helst. Önskade låt eftersom musiken inte var så bra. Blev surare och surare eftersom den aldrig kom. När jag tillslut gick för att skälla ut DJ:n sa han att låten inte passade in i hans musik, Gahh vad arg jag var då. Så jag och Elin satte oss, somnade nästa båda två (IGEN!!) men när vi hör vår låt spelas flyger vi upp och äger golvet..Åhh så skoj. Blev kvar en stund till men gick efter ett tag för att komma med nattbussen. På vägen har jag en sån JÄVLA skoskav, ni anar inte. Elin fick nästan bära mig.. Men sen ser vi en buss som kan ta oss in till stan så vi slipper gå. Elin springer och fixar på oss och jag masar mig dit. Väntade på Hamilius ett tag innan vi kom med våra bussar hem. Plågade mig från busshållsplatsen hem till dörren. Vilken befrielse när skorna kom av! :)

Visste redan igår att vi skulle få gäster idag men när jag kom hem inatt kunde jag finna information som visade att dom skulle komma vid tretiden istället för vad jag trodde tiotiden. Det betydde längre sömn för mig och jag kom inte upp ur sängen förrän vid tolv. Var ute på en promenad innan det blev lunch och sedan då fika. När gästerna åkt tog jag bussen till stan och Italiano för mys med tjejerna. Kom hem för en stund sedan, snart blir det film med ap-föräldrarna..

Hade inget batteri på kameran igår men här kommer en bild på Elin och mig..


Utgång snart

Hej alla glada lördagsfirare! Jag sitter hemma hos Elin nu på hennes dator och tänkte lite snabbt berätta vad jag gjort idag medans Elin är nere och äter.

Elin kom hem till mig imorse och vi bokade äntligen ABBA-biljetterna. :) Sedan åkte vi och hämtade upp Maja och Josefin och bilen begav sig till Trier. Kom fram och parkerade och gick för att hämta ut biljetterna. Lyckades med det och sedan ägnades resten av dagen till shopping, lunch och fika. Precis som det ska vara med andra ord. Jag kom (tyvärr?!) hem med ett par skor, röda pumps. Det har jag inga och dessa var hur söta som helst, dessutom billiga också. Har inte sagt något till dom hemma än eftersom Amélie imorse sa att jag inte skulle köpa fler skor..

I alla fall. Blev dessutom en klänning och en lite tröja och som vanligt lite smått och gott. Är nöjd med dagens inköp.. Sedan begav sig bilen hem igen, köpte lite dricka på vägen som snart ska sköljas ner i halsen. Blev avlämnad hemma där jag duschade och gjorde mig iordning rätt snabbt för att sedan äta middag med Annika, Mathias och deras gäster. Lämnade dom mitt i middagen och tog bussen ut till Elin. Fick gå en mil typ! I högklackat.. Snart kommer Elin upp, då blir det dricka och sedan ska det dansas ikväll. Tror inte att jag kommer hem allt för sent, är lite trötter och mår inte helt på topp med min hals.

Hoppas att ni alla andra har en bra lördag!

Toppendag!

Barnen har varit underbara idag, ni skulle bara veta...

Kurs som vanligt imorse, tog ju lite sovmorgon men hann ändå som jag skulle. När jag kom till kursen och vi började sa läraren till mig att jag inte pratade så mycket (han hade frågat mig en fråga,'hur är det?')och frågade därefter om jag var trött. Nej sa jag, men jag har ont i halsen. Sedan efter ett tag på kursen när jag hostat stup i kvarten skickade min bordsgranne över halstabletter till mig, snällt eller vad? Ännu snällare var det sen efter kursen när jag fick hela kartan med tabletter, hon hade tydligen en massa hemma, så gulligt! :) Dom uppskattades mycket. Kursen annars var okej, fick veta att vi har examensproven sista veckan i januari och vi fick en massa läxa över helgen som jag antagligen kommer att glömma av..

Hur som helst, hämtade barnen och kom hem. Då gick Amélie upp på sitt rum och lekte för sig själv i flera timmar. Max målade i sin Pokemon målarbok som han fått av mig, han verkligen älskar den. Är så himla stolt och visar hela tiden vad han har gjort.. Vi käkade lunch och dom fortsatte med sina aktiviteter och jag läste ut min bok. När jag sitter vid bordet där Max målar säger han såhär:
-Stina, kolla på denna Pokemonen, det ser ut som han har en stor hårig penis!!
Gahh, vad jag garvade, mmm fick man ju hålla med om det för att vara snäll! HAHAHA!!!

Sedan satt vi alla tre i köket när Annika kom hem vid fem. Hon tog över så jag kunde gå till apoteket och köpa saker till min hals. Efter en del problem med språket där kom jag hem med slemlösande (flytande) medicin och halstabletter (samma som jag fick av hon på kursen) för 130 spänn. Det tyckte jag var billigt! Hoppas att det funkar nu bara..

Kom hem och då var grannarna över för att fira in det nya året, gubben var full och alla samtal hölls på tyska eller franska. Förstod en del men hälften försvann. Till slut gick dom i alla falll och jag och barnen fick pizza, mumma. Kollade lite på Let's Dance, det är roliga männsikor med denna gången. Hann dock inte se så mycket eftersom vi skulle på bio ikväll. Hanna, Malin, Josefin, Maja, Elin och jag kollade Australia, bra och söt film. Värd att se... Kom precis hem och måste lägga mig nu eftersom det blir Trier imorgon..Natti...

Förresten..

Anonym som kommenterat angående Gisleparken på juldagen.. Säger inte ett ord innan du säger vem du är.. Och när jag vet det så vet du troligen vad som hände ändå!!


HelKul Dag

Masade mig upp i vanlig tid imorse men var ändå snabbare än vanligt eftersom jag skulle åka en halvtimma tidigare och handla. In till Auchan (första besöket sen jag kom) och trivdes bra! :) Köpte lite tacostillbehör och saker till mitt badrum som börjar krisa! Hann gott och väl till kursen också som tur var..

Satt idag och funderade lite på min lärare, egentligen är vi rätt lika så jag fattar inte vad han har emot mig? Se nedan för bevis!!

  • Dålig Humor
  • Försöker alltid vara rolig
  • Skrattar åt sina egna skämt
  • Inser inte att ingen tycker man är rolig
  • Ger folk underliga blickar (jag har tydligen en förmåga att blänga på folk utan att veta om det och min lärare ger mig emellanåt svårtolkade blickar)

Det är vad jag kan komma på nu. Ska tillföra listan nya punkter när jag kommer på något mer.

Efter kursen åkte jag till parkeringen vid skolan och satt och läste i min bok tills jag hämtade barnen. Amélie var så glad för att idag skulle hon få åka till leksaksaffären och välja en ny leksak eftersom den hon fick i julklapp hade gått sönder. (hon har tjatat om detta i flera dagar = igår o idag!). Sedan hämtade vi Max och mötte upp med Elin och hennes barn innan vi åkte hit hem. Vi fixade tacos medan stora pojkarna gjorde läxa. Efter maten och röjning blev det först en stunds lek inomhus innan dom alla fyra gick ut och lekte på baksidan medan jag och Elin satt vid datorn i köket och höll koll på dom små liven. I och med detta datatittande har jag nu på riktigt skaffat skype. Så nu ringer jag gratis till alla fasta telefoner i Sverige så ge mig ert nummer så ringer jag! Ett annat resultat av surfandet är att jag nu kommer hem till Sverige under sportlovet. Tisdagen den 24 till lördagen den 28 är jag i Limmared. Underhåll mig! :) Innan dess kommer Anders ner på en visit över helgen. Snuskigt billiga resor med andra ord. 265 svenska kronor för bådas våra biljetter tur o retur, sug på den ni! :)

I alla fall. Efter att Elin och hennes barn åkt hem och Amélie varit i leksaksaffären satte sig Max, Amélie och jag och målade. Hade supermysigt så jag satt en halvtimma efter 'arbetstid', lätt värt det när man har sådana söta ungar! :)

Tog några pannkakor innan jag åkte till ett Friskispass, det känns i halsen nu kan jag ju säga. Pratat med Anders på skypen nu och en liten pratstund med Annika också. Bok och sängen väntar nu..Tar sovmorgon imorgon.. Natti


Sängdax

Blir snart sängen för min del, måste kompensera för den lilla summan sömn natten till idag!

Dagen annars? Jo läraren skämde ut mig, som vanligt?! Fattar inte varför jag måste vara objektet?

Efter kursen hämtade jag då Amélie på Annikas jobb och vi åkte och tankade innan vi åkte till Amélies skola. Eftersom hon bara haft ont i magen på morgonen och det vid lunch hade gått över hämtade vi med Wilma hem. Dom är så söta dom barnen och glada för att se varandra också. Efter gourmélunchen (pasta med stekt falukorv) lekte dom och efter ett tag var också jag med. Läkare och Wilma undersöker Amélie som har ont i halsen.
-Nej du, vi får ta bort mandlarna!
(tar hon en sax och låtsasklipper bort Amélies mandlar medan hon jämrar sig!)
(Wilma igen) - Nu gör vi mandelsoppa som du ska dricka och sen blir det bra i halsen igen!

Gud vad jag garvade bakom min bok och det var så många fler sådana roliga moments men tyvärr minns jag inte fler.

Vid kvart i fem kom Max hem och Wilma åkte med sin familj hem. Hjäpte Max med läxan och sen blev det film, någon Mussegrej. Max kan inte förstå att jag inte tycker om varken Kalle Anka eller Musse eller någon av deras vänner. Haha. Blev lasagne (färdig) till kvällsmat (inte alls lika god som mammas såklart) och den gick åt eftersom Max var hungrig. Sedan spelade vi spel innan Annika o Mathias kom hem. Dom tog över och jag tog det lugnt. Snackade lite och planerade morgondagen med dom nyss. Elin och hennes barn kommer hit, blir tacos på menyn, mumma!

Dessutom har jag och Elin varit nära att boka resa idag men vi håller huvudena kallt!!

Desperate nu.. Natti alla!!

Ikappskrivning

Eftersom Internet låg nere igårkväll när jag skulle blogga får jag skriva det nu istället.

Hade en dålig dag igår. Hade huvudvärk och efter kursen drabbades jag av värdens attack av hemlängtan och grät i säkert en kvart. Hur jobbigt som helst var det. Men man måste få ha sådana stunder också. Var ledsen när jag hämtade barnen också, som tur var märkte dom inget men humöret blev betydligt bättre när vi kom hem och fick mat i magen.

Efter lunchen packades väskan och jag och barnen åkte till ett badhus inne i stan. ÅKte självklart vilse och barnen trodde inte att vi skulle hinna bada. Men till slut kom vi rätt, lyckades på något sätt få på oss kläderna och var sedan i vattnet. Jag ville ju helst bada bubbel men vi lekte också en hel del i vattnet vilket självklart resulterade i flertalet kallsupar för mig!! Men men, det var roliga timmar i simhallen och det ska vi absolut göra om. Vi klarade också av att duscha och ta oss hem till lite middag och då var vi alla tre helt slut och utmattade!!

Kvällen igår var annars mycket trevlig. Elin kom förbi och jag lät oss varalite onyttiga med tanke på att jag haft en dålig dag. Ett par timmar framför TV:n med massa snack och plansmidande passade oss perfekt. Blev ganska sent också men det är smällar man får ta.. Tack för snacket Elin!!

Var uppe tidigt idag eftersom städerskan nu är här. Amélie ska inte till skolan för hon har ont i magen utan har istället följt med Annika till jobbet där jag ska hämta henne sedan!!


Update om dagen senare, har ju barnvaktskväll här hemma idag!!


På väg

Snart ska jag sätta mig i bilen och åka till kursen,hämtar sedan barnen och Annika och därefter lunch här hemma. Lutar åt bad i eftermiddag så vi får väl se vart vi ska ta vägen. Det är kallt här i Lux idag, vet inte hur kallt men i alla fall kallt!!

Har hunnit prata en stund med Anders nu på morgonen, det var mysigt! Älskar dig...


Ha en bra dag allihopa!


Måndagkväll

Då var det kväll och man kan summera dagen som slapp.. Jag hämtade inte barnen utan när dom kom hem hade jag dom ensam ett par timmar medan Annika o Mathias gjorde lite ärenden. Fixade mat och lekte med våra Tamaguchi. Kollade bompa, softade och nu är det alltså sängen.. Lugn dag helt enkelt.

Imorgon är det tisdag, det lutar åt bad i en simhall, nice!


Måndag i Lux

Nu har jag sovit en natt i min säng här i Lux och jag måste säga att det känns konstigt, kanske främst för att jag sover ensam och för att sängen är så stor. Vaknade i alla fall imorse, trött och sliten.. På väg ner i trappen kom barnen och mötte mig och det var såå mysigt att få se dom! Skulle självkart visa en massa och det kommer det troligen bli mer av i eftermiddag. Efter frukost och så åkte jag för att hämta Sara och körde hem Emelie, på något sätt hann vi ändå i tid till skolan.

Vi var bara typ tio på kursen idag och det var så kallt i klassrummet att vi alla satt med jackor på, läraren gick runt i sin skinnrock. Och bara för att det är trettondagjul imorgon fick vi tårta idag, man firar det på ett speciellt sätt. Kungens tårta heter det och har med de tre vise männen att göra. Imorgon är den dag då de kom till Jesus med sina gåvor. I tårtan finns det en liten porslinsbit och den som får den i sin bit blir drottning/kung och ska välja en av det motsatta könet. Tur hade jag som slapp stå där med en krona på huvudet, hade dock inte varit så farligt för hon som fick den behövde inte välja. Känner visserligen på mig att hade det varit jag hade jag blivit tvungen att välja, uscha mig!!

Efter kursen åkte jag till Frikis, Anna var det så jag var inte ensam. Det var jobbigt idag, riktigt jobbigt. Det känns att jag inte har tränat på ett tag, kan också ha att göra med att det är något fel på halsen. Vi får se om det blir bättre med det längre fram i veckan. Jag är nu i alla fall precis hemkommen från Friksis, har packat upp alla mina grejor från Sverige och känner mig stolt. Får se om det blir lite mat sen, är inte så sugen just nu.. Kanske ett avsnitt av Desperate skulle sitta bra nu?!

Later..

Tillbaka i Lux

Till att börja med! Jag är ledsen att det inte riktigt blev som det var tänkt. Jag skulle ju egentligen ha bloggat under min vistelse i Sverige så att dels min au-pairfamilj men också mina Luxtjejer skulle kunna läsa vad som hände för mig. Tiden och viljan fanns dock inte där, hade så underbart många andra att träffa och umgås med istället för att blogga.

Men nu är jag alltså tillbaka i Luxembourg efter 15 dagars semester i Sverige. En helt underbar semester med massa roliga aktiviteter och männiksor. Tänker inte sitta här och redovisa precis vad jag har gjort utan istället säga Tack till alla er som var med och gjorde det så himla bra! Ni är alla underbara...

Nu väntar en vår i Luxembourg med massa härliga människor och massa utrymmen för oförglömliga minnen. Helt underbart! 2009 här kommer jag!

Sängen gäller nu, Anders jag saknar dig redan och mamma o pappa, Tack för all markservice jag har haft hemma, ni är dom bästa föräldrarna man kan ha! :)

Puss o god natt allihopa!


RSS 2.0