Fredagkväll

Nu är jag proppad igen. Gick ingen bra film så det får bli ett avsnitt Andra Avenyn istället. Imorgon ska jag sova LÄNGE, tänker inte gå upp innan ett i alla fall! Ska bli så skönt.. Så har jag Ugly Betty o Desperate nerladdade som jag kan kolla på i sängen imorgon! Dessutom tredje filmen med Harry Potter. Har förresten läst ut fjärde boken nu så jag får vänta tills tisdag eller nått innan jag får nästa!!

Jag vill bara förtydliga en sak som jag kanske inte varit så tydlig med. Ni är ALLA som läser bloggen hemma i Sverige välkomna att komma ner och hälsa på mig! Jag är så rädd för att verka tjatig om jag bjuder ner er hela tiden så är ni sugna på att se mitt liv i Lux så hör för jissu namn av er så löser vi det! Är det fler än två får jag inte in i er huset (inte säkert om man är två heller,vill kanske inte dela säng med just er!!) så då får vi fixa något annat boende här nere, men det löser sig ALLTID!! Så hör av er om ni är sugna!!


Förresten, grannen verkar ha fest med hög musik, kan man sova till det?! 

Lunchen

Var ju som sagt ute och åt lunch med några av mina kurskamrater och lärare idag för att fira en vecka semester från kursen. Vi åkte till Sennigerberg, första resturangen var full så vi tog den mitt emot. Jag beställde in en pizza och när den kom in var det svarta oliver på, gahh! Kan inte minnas att det stod något om det i menyn men jag gav dom ändå ett ärligt försök, men Nej jag är inte tillräckligt vuxen för att gilla dom än! Haha. Jag åt typ upp först och sedan beställde vi in dessert, Mousse au Chocolat, såå gott asså! Vi satt och pratade både engelska o franska och hade det trevligt. 7 stycken var vi (pinsamt  på vägen dit när 6 av oss, alla elever åkte i en bil, ja en tjej hade en väldigt stor bil medan vår lärare fick åka ensam). När notan kom in o alla hade betalat visade det sig att någon (som inte ville erkänna) hade lagt för mycket så vår lärare betalade inget. Han ville definitivt bjuda igen så vi åkte till ett litet café, droppade två på vägen och sedan dracks det vin, kaffe o choklad. Pratade en massa och jag fattar faktiskt lite. Just nu snurrar det en massa franska i huvudet! Åkte därifrån vid kvart över fyra, åkte o handlade och nu är jag hemma.

Ikväll blir det mysig hemmakväll med.. Mig Själv! Bästa sällskapet eller vad säger ni? Ska skämma bort mig med dipp igen :) Imorgon kommer Familjen igen..

Snart LOV

Idag är sista dagen på kursen innan vi har lov. Nästa vecka är vi lediga eftersom den Luxemburgska skolan har lov då. Alltså kommer jag ha sovmorgon nästa vecka och förhoppningsvis kan vi hitta på lite roliga saker då, eller vad säger ni tjejer som är hemma i Sverige o degar? För att fira att vi har lov ska vi idag efter kursen gå ut och äta något gott, mysigt va? Ska bli spännande att se om konversationerna hålls på franska eller engelsa, hmm.

Hinner inte lägga upp en bild på min outfit nu, kankse senare. Måste gå o läsa Harry nu, det är ju bara såå spännande!!

Ikväll blir det lugnt, ska mysa med mig själv framför TV:n. Förhoppningsvis är det någon bra film idag! Ska bli så skönt..

Friskis!

Var på Friskispasset, inriktat på styrka idag och det var såå härligt!  Skönt att få kroppen i ordentligt arbete, nu är du väl stolt över mig Elin? ;) På måndag börjar mitt Nya Liv, på riktigt. Bara godis på helgerna och ordentligt fokus på träningen o kroppen, så det så allihopa.. Träffade min "Friskiskompis" idag också, en tjej som jag pratat lite med innan när vi har tränat. Hon är Hur trevlig som helst, från Lux men vi pratar engelska, haha. Kanske borde öva min franska med henne? Hon heter i alla fall Conny och henne lär jag nog träffa igen nästa vecka när mitt nya liv är igång!! Haha..

Nu är det Harry o sängen som väntar.. Natti på er

IKEA o IKEA

Idag har jag varit på IKEA i Belgien, TVÅ gånger. Japp, nya stammisen, det är jag det!! Maja o jag åkte efter kursen, skulle som sagt ha inskaffa en klädhängare och lite lådor. Hittade ungefär det jag ville ha efter en massa springande upp o ner för trapporna. Efter käk (köttbullar med pommes o lingon) betalade jag allt och vi gick vidare till den svenska "matbutiken" där jag skulle handla mat till familjen. Folk kollade konstigt på mig när jag lassade upp 8 förpackningar Hällakaka o 5 brunsås med mera med mera. Betalade där också (tror jag har kredit på mitt Luxkort för det funkade o jag hade nästan inga pengar på när jag kom dit) och sedan åkte jag o Maja hem hit. När vi tar in alla saker i hallen inser jag att vi har glömt att packa med klädhängaren från IKEA (I BELGIEN!!). Gahh, så trött på mig själv. Försöker sedan i drygt 20 minuter ringa till IKEA men kommer aldrig till någon telefonissa. Allt dom snackar om är Hem-shopping, Nej Tack! Så när Maja åker för att hämta sina barn åker jag tillbaka till Belgien för att se om den är kvar. Men icke då!! Frågar o frågar o frågar men tydligen har någon tagit den (det är i sådanahär situationer man får skylla sig själv va?) så det slutar med att jag går in o köper en ny. Nu är den ihopmonterad av mig själv (saknas en del som inte fanns med i förpackningen, vad är detta för skit Sverige?! ) och det hänger nya galgar med gamla kläder på den! Ser riktigt bra ut, nu är saken bara att den inte får plats där jag hade tänkt så i helgen blir det nog att möblera om hela rummet!! Får väl se..

Tack Maja för sällskapet idag!!

Nu tänkte jag gå ner o äta något lätt, ska iväg o träna om en stund!! Update senare..

MÄTT!

Jag orkade aldrig äta min egna glass! :( Får bli till imorgon istället. Åt dock upp en hel dipp ensam, vad säger du om det Elin (lux)?! Ingen bra människa va? Måste varit första gången i mitt liv som jag suttit helt ensam och haft en dipp för mig själv, det var inte helt fel! Haha..

Nu blir det Harry en stund. Imorgon bär det av till IKEA i Belgien ihop med Maja! :) Jag har fått tillåtelse (haha, inte riktigt som det låter) av Annika o Mathias att köpa en fristående klädhängare och galgar för att utöka min garderob, tror ni att jag är lycklig eller vad? Vill ju alltid ha mer plats till min kläder, haha. Har glömt att säga det men det inhandlades ett par stövlar i helgen ihop med Anders också. Får bli en bild på dom och den nya koftan o sjalen som jag köpte på HM idag! Anders min raring, var inne på Zara o kollade på den klänningen du erbjöd dig att betala och tusan vad jag ångrar mig att jag inte gick med på det! Den är såå fin. Och överenskommelsen med mig själv att jag skulle köpa den om det blir några pengar över denna månaden kommer inte att funka, gahh!

Nej nu är det sova som gäller, Natti på er alla!

Min första ensamma natt i huset

Det är onsdag, jag är ensam i Lux men jag lever! Gick upp tidigt imorse, kom inte riktigt iväg när jag ville men hann ändå simma en halvtimma i simhallen. Om jag förlorade en massa kroppvätska igår med allt gråtande kan jag lova att det är tillbaka i kroppen flera gånger om. Alla dessa kallsupar kan inte vara bra, funderar på att skaffa en näsklämma nästa gång jag ser någon. Haha, duschade fixade iordning mig och begav mig sedan till kursen. Den var okej, har ju missat ganska mycket nu när jag har varit ledig, men det var det värt. Efter kursen åkte jag till Friskis, toppenpass idag! Efter en dusch till kände jag mig riktigt vuxen när jag gick och handlade på Auchan. Har köpt hem en massa mat så jag förhoppningsvis överlever. Gjorde precis någon pastagrej som smakade bra. Har fixat en goding till ikväll också. Älskar ju Ben & Jerrys glass med kakdeg, men nu har jag gjort min egen. Vaniljglass, nutella och kakdeg i en burk i frysen som ska avnjutas ikväll (eventuellt festar jag till det med dipp också!), längtar längtar längtar!!

Nu ska jag titta på Andra Avenyn. sedan får vi se vad som händer..

Tårar, Lipande och en massa bölande

Nu är det kvällen. Eftermiddagen spenderades framför TV:n med diverse (mindre intressanta) program. Sedan fortsatte den med Andra Avenyn framför datorn och nu sist Ugly Betty som jag lyckats ladda ner. Käkade lite svensk god choklad också. Får bli desperate imorgon! Mellan varven har det såklart gråtits en del, ingen idé att hålla inne på det och för en gång skull kan jag låta hur högt jag vill, gråta hur fult jag vill för att ingen är hemma. Snart ska jag gå ner och göra mig klar inför natten. Ska passa på att larma då också. Imorgon kommer städerskan så min plan är att åka o simma imorgonbitti, får se hur det slutar!!

Har pratat med Anders som kommit hem och är hel. Känns skönt att veta att han mår bra i alla fall. Har blivit så rörd av alla kommentarer, dom hjälper kan jag säga och jag blir så lycklig av att veta att det finns så många som bryr sig om mig. Fått mail från Frida som framkallade floder av tårar så passade på att läsa VännerBoken också när tårarna ändå rann. Imorgon är en ny dag och då skärper jag till mig, tar tag i mitt liv och gör något vettigt, så det så!

Natti på er alla och kärlek till er också..

Han har åkt nu

Jag är helt knäckt, ja det är sant.. Jag vet inte hur många liter tårar som kommit ut ur min ögon nu på vägen hem från flygplatsen. Satt helt i min ensamhet och bara bölade.. Vi har i princip gråtit hela dagen idag, Anders o jag. Det började till och med igår men då bestämde vi att vi skulle skärpa till oss. Idag fanns det dock ingen gräns, HerreGud vad jag saknar honom..

Vi har haft världens bästa helg, någonsin. Jag tänker inte gå in på en massa detaljer, tror ärligt talat inte att någon bryr sig. Det har i alla fall blivit mycket mat ute, lite shopping, promenader och en massa mys, hur bra helg som helst med andra ord. Frågan är bara varför dom måste ta slut och lämna en sådan känsla av total tomhet efter sig som den nu har gjort? Jag vet ärligt talat inte vart jag ska ta vägen. Är absolut inte på humör för att träffa någon och det enda jag kan tänka på är hur mycket jag saknar Anders och VARFÖR tusan jag inte åkte med honom hem ett par dagar? Varför ska jag alltid vara så envis, ett par dar i Sverige kan väl ändå aldrig skada? Nu är det ju tyvärr som det är, jag är kvar i Lux ett par dagar helt ensam och just nu intalar jag mig att det kommer bli hur bra som helst till slut. Ännu bättre om Anders hade varit kvar. Han sitter nu på ett flyg hem, kan tänka mig hur mycket han ogillar det. Är han inte typ underbar? Gör sin första flygresa i hela sitt liv för att träffa mig och även nu när han vet hur det är och inte direkt älskar det kan han tänka sig att komma tillbaka ändå, finns det något pris som underbara människor kan få? Isåfall förtjänar Anders det! Och presenter hade han med sig också, det finns ju ingen gräns för hur bra denna människa är!!

Nu blir i alla fall planen att ta på sig lite myskläder. Plocka iording lite, kanske kolla lite Andra Avenyn eller läsa Harry. Har bara halva boken kvar och dröjer en vecka innan jag får nästa, kommer med andra ord sluta illa.

Maja, tack för att du bryr dig och så sött att du hörde av dig! Elin, jag har nog fått 30 SMS nu med samma innehåll, det blir en dyr telefonräkning!! Anders, när du läser detta är du hemma och förhoppningsvis gick allt bra och du mår toppen!

Nu blev detta ett superdeppigt inlägg, jag hoppas att ni kan ha överseende med det tills jag är tillbaka på topp igen..

Älskling o jag



Vi ska iväg på middag nu min älskling och jag..  Vi har det jättebra! :)

Han är här!! :)

Anders är här nu och jag är så lycklig!!:) Han säger det:
-Gud vad lycklig du ser ut snuttan..
Och det är jag!!

Nu vet ni att vi lever. Jag vet inte hur mycket bloggande det blir i helgen, det återstår att se! Ha det bra allihopa.. Puss

Kväll

Gahh, måste sova nu.. Imorgon ska det upp och duschas, sedan ska jag på frukost hos Maja och sedan åker vi till kursen! Sedan hämta flickorna, fixa mat. Sedan kommer boysen, dom ska också ha mat. Läxor med dom, sedan fika med barnens mamma här hemma. Sedan åker dom hem och jag åker till Frankfurt. Gud vad nära det är nu! Natti på er allihopa!!

Tisdagen i Resumé

Efter ett Andra Avenynavsnitt imorse bar det först av till Auchan för att uträtta ett ärende och därefter till kursen. Satt brevid en ung tjej från Polen idag, hon kan engelska och vi hade superskoj. Skrattade för fulla muggar så jag var riktigt glad när jag gick från kursen. Att jag sedan inte fick någon parkering utanför Friskis gjorde mig inget och Elin undrade varför jag var så glad när jag träffade henne inne i omklädningsrummet. Passet idag var riktigt jobbigt, RIKTIGT JOBBIGT! Men så attans skönt, det tyckte både Elin o jag. Efter duschen åkte vi till Auchan (igen) för att handla lunchmat. Köpte lite Ben & Jerrysglass också, mumma! :) Utanför affären träffade jag en kurskamrat och vi pratade lite (på franska). Det var hon som har en dotter som var gymnast men idag fick jag träffa pojken, ursöt! :) Sedan åkte jag och Elin till Sara, grattade henne på födelsedagen och käkade lite mat. Satt och snackade en massa och pratade om att dom åker till Sverige nu snart. Elin trodde att Sara skulle ta flyget från Kastrup till Malmö, bra där tjejen!! Sedan sa jag i alla fall Hej-Då till Sara som får besök av sin pappa imorgon och åker till Sverige på måndag. Vi kommer typ inte att ses på två veckor, CP-lång tid!! Körde henne till Fias (hennes barn) skola innan jag åkte till Annikas jobb för att hämta lite mat. Hon (annika)  hade köpt två masker ni till Halloween, barnen ska nämligen vara utklädda imorgon.. Så satte hon på sig en och jag sa:
-Nej men det är ju Einstein!
Annika skrattade som Tusan, nej inte Einstein, Frankenstein! Men men, ibland kopplar det inte riktigt rätt och jag bjuder på den. Annika hade väldigt roligt åt att berätta detta sedan! :) haha. Hämtade killarna sedan efter lite parkeringsproblem. Satt i köer ut till Oscars hus, hämtade Amélie och satt i köer på vägen tillbaka också! Nice.. Kom i alla fall hem, jag fixade mat och därefter har jag gjort köttfärssås. Kryddade som bara den och precis efter att jag kryddat som attan kom jag på att det inte är så konstigt att köttfärsen inte smakar något eftersom jag är så förkyld! Men Annika smakade och den är okej! Har också tvättat, träningskläder och nu är det i en annan maskin tvätt igen, duktigt va?

Elin kommer om en stund. Vi ska käka lite glass och säga Hej-Då till varandra nu när hon åker till SWE imorgon. Hon åker hem med det flyget som Anders sedan kommer ta hit ner! Hon snackar om att hon ska lägga någon lapp på en stol till Anders, mysko tös det där! ;)

1 kort minidag kvar. Om mindre än ett dygn har jag pussat på dig älskling. Det är helt underbart. Jag kan inte vänta!

Min näsa..

Vaknde upp imorse och näsan var helt igentäppt! Snöt mig i typ tio minuter men allt snor/vatten från simmet igår är inte ute än, trevligt trevligt!! Kul för Anders att komma ner och sedan när han åker hem ha världens förkyldning med sig! Det som händer nu är i alla fall att hoppa i kläderna, därefter kolla ett avsnitt andra avenyn och sedan åka till kursen. Efter den åker jag på Friskis och sen får vi se vad som händer. Hämtar Max vid halv fem först!!

Ha en bra dag allihopa!! :)

Och Sara, Grattis på födelsedagen!!

Tisdagen svischade förbi

Japp, upp i ottan och iväg med barnen till skolan. Kom iväg i tid och kom lagom tills Max grind öppnades, sedan följde jag Amélie till hennes klassrum. Kom inte därifrån förrän vid strax efter halv nio. Åkte till badhuset och var i plurret strax innan nio. Simmade på, fyra längder ovan ytan, två längder (försökte) jag simma 'riktigt' bröstsim under vattnet. När jag sedan var klar efter en halvtimma  hade jag så attans mycket vatten i huvudet som inte försvunnit än. Alla ni som känner mig vet hur lätt jag har för att få kallsupar (typ i duschen) så funderar på att införskaffa näsklämma, vad tror ni om det?

När jag var klar i duschen och kom in i min lilla hytt var klockan 09.50 o min kurs börjar 10.10. PANIK!! Fick slänga på mig kläder och smink så fort jag bara kunde. Den medhavda frukosten intogs i bilen och som tur var (älska mitt liv ibland) fick jag en parkering PRECIS utanför skolan, snacka om tur.. Sprang in till mitt klassrum och tryckte i mig bananen samtidigt som jag satte mig, men jag hann! :) Efter kursen åkte jag till barnens skola, väntade i bilen och precis innan jag skulle gå o hämta Amélie började det regna, ganska kraftigt också. Paraply och snabb marsch bort till hennes skola, hämta henne och när vi kommer ut inser jag att vi hade glömt mitt paraply så in och hämta det, stressa bort till Max skola och sedan snabbt hem. Fixa snabb lunch och få Amélie klar för balett. Sedan köra Max till pianot. Läste lite i Potter men sov också en stund. Sedan i eftermiddag har jag lekt med barnen. Kvällsmat av Mathias, sedan titta på Bolibompa och barnprogram och sedan lägga barnen. Ringde hem till mamma sen och sedan till Anders. Mycket trevligt båda två. Snart kommer han!! Och nu sitter jag här igen, redo för sängen och återigen med en Potter som underhåller..!

2 dygn innan du är här i mitt rum, Nu Är Det Nära..

Redo för sängen

Japp klockan är drygt nio och jag ska redan lägga mig. Kommer självklart inte bli så, ska fixas massa saker först men tanken är ändå att det ska bli en tidig kväll. Varför? Tre sena nätter i rad med 'tidiga' morgonar plus att jag höll på att somna på kursen idag, det får bara inte hända!!

Och vet ni vad?! Hon från Lituaen som sitter brevid mig hade mage att påpeka att jag hade gjort ett stavfel idag!! Hon hade suttit och tittat mig över axeln och påpekade sedan detta. Jag trodde jag skulle koka över, Gahh vilken människa! Det värsta är att jag såg henne sen på bussen och då vinkade jag, VARFÖR Stina, VARFÖR?? Vinkade till en annan kurskamrat också, kanadensiskan! Hon är så söt, haha.. Jag kom i alla fall hem med bussen och då hade Mathias redan fixat mat, LYX!! Amélie har lekt mycket själv i eftermiddag, hon har ju så många nya saker att leka med. Sedan bakade vi en chokladsockerkaka, smarrigt värre! Vi hann också leka med Amélies gosedjur, haha. Så sitter hon och säger vad man ska säga för att leken ska bli rätt, så rättar hon när man säger fel, haha så söter.. Sedan blev det läxa med Max och Amélie gjorde i sina pysselböcker, smarrig mat och sedan stannade jag hemma istället för att åka till Friskis. Skönt med en tidig kväll. Imorgon ska jag få nästa Harry-bok, jag längtar! (Funderar mkt på hur det ska gå när Anders kommer? Vem ska jag välja liksom? HAHA)

Imorgon kör jag barnen till skolan och åker sedan och simmar några längder. Ska bli så spännande! I Lux måste man ha badmössa (dock måste inte håret vara innanför, jag vet det är ett underligt land jag bor i) så det har jag införskaffat samt ett par simglasögon, nya Frida Passgård som är i plurret imorgon med andra ord! (plus minus några kilo!) Kurs efter det och sedan hämta barn. Lunch och köra Max till pianot. Sedan har jag barnvaktskväll med nattning och så..

Nu är det sängen för mig, Natti på er allihopa!

3 ynka små dagar, fattar ni hur lite tid eller? Älskling, det kommer bli den bästa helgen i Lux ever..

Buss till kursen

Ska snart hoppa på bussen till kursen. Sen hade det blivit ändrade planer, ingen friskis för min del utan istället direkt hem med en buss. Amélie mår nämligen inte toppen och är hemma från skolan, Mathias tar henne nu på förmiddagen så jag kan gå på kursen,riktigt snällt! Så, en hemmaeftermiddag med henne, får se vad som händer då. Ha en bra måndag allihopa!


SÄNGEN

Nu är jag så trött. Kommer somna så fort jag lägger huvudet på kudden, har ju ingen Harry att läsa heller.. Jag o Elin tittade på en söter film och så fort den var slut åkte jag därifrån, haha.. Imorgon blir det buss till skolan så måste gå upp tidigt!! Hörs imorgon igen.. Natti på er..

Barnkalas!

Barnkalas i all ära men faan vad ungar skriker o stojjar! Dessa kalas var nog helt enkelt bättre när man var liten, speciellt när det var ens egna kalas och man fick en massa paket! Dessutom hade man föräldrar som ställde upp och fixade o donade, tänkte aldrig på det då men bättre sent än aldrig, Tack Mor o Far!!

Självklart var barnkalaset bra, jag o Mathias o Amélie åkte dit tidigare och hjälpte till att förbereda (kalaset hölls ihop med en kille i klassen och vi hade det i deras hus). Vi hade inte behövt vara där så tidigt, men men. Sen kom alla barn och hej vad det lektes och stojades. Och GUD vad mycket paket Amélie fick, 17 stycken för att vara exakt, eller två fulla påsar med förpackningar, superskoj! Fika, trollkar, fiskedamm och lek stod på schemat och allt gick toppen! Sedan kom föräldrar och hämtade, vi städade iordning och sen åkte vi hem.

Väl här hemma läste jag klart Harry (Max har inte nästa, PANIK!), surfade, tittade Andra Avenyn och käkade pizza. Ska snart iväg till Elin för filmkväll. (rikemans)familjen har ju inte alla kanaler så vi får se vad det blir.. Ska byta om nu och åka..

Dessutom har vår lilla bil gått sönder, den har bärgats och ska på reparation så nu får vi klara oss på en tills imorgon. Det går det också! Ha en bra kväll allihopa!

4 dagar tills hjärtat mitt kommer


Glömde

Glömde lägga upp bilden på min outfit inför kalaset. Den kommer här..



Ha en bra Söndag!


Födelsedag i Lux

Idag är det ingen vanlig dag, Nej idag är det Amélies födelsedag, Hurra Hurra Hurra!!
Den sjöng jag för henne imorse och sedan visade hon mig vad hon hade fått för presenter, kläder, Halloweendräkt och böcker (lär dig skriva osv). Så fick hon det lilla paktet av mig, två Hello-Kittyhårklämmor som har rosa fluff på sig. Hon blev jätteglad och sprang runt och visade upp! Sedan när jag satt och åt frukost sa hon:
-Det var verkligen snällt av dig Stina!
Är inte det lite vuxet att säga, så söt den ungen är alltså!!
Ikväll ska hon få det stora paketet, jag tror att hon längtar och jag tror att hon kommer älska det!

Ska iväg på hennes barnkalas snart, vi ska dit och förbereda allt. Fatta hur längesen man var på ett barnkalas (var ifs på ett precis när jag kom ner men ändå) och det ska bli så skoj!

Sängen..

Hade det superttevligt med tjejerna.Vi åt på samma restaurang som jag och Tobias åt på förra veckan. Chansade på både varmrätt o efterrätt men det var helt okej mat ändå..Pratade, skojade och hade det bra helt enkelt! Dessutom fick jag komplimanger för min outfit, det tackar man för! :) Nu är det sängen och imorgon är det någon som fyller år, jag undrar vem?! Natti på er..

Middag

Nu ska jag snart iväg på middag. Kör på nya kläder och skor från Sverige..



Eventuellt ett inlägg när jag kommer hem. Ha en trevlig kväll allihopa..

Au-pairträff

Träffade ju Elin och Maja vid stationen och självklart var jag tvungen att köpa något, ett par brallor blev det idag!



Sedan gick vi in till mötesplatsen, tog en glass och begav oss sedan hela gänget till parken. Där var det lekar för fulla
muggar! Sant o Falskt om alla personer och sedan 'Så ska det låta'. Ett stort TACK till Emelie som varit så abmitiös och fixat och grejat med allt, du är toppen! Sedan gick vi för att boka bord till middagen ikväll. Gick till bussen ensam och hade sån tur (för en gång skull). Fick bara vänta i typ 5 minuter, lycka! Nu ska jag vila lite sedan blir det dusch och mat! :)

 Lekande Au-pairer

 Lekledare

    Leken


Älskling, man kan räkna dagarna tills du förgyller min närvaro på bara en hand nu. Det är NÄRA kära du, Gud vad jag längtar..


Kvällen igår..

Här kommer ett helt kollage med bilder från igår! Jag tackar er alla tjejer för en trevlig kväll,synd att vi var så trötta bara men vi hade skoj ändå! :)

   Mina gäster, och ett gruppkort..

       Suparbilder! :)

      På bussen


       Maja shottar! :)

 Elin shottar också!

 Jag och min drink och en Elin i hörnet

     Lite bilder på oss fina töser..


Återigen, Tack Tjejer!!

Lördagmorgon, jag är vaken!

Sitter och laddar upp bilder för fullt från igår. Hinner inte lägga ut dom nu så det får bli ett inlägg senare om gårdagen. Ska ner och möta upp Elin vid stationen, blir nog lite shopping innan vi ska på stora Au-pairträffen! Så roligt kommer det att bli..! Mer om det senare, kommer hem en sväng innan vi ska ut och käka ikväll.

Back Home

Hemma och väldigt trötter. Maja, Elin och den (nya?) tjejen Sara var här innan vi åkte in till stan. Tog en drink på ett ställe och drog sen och dansade. Vi (JAG)  var trött(a) redan vid typ halv två och dansade en stund innan vi gick till bussen. Sara stannade med en kompis. Hade så attans ont i fötterna att jag o Maja gick i strumperna. Blir tjocka strumpor på inatt. Imon ska jag upp tidigt o möta Elin inne i stan, Gahh. Nu blir det Harry som jag längtat efter, puss på er..



Kommer mer bilder imorgon!!


Nu kommer kvällen!!

Ska hämta upp Elin vid Auchan och sen ta oss till Friskis. Dusch där och sedan fixa lite käk. Göra oss snygga här och sedan kommer förhoppningsvis lite folk?! UTGÅNG ikväll! :) Kanske hinner lägga ut en bild sen, vi får se, annars kommer det såklart imorgon! Ha en bra kväll allihopa..

6 dagar tills mitt hjärtegull dyker upp

Stress

Imorse blev det helt plötsligt superstressigt! Hörde hur Mathias ropade nerifrån,
-Vi åker nu då Stina!
Jag tänkte för mig själv, VI?! Men sa i alla fall hej-då. Sedan när han går ut ur huset kommer jag på att jag ska åka med juh! Han skulle iväg någonstans och innan dess köra mig till skolan så jag slapp ta bussen! Så jag fick skicka iväg morgonens inlägg i alla hast. Satt och läste Potter på skolan innan vi började. Läraren var 20 minuter sen och lektionen var ganska lugn. Sedan kom Mathias och hämtade mig,  körde till hans jobb och sen tog jag bilen till Amélies skola. Annika ringde o sa att jag skulle hämta Max också och möta upp henne på hennes jobb. Så jag hämtade Amélie tog bilen till och hämtade Max (brukar gå däremellan). Lunch på Annikas jobb, barnen (Amélie) gnällde och jag fick kyckling i championsås som jag inte äter, mindre lyckat. Åt i alla fall potatisen och lite kyckling. Sedan åkte Annika o Max till tandläkaren och jag och Amélie hem. Nu ska vi snart iväg och gå i skogen så jag har bytt om och fixat fika. Ska be skoj och dessutom skiner solen! :) Ska nog bli en update senare också!

Fredagmorgon..

Havregrynsmat  i magen och följande kläder på



helt enkelt redo för kurs. Efter den hämtar jag Amélie och vi åker till Annikas jobb där hon bjussar på mat. Smarrigt!! Sedan blir det nog promenad i skogen i eftermiddag om det är bra väder. Och ikväll blir det utgång. :) Får se om vi kan vara här före!! Update senare.. Och förresten ROBIN GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!

kvällen igen..

Då var det kvällen igen och ytterligare en dag till ända. Hämtade barnen idag, plus Max kompis. På vägen hem var det en olycka precis vid vår avfart. En lastbil som hade kört in i den lilla skogskanten och lastbilen hade typ vikt sig! Det läskiga var att polisen gick och tog kort och det satt någon i förarhytten, fattade aldrig om det var chauffören eller ej.

Men men,  vi kom i alla fall hem och jag fixade mat samtidigt som Max gjorde sin läxa. Sedan lekte barnen, jag kollade Andra Avenyn. Sedan ringde förra au-pairmalin och pratade med barnen och mig, trevligt trevligt! (jag vet att du läser!!)Sedan kom kompisens pappa,han åkte hem och vi andra tre städade. När det var klart spelade vi Twister, det stramade i musklerna ska ni veta! Sedan lekte barnen att man skulle stå still när musiken stannande och jag var DJ. Mimade i fjärrkontrollen till 'Kartetefylla', haha. Sedan blev det lite mer läxa med Max och Amélie gjorde i en "läxbok" som jag har gjort till henne. Hon håller på att lära sig att läsa och det är SÅ roligt att se! Hon kan alla bokstäver men fattar inte riktigt hur man ska sätta ihop dom med varandra, blir liksom H U och S i hus. Haha, men det går bättre o bättre! :)

Sedan blev det Bompa för barnen och lite senare stack jag iväg på Friskis med Elin. Ett SUPERBRA pass i en SUPERFIN hall. Det var riktigt jobbigt alltså, så skönt :) Sedan duschade vi, dock dumpade Elin mig sen så det blev inget käk, gahh. Vi åkte i alla fall till en mack för att köpa dricka tills imorgon när det vankas utgång (i nya fräscha kläder från Sverige förresten!). På vägen hem tog jag en ny väg vilket resulterade att jag hamnade i stadsdelen Grund, den som ligger under stan liksom i en slags dal. Men men, alla vägar leder hem så tillslut parkerade jag här. Blev lätt kvällsmat, en stor skål med yoghurt o müsli. Satt och tyckte synd om mig själv att jag inte fick äta ute nu när Elin dumpade mig! Gahh.

Nu är det återigen dags för sängen. Måste gå ner och leta efter Harry, han har försvunnit.

Älskade plutt, nu är det bara en vecka kvar, 7 DAGAR! Kan du fatta det? Snart får du se min värld! :) Längtar såå.....

I Tid..

För en gång skulle är jag inte stressad när jag skriver morgoninlägget! Redo och klar för att åka redan nu. Därför hinner jag nog sätta mig och göra läxan tills idag, vem vet, kanske några sidor i Harry också?

Max ska ha med kompis hem idag, får se hur mycket Amélie leker med dom, annars har jag ju alltid lite pyssel att komma igång med!

Update senare, ha en bra dag! 

Sängen..

Barnen åt av min köttfärssås, sa inget speciellt men jag är stolt ändå! :) Duschade Amélie och denna gången gick det toppen. Sedan kollade jag 'Bondesöker fru', hatar sådana program när man får sitta i soffan och skämmas över de pinsamma situationerna som uppstår. Gahh vad hemskt det var.. Sedan pratade jag lite med Anders, blev ett plötsligt Hej-Då men vi ses ju snart, inte sant? Nu är det sängen och Harry Potter, bok nummer 3! :) Natti på er


8 dagar tills raringen hittar hit..

Min trevliga eftermiddag..

Idag har jag spenderat timmar (?) i köket, och vet ni vad? Jag gillade det! Började med att göra ugnspannkaka till mig när jag kom hem från Friskis. När jag knäckte ägget fick jag se dethär..



Ett ägg med två gulor. Jag tycker bara att det är såå coolt! Stötte ju på det i somras också! Superhätfigt! Fick göra lite mer pannkaka än det var tänkt på grund av detta då. Precis innan jag skjutsade in den i ugnen såg den ut såhär..



Ser mycket oaptiltig jag vet!! Sedan var det ju det att jag hade satt ugnen på 70 grader (typ) när den skulle vara på 225, och innan jag märkte det hade den nog varit inne i tjugo minuter. Så lunchen tog en stund att göra idag och när den kom ut såg den såhär smarrig ut!!



Lägger upp bilder för att jag är så stolt att jag lyckas med något i köket!! Den smakade helt okej men till nästa gång ska jag göra efter mammas recept!! Under tiden denna skapelse var i ugnen gjorde jag köttfärssåsen som vi ska äta ikväll jag och barnen. Och vet ni vad? Den blev supergod, den godaste jag har gjort (andra gången jag gör köttfärssås). Hoppas bara att barnen gillar den, update på det senare!!


Kursen idag var väl okej. Var lite utsatt under lektionen men på slutet blev det enormt. När jag trodde att vi skulle plocka ihop får jag en fråga av läraren. Jag ska beskriva min bordsgranne utefter ett astrologiskt papper. Han hade sagt att han var 'lite' modig och 'lite' intelligent. Och när jag ska säga detta så VRÅLSKRATTAR alla åt mig! Man kan tydligen inte vara 'lite' av detta, antingen är man det eller så är man det inte. Jag skrattade med fast jag egentligen visste att jag hade rätt. Gahh. Dessutom kallade läraren mig för fru/kvinna, hallå? 19 år här!! Men men, ytterligare ett skratt jag bjuder mina kurskamrater på!!

Friskispasset var riktigt bra idag, både Elin o jag var trötta! Synd bara att jag i de flesta fall måste ta Amélie på onsdagar!!

Update senare ikväll..

Min Harry

Min Harrybok är slut nu, jag läste de sista sidorna igårkväll så klockan blev sådär mycket ni vet! Ska lämna tillbaka den till tjejen som jag fick låna av idag och börja på bok nummer 3. Snart ska jag iväg och göra lite ärrenden innan kursen börjar. Sedan friskis på lunchen och sedan vet jag inte riktigt vad som händer. Måste i alla fall komma hem och göra köttfärssås till ikväll när jag och barnen ska äta den, hur ska detta sluta? Kanske sätter mig med lite pyssel eller med Harry Potter eller varför inte ett avsnitt av Andra Avenyn?

Städerskan är här och Mathias är sjuk. SKa försöka förklara det för henne sen, hehe. Nu ska kläder på och sedan far jag! Längtar enormt mycket efter mannagryn ska ni veta, havregrynsgröten börjar kännas som klister!!

Core i Lux..

HAHAHA!! Det är vad jag har att säga om dagens pass. En 50-årig kvinna hade passet (absolut inget fel med det!) och det gick ut på att stärka mage, rygg, axlar och hållningen. Under hela passet skulle man använda den muskeln man använder när man stoppar kisset (som hon så fint förklarade på engelska). Den muskeln kan jag använda, dock inte på sådan beställning som det var nu! Jag fattade helt enkelt inte hur man skulle göra, var man skulle knipa och hur dessa övningar skulle kunna bli jobbiga! Synd kanske, men Core i Lux är inte min grej!! Hemma är det väl mycket mer mage o rygg och riktigt jobbiga övningar, visst mamma?! Elin tyckte i alla fall att det var bra, hon hittade muskeln och kan tänka sig att gå igen, hmmm.

Efter dusch och en stund i en bastu som troligen inte var på (49 grader, är det normalt?) åkte vi såklart till McDonalds. Jag skulle köra efter GPS:en men självklart säger den att man gör fel fast men bara gör som den säger. (Du är ifrån din rutt) Men jag hittade utan GPS:en, mycket stolt över det. Jag och Elin var nyttiga och åt inte allt för mycket! :) Sedan kördevi hem båda två och nu sitter säkert hon och bloggar också!

Potter en stund nu, sedan sängen. Väskan är inte uppackad än, imorgon kommer städerskan så jag var tvungen att stänga den och gömma undan den. Får se om jag orkar packa upp den och göra iordning i garderoben någon dag!
Friskis på lunchen imorgon igen, Amélie ska med en kompis. Får se hur jag roar mig på eftermiddagen, städerskanär här så troligen blir jag tvungen att bränna pengar i någon affär.

Pratade förresten med Therese innan, det var mycket trevligt och sådär mysigt ni vet! Tänker på er alla där hemma!!

9 dagar till darlingen kommer hit..

Döpa saker..

Jag och Elin (rättare sagt jag) har gjort upp världens träningsschema denna veckan, 4 eller 5 friskispass, haha. Ett ikväll bland annat om vi lyckas hitta!! Vårat nya liv har börjat!

Kursen gick bra och lunch och så här hemma också. Amélie dansade balett så fint så och nu är vi hemma. Annika o Amélie bakar, Max spelar spel och jag tänkte slå en pling på teleapparaten.

Har funderat lite angående att namnge saker och ting. Amélie har så livlig fantasi (?) när hon döper sina gosedjur, delfinerna heter Delfi och Delfino (tror jag), hennes favorithund heter Hundis och isbjörnen heter Isis. Så frågade jag henne idag vad hon skulle döpa en katt till om hon fick en. Misse sa hon då och jag tänkte att hon äntligen hade kommit ut detta namnmönster. Så jag frågade henne vad en hund skulle få heta, Voff sa hon då. Haha, vart ska detta sluta? Men men, det kanske är så i den åldern? Min favorinalle heter ju trots allt Nalle.

Mot kursen



Det här är jag idag. Ska snart iväg, sedan hämta Amélie,fixa lunch lite snabbt och sedan iväg till baletten med henne. Blir update senare idag. Förhoppningsvis blir det Friskis ikväll, Core för att vara exakt. Ska bli spännande att testa på det! :) Puss på er sålänge.

Första dagen på veckan

Idag har det väl inte hänt så mycket. Vi var få på kursen och det var ganska lugnt.. Sedan blev de friskis med Elin. Gött som tusan och sedan hem hit för lite lunch. Kollade på nyttiga program på TV:n och båda kände hur våra nya liv har startat! Sedan skulle jag in till stan, hann inte det så det fick blir Auchan istället. Köpte Balsam o Hårinpackning för en förmögenhet. Måste kanske inse att löshåret inte är kvar och inte konsumera lika mycket schampoo och balsam som jag gjorde då? Läste Harry i bilen, hämtade barnen och läste läxor med Max därefter. Sedan middag och nu har jag fixat med min film jag har skapat!! Jag är bannemig mer teknisk än ja trodde!

Älskling! 10 Dagar kvar tills Lux inte är säkert längre.. Man kan räkna på fingrarna nu! Åhh vad jag längtar..

Kurs på G

Käkat Alvedon för att bli av med huvudvärken, tydligen hjälpte inte en lång natts sömn. Kläder på och snart iväg till franskan. Har inte gjort läxan, undrar hur detta ska gå? Kanske hinner i bilen.. Efter kurs blir det friskis i nya träningskläder (äntligen) som kom med väskan! Också svensk kjol på mig idag. Älska Kläder! Och självklart Älska Mina Vänner.


Vänner..

Jag är heltövertygad Jag Har Världens Bästa Vänner. Det finns liksom inget att diskutera.. Hälsningarna, hur underbara som helst. Kan inte minnas när jag grät som jag gjorde nu, har nog aldrig hänt, hulkandes och plågat.. Herregud, hur underbara dom (vännerna) är. Finns liksom inga ord som beskriver.

Nu ska jag lägga mig med världens huvudvärk, det var det lätt värt att få, glädjen från hälsningarna är desto större.. Nu rinner tårarna igen.

Söndag..

Denna söndagskväll spenderades (äntligen) på Italiano där jag mötte upp med de andra tjejerna, käkade glass, snackade och till slut sa Hej-Då till Joline som ska åka hem! Hoppas du får det bra i Sverige :) Fick självklart vänta på bussen hem, en halvtimma lite drygt men man får skylla sig själv som inte kollar upp nya tabellerna. Under den tiden pratade jag med mamma och nu har dom bokat resa ner så de kommer och hälsar på mig! :) Lycka!

Dagen förövrigt spenderade jag och bror med barnen. Tobias var deras nya (bästa) lekledare som dom fick visa sina leksaker för, Max fick trolla för och någon att spela kort med. Barnen hade toppenskoj, hoppas att Tobias också hade det med de tror jag nog! Under eftermiddagen var vi i en park och lekte, jag hittade pengar på marken åt Amélie och Tobias sparkade boll med Max och Mathias. Skönt med lite sol för en gång skull, vi tog promenad båda dit och hem, mycket skönt!  Sedan blev det inte mycket mer gjort för oss idag, Tobias körde ner mig till stan och sedan tillbaka till Tyskland. Han är nu framme. Säger bara Tack Tobias för besöket, det var supertrevligt att träffa dig och prata och så med någon hemifrån! Ett ännu större tack för att du hjälpte mig att få ner väskan! Jag hoppas att du får jobbet i jan-feb i Belgien så du kan hälsa på igen, det var uppskattat!

Väskan då, den är nere som sagt, jag har inte packat upp men har ambitioner att göra det. Boken är det som händer ikväll. Jag har lite huvudvärk redan och den lär bli värre om det ska gråtas här.. Men men, det är så det är..

  

11 dagar kvar tills hetingen landar..


Första Middagen I Lux

Det är sant! Jag har snart varit här i två månader men idag var första gången som jag var ute och åt på resturang! Tobias kom tidigare än jag trodde så hann inte med något inlägg innan vi lämnade huset. Hann dock leka filmstjärna och ta lite outfitkort. Se nedan.

    Nya tröjan på..

Jag och Tobias hoppade in i hans FetStora hyrbil och tog oss in mot stan och till en resturang Annika hade tipsat om. Italienskt med STORA potioner mat, självklart dessert på det och en massa prat! Sedan hem igen och lite surfande på datorn. Nu har bror lagt sig och jag har tittat i min (älskade) väska. Gud vad saker jag hade packat ner, mycket mer än jag kom ihåg! Jag är en lycklig männsika! :) Det bästa av allt, BOKEN! Har läst alla sidor utan hälsningarna igen, tårarna kom nästan, men bara nästan. Antar att de kommer imorgon när hälsningarna ska läsas?!

Familjen kommer nog hem snart (varit på middagsbjudning), jag o bror ska sova gott och se vad som händer imorgon!! Natti på er alla!

Och här kommer (går)dagens nedräkning.

12 dagar kvar tills gullet kommer ner

Vet att klockan är efter tolv men förlåt för att jag glömde innan!

Hemma igen..

Okej, det var ju typ dömt att misslyckas? Vem tror liksom att jag skulle klara att inte handla en massa saker när man åker iväg så till en (shopping)stad. Tänker inte säga hur mycket jag gjorde åt, men helt klart mer än det var tänkt. När klockan var halv-fyra insåg Elin o jag att vi inte ville göra åt mer pengar utan skulle käka och åka hem. Var åt vi? Självklart McDonalds, men vi har lovat varandra ett nytt liv på måndag. Så då gäller det bannemig! Här kommer bilder på dagens inköp (dock inte Amélies födelsedagspresent, den kan jag lägga in senare). Lägg märke till att jag har köpt en kappa! :)  Lyckades också få tag i min parfym som jag så länge velat köpa!



Här kommer en bild på den jacka jag köpte i Frankrike förra veckan (bara en vecka sen med att ladda uppden).
Den har fleece innuti som man kan ta ut om man vill. Tänkte göra det och använda den som regnjacka nu innan det blir allt för kallt!




Om ett par timmar kommer Tobias, jag ska göra mig iordning och förhoppningsvis hinner vi gå ut och käka en bit mat. Kanske blir några bilder från kvällen senare, vi får se! Nu är det Harry en stund i sängen som gäller. Och ha en bra LÖRDAG allihopa!

Luxshopparna..

Snart kommer Elin och hämtar mig och vi åker till Trier i Tyskland (igen!). Ska verkligen försöka hålla igen på shoppandet, återstår att se ikväll hurvida jag har lyckats eller ej. Hoppas att ni alla får en bra söndag!

Ensam i sängen..

Elin har åkt hem nu. Vi har legat i min säng och ätit godis i flera timmar. Drabbades av dåligt samvete när jag tittade mig i spegeln och såg gravid ut! Måste skärpa mig på måndag. Får se hur det funkar denna gången. Jag o Elin har i alla fall haft jättetrevligt, planerar en Londonresa som troligen inte kommer inträffa! Haha. Imorgon är det i alla fall shopping. Ska försöka att hålla igen eftersom det kommer kläder senare på kvällen. Brukar ju inte vara så bra på att 'inte shoppa' så vi får väl se hur det slutar.

Nu är det Harry som gäller, sedan blir det ett par timmars sömn innan Elin kommer hit!!

Fullt ös..

Japp, fyra barn i huset som skulle roas. Tur att dom kan roa sig själva, jag hann med en del pyssel och fick äntligen börja i Harry Potter två. Nu har jag spelat spel med dom i typ två timmar och pojkens föräldrar kommer snart och hämtar honom..

Känner ingen lust för att gå ut o supa ikväll, trött och seg i kroppen. Så istället blir det Friskis (själv eftersom Sara o Elin inte kan) och sedan hem hit och äta. Förhoppningsvis kommer Elin hit sen med en massa gottit och så tittar vi på film! :) Imorgon ska hon och jag göra stan och bränna lite pengar så som vi tycker om! :) Och sedan imorgonkväll kommer min kära broder för att stanna över natt. Han tar även med min väska hemifrån med höstkläder,skor och framförallt Boken som mina älskade vänner gjorde till mig innan jag åkte. Har planerat in söndagkväll till att sitta i sängen med näsdukar och gråta när jag läser era hälsningar!

Nu ska det bytas om och därefter läsas i Harry Potter innan jag åker.

Om 13 dagar kommer Min SötNöt ner..

Måste gå upp tidigare..

Yes det är sant. Jag måste skära ner på sömntimmarna, jag är så otroligt stressad på morgonen! Hinner inte ladda upp någn bild på mig idag heller. Det får bli senare.. Nu ska jag iväg till kursen och sen ska jag ha fyra barn här i eftermiddag! Puhh! Update senare..

Underbar kväll!

Kör stenhårt på träningen, blir sådär lagom trött och ställer mig i duschen. Först isande kallt, sedan skållande hett och därefter inget ljummet. Japp, snabb dusch med andra ord. Möter upp Elin, vi hittar en mack eftersom båda måste tanka. Man kan bara betala i Automat så vi åker vidare till en annan. Jag ställer bilen på fel håll, tanklocket sitter inte på 'rätt' sida. Elin får inte upp sin 'kork'. Japp, två svenska tjejer som ska tanka i Lux. Lyckas till slut, lyckas till och med betala för rätt pump. Åker vidare till McDonalds, köper med oss mat som vi sedan glatt käkar upp. Sitter och skrattar åt hur hemska vi är som ena stunden ska vara nyttiga och i andra sitter och hetsäter fetmamat! Japp, det är vi det. Sedan blir Elin nekad att köpa glass och samtalen om jul, livet i Lux och allt annat intressant fortsätter. Till slut beger vi oss hem, hoppas den andra är hemma?

Nu blir det sängen, imorgon blir det nog tupplur i bilen! Ursöta Max ringde till en klasskompis innan och frågade om jag fick låna deras Harry Potterbok (den andra i serien).
-Min au-pair Stina skulle vilja låna den.
Ungen som han fick låna av höll på att läsa den (igen) men det gick tydligen bra ändå. Gullungar där. Så förhoppningsvis kommer den hem imorgon. Ska göra ett fint tack-kort till dom sedan!

Natti folket!


Torsdag..

Kom till kursen idag och då visade det sig att jag hade glömt min sjal där igår! Läraren skulle göra den klassiska ni vet 'dra undan-mannövern', mycket kul! Var aningen utsatt idag, fast inte allt för mycket! Han skulle skriva ner en fras vi skulle använda och självklart använder han mitt namn (är det så svårt att lära sig någon annans namn?). Sedan skulle vi köra charader och han tyckte min var för enkel! (har han något emot mig?). Till slut skulle vi presentera någon känd person från vårt land, jag frågade om man kunde ta någon som var död men det tyckte han inte var så lämpligt. Dock gjorde en annan (kärring? får man säga så?) det och jag fick istället presentera Björn Borg. Fick till och med bokstavera, lätt när man kommer till Ö, fick visa i luften då! Haha. Han fattade i alla fall lite av vad jag sa tror jag och till slut kom han till och med på vem han var! (tyckte mitt uttal (som är rätt) var roligt!) Det orättvisa är att typ hälften slapp göra idag och får göra imorgon istället. Det betyder att de kan hem och slå upp alla ord och köra en felfri presentation. Men jag gissar väl att livet är så?! Orättvist..

Sedan åkte jag i alla fall till barnens skola. Satt lite i Elins bil och käkade godis. Sedan hämtade jag Amélie och därefter Max. Åkte hem till Elin (jag vann!) och hon började med maten. Mina barn är ju lite kräsna och fick specialmat. Efter maten var det läxor i en timma och sedan lekte barnen och jag och Elin åt tårta och en massa godis. Mitt nya, nyttiga liv misslyckas ganska brutalt! Vi har gjort lite planer för julen, dels under julen men också när vi ska åka tillbaka hit ner, I Like! :) Sedan for jag hem med barnen, vi spelade spel och åt alldeles nyss. Om en dryg timma ska jag iväg på Friskis, hoppas att Elin dyker upp! :)

14 dagar kvar tills Lux får se världens gulligaste man..

Väckning..

Under kvällen igår missade jag ett samtal på min svenska mobil. När jag kollade upp nummret så tillhörde det någon mellan Uppsala och Gävle, alltså ingen jag känner. Idag vid åtta ringer detta nummer igen medan jag sover. Funderar länge om jag ska svara eller inte men bestämmer mig tillslut för att göra det. Morgonröst (skrovlig och typ manlig) är kanske inte direkt trevlig och i andra ändan hör man en man. Han undrar om min karl är sotaren?! Nej svarar jag, det är han inte. Nehe då måste jag fått fel nummer säger han och ber sedan så hemskt mycket om ursäkt. Nice väckning, tur för honom att han var så trevlig annars hade jag blivit arg.

Ska snart iväg på kursen, kör på min somriga kjol idag, solen sticker nämligen fram så man får ju passa på! Ska se om jag hinner få in en bild på det senare kanske!! När jag har hämtat barnen idag ska vi hem till Elin och leka med hennes barn, Nice! :) Update later ikväll.


Onsdagkväll..

Dessa tidiga kvällar blir aldrig särskilt tidiga!! Vill bara säga det att idag var det en tjej på kursen som hade med bilder på sin dotter som höll på med rytmisk gymnastik, ni vet dom som är så attans viga! Hon poserade i alla sorters positioner som man inte trodde var möjliga att skapa med kroppen!! Så sött tycker jag för jag sa igår att jag höll på med gymnastik (inte samma sort då men i alla fall) hemma i Sverige så tar hon med bilder idag! Dottern håller inte på med det längre utan det var bara innan dom flyttade hit till Lux. Kände bara att jag var tvungen att dela med mig av det ögonblicket!

Amélie hade med en kompis idag, dom har lekt med lera och lekt simhall och skola, någon som är förvånad?! Har i alla fall gått bra, jag hann sova en tupplur på eftermiddagen! Passade barnen nu ikväll och vi hade riktigt mysigt. Satt och skrattade på Bolibompa, skrattade när vi borstade tänderna och spelade UNO tills Annika och Mathias kom hem. Så söta dom är alltså! Ni måste bara träffa dom allihopa!!

Har ambitioner på att fixa bilder på min vinterjacka och på allt mitt pyssel! Skaskaska fixa någon gång.. Just nu är det sängen som gäller. Och tack Anders för det fina o trevliga (framförallt glada) samtalet innan!

Onsdagmorgon..

Fick gå upp tidigt och göra mig iordning fastän jag hade velat ligga kvar i sängen, städerskan är nämligen här.. Om en stund åker jag till min kurs sen ska Amélie ha med sig en kompis hem i eftermiddag och ikväll har jag barnvaktskväll här hemma. Jaja, update senare..

Bästa Vaktjobbet ever!!

Asså vilken kväll! :) En 14-årig hund som grymtade lite men som annars inte gjorde så mycket väsen av sig,hur enkelt är det inte att passa en sådan? Tjänar dessutom bara en euro mindre i timmen än om man skulle passa barn som inte vill lägga sig! Lägg sedan på extra pengar eftersom jag bestämde mig för att stryka. Nio skjortor på tre timmar och jag var till och med ganska nöjd med resultatet!! Tittade sedan på lite fransk TV, somnade på soffan och när dom kom hem (och var nöjda med min strykning) fick jag betalt för 4 och en halv timma trots att klockan bara var 23.10. Fick alltså betalt för 20 minuter extra!! 63 euro rikare, snacka om lycklig! :) Jag kommer så sitta Hundvakt där igen om det önskas!!

Nu är det i alla fall sängen som gäller. Och Hanna, här bloggar man som en galning för att du vill det så läser du inte allt? Vad är detta?! Nejdå, ingen fara och allt är bra med mig! :)

Tisdag..

Kursen gick bra idag, jag var inte helt utsatt för lärarens terror som tur var. Innan jag hämtade barnen hann jag läsa ut Harry Potter, jag längtar till nästa bok! Jag och barnen kom hem och Mathias hade fixat mat. :) Sedan körde jag Max till pianot och dom andra till Amélies balett. Jag somnade i bilen och när vi kom hem vägrade Max att göra läxan så vi har varit sura på varandra. Inte den mest trevliga eftermiddagen! Snart är det mat och sedan ska jag iväg på hundvaktarjobbet. Börjar bli lite nervös för strykandet.. Kanske bloggar en stund senare ikväll!

Måndagkväll..

Igår efter kursen åkte jag tillsammans med Elin och Sara på ett Friskispass på lunchen. Aningen kortare men fortfarande väldigt jobbigt. Skönt att ha det gjort, ska nog se till att det blir fler gånger. Efter dusch åkte vi till Auchan och käkade Thai-mat, mycket gott. Aningen dyrt kanske men men så är det här nere!! Därefter gick vi in i mataffären där jag kom inte ut med något godis men istället en stor förpackning med Ben & Jerrys Glass, jag älskar den!

  

For hem till huset, kollade Andra Avenyn och proppade i mig glass. Sedan fick jag brått att hämta barnen men hann det och sedan satt vi alla tre och gjorde läxor (Amélie låtsades att hon hade läxor) och därefter blev det mat, köttbullar och potatis med brunsås, såå gott! Efter lite spel och så blev det sängen för barnen som somnade så snällt. Jag tog med datorn ner och satt i soffan och kollade på förra veckans avsnitt av Desperate Housewifes (med fransk text) och Ugly Betty samtidigt som jag käkade upp det sista av glassen, MUMS! I slutet av Ugly Betty fick jag akut Sakna-Anderskänslor. Så jag ringde honom och vi hade ett mycket mysigt samtal. Tack för att du tröstade mig älskling!!

Nu ska jag iväg på kurs, sedan hämta barn, hem och äta och sedan ska jag köra Max till pianot. Ska nog sitta kvar i bilen och läsa Harry Potter..

Ikväll är jag hundvakt, får se om det blir någon mer update idag!

Kväll och Morgon = Spindlar

Igårkväll kom Sara och Elin efter att jag hade lagt barnen. Vi tittade på 4:ans serie, jag och Sara fattade allt men Elin hängde ju inte med för fem öre, vet inte om hon fattar något idag heller. Elin är trög. Jag och Sara kom fram till att hennes nivå fortfarande är Bolibompa. Efter att serien var slut satt vi och snackade en timma och vid tolv bestämde de sig båda för att åka hem. Och när vi kommer ner och jag ska säga Hej-Då sitter den en spindel i taket. Så med Spray och papper (också en golvmopp var också inblandad) ska jag ta i ihjäl denna. Sprayet verkade inte hjälpa så bra men till slut kom den Jäveln ner på golvet och förlorade sitt liv för en sko. Moahaha! Fan vad jag hatar spindlar. Adrenalinet pumpade när jag gick och la mig sen!!

Imorse gick jag upp vid sex för att hinna med allt som ska göras på morgonen. Fixade iordning mig och sedan barnens mellanmålslådor. Mitt i allt pajjar jag två glas, plockar ihop skärvorna och ska gå ner och slänga dom. Vad möter jag i hallen då om inte en Spindel?! Säkert kompisen till den igår!! Denna var megafet (inte så fet som den som nästan attackerade mig för ett par veckor sedan) och jag kände hur blodet pumpade omkring i kroppen. Jag rusar upp till köket hämtar ett glas och tar sedan mod till mig och sätter glaset över spindeln. Var sedan mycket noga med att barnen inte fick gå för nära glaset. Den får stå så tills ikväll när Annika o Mathias kommer hem och tar hand om den!

Annars gick morgonen bra. Barnen var supersnälla och jag hoppas verkligen inte att jag har glömt något. Snart blir det kurs och efter den ett friskispass innan lunch. Sara och Elin ska med och det blir nog lunch på stan! Update later.

Bjuder på två bilder. En på mig idag och en på min värsta fiende.

  

Duschen

Idag skulle jag duscha Amélie för första gången. Har aldrig duschat i deras dusch så jag vet inte riktigt hur den fungerar. Skulle sätta på vattnet och höll slangen i näven men var tror ni då vattnet kommer? Jo självklart från tratten i taket vilket resulterar i en helt dyblöt Stina. Och jag gjorde det inte bara en gång utan typ 3!! Är jag trög eller?? Amélie skrattade i alla fall gott åt mig!!

Nu har jag lagt dom både två, hoppas dom somnar så jag slipper en massa tjat. Och snart kommer Elin o Sara :) Kanske skriver ett inlägg sen innan det blir sängen!!

Söndag..

Jag vaknade vid sju imorse av att höra Amélie ligga och störtgråta i sängen, min arbetsdag hade börjat. Gick ner och la mig brevid henne och fick trösta henne. En halvtimma senare gick vi både upp, hon satte sig vid TV:n och jag gjorde alla morgonbestyr. Vid nio fick jag väcka Max, vi alla tre åt frukost och hade jättemysigt! Sedan skulle allt fixas, kläder på dom, borsta tänderna och det skulle packas. Vilken stress, lider med alla ensamstående föräldrar, förresten, lider med Alla föräldrar. Det värsta är att samma sak ska utspela sig imorgon, ännu tidigare och med en mycket viktigare tid att passa. Barnen får INTE komma försent till skolan, då är jag död.

Hur som helst kom vi iväg till Max fotboll, Amélie klättrade dock på väggarna och det märktes tydligt att hon hade sovit för lite. Så in med henne i bilen och med sällskap av Elin åkte vi en sväng och hoppades att den lilla skulle somna och få lite vila. Jajamensan, när vi var inne i Franrike sussade hon gott i sin barnstol. Kom till någon liten by som såg ut som en mer eller mindre förfallen håla fast i det förflutna. Till slut lyckades vi vända och kom i tid för att hämta hem Max från fotbollen.

Här hemma visade jag fint prov på mina nya kökskunskaper. Pannkakor stod det på menyn och jag gräddade dessa på två stekpannor plus ett plättlägg. Det ni, tre ställen att hålla reda på. Ni märker att jag blir bättre och bättre va? Självklart blev plättarna lite brända men som Amélie sa:
-Jag gillar dina brända plättar!
Och Max:
-Ja det är väl bra för det komma vi få äta ett bra tag framöver!
Amélie:
-Det gör inget, för jag ÄLSKAR Stinas brända plättar!

Sen när hon gick från bordet.
-Tack för din underbart goda lunch med brända plättar! (puss fick jag också). TACK min barnflicka!
Haha, säger ju att hon är söter!

Sen kom Sara med sina barn plus en extra. Dom har lekt ett par timmar,det har väl gått sådär. Nu har dom åkt och mina barn tittar på film. Ska bara värma mat till dom ikväll så det är lugnt. Ska lägga dom tidigt också, tror dom behöver det! Ikväll när barnen sover kommer Elin o Sara, ska titta på nån serie på 4:an (vi har ju en TV som fungerar). Imorgon ska jag alltså ta barnen till skolan.. Nervös!!

Anders, tänker på dig mycket och LÄNGTAR tills du kommer.

Förlåt Förlåt Förlåt..

Detta inlägg tillägnas helt och hållet Sara och Elin eftersom jag har gjort dom oroliga under kvällen. Uscha mig vad hemsk jag känner mig nu. Skulle ju varit hos Sara vid 20-21tiden idag men middagen blev sen och jag hörde inte av mig för att meddela detta till någon av de andra. Mycket dåligt gjort där jag vet! Vid 22 ringer Sara och är orolig att något har hänt men då sitter jag bara och klämmer i mig efterrätt! Förlåt Elin o Sara, var verkligen inte min mening att göra er oroliga och helt fel av mig att inte höra av mig till någon av er. Kommer somna med dåligt samvete ikväll, något som i vanliga fall hemma i Sverige brukar vara ganska vanligt! Återigen förlåt tjejer!

Hur som helst, familjen har alltså haft gäster ikväll. Barnen har visat alla sina trolleritrick (hela kvällen) och vi vuxna ( ja jag klassas som vuxen nu) satt och pratade och hade trevligt. Som tidigare nämt rann tiden iväg och jag kom aldrig iväg till Sara. Ska upp tidigt imorgon eftersom jag har barnen från imorgonbitt till måndagkväll då Annika o Mathias är i Sverige. Imorgon blir det fotboll och lek. Måndag stress när jag ska ta barnen till skolan. 

Nu är det verkligen dags för sängen. Ska försöka få upp bilder på jackan imorgon om jag hinner.

Hemma och fattigare..

Det lyckades bli ett par inköp idag. Bland annat en vinterjacka. Bilder kommer senare. Nu är jag så trött att jag ska bädda ner mig i sängen och sova ett par timmar. Mmm vad gott.

Iväg...

Det är tidigt en lördagsmorgon och vi ska snart iväg. Har fått drygt 4 timmars sömn, måste sova ikapp det senare idag!! Hur som helst, strax åker vi till France.. Får se om det blir några inköp.. Later

Vilken dag!!

Måste få skryta lite till att börja med! 27 av 30 möjliga på provet. Läraren hade varit snäll vid rättningen (tror han kompenserar för tortyren jag får utstå under lektionerna) och idag fick jag inte allt för många svåra frågor, att titta i bänken verkar fungera någorlunda. Var idag och endast jag och en annan (hon från Lituaen som tror att hon kan allt, men jag fick bättre än henne på provet, HA!) som inte hade köpt böcker än så insåg att det behövdes göras. Fick också betala 5 Euro för alla kopior som läraren gjort åt oss, hmm?

Sedan hämtade jag Amélie, vi käkade lite och sen satte vi oss för att pyssla. Har börjat med ett nytt litet projekt som jag kanske visar senare.. Satt en bra stund och när Amélie hade tröttnat lade vi oss i min säng och läste Bamse (precis som mamma gjorde för mig när jag var liten!). Sen sprang Amélie ner till Mathias som lät henne titta på film så jag passade på att åka in till stan för att få tag i böckerna. Lättare sagt en gjort, världens köer in mot stan. När jag väl hade kommit in i ett parkeringshus och parkerat var det drygt 25 minuter tills affären stängde. Kom upp från garaget och ser en bokaffär (tror då såklart att jag är rätt), står i kö för att fråga efter min bok och när det är min tur säger hon att dom inte har den och att jag ska testa i en annan affär (den rätta!). Med en dryg kvart till stängningen stressar jag dit, får tag i böckerna och går tillbaka till bilgaraget. Är då stressad eftersom Sara och jag ska mötas på Friskis en timme senare och jag ska hem och packa och så till det. Ska betala i en sådan automat som finns här, den första är sönder, den andra likaså. Efter flera försök kommer jag till en automat där det står en massa folk. Dom förklarar att det snart kommer någon som ska laga den. Känner hur Stressen smyger sig på. Till slut kommer han men då fungerar självklart inte min biljett! Nej då får jag åka upp till luckan där dom jobbar och betala! Gahh. Kommer i alla fall till slut ut ur parkeringshuset, hamnar i fel fil och blir tvungen att köra åt fel håll. Får köra runt hela stan och när jag väl kommer hem är jag überstressad. Var såklart en massa köer hemåt också.

Stressad och med allt packat beger jag mig till Friskis, kommer bara drygt 5 minuter försent. Där är vi fem svenska au-pairtjejer som tränar, det ni!! Passet är okej, tränaren blir bättre för varje gång! Efteråt duschade jag och Sara och åkte sedan till Auchan. Köpte lite mat, dricka, frukt och godis till kvällen och åkte sedan till Elin. Käkade mat (som var äcklig) och det andra mycket godare. Tittade på TV och efter många om och men fick vi igång en film, Alvin och Gänget! Jag och Elin skrattade som bara den!! Så söt, se den om ni har möjlighet..

Sedan satt vi och snackade som vanligt, tiden rann iväg och helt plötsligt var den halv tre och dags att åka hem. Måste bara säga att det finns en mycket rolig sak som Elin berättade men som jag inte får säga! Kommer somna med ett (äcklat?) leende på läpparna. Är hemma nu och sängen blir det strax. Imorgon bär det av mot Frankrike (gränsen i alla fall) för ett besök på en sportaffär med Mathias och Amélie. Sedan på kvällen blir det lugnt hos Sara. Känner mig krasslig i halsen! Hörs imorgon igen..

Fredagsmorgon.

Gud vad gott det var att sova! Vaknade dock med täppt näsa, torr hals och tryck i öronen. Hoppas att detta inte bryter ut i något, vill verkligen inte vara sjuk! Jaja, om det nu skulle bli värre under dagen så lär jag ju må bättre ikväll när det är mys?! Eller vad tror du Elin?! Nu ska jag ner och käka frukost (havregrynsgröt?) och sedan blir det kurs!!

Jag idag.


Kvällen..

När Elin hade varit och hämtat sitt barn vankades det mat i huset och efter den åkte jag lite tidigare till träningen. Åkte för att kolla ett gym till men det hade bara öppet på lunchen så det blir inget med det!! Satt sedan i bilen och läste Harry Potter och tio minuter innan träningen börjar och jag ska gå in inser jag att Klantiga Stina har glömt skorna hemma! Gahh! Fick åka hem och hämta dom och blev sedan en kvart sen. Bra där Stina!! Hur som helst, Elin var ju inte med på träningen så jag fnissade för mig själv. Gött att ha det gjort, funderar eventuellt på att träna ett pass med honom imorgon igen, vi får se.. Kom hem duschade, käkade banan och nu ska jag läsa Potter! Imorgon ska jag nog ta en kvarts sovmorgon tror jag..

Tvätten lyckades förresten! Kläderna såg lite 'hängiga' ut men det kanske var för att de var blöta?

Riskerar återigen min tvätt..

Japp, då var det dags för att tvätta igen (finns typ två rena trosor i min låda så det var liksom dags!). Först sorterade jag upp allt i en mörk och en mixad och en vittvättshög. Men så blev jag så osäker vart mina nylonstrumpor skulle vara så jag drabbades av panik och slängde in alla högar med underkläder i maskinen och startade. Ska bli spännande att se resultatet om någon timma. Tänk om det är helt misslyckat, nu kanske jag verkligen har gått för långt när det gäller mitt ovetande om tvätteri?! Tur att jag la undan lite pengar häromdagen, dom kan kanske komma till användning nu?!

Lovar på update om detta fall gott folk!
Lizze, nu ska jag kolla Andra Avenyn om inte barnen stör mig!

Torsdag..

Idag var jag och kollade på en simhall som ligger här i närheten, dom ska tydligen ha ett gym men vet inte riktigt hur jag ska göra än, dom hade nämligen inga årskort. Och dessutom måste man betala för badet, oavsett om man badar eller inte..

Sen åkte jag till kursen och återigen var jag utsatt för lärarens terror! Jag ska bannemig sluta att titta på honom så kanske jag slipper vara den som får alla konstiga frågor! Berättade i alla fall att jag gillar maten i Grekland, efter lektionen kommer han fram och säger att hon också gör det, Okej?!

Jaja, satt sedan och läste i Harry Potter (den är såå bra!) innan jag hämtade Amélie. Vi stressade iväg och hämtade hennes kompis (och likaså pojkvän) Johan. (Elins unge!) Amélie sa hela vägen till skolan:
-Min älskling, här kommer jag!!
Haha, värmde lasagne åt dom men det var tydligen inte så gott så blir väl mellanmål snart..

Elin kommer och hämtar Johan sen. Vi hade tänkt att gå på Friskis idag men det är den dåliga tränaren så vi vet inte riktigt.. Något måste jag bannemig göra idag, har ju bara varit barnvakt hela veckan juh! Dessutom ska jag ju ha barnen från söndagmorgon till måndagkväll så jag kan behöva komma ut ur huset och se att det finns en annan värld innan dess. Känner mig inte sugen på att supa i helgen heller, får se om det händer något lugnt! Updata later..

Här är förrsten hur jag ser ut idag!



Använde dom nya skorna idag också! :)

Skulle..

Idag skulle varit en sådan dag när man lägger sig tidigt. Men inte då!! Nu sitter jag i alla fall i sängen. Ska kolla runt på nätet lite sedan blir det besök hos kudden o täcket! Hörs imorgon igen..

Skorna

Har ju glömt att lägga ut bilder på skorna som jag fått från Sverige!! Kommer här...



Är väl lite småbesviken om jag ska vara ärlig. Dom är ju inte som jag trodde, jag tycker inte riktigt att verkligeheten stämmer med bilden och man kan returnera dom för det. Men det är ingen idé, dels är portot alldeles för dyrt och dels har tiden redan hunnit gå ut innan skorna kommer till Sverige. Men men, dom duger i krig! Får se när jag kan använda dom. Är ju lite sommriga också nu i detta höstväder som verkligen dragit in över Lux. Kallt, regnigt och väldigt mycket blåst! Men men, kanske har lärt mig att kräsna Jag inte ska handla över nätet, eller så har jag inte lärt mig det, haha..

Onsdag.

Sov gott inatt, var trött när jag vaknade men piggnade till efter en dusch.. Sedan var det frukost, och vet ni vad? Jag har börjat äta havregrynsgröt på morgonen (börjat= igår o idag). Misslyckas kanske lite eftersom konistensen inte är som den ska men ner i magen kommer det i alla fall. Tänkte blogga imorse men Internet krånglade. Kom i alla fall iväg till skolan och kursen i tid. Kändes som jag var utsatt för läraren idag, frågade mig saker hela tiden. Tror att det är för att han är så säker på mitt namn. Och vet ni vad? PROV på franskan imorgon! Önska mig Lycka Till!!

Hämtade Amélie och hennes kompis i skolan och fixade sedan pannkakor här hemma. Dom blev supergoda, jag är superstolt! Nu leker dom skola som vanligt, tagit ut hela Amélies garderob för att prova kläder och vänt hennes rum upp och ner precis när städerskan varit här. Ska tvinga dom att städa sen!! Måste berätta om en rolig konverstion mellan dom två på vägen hit. Dom pratade om myggbett, vart dom kan sitta och hur stora dom kan vara.
Amélie: Jag har haft ett såhär stort (visar) myggbett mitt på knät.
Wilma: Oj..
Amélie: Pappa har haft ett på läppen och Max ett på pungen.
Wilma: Jaha... hmmm. Vad är det?
Amélie: Det är det som hänger ner här (visar). Precis brevid sippan!!

Trodde att jag skulle dö. Fick anstränga mig det yttersta för att inte skratta och för att inte köra i diket. Haha


Ikväll ska jag sitta barnvakt här hemma. Annika o Mathias ska träna och ut o käka så ska lägga Amélie senare. Update senare ikväll.. Tror jag ska börja läsa Harry Potter också, sa tidigare att jag aldrig skulle läsa dom böckerna (precis som Arn, dom har jag dock inte läst, än..) i ren protsest mot något. Saken är bara att man har så många gånger under dagen när man bara väntar och en bok vore perfekt då. Typ innan kursen och efter den precis innan barnen ska hämtas.

Har dessutom fixar en barnvaktskväll nästa vecka dock inte åt ett barn utan en hund. Hundvakt helt enkelt, typ i 4-5 timmar. Ska inte gå ut med den utan bara vara hemma med den eftersom den 'inte gillar att vara ensam på kvällarna'. Hon sa att man tjänar extra om man stryker också. Jag bara, jag är inte så bra på att stryka men det kan jag väl. Haha, pengakåt!!

Sent och jag är hemma..

Kom precis hem från barnvaktskvällen. Känns aningen sent med tanke på att det är kurs imorgon. Kvällen gick dock bra, berättade ingen saga och somnade på soffan, haha. Åt supergod äppelkaka också! Föräldrarna kom vid kvart över elva och nu är jag 50 euro rikare, har dock lagt undan 100 euro som ska sparas (kommer att misslyckas!). Nu är jag trött som en björn, imorgon kommer städerskan men jag ska ändå sova så länge som jag kan!! Eller får se hur planeringen ser ut.. Jaja, hörs imorgon. Natti på er..


RSS 2.0