Vilken JÄVLA dag alltså.

Ni får ursäkta språket i rubriken men nu ska ni få höra på en dag som blir svår att slå!

Gick upp imorse coh gjorde mig iordning för kursen. Julie berättade att det skulle bli kallt idag och att det fina vädret vi har haft ett tag nu är över. Med frukosten i handen, aningen sen gick jag ut till bilen och ett tunnt lager med snö låg på marken samtidigt som det snöade lite grann. Tog min megabil och började köra, två minuter från huset kör jag förbi en polisbil (som stod gömd) och ser såklart hur han kör ut, slår på sina ljus och kommer efter mig. Det var ju inte lite ljus de bilarna har, blinkade som jag vet inte vad.. Med hjärtat i halsgropen stannar jag, tar ner rutan och han kommer fram och frågar hur det går. Berättar att han har stannat mig för att det gick lite för fort och att man ska ta det lugnt nu när det börjar bli dåligt väder. Han tar båda mina körkort (svenska och internationella) och går tillbaka till sin bil. Jag sitter kvar och funderar att detta såklart händer för att jag inte har gjort några planer för vad jag ska göra med veckans lön. Han kommer tillbaka och säger att jag har kört i 41 miles per hour på en väg med begränsing på 25. Ungefär 65 km/h på en 40väg. Jag tappar hakan, saken är att jag kom ner för en kulle och min bil driver så mycket av sig själv att man måste STÅ på bromsen för att få stopp på den, dock är inte det en ursäkt. Ni kan ju ana glädjen när jag fick tillbaka mina kort och han säger att det inte blir någon böter utan bara en varning. Kan det vara det stora leendet och den gulliga accenten som gjorde det?

Körde därefter, lagligt vidare mot skolan. Vädret blev sämre, det snöade mer och började bli sladdigt. När bilen framför mig bromsar och får hela bilen att spinna ett helt varv runt inser jag hur dåligt det faktiskt är och lägger i 4-hjulsdriften. Inser också ganska fort att jag inte kommer komma i tid till kursen denna dagen heller. Hastigheten på resten av vägen till skolan kunde jag inte påverka då det var köer hela långa vägen. Höll dock hela tiden bra avstånd och försökte att inte stressa eller få panik. Kan dock inte beskriva hur mycket jag ogillar detta vädret och att köra i vinterväder, det suger. Kom en halvtimma försent till klassen, inte alls pinsamt. Pratade vidare om USA innan 1850, slaveriet och personer som försökte kämpa mot slaveriet och få en förändring. Vi pratade lite om volentärarbete och jag berätta om min kompis (ja du HannaLarsson!) som varit i Ghana. Vi kom alla fram till hur stört det är att man som volontär måste betala en förmögenhet för att få hjälpa människor i nöd.

När kursen var över och jag sakta började ta mig hemmåt ringer Brian och säger att Allies och Colin skola är inställd idag på grund av vädret och att jag ska komma hem på en gång men ta det VÄLDIGT lugnt när jag kör. Hemvägen gick bättre, inga köer på det hållet. Var hemma vid halvelva och Brian kunde åka till jobbet. Barnen lekte och sedan släppte jag av Allie hos hennes kompis på gatan innan jag och Colin åkte för att hämta Hannah vid bussen eftersom hon bara hade en kort dag idag på grund av vädret. Fattar inte riktigt det, har de väl fått dit barnen kan de väl lika gärna hålla på hela dagen? Jaja, väl där uppe ville Colin lyssna på lite musik så vi sätter på en CD. Snöplogen kommer och skottar ena sidan av gatan, när han sedan vänder ska han ta sidan jag står på så jag tänker flytta bilen. Vad händer då? Bilen startar inte för batteriet har laddat ut, är inte det så jävla typiskt? Som tur var fanns det grannar till hjälp så vi lyckades ladda upp mitt igen, sån jäkla tur alltså.

Vi kom hem och åt lunch, Colin och Hannah sysselsatte sig och jag väntade på att Allie och hennes kompis skulle komma ner för att åka pulka. Men de kom aldrig så eftermiddagen kom och gick . Vid halv fem kom Allie hem igen och vi gick alla fyra ut för att leka i snön och få lite frisk luft. Pulkaåkning, hemmagjord snowboardåkning (ståendes i pulkan), snöbollskrig, snöänglar och snöbyggande hann vi med innan vi började bli kalla och bestämde oss för att gå in. Barnen fick kolla på film och jag ordnade middag. Lite mer film och TV efter maten och sedan till sängarna. Såg till att det blev en tidig kväll och var förvånad att Allie somnade redan vid halv nio, det måste vara nytt rekord! :) Jag belönade mig själv med lite glass och satt framför datorn när Julie ringde och behövde hjälp att skicka ett mail. Så på hennes dator fick jag skicka iväg ett mail hon hade dikterat för mig, jag hoppas att stavningarna blev rätt. Nu har jag bloggat och hör precis hur Brian och Julie kommer hem. Snacka om en lång dag, och imorgon börjar jag tidigt och har Colin hela dagen. Men det brukar gå bra så det ska det nog göra imorgon med. Natti på er och ha det så bra! :)

Förresten, vad tycker ni om min dag? Värd att minnas?

Onsdag med simmning!

Hej allihopa!

Imorse masade jag upp mig och kom till gymmet så jag kunde vara med på Bodyjam-passet. Och tusan vad roligt och jobbigt det var. En timma, massa olika redskap och full fart. Det var stång, fria vikter, pilatesboll, halv boll på en platta och en matta. Kondition men mest styrka. Orkar jag bara komma upp igen så ska det bli min nya bästa vän! :) Attans roligt alltså. Efter det blev det en halvtimmas promenad på bandet innan jag duschade och åkte därifrån.

Åkte till banken som fortsätter att krångla. Nu har de skickat mina papper till Sverigeadressen istället för den här. Hoppas att det är ordnat. Senare under dagen skulle jag ta ut 20 dollar och åkte i drive-thrun för jag hade Colin i bilen (är olagligt att lämna barnen i bilen och de tar längre tid att knäppa upp honom och gå än att åka genom kassan, jag håller INTE på att bli en lat amerikan). Då var det nästan att jag inte fick ut några pengar för att jag inte hade amerikanskt ID på mig eller mitt pass (man ska INTE gå runt med sitt pass sådär, att folk inte fattar de!!). Jag menar varför göra värsta grejen av de när jag lika gärna kunde ha gjort det själv i automaten, jag blir så jäkla trött på det amerikanska banksystemet, GAHH!!

Jag och Colin tog en snabb lunch och åkte sedan för att simma. När jag först sa till Colin att vi skulle åka så börja han skrika och ville inte alls bada. Jag stod på mig och sa att vi skulle åka, att jag ville detta och att han fick ställa upp för mig. Efter det tog han det väldigt bra, hjälpte mig att packa och inga mer sura miner. Vi badade på ett hotell, uppvärmd pool och vi var helt ensamma. Kanske inte den bästa poolen men vi hade kul. Colin simmade, gjorde vågor och bubblor, åkte på min rygg och lekte lekar. En dryg timma var vi i. Sedan var Colin en duktig kille i duschen och väntade snällt på att jag skulle bli klar. Han belönades med en glass och sa glatt att detta var den bästa dagen i hans liv (ett av hans uttryck.). Vi åkte och hämtade Allie och på eftermiddagen lekte jag dels med Allie i hennes dockhus och samtidigt med Colin som byggde med sina block.

Julie kom hem och tog över, jag tog det lugnt tills det var dags för min stickning. Lärde oss nya saker idag och jag har så många nya idéer att jag inte kan bestämma vad jag ska göra. Blir nog att köpa mer garn till helgen och göra en tvåfärgad halsduk, har dock inte bestämt vad jag ska använda för stygn. Nu på kvällen har jag läst min läxa tills imorgon. Blogga nu, läsa min bok sedan och till sist sova, jag är så trött så trött.

Imorgon är det upp tidigt och åka till skolan. Jobbar sent imorgon också så jag kommer att vara utmattad. Ska lägga barnen och fixa middag. Eftermiddagen kommer bestå av mycket körningar tyvärr. Hoppas att det blir en bra dag imorgon och att jag någonstans hittar en massa energi. Kanske skulle satsa på en varm choklad från Donkin'. Jaja, natti på er allihopa! :)

Ingen intressant tisdag.

Usch vilken tråkig tisdag det har varit när jag tänker tillbaka.

Upp ganska tidigt och till gymmet. En timma på löpbandet och jobbigt värre var det! Efteråt blev jag tillfrågad av en som jobbar där om jag är intresserad av att jobba ett par timmar om helgen i deras barnpassningssektion och få min träning gratis. Vet inte om jag känner för att binda upp mig och jag betalar ju inte SÅ mycket i avgift så jag vet inte om det blir värt det.

Hämtade Colin, lunch, lek och tvätteri. Hämtade Hannah. Ingen Allie idag men körning till dansen med Hannah. Vi kom hem, Colin spelade sitt TV-spel och sedan kom Brian hem. Han och Colin gjrode mat som hela familjen sedan åt.

Efter det har jag bara suttit vid datorn när jag egentligen borde läst min historabok. Det får bli nu istället, lär inte göra det utan skjuta det till morgondagen istället. Hoppas på BodyJam imorgonbitti och sedan på kvällen är det stickning. Hoppas kunna få hjälp av läraren med mitt nya projekt.

Det var min tisdag, vad säger ni, inget speciellt va?

Ha de så bra allihopa!

Åhh vad långt detta komma bli..

En hel helg att redovisa. Jag kommer inte att vara speciellt detaljerad.

Fredag: Jag började tidigt och hade Colin hela dagen. Jag lät honom titta lite på TV och jag skötte tvätt och annat. Förmiddagen flöt på bra och sedan åkte vi till Tumble Jungle och sedan till banken. Har haft problem med mitt konto och ingen på banken kunde förklara vad som hade hänt och de fick ringa huvudkontoret för att fixa iordning det. Det löste sig till slut, löste in mina checkar på Julies bank och sedan tillbaka till min och sätta in på kortet. Till slut kunde vi köpa lunch på Donkin. Vi lämnade tillbaka filmerna vi lånade förra veckan på biblioteket och jag lånade en ny. Sedan hämtade vi Hannah och en timma senare Allie. Julie kom hem och tog Allie till hennes kalas och vi andra var kvar hemma. Vi åt middag och sedan körde jag och Colin Hannah till hennes basketträning och så lekte vi lite när vi kom hem. Allie och Julie kom hem från kalaset sedan och jag åkte för att hämta Hannah från träningen. När vi kom hem hade jag jobbat 12 timmar! Skulle då kolla på filmen jag lånat och kunde på trailern se att de skulle vara lite thrilleraktigt, och jag som trodde de var romantisk komedi. Gosade ner mig med filt, popcorn, svenska bilar och sista julmusten. Julie kom och pratade med mig en stund, berättade hur mycket de uppskattar mig. Filmen var helt okej, inte alls läskig så det var inga problem alls. Var trött när jag la mig!

Lördag: Klockan ringde tidigt och jag gjorde mig ordning för gymmet. Fixade frukost att ta med och innan jag kom till gymmet körde jag Hannah till hennes basketmatch. En och en halv timma på gymmet blev det, jag var nöjd med mig själv. Duschade och tog frukost i bilen för att sedan göra lite shopping. Blev mest träningssaker, en del riktigt riktigt billiga saker! :) Kom hem och skypade med mamma och pappa, det var mysigt! Älskar att kunna prata med er bara sådär.. På kvällen frågade Julie om jag ville kolla på film med henne eftersom Brian inte skulle komma hem. Så jag satt uppe i hennes rum i deras säng och efter en massa krångel lyckades vi till slut få igång en film. Blev inte onödigt sen men jag var ändå fruktansvärt trött när jag gick och la mig.

Söndag: Ytterligare en morgon då klockan ringde. Allt för att komma iväg till gymmet. Lite lätt uppvärmning på benmaskinen och sedan 45 minuters spinning till lugn musik. Det var jobbigt och helt okej. Direkt från gymmet till solariet och 15 minuter, det var så skönt och jag som redan var svettig blev sådär galet varm som jag älskar. Det är nya grejen, träna och sedan sola, får kanske bli samma sak på söndag igen. Sedan kom jag hem, duschade och gjorde mig iordning för att åka till Nathalie. Träffade henne och Camilla där som jag inte sett på evigheter och vi tre åkte till IKEA. Först lunch, sedan den obligatoriska promenaden genom affären (så man känner sig som hemma i Sverige) för att till slut avsluta i mataffären. Sylt, knäckebröd och lite godis. En mycket lyckad utflykt i mina ögon! :) Sedan hängde vi lite hos Nathalie innan jag tvingade mig själv att åka hem för att sätta näsan i böckerna. Läste närmare 80 sidor amerikansk historia på engelska och vet inte hur många gånger jag höll på att somna. Så ni förstår mig nog när jag säger att jag var utmattad när jag till slut stängde av för att sova.

Måndag: Upp vid sex för att vara redo och åka klockan sju. Då var jag iordning, frukost i handen och hade läst de sista sidorna. Var tvungen att tanka på vägen till skolan och trafiken rörde sig långsamt på grund av regnet som föll vilket resulterade i att jag var försenad med ett par minuter. Lektionen var intressant, vi gick igenom hur landet Amerika blir Amerika. Vilka områden och så, mycket intressant. Jag deltog inte så mycket men tycker ändå att jag hängde med, fick kritik av hela familjen här hemma vid middagen:
-Du måste delta, annars lär du dig inget!
Haha. Efter kursen fixade jag med mitt studentID och parkeringstillstånd. Körde till Colins skola och trodde att jag skulle somna bakom ratten ett tag av trötthet. När jag parkerade på hans skola slumarade jag en bra timma innan han behövdes hämtas. Vädret här idag har varit helt galet, det har ÖST ner regn och blåst riktigt starka vindar, har trott att vinden ska ta tag i bilen flera gånger (speciellt då jag har takboxen på). Detta resulterade att vägen hem var avstängd så vi fick ta en annan väg hem. Precis när vi skulle gå in i huset så ser jag hur en megastor gren bryts av från sitt träd och faller precis brevid ladan. När jag hade kollat att inget kom till skada var jag genomvåt. (mindes stormen Gudrun hemma, Mamma, minns du hur du stog i dörren och jag blev avsläppt i korsningen och hur granen föll precis framför mig? skräcken från oss båda, och hur mycket du bryr dig om mig). Eftermiddagen spenderades alltså inomhus. Hannahs buss blev sen så vi hann knappt hem innan vi skulle upp dit igen. Julie ringde och berättade att hon hade roliga planer och sedan kom hon till bussen för att ta de två barn jag hade. När jag och Allie kom hem hoppade vi direkt in i bilen och allihopa åkte för att se på bio. Alvin och gänget 2, en riktig mysig film, jag gillade den starkt! :) Brian var med också så en riktig familjestund. Middag här hemma sedan och nu har jag äntligen tagit er igenom min helg. Kan också berätta att jag ska läsa 30 sidor i en av mina historiaböcker. Planerar på att åka till gymmet imorgonbitti så det lär inte bli en natt att sova igen timmar som jag egentligen skulle vilja.

GRATTIS till mina föräldrar som båda två fyller/har fyllt år! :) Nämner inga nummer för nu har ni kommit till den åldern då de för det första inte spelar någon roll och för de andra inte märks när ni åldras ett år..


What's that accent from?

Den frågan har jag fått TVÅ gånger idag, what's up med det liksom?

Jag är läskigt trött och ska lägga mig så fort jag borstat tänderna. Har hunnit med bankbesök, massa körningar och haft en bra dag med barnen. Jag tittade på film ensam med popcorn, svenska bilar och sista julmusten precis. Imorgonbitti ska jag köra Hannah till hennes basket och efter det och och träna och sedan shoppa lite.

Vila behövs nu, Natti..

Fick förresten mycket beröm av Julie idag hur nöjda de är med mig och hur mycket barnen tycker om att jag är här. Jag har hamnat rätt! :)

Första Skoldagen!

Hej alla! Ni lär ju vara nyfikna till döds hur min första skoldag på ett amerikanskt college var?

Jag var uppe odrägligt tidigt (det är läskigt vad fort man ställer om vad som är tidigt och inte), redan vid sex. Hade velat gå upp kvart i sex men orkade verkligen inte. Var färdigsminkad och redo, frukosten i handen och ut genom dörren kvart i sju, jag hade velat åka halv sju. Inte så mycket trafik som jag trodde och jag kom rätt även denna gången. Lyckades leta upp mitt klassrum och var där i tid.

Vid åtta kom vår lärare, en stor (inte fet utan bara stor benstomme, eller kanske lite fet), svart (får man säga så, sydamerikan är kanske mer passande) man. Han började prata om kursen och gick in för det mer och mer. Redan från början utstrålade han en sådan glädje, en slags glädje som jag tycker att bara mörkhyade kan ha, det megastora leendet och de lyckliga ögonen, jag hoppas att ni förstår vad jag menar. Han var så postiv och entusiastisk att jag troligen log hela tiden. Han berättade lite om kursen, proven och inlämningarna och sedan var det dags för presentationer av oss elever. Han läste upp namnet från sin lista och sedan skulle man säga var man komifrån, vilken examen man ska ta och i vilket år man är. Som tur var var jag inte först och av någon anledning blev jag väldigt nervös när det närmade sig min tur, det brukar jag väl inte bli? Han hade lite problem med mitt namn, men jag upprepade och sa att jag kommer från Sverige... Ni skulle sett vilken tystnad som la sig, ingen visste vad de skulle säga. Så jag fortsatte och berätta att jag är au-pair här, att jag bara varit i staterna i en två månader och att detta är min första kurs på ett amerikanskt college. Sedan blev alla glada, speciellt läraren. Han hade precis innan sagt att vi skulle vara tacksamma för att just vi hade samlats tillsammans, att det är unikt och borde gå till historian. Nu blev han helt i extas (som han själv uttryckte sig) och kunde inte sluta prata om hur speciellt det var att jag var där och frågade klassen vad de skulle göra för att jag, Stina, skulle få den absolt bästa collegekursen någonsin. De var impade helt enkelt, av vad vet jag inte, men tagna av stunden. Ingen annan kunde ju slå den presentationen om vi säger så.

När kursen var slut försvann läraren så jag var tvungen att stalka honom så jag kunde få prata lite med honom. Jag berättade att jag tar klassen som audited, vilket betyder att jag inte får något betyg utan bara ett intyg att jag varit där. Det betyder också att jag inte behöver ta proven eller lämna in några uppgifter. Jag tror att det blir tillräckligt med jobb för mig att läsa den littaraturen som vi ska läsa, för det bestämde jag mig att göra. Det är en sådan stor del av kursen och gör jag inte det så kommer jag inte att kunna hänga med i klassen. Så jag skulle alltså fixa böckerna idag så jag har gjort läst läxan till på måndag. Irrade först runt för att fixa ID-kort och parkeringstillstånd men det måste vänta till nästa vecka tydligen. Gick till bokaffären och där har de en massa saker jag vill ha, en massa mer saker än böcker. De har collegetröjor (är de inte kul att det heter collegetröja på svenska?) ni vet som man ser i amerikanska filmer med universitets namn. Tröjor, byxor, jackor, t-shirtar, vattenflaskor och hejaskyltar, ja allt! Jag bara MÅSTE köpa kläder därifrån, dyra men lätt värt det, eller vad säger ni? Collegetröja med Fairfield University, det lär jag väl bli ensam med i Limmared?! Jaja, hur som helst, idag köpte jag böcker. Gissa vad det kostade! 120 dollar! Ungefär 850 spänn, pissiga pengar eller hur? Hoppas att jag kan sälja tillbaka dem efter kursen och kanske få tillbaka 50 procent.

På vägen hem unnade jag mig en glass, skulle jag inte ha gjort, alldeles för stor, för mycket socker och jag fick dåligt samvete för att jag tryckte i mig den. Gjort är gjort. Somnade i bilen medan jag väntade på att Colin skulle sluta, jag behövde den sömnen.

Colin och jag åt lunch, idag gick det riktigt bra och sedan lekte han lite inne innan vi gick ut och lekte. Vi har haft klarblå himmel idag och plusgrader ett par dagar så det har smält bort lite snö. Det känns nästan som vår men de säger att det kommer bli kallare och att våren inte kommer att komma förrän i april. Jag satt i alla fall på stenmuren och gottade mig i solen. Sedan hämtade vi Hannah, jag hjälpte henne med läxan och sedan till bussen för att hämta Allie och off till dansen. Lämande Hannah och när vi kom hem var Julie hemma. Vi pratade lite och sedan lagade hon mat och jag åkte för att hämta Hannah.

När vi kom hem var Julie redo för att åka på sin middag och jag tog över befälet (Brian har sin båtmässa i New York). Vi åt middag, jag tycker alla fick i sig tillräckligt. Sedan skulle det fixas och ordnas men tillslut blev det lite film med hemmagjord isglass (fryst apelsinjuice). Ner i sängen och Colin och Hannah somnade omgående. Jag satt med Allie ett tag, jag gick ner, hon kom efter och ville att jag skulle sitta med henne ett tag till, jag tog med mig min bok (lånade en boklampa) och läste tills hon hade somnat.

Efter det har jag bloggar, hunnit prata med både Brian och Julie som kommit hem och nu skriver jag det sista. Imorgon jobbar jag hela långa dagen, troligen från 8.30 till 20.30, tolvtimmarspass, hujedamig! Med det sagt blir det nu välbehövlig sömn, ha det toppen nu allihopa! Snart helg = shopping :)


   

Smånervös imorse..

Stickningsonsdag

Hej alla!

Klockan är strax nio, jag sitter i pyjamas, ska blogga och sedan sova. Imorgon är det historiaklassen som gäller, önska mig lycka till! :)

Min morgon blev lugnare än jag hade tänkt i och med att det inte blev någon BodyJam som jag hade velat. Kom dock till gymmet till slut. Gjorde en halvtimma på en benapparat som var riktigt jobbig och bra. Sedan en annan halvtimma på crosstrainern men hade inte det bästa programmet men ändå okej träning. Sedan blev den en snabb dusch och sedan mot Colins skola.

Lunch hemma, bättre än igår men fortfarande utdragen. Jag gjorde Mac&Cheese till Colin men ville ha lite nyttigare till mig. Så det blev yougurt, havregrynsgört (googlade hur man gjorde, behöver dock sylt!) och ett kokt ägg (var tvungen att googla hur man kokar ägg, jag minns aldrig!!). Några jordgubbar till det och jag tycker att det var en helt okej lunch.

Efter lite lek så lyckades jag övertala Colin att vi skulle åka och kolla in lekplatsen. Behövdes inte överdrivet mycket övertalning och vi hade ganska kul när vi kom dit. Colin visade mig runt, det är en riktigt fin lekplats, önskade jag hade en sån i Limmared när jag var liten. :) Colin roade sig ganska länge med att kasta is i bäcken, det tyckte han var roligt. När vi hade lekt klart så åkte vi och hämtade Allie. Vi var hemma i en timma, de två barnen lekte (Hannah var hos en kompis) bra tillsammans och jag gjorde lite vägmat till dem att ha med sig till gymnastiken. Julie och Hannah kom hem och åkte ganska fort igen med de andra två.

Jag gjorde lite middag till mig själv, stickade och åkte sedan till kursen. Idag lärde vi oss att sticka på andra hållet (vet inte de svenska ordet, sa du åt avigan mamma?). Jag lyckades toppen och i slutet av timman var alla imponerade av vad jag hade gjort och återigen hävdade de att det hade med det skandinaviska blodet att göra. Hur som helst så tycker jag att detta är riktigt roligt och jag har en massa idéer på vad jag vill göra när jag är klar med detta projektet!

Natti på er. Imorgon kanske ni får er ett historieinlägg, vem vet? Jobbar förresten sent imorgon. Jag ska lägga barnen för Julie ska iväg på middag med sina vänninor. Jobbar sent på fredag också. Brian har båtshow från och med idag till söndag inne i New York vilket innebär att han inte kommer hem förrän vid elva som tidigast på kvällarna. Dock tar han morgonen vilket jag uppskattar rejält! :) Natti.

Ingen Body-Jam.

Jag har gått upp i tid, redo och laddad för Body Jam. Möter Brian som säger att han måste ha min bil och köra barnen till skolan och sen tanka den. Ingen BodyJam för min del alltså. :( Min plan är att vara redo när han kommer tillbaka och förhoppningsvis få till lite tid på löpbandet, är inte säker att jag kan pressa in en timma i schemat. vi får se.

Ha en bra dag läsare!

Tisdag med motgångar

Vilken dag. Det känns som den skulle kunnat sluta riktigt illa men de har den inte gjort, lite otur bara.

Morgonen präglades av små motgångar, tappade saker och spillde och så. De jobbigaste kom när jag sedan var på gymmet, först så visade det sig att mitt amerikanska kort inte hade några pengar så jag kunde betala gymkortet. Som tur var hade jag mitt svenska kort med mig så jag betalade med det istället. Sedan var jag på löpbandet och sprang, vad händer efter tio minuter? Bandet på min sportBH sprack så brösten satt inte där de skulle resten av träningen. Lyckades dock knyta en knut med bandet i linnet så det blev lite bättre. 70 minuter på bandet, en snabb dusch och sedan hämtade jag Colin.

Eftermiddagen gick okej. Tjatig och utdragen lunch med Colin och sedan lekte vi lite tillsammans. Lekte hårfrisör och fick mitt hår kammat och städade i bilen innan vi åkte och hämtade Hannah. Var hemma en liten stund, hämtade Allie och åkte med Hannah till hennes dans. Barnen skötte sig bra, vi kom hem och jag hann leka lite med Allie och hennes dockhus innan jag for tillbaka till dansen för att hämta Hannah. Körde som en galning men kom som tur var i tid.

Middagen var serverad när vi kom hem, jag avstod desserten till och med, stolt över mig själv. Huvudvärken hade smugit sig på under eftermiddagen och tilltog under kvällen. Mina planer på solning orkade jag inte med utan är redan i pyjamas (klockan är kvart i nio), ska kolla TV eller film och hålla utkik på mina Ebay-bud. Imorgon ska jag försöka komma till gymmet i tid och delta i en Body-Jamklass, någon slags dans till musik, spännande. Imorgonkväll är det stickning. :) God natt folket!

Bar Mitzvah

Jag borde sluta förvånas av hur dålig jag faktiskt är på att uppdatera här. Denna gången kan jag ju skylla på att jag i alla fall varit iväg ett tag. Kan dock inte förklara varför jag inte bloggade igår. Jaja, sånt är livet.

I fredags började jag tidigt. Colin och jag lekte här hemma på förmiddagen, timmarna masade sig fram. Till slut blev det i alla fall dags att åka till Tumble Jungle, Colin lekte där och hade det skoj. Efteråt tog vi lunch på Donkin' Donut och efter det fick Colin småmunkar. Vi fick några extra av försäljaren. :) Sedan fick Colin hänga med mig på ärenden, vi började med skönhetsprodukter och avslutade med ett besök på biblioteket. Där fick Colin låna en film och jag lånade till flickorna. När vi sedan kom hem var Brian redan hemma och tog Colin och bilen med sig för att åka och hämta Allie och sedan åka och tvätta bilen. Jag fick ta hans bil och hämta Hannah.

Planen var att komma iväg härifrån tidigt, ungefär vid fyratiden (helst tidigare) för att vi skulle hinna bada i hotellets pool och så. När klockan var kvart över fyra var jag och Hannah fortfarande själva hemma och vi gick bara och väntade på de andra. Julie kom hem först och började packa iordning. Brian kom hem med barnen, han skulle duscha och packa. När vi satt i bilen och var på väg var nog klockan fem-halv sex, inte riktigt som det var tänkt.

Full fräs upp mot Boston, ett stopp på McDonals, samma sak som hemma. Vi kom till hotellet vid nio och det strulade med rummen. Vi skulle ha anslutande rum men det visade sig att det inte var det. Lösningen blev att Julie och Brian fick en svit istället för ett vanligt rum och det var anslutet till mitt och Hannahs rum. Vi dressade om snabbt och tog oss ner till poolen. Poolområdet var supermysigt och poolen var lika varm som bubbelpoolarna hemma i Sverige är, deras bubbelpool var dock kokande het. Vi badade och lekte en timma och åt lite snacks innan barnen duschde och gick och la sig. Jag tog med mig min bok in på toan och tog ett långt och skönt bad i badkaret, det var länge sedan! Sedan la jag mig i den såå attans sköna sängen.

Sov oroligt den natten, var rädd att jag skulle försova mig. Gick upp tidigt och var färdigsminkad när det var dags att gå ner och äta hotellfrukost, jag älskar! :) Vi var lite stressade men jag hann ändå med yougurt, frukt, bacon, ägg, pannkakor och våfflor. Sedan fanns det mackor, muffins och massa annat gott. Mumma alltså. Sedan var det tillbaka till rummet, fixa håret och byta om till finkläderna och sedan in i bilen och mot templet.

Vi var ombedda att komma klockan 10 för då skulle pojkarnas (tvillingar) Bar Mitzvah börja. När vi kom in så höll rabinen på att sjunga (föreställ er hur böneutroparna låter i muslimska länder, ungefär så var det) på hebreiska. Han sjöng i 20 minuter, sedan höll en annan rabin en slags predikan och sedan var den någon cermoni för att få ut de heliga skrifterna från deras plats, det skulle läsas ut dom, varvat med sånger. Det mesta hölls på hebreiska så man förstod ingenting. Pojkarna fick läsa, sjunga och hålla tal (talen var superfina, jag blev tårögd). Mera cermonier för att få tillbaka de heliga skrifterna till sina platser, mer mässande och mer sjungande. När klockan var ett var mässan över, den hade då hållt på sedan klockan nio och vi hade varit med sedan klockan tio.

Efteråt var det mottagning med snacks, sedan lunch och därefter ett riktigt bra dessertbord. :) Jag tror att det var ungefär 100 gäster och vi satt vid olika bord (tur nog satt jag med Brian och Julie). Pratade lite med personerna vid mitt bord, tre äldre personer som var mycket trevliga. Man märkte att de var judar då de inte serverade kaffe eftersom man hade blivit tvungen att servera mjök till det och det kunde de inte göra då de hade serverat kött tidigare (eller hur det nu hänger ihop) samt att alla män hade den lilla kippan på huvudet. När mottagningen dog ut packade vi in oss i bilen och åkte tillbaka till hotellet.

Där bytte vi återigen om till badkläder och packade iordning kläder att ha på nästa mottagning efter badet. Vi var vid poolområdet i flera timmar, jag badade lite i poolen och lite i bubbelpoolen. Timmarna masade sig fram och till slut gjorde vi oss iordning för mottagningen. Var inget speciellt, vanliga kläder och bara några gäster. Det serverades sallad och mackor och stämningen var avslappnad. Vi var inte där speciellt länge för barnen började bli trötta och griniga. Så in i bilen och började resan tillbaka mot Newtown. Var hemma vid elvatiden och stupade i säng.

Söndagen började med rejält med sömn följt av skypande med mamma och pappa och sedan också Sara. Så skoj att prata med dig vännen och kul att höra att Thailand var bra! :) Efter Sverigeprat så fick jag min söndags-munkfrukost. Sedan bestämde jag mig för att göra lite ärenden. Parfym, pyjamasbyxor, anteckningsböcker och pennor samt strupmbyxor fick följa med mig hem. Dock hittade jag inte de berklockerna jag ville ha till mitt nya Pandora-armband, mycket störande! Det får bli en annan dag helt enkelt.

På kvällen var det tänkt att vi skulle ha födelsedagsmiddag för Granny, men vädret blev så dåligt att hon inte kunde komma. Middagen är flyttad till ikväll istället. Jag spenderade min kväll på Ebay, gud vad jag älskar den sidan alltså. Just nu budar jag på väskor och igår köpte jag en myntbörs, hoppas att den är fin när den kommer. Somnade alldeles för sent.

Idag har jag bara tagit det lugnt. Barnen och Julie har varit lediga från skolan för idag är det Martin Luther King Jr:s dag, en man som kämpade för de svarta förr i tiden och lyckades väl. Man hedrar hans minne. Frukost kom med Nancy och förmiddagen spenderades med Hannah och hennes kompis, de lekte och jag satt vid min dator. Efter lunch tog jag med mig flickorna, Hannah, hennes kompis och Allie och skulle åka skridskor. De fryser en yta på vintern men nu har vi haft det så milt så det översta lagret hade smält och på isen låg det nog en centimeter med vatten. Flickorna blev dygnsura när de trillade men åkte ändå i en timma. Varm choklad serverades när vi kom hem och sedan kom då Granny och hennes gäst. Vi hade en supergod middag med dessert och efter det har jag tagit det lugnt. Budat lite på Ebay men förlorat, hitta nya saker jag vill ha men som jag väntar lite med.

Imorgon ska jag till gymmet och köpa mitt gymkort, nu är det dags att komma igång! :) Hörs imorgon igen. Jag hoppas att eran helg har varit bra och att ni fortfarande kan hålla er vakna efter detta långa inlägg!


Vilken Dag!

Hej allihopa!

Idag har jag så mycket att berätta, vet inte riktigt var jag ska börja..

Gick upp tidigt imorse och gjorde mig iordning för att åka till skolan. Tog bilen och for så fort Brian kom hem med den och såg ut såhär.

 

Jag hade skrivit ut vägbeskrivning till universitetet som jag skulle till och lyckades följa den till punk och pricka, alltså inte en enda felkörning! :) Kom dit och hittade till rätt sal, var där exakt tio när de skulle börja. Kommer in i en sal och får en nummerlapp, gissa nummer! 68, 68 personer före mig med andra ord! Det visade sig att de hade varit där sedan nio för att få de första platserna. Jag visste ju redan vad jag ville ha så för min del var det bara att sätta sig och vänta. Träffade en trevlig tyska som jag pratade med ett tag. Insåg ju ganska omgående att jag inte skulle hinna hämta Colin från skolan så jag ringde till Julie och bad henne hämta honom som vi hade bestämt. Hon tog honom till sitt jobb och jag satt och väntade ensam då den tyska tjejen försvann och alla andra satt i skrämmande gäng. Träffade Madélene som jag var på IKEA med i början så jag satt och pratade lite med henne innan det ÄNTLIGEN var min tur. Som tur var fanns det platser kvar på den kursen jag ville ha, jag blev inskriven och betalade, fick kartor och sedan var jag därifrån, då var klockan kvart över tolv. Stressade hemmåt, tog en macka på Subway i farten (Tobias, den du tipsade om verkade ju inte alls god!) och körde till Julies skola. Colin var glad att träffa mig, tog ikapp lite snack med Julie, hon är superexalterad för min skull med kursen! Sedan tog jag Colin med mig hemmåt, han somnade i bilen så vi väntade vid Hannahs buss tills hon kom istället för att åka hem en snabbis.

Hannah och Colin med hem, jag fixade med lite tvätt och sedan var det dags att fixa snacks och åka för att hämta Allie. Vi åkte direkt för att lämna av Hannah på dansen och barnen skötte sig helt okej. Kom hem och barnen lekte var och en för sig och var lugna och fina, precis så jag gillar att ha det. Då ringde Julie och sa att vi var tvunga att hämta Hannah från dansen också och det var omgående. Sa åt barnen att vi var skulle åka på en gång, blev bemött med ett nej och jag sa då till en gång till. Helt plötsligt var båda klara, redo för att åka. Jag var så nöjd med dom, lycka! Vi hämtade Hannah och hon hade ingen extradans som vi kanske trodde att hon hade, tur de för annars hade jag fått roa de små i en halvtimma. Men alla barnen in i bilen och helt plötsligt var vi hemma igen. Både Brian och Julie kom hem ganska omgående och sedan var det middag.

Hotdog i bröd severades idag. Till detta får vi varsin selleribit. Jag gillar inte det men åt den ändå, för att vara en god förebild för barnen. Helt plötsligt kommer Hannah till bordet med jordnötssmör och brer på sin selleri. Jordnötssmör på selleri! Fattar ni?! Asså detta landet är verkligen helt stört!! Jag typ sa:
-Hannah, skojar du med mig eller?
Hennes svar:
-Men vaddå?
Asså, helt normalt för dom, helt galet alltså.

Efter middagen hade jag lite modevisning för Julie. Jag vet inte om jag har sagt det men imorgon fredag ska jag åka med familjen till Boston. Julie har två kusinbarn som ska ha sin Bar Mitzva, en judisk cermoni för unga killar. Vi ska på en mässa i templet (den judiska kyrkan) på lördag och klädseln är väldig konsertiv, får inte visa för mycket hud och vara tillräckligt klänningen måste vara tillräckligt lång. Jag hoppas att det blir bra nu för jag vill inte ha stötande klädsel på mig. Sedan var det tänkt att jag skulle packa men det kom andra saker emellan.

Jag skulle välja ett par flipflop att låna av Julie för på hotellet har de en pool som vi ska använda och då kan de vara bra att ha nått på fötterna när man åker upp för att duscha. Hur som helst så slutade det med att vi satt på Julies golv i hennes garderob och pratade. Jag berättade att det jag oroar mig mest för när jag är här är att det ska hända något hemskt med de människorna hemma som jag älskar, framför allt mormor och morfar. Vi pratade om min familj och vilka som skulle komma på besök. Vi pratade om giftemål och vi pratade skit om Julies pappas nya fru. Haha. Det jag vill få fram med denna redovisningen är att Julie (faktiskt) sa att de gärna skulle vilja att jag förlängde och stannade kvar. Två månader har jag snart varit här och de är redan säkra på att de vill ha kvar mig, jag är smickrad. Hon uttryckte sig som, 'Vi vill ha dig kvar, det kommer inte komma någon slags inbjudan eller förfrågan från våran del men du ska veta att vi verkligen skulle vilja att du stannade längre än nästa Thanksgiving'. Jag har ju vetat detta sedan innan jag åkte hit att de eventuellt skulle vilja att jag blev kvar längre för början av december är ingen bra tid för dem att byta au-pair. Men nu vet jag att det är mig de vill ha kvar. Jag skriver inte detta för att oroa er där hemma, ni behöver inte känna någon oroa över detta alls. Jag ska fundera på det, jag har verkligen inte bestämt mig, jag ska ge det mer tid och kommer inte ge familjen något svar om detta på ett bra tag. Än så länge är den bara en tanke, inget bestämt!

Nu ska jag sova, för imorgon har jag tidig morgon med Colin. Vi ska iväg på hans gymnastik och äter nog lunch ute. Vi hoppas att komma iväg till Boston (kör bil dit) runt fyra så jag kommer nog antagligen inte hinna blogga något imorgon och inte på lördag heller. Vi kommer hem lördagkväll så jag kanske gör ett inlägg då, vi får se. Förresten så ska jag kanske säga att kursen jag ska läsa är en Amerikansk historiaklass mellan åren 1850-1900, alltså det amerikanka inbördeskriget. Två dagar i veckan, tidiga morgonar, 8-9.15, hujedamig!

God natt på er, ha en bra helg och ta hand om varandra!

Tisdagseftermiddagen

Jag har en konstig känsla i min rumpa, kan det vara träningsvärk? Hoppas att det BRÄNNER imorgon, jag älskar träningsvärk.

Först och främst, tack för kommentarerna. Mina kära familjemedlemmar har kommenterat allihopa. Ni är bäst! :) Annika, koftan kommer från en affär som heter TJmaxx, vet inte om den kan finnas i Sthlm, annars får du besöka den när du kommer hit! ;) Mamma och pappa, stickningen gick bra, ni ska får höra. Tobias, jag ska kolla på sidorna du skickade. Såg förresten bilderna på dig och Annika. Bra och häftiga bilder, ni är verkligen galna. Tycker dock inte att bildsidan var den bästa, eller så fattade jag inte riktigt.

Colin och jag hade i alla fall en lång lunch. Eller Colin hade, så går det när man inte äter sin mat. Först ville han inte ha maten men jag sa åt honom att det var maten han skulle äta. Efter ett tag började han ju äta men fick kämpa för att få i honom tillräckligt. Men jag vann i alla fall, även om hans lunch tog en timma att få i. Medan jag skötte tvätten lekte Colin och sedan lekte vi ihop innan vi åkte och hämtade Hannah.

Hennes läxa idag var att skriva klart sitt brev som hon och de andra i klassen ska skicka till de amerikanska soldater som är i krig, vilket land var väl inte riktigt klart. Hon skrev hur alla här hemma (i USA) uppskattar deras insats i kriget och att de kämpar för friheten. Kom också hem en lapp om att man skulle lämna in olika saker som de skulle skicka med till soldaterna, en lista på vad de önskade få: kortlek, sudoko-spel, pussel, DVD-filmer, CD-skivor, fotbollar, freesbes och såklart tvål och sånt också.

Sedan hämtade vi Allie och barnen lekte tills Julie kom hem. Brian kom strax därefter och det blev en snabb middag innan Julie och Allie åkte till gymnastiken och de andra blev kvar hemma. Jag tog det lite lugnt innan min stickning. Förra gången skulle vi bara maska på ena stickan, denna gången skulle vi lära oss själva stickningen, att få garnet till den andra stickan. Det gick bra och jag fattade vad man skulle göra. Jag gjorde lite fel och fick hjälp av läraren, innan vi visste ordet av det var tiden slut och dags att åka hem. Jag hade råkat få en extra maska precis innan vi la ihop så bestämde mig för att göra om allt när jag kom hem. Sagt och gjort, drog upp allt och började från början här hemma framför TV:n. Ett par timmar senare, efter lite prat med Brian har jag nu kommit en bit på vägen. Än så länge inga enorma misstag. Jag ska försöka visa med bilder imorgon! :)

Nu ska jag sova. Imorgon väntar inskrivning på College, håll era tummar för att det finns plats kvar på den kursen jag vill ta! :) Natti på er.


Stressigt inlägg

Hej, jag ska iväg nu på en gång och hämta Colin. Ville bara lägga upp några bilder:



Svettig och helt röd i ansiktet efter en timmas löpning på bandet. Trodde inte att jag skulle klara hela timmen men gav mig fan på det och då gick det! :) Sista halvtimman utan linnet men ändå röd som en tomat, utmattad.

Efter duschen och i min nya fina lilla kofta, är den inte ursöt?

 

Ha en bra dag! Vi hörs ikväll, då har jag varit på stickning! :)

Resten av min tisdag

Idag har inte varit en så speciell dag. Inget direkt kul som hände. Colin och jag lekte under eftermiddagen. Jag fick leka sjuk och ligga i soffan medan Colin lagade låtsasmat till mig så jag skulle må bättre. Jag låg och slumrade till det var dags att byta och Colin var den som var sjuk. Sedan hämtade vi Hannah från bussen, kom hem och gjorde iordning snacks och hämtade Allie för att sedan köra Hannah till hennes dans. När vi kom hem hade vi en lite kamp (du ska få sparken-kampen) innan de fattade vinkeln och började leka. De var på den galna sidan när Julie kom hem stackaren. Ungarna var helt galna på kvällen, enligt Julie så har den antingen med trycket (inför stormar och sånt) eller månens cirkel att göra, haha. Jag fick åka och hämta Hannah och sedan var det burgare till middag. Vid åtta bänkade vi oss alla framför TV:n och kollade på säsongens första IDOL. Det var nämligen en av Julies elever som var med och som kom vidare till Hollywood för nästa gallring. Kollade lite nyheter efter det och har svarat på lite meddelanden på datorn nu.

Krypa ner under täcket är det som gäller nu, läsa lite i min bok och få en skön natts sömn. Imorgon blir det löpbandet och på kvällen stickning. LÄNGTAR! :)

Hörs imorgon igen, ha det bra!

Hämtning.

Åker strax och hämtar Colin. Jobbar tydligen länge idag, jag vet inte riktigt varför. Ska köra alla tre till Hannahs dans i eftermiddag. Hoppas verkligen att Allie är på bra humör, allt går så mycket lättare då.

Gick upp tidigare imorse och gick en timma på löpbandet, intervaller blev det. 10 minuter utan lutning och fem minuter med mellanlutning. Sista kvarten ökade jag på hastigeheten, svettades bra och kändes härligt efteråt. Nu har jag hunnit duscha och fixa mig, tar något snack med mig i bilen och äter lunch med Colin när vi kommer hem.

 

Måndagkväll

Hej alla ni som läser!

Till att börja med vill jag bara tacka för kommentarerna. Eva jag antar att det var du som skrev. Jag har förstått att ni har en riktigt vinter i Sverige. Det är väl typiskt att den ska komma när jag inte är hemma eftersom jag inte kan minnas sist jag upplevde en vinter med mycket snö i Sverige.

Tack också till Sandra. Kul att du läser. Jag åkte med Work and Study Abroad (svenska sidan) och GoAupair (amerikanska sidan).Hör av dig när du åker, hamnar du på nått roligt ställe kan vi kanske använda varandra som sovplats när man vill se mer av landet! Och lycka till med matchningen!


Efter att jag bloggade imorse åkte jag till gymmet. Om jag skulle bestämma mig för att testa en månad som jag hade tänkt skulle jag bli tvungen att betala en medlemsavgift på lika mycket som första månaden och det totala skulle bli 110 dollar. Månaderna efter de skulle ju inte bli lika dyrt dock. Jag förklarade för honom att jag inte riktigt är säker på om det är rätt gym för mig men han berättade att det kommer en hel del ungdomar dit också, att de har bra klasser och att de till och med har ett basketlag (det lät mycket intressant!!). Vi pratade ett tag och när han började leta i sina pärmar hittade han ett erbjudande för studenter, 3 månader för 150 dollar. Det kändes som en bra deal, jag ska fundera ett tag, blir i så fall att jag anmäler mig nästa vecka. Men vad tycker nu, låter det som ett bra pris?

Hämtade sedan Colin och vi hade en bra eftermiddag tillsammans. Han var så söt när vi åkte hem och vi pratade om att vi skulle åka någonstans. Då säger han:
-Vi ska åka med hela min familj. Allie, Stina, Hannah, mamma och pappa.
Hur sött är inte det liksom, han bara räknade in mig i familjen sådär, det värmde skönt i mitt hjärta!

Vi hämtade båda tjejerna vid bussen och de höll sams bra under eftermiddagen. Jag fixade mat till Hannah, plattade hennes hår och körde henne till konserten när Julie hade kommit hem. Sedan åkte jag tillbaka hem och åt middag innan vi åkte hela familjen för att titta på Hannahs konsert. Det var hennes första och min första orkesterkonsert också. Jag tyckte att det var bra, de var många som spelade, man hörde att de spelade fel ibland men det lät ändå bra överlag.

Jag körde ju Brians fyradörrars-pickup idag. Gud Attans vad skön den var att köra eller. Drog inte så mycket när man rullade som min bil gör (när jag kör använder jag bromsen mer än gasen för att motorn drar så mycket hela tiden) och var skön att köra. Även om den är stor så kändes den lättare att parkera med än min gör. Om man dessutom lämnar nycklen i (som man ofta gör här, nyckeln till min bil ligger alltid mellan sätena) så åker sätet bak när man öppnar dörren så man lättare kommer i. När man sedan stänger dörren åker sätet fram så man når ner till pedalerna. Smart va? Gillade den i alla fall starkt. Julie har nu fått en lånebil, jag tycker den är söt, liten och mer i storlek med de bilarna som vi har i Sverige. Men enligt Brian är den ju ALLDELES för liten.

Nu är det sängen. Natti på er alla!

Fredag-Lördag-Söndag

Jaha, då var jag där igen, dåligt med uppdatering och en massa att berätta. Vi tar det i ordning så ska det nog kunna gå att minnas.

Fredag: Vaknade upp och fick veta att det var ytterligare en försening på grund av vädret. Julie hade bråttom iväg och tog min bil för att hennes inte funkar i snön. Brian åkte också och jag var kvar hemma med tre barn och ingen bil. Hannah blev hämtad här hemma och fick skjuts till bussen. Allie skulle till bussen vid tio så vid halv tio klädde hon, Colin och jag på oss våra snökläder och promenerade upp till bussen. Vi var i god tid och barnen lekte i snödrivorna. När Allies buss hade kommit ville Colin fortsätta att leka i snödrivorna, han låtsades att han byggde ett hus. Efter en timma vid buss-hållplatsen frågade jag om vi inte kunde gå hem, men NejDå, han ville fortsätta att leka. Att få ut Colin utomhus är inte det lättaste så jag ville inte tvinga in honom heller. Intalade mig själv att jag kunde stå ut med kylan ett tag till. När det sedan hade gått två timmar tyckte jag att det var nog. Förklarade att vi nog behövde gå hem och få i oss något snack. Erbjöd honom att välja en film också eftersom vi hade en hel ledig dag. Han valde "Bilar" så vi kollade på den, jag gillar den faktiskt. Efter det så blev det en sen lunch och efter det kom Hannah hem från bussen på egen hand. Vi två pysslade lite och Colin lekte tills Julie kom hem med Allie. På kvällen blev det middag och efter den mötte jag upp med Lisen och Nathalie och hade en trevlig kväll.

Lördag: Jag hade ställt klockan och var uppe i tid för att hinna göra mig iordning och sådär. Julie hade gjort äggröra och bacon till frukost och efter det hann jag prata lite med mamma och pappa, Lena och Tomas. Sedan var det dags att köra Hannah till hennes basketmatch. Hela matchen blev helt galen, jag har aldrig varit på något liknande. För det första så hamnade jag mitt i motståndarlagets mamma-grupp. De skrek på sina ungar och på domarna som de tyckte dömde helt fel och bara till deras barns nackdel. Det foulades en hel del, i båda lagen enligt mig men bara i deras lag enligt mammorna. Till slut blev tre av deras sju tjejer utfoulade och fick inte spela mer, det betydde att de resterande tre minuterna av matchen skulle de bara spela med fyra spelare. Detta skapade kaos. Coachen slängde sin mössa i marken i raseri och var beredd att lämna matchen med sina tjejer. Han övertalades dock att stanna kvar och avlsuta matchen. Den familj som satt brevid mig satt och pratade skit om Hannah, även om jag tror att de hade fattat att jag var där för att heja på henne. Det var en hel del skitsnack mellan de olika mammorna om olika tjejer och en massa skit om domarna. Det kändes som det hela spårade ut. Saken är att tjejerna i de olika lagen är kompisar egentligen, går i skola ihop och kommer idag (måndag) inte ha några hard-feelings mot varandra på grund av matchen. Föräldrarna dock gjorde det hela så allvarligt att det roliga liksom försvann. Jag fick sedan höra att detta blir mer och mer vanligt i USA och tycker att det är fruktansvärt synd. Hur som helst så gjorde Hannah sitt första poäng för säsongen och var ÖVERLYCKLIG! De vann matchen och Hannah hade fått mycket beröm från sina coacher så hon var lycklig som en fågel. Ringde pappa så fort vi satte oss i bilen.

Vi kom hem och berättade om matchen och sedan bytte vi om för att åka på flickornas cheer-fest. De håller som en avslutningsfest med alla cheerleader-tjejer och deras föräldar. Aktiviteter, mat och mingel. Jag tyckte väl kanske inte att det fanns så många att prata med där så i det fallet så var det väl en ganska tråkig fest, jag vet dock att de andra hade väldigt roligt. När festen var över åkte vi tillsammans med två andra familjer till en restaurang och åt middag. Det var hur trevligt som helst! :) En av Julies vänninor är så himla skön, hon sprudlar av energin och är öppen och social på ett sätt jag inte har sett innan. Att hon dessutom är en rackare på att förhandla gör det hela mycket roligare. Hon såg till att Julies äckliga drink blev utbytt mot en mycket godare och att hon slapp betala för den första drinken även om det var rätt gjord och så. Hon är helt enkelt svår att säga nej till. Så en mycket trevlig middag med god mat och trevligt sällskap, en bra avslutnining på en bra dag. Min körning hem i Julies bil blev ju en aning ryckig kan jag ju säga, jag är inte van vid nya bilar! Min kväll avslutades sedan i sängen med en film.

Söndag: Jag sov länge och missade munk-frukosten med de andra. Jag vaknade till liv, fixade mig lite grann och sedan ringde jag till Luxemburg och pratade med min familj där. De var så kul att höra och se dom igen, synd att det strulade så med min datort bara. Ett härligt samtal i alla fall. Det följdes av ett samtal med mamma och pappa, pratade om mest ingenting men det var skönt det med! :)

Sedan tog jag och åt lite lunch, tog min munk till efterätt tillsammans med den varma chokladen. Sedan kände jag shoppingsuget och åkte till köpcentrat. Började med att gå och fixa till en kjol jag köpte för ett tag sedan, de hade glömt att ta bort larmet så den gick inte riktigt att använda. Det dumma var att den affären är min nya favvoaffär och de hade rea så jag hittade en massa jag ville ha och brände 50 dollar där, ajabaja! Sedan tog jag mig till en frisör, standarden var väl sådär men hon verkade bra, ända tills.. hon klippte lugg på mig, snelugg ja, men ändå lugg. Jag var inte riktigt beredd på det och jag som var så nöjd nu när den blivit så lång att den går att få med i hästsvansen. Jaja, jag tror att hon gjorde ett bra jobb annars, håret är dock väldigt statiskt konstant men det har nog mer att göra med vädret och årstiden. Fräscha toppar har jag i alla fall och det behövde jag! Sedan gick jag in på Pandoraaffären och köpte mig ett armband och en berlock att ha på. Det blev mamma och pappas julklapp till mig då de hade fixat pengar att betala den med. Jag är nöjd (dyrt var det dock) men behöver inom kort köpa fler berklocker då en ser ganska barnsligt ut att ha på. En trevlig kille dock som jobbade där! :)

Jag tog en snabb macka där innan jag åkte för att träffa Nathalie, Lisen och Camilla. Vi gjorde lite ärenden och sedan hängde vi bara, trevligt. Såg dock till att det blev en tidig kväll..

Måndag: Är det idag. Jag gick upp för att städerskorna kommer idag. Insåg att min bil är borta och Brian berättar att Julie har tagit den, att han ska ta hennes bil till bilhandlaren och att jag ska ta hans (stora feta) pick-up idag. Jaha ja, hur ska detta gå? Hade tänkt att åka och träna på gymmet idag, köpa kort och så. Har dock insett att jag inte hinner med det nu men ska nog ändå åka förbi. Har också insett att det kommer bli attans dyrt med de där gymmet då man måste betala en medlemsavgift på alldeles för mycket. Jag ska i alla fall åka dit och se vad de säger. Ikväll ska vi alla på konsert, Hannah ska spela på sin fiol och det är hennes allra första konsert någonsin! Spännande. Hörs senare ikväll!

Jag på väg till Cheer-festen:

 

Låg Dag

Ja ni allihopa. Den känslan jag hade imorse ville inte riktigt ge mig sig under dagen så humöret och stämningen i kroppen min har inte riktigt varit på topp. Precis innan jag stängde ner datorn för att åka hann mamma och pappa ringa på skype, innan jag ens hade svarat var jag helt tjock i halsen och tårarna var i ögonen. Mamma och pappa det var inte alls så farligt som det verkade, vet inte varför jag reagerade som jag gjorde men tror att jag har haft en dag med rejäl hemlängtan, den första sedan jag kom så man ska inte klaga. Det konstiga är att när jag sa till mig själv, men Stina vill du åka hem då? så blev svaret lätt NEJ,jag vill stanna här. Så lite underligt var det, och patetiskt att jag satt och aslipade i bilen på väg till Colins skola.

Colin och jag kom hem, åt lunch och sedan lekte vi ett tag. Vi slapp hämta Hannah från bussen idag igen så jag kände att vi verkligen behövde komma ut ur huset. Sagt och gjort, jag övertalade Colin att sätta sig i bilen och vi åkte till en Stew Leonards-affär. Lite svårt att beskriva men det är som en mataffär (där det finna massa att provsmaka) och när man går runt där finns det som små uppstoppade djur som låter och har sig, kul för barnen. Så Colin satt i en vagn, jag körde och vi provsmakade allt som kom i vår väg. Vi kollade på de roliga djuren och önskade oss något i önskedammen på väg ut. Jag tror att vi båda två hade roligt och det var en bra utflykt.

På vägen hem plockade vi upp Allie och när vi kom hem hade hon en kompis (vänninans på gatans dotter) över och de lekte i snön. Efter ett tag ville Colin gå ut så vi klädde på oss och Colin åkte lite pulka. Efter ett tag gick Allie in och då brukar Colin också vilja gå in. Helt rätt, en kvart ute kanske men frisk luft skadar aldrig. Vi kom in och jag började i princip med middagen. Brian åkte och hämtade Hannah från dansen, när hon kom hem åt vi middag och Brian och Julie åkte iväg på en konsert. Efter maten förhörde jag Hannah på hennes läxa, vi städade och sedan i pyjamas och kolla lite TV. Fick Colin att somna och låg med Allie i hennes säng till hon somnade, självklart somnade jag också. Vaknade när jag hörde Brian och Julie prata i köket och gick ner till dem.

Imorgon jobbar jag heldag, ork ork ork. Men det ska nog gå bra! Natti på er..


på väg

Nu börjar min arbetsdag och strax åker jag för att hämta Colin. Ska jobba sent idag, ända till åtta-nio. Känner mig inte jättesugen på det. Humöret är inte på topp idag av någon anledning, vet inte om jag längtar hem eller vad det är. Hoppas i alla fall att det vänder snart, tråkigt att gå runt och inte känna sig helt bra. Jaja, vi hörs senare ikväll i alla fall, då lär jag vara utmattad av barnen. Ha en bra dag folket!



Första Stickningen!

Hej alla! :)

Imorse hade jag en väldigt bra plan, nämligen att ge mig upp på löpbandet och springa/gå. Dock gick det inte som planerat för när jag vaknade var det någon nere i källaren (brevid löpbandet) och reparerade pannan (eller vad det nu är) och jag kände inte riktigt för att svettas som en gris och flåsa samtidigt som någon tittar på och måste stå ut med det. Så jag låg kvar i sängen och slappade innan jag hoppade in i duschen. När jag kom ut ringde jag till en universitet här i närheten och fick goda nyehter. Nästa vecka har de öppet hus så man kan komma dit och anmäla sig till de kurser det finns platser kvar på och priset är helt överkomligt! Så det är nästa veckas planer, jag hoppas att detta löser sig bra nu. Jag ringde till Julie och berättade de goda nyheterna och hon blev helt exalterad och gick in på sidan och började leta efter kurser som skulle passa, mer än vad jag hade gjort! Pratade nog med henne i en halvtimma så sedan blev det stressigt att bli klar och hämta Colin. Vi hade hela eftermiddagen och inga hämtingar från bussen. Hade egntligen velat åka någonstans på en lite utflykt men vi lekte och hade så kul så det blev aldrig av. Idag sa Colin att vi skulle leka mamma och pappa-leken men efter ett tag sa han att båda skulle vara pappa istället för det var mycket roligare. Har inte berättat för Brian och Julie att deras son är lagd åt det hållet än, Moahahahaha! Så, efter ett par timmars lek åkte vi för att hämta Hannah på hennes skola och det gick toppenbra. Vi kom hem och jag gjorde middag till barnen att ta med sig och sedan kom Julie in och hämtade maten och de två barnen jag hade för att köra alla till Allies gymnastik.

Jag slutade alltså och gjorde middag till mig innan jag åkte iväg på min första stickningsklass. Kom sist (förvånad?) och var såklart yngst av alla. Läraren var gift med en dansk kille och alla verkade som vanligt intresserade av att jag var svensk. Vi pratade lite om garn och stickor innan vi satte igång. Tydligen är det första man gör det svåraste, att komma igång liksom. Jag var dock den som fick kläm på det först, var skönt att man fattade. Hon sa att jag var naturbegåvning (hon skulle se mig försöka sy i en knapp) och de andra sa att det antagligen var på grund av den skandinaviska blodet, vad det nu hade med saken att göra?! Fick också veta att Europa har ett annat sätt att sticka så nu kanske mina halsdukar inte blir som era där hemma, vi får väl se. Jag tyckte i alla fall att det var hur kul som helst. Tiden bara flög iväg och jag hade hållt på som bara den och var mycket nöjd med mig själv.

Efter klassen så åkte jag och mötte upp Nathalie. Blev inte så sent och jag hade lite huvudvärk så jag var glad för det. När jag kom hem så tog jag upp allt det jag hade stickat (vi har bara gjort första raden på stickan än, eller jag gjorde en rad till men var inte nöjd med den) och gjorde om. Kan inte bestämma hur bred jag vill att min halsduk ska vara, läraren sa hela tiden att vi skulle hålla den smal men vi får se hur jag gör. Nu ska jag sova så får vi se vad som händer imorgon, jag jobbar sent i alla fall.

Grattis Therese på 21årsdagen! :) Stora tjejen. Hoppas att din dag har varit bra.

 

Glad tjej på väg mot stickningen!


Sent igen..

Jag som skulle lägga mig tidigt ikväll, jaja..

Jag ska börja med att berätta om gårdagen som nu i efterhand faktiskt är ganska rolig. Jag hade ställt klockan för att jag skulle göra lite ärenden på förmiddagen innan jag hämtade Colin. När jag då hör knackningar på dörren som jag vaknar av drabbas jag av panik, Hade jag försovit mig så grovt att jag hade glömt att hämta Colin och Julie var hemma och skulle skälla ut mig?! (för hon hade ju inte ringt för att försöka väcka mig först, pucko-Stina). Nej, så illa var de ju inte. Julie ville bara berätta att skolorna hade en försening som de har om busschaufförerna tycker att det är för dåligt väglag för att köra, då väntar man med skolstarten en timma. Dessa dagar innebär att Colin inte har någon skola då han bara går halvdagar. Julie ville förbereda mig på att jag hade Colin hela dagen och skulle börja en timma efter att hon hade sagt till mig. Jag kom ut i köket och träffade barnen och Brian. Han och Hannah åkte och jag antog att han skulle komma tillbaka för att hämta Allie. Klockan gick och gick, jag trodde att han kanske hade kört Hannah hela vägen till skolan och ändå skulle komma tillbaka efter Allie. (det var tidigt på morgonen så alla hjärnceller var inte riktigt vakna). Till slut så lät jag henne i alla fall att ringa till pappa för att höra vad han är. När han då säger att han är på väg till jobbet blir hon förkrossad och tror att han har glömt av henne. Saken var egentligen att Brian trodde att Julie hade berättat för mig att jag skulle ta Allie till skolan och samtidigt så hade Julie tänkt att Brian skulle berätta det eftersom hon precis hade väckt mig ur min skönhetssömn. Hur som helst så hade det ju blivit nått fel i kommunikationen här hemma så jag ringde upp Brian och han berättade att vi precis hade missat bussen så jag skulle köra henne. Så jag och Colin körde Allie (lite upprörd, men jag förklarade att det inte var mitt fel och om jag vetat från början att jag skulle tagit hand om det så skulle hon redan varit på bussen) till skolan och hon kom i god tid. Det var nog bra att det blev så ändå för när jag redan hade Colin i bilen var det lättare att övertala honom att hänga med på lite ärenden. Så vi två åkte till en sytillbehörsaffär, lika stora amatörer båda två. Jag lyckades efter en hel del frågor båda få tag i stickor och garn, hoppas att det blir rätt. Sedan åkte vi till Donkin Donut så fick Colin lunch där. Han var på bra humör hela tiden så det var skoj, vi åt munkar också innan vi åkte hem och jag fixade lite medan Colin lekte. Hämtade Hannah och var hemma tillsammans. Sedan kom Julie hem med Allie och jag slutade. Barnens mormor och en vännina kom hit sedan och jag fick min karta som jag skulle fått i julklapp, den ska upp i helgen. Vi åt middag från en resturang som mormor hade haft med sig. När de sedan hade åkt så åkte jag med för att träffa Camilla och Nathalie och önska Camilla en bra resa till Florida idag. Var alldeles för trött för att blogga igår när jag kom hem.

Idag tog jag därför sovmorgon och gick upp strax innan tio. Gjorde mig iording och åkte för att hämta Colin. Vi kom hem och till slut blev det lunch för oss och det gick bra. Colin lekte ensam medan jag gjorde några telefonsamtal. Försöker komma in på ett college och läsa en amerikansk historiakurs men jag lyckas inte så bra. Alla college kräver att jag ska bli internationell student och en kurs (två timmar i veckan) skulle kosta mig ungefär 7000-8000 svenska kronor. Känner inte riktigt att det är värt det, men jag fortsätter att leta så ska det nog lösa sig. Sedan åkte vi och hämtade Hannah, kom hem och lekte lite innan vi var inne i bilen igen och hämtade Allie vid bussen. Stannade där och väntade på Julie. Bytte barn så jag bara hade med mig Allie hem som ringde till en kompis och bestämde playdate. Jag körde henne dit och åkte efter det till biblioteket och beställde en bok och lånade en ny. Handlade lite annat innan jag först hämtade Hannah från hennes dans och sedan Allie från hennes kompis. Vi kom hem och maten var serverad. Efter den kollade jag upp lite olika solarium. Jag känner mig konstant frusen, fingarna domnar bort och näsan är alltid frusen. Jag var i behov av den totala värmen man får i ett solarie. Mer i behov av den värmande känslan än brännan. Jag åkte till ett ställe och när jag kommer dit, redo för 20 minuters värme säger hon att hon inte vill att jag solar mer än 5 minuter för att det är så lätt att bränna sig. Vaddå snopet? Lyckade i alla fall få till 7 minuter men precis när jag hade börjar slappna av i buren så släcktes lamporna och det var över. Hann inte ens svettas sådär skönt. Nej det blev inte alls som jag hade tänkt mig. Ska se om jag kan hitta ett annat ställe kanske.

Imorgon börjar min stickningskurs, spännande eller vad? Det ska ni få höra allt om! :)

Sofie: Jag är så glad att du läser och jag är ledsen för den emellanåt kassa uppdateringen! Försöker så gott jag kan.

Tillbaka till Verkligheten

Hej allihopa!

Idag är det söndag och nu är barnens lov över. Imorgon ska vi alla tillbaka till verkligheten.

Min dag har varit lugn. Jag hörde imorse när familjen kom hem med munkarna och den varma chokladen men orkade inte gå upp utan sov vidare en timma till. Masade mig sedan upp, kompletterade frukosten med färska blåbär och jordgubbar, Så Gott! :) Sedan låg jag i sängen nästan hela dagen, kollade på film och serier. Hann dock tvätta mina skitiga kläder och emellanåt äta lunch och middag. ;) Det har snöat massor inatt och fortsatt hela dagen så  nu är det här vitt. Säkert 10-15 centimeter snö och runt -10 grader. Det är vinter. Låg i sängen och kollade ut genom fönstret och försökte minnas sista vintern med så många snödagar som jag redan har fått här. Hemma i Sverige har snö nästan blivit exoktiskt de senaste åren, inte alls som när man var liten och tog den för given. Så känner jag mer nu, snön ska vara här, man ska få klaga lite men också få ha den där vita snön som stannar kvar och inte bara blir slask på ett par timmar. Det är här är vinter och jag tror allt att jag gillar det. Efter kvällens middag så ringde jag Camilla och hon bjöd hem mig till henne för filmkväll. Jag är precis hemkommen därifrån nu, vi hade jättetrevligt, bra film och lite snack, toppenkväll! :)

Igår gick jag upp lite tidigare än idag och hängde med Julie och barnen på ärenden. Jag löste in min check (har fortfarande inte clearat och kommit in på kontot, Gahh) och vi var på postkontoret samt i mataffären. Hann med lunch på ett äkta amerikanskt diner. Ni vet med båsen och en servitris som går runt med en kaffekanna och fyller på kaffet så fort koppen är tom. Maten var helt okej men jag kunde förstå på Julie att vi betalade mer än vad vi skulle och att det var dyrare än ett diner skulle vara. Vi kom hem och jag hann prata lite på skype med mamma och pappa innan jag började jobba. Först lekte barnen inne, sedan gick flickorna ut och lekte i snön (inte lika mycket igår som det var idag) medan jag och Colin var inne. Sedan ville Colin också gå ut, jag kunde inte med att skicka ut honom ensam till flickorna och själv stanna inne i värmen så jag klädde på mig jag också och gav mig ut för att leka i snön. Vi var inte ute så länge och när vi sedan kom in började jag med middag. Vi åt tillsammans och sedan kom barnen i pyjamas och vi åt lite popcorn och kollade på film. Under filmen kom Julie och Brian hem så de skötte läggningen av barnen. Ringde Nathalie när jag slutade och hon bad mig att komma och träffa henne och Camilla. Visste inte om jag orkade men gjorde det och vi hade skoj! :) Träffade folk och åkte hem till några och kollade film, jag somnade dock, haha. Var hemma ganska sent så det var nog därför jag sov längre idag.

Imorgon ska jag försöka få tag i stickor och garn för på onsdag börjar jag min stickningskurs. Har lite andra saker jag behöver göra också, får se om jag hinner det! :)

Sofie: Tack så hemskt mycket! Beer-pong går ut på att man placerar muggar med lite öl i en pyramidform (som i bowling) på var sin sida på ett långt bord. Sedan har man en/två pingisbollar som man ska kasta och försöka träffa i motståndarens muggar (du står bakom dina egna muggar). Lyckas du träffa måste motståndaren dricka upp ölen i muggen. Efter att han har druckit ett visst antal muggar placeras de om. Den som har fått motståndaren att dricka upp hela sin pyramid har vunnit. Ett mycket roligt spel! :) Och du, Lycka till med visslandet och dina andra nyårslöften!

Gott Nytt År!

Oj vad jag har slarvat med bloggningen de sista dagarna. Missade ju att önksa er alla ett Gott Nytt År men kan då istället passa på att nu önska er En God Fortsättning.

Min nyårsafton spenderades med Nathalie och Camilla och året 2010 skålades in med dessa två härliga tjejer. Innan vi åkte ut för att fira pratade jag med både mamma och pappa och också alla mina flickor som var på fest tillsammans. Glad att jag fick chansen att önska er alla ett gott nytt år. Camilla och Nathalie kom hit och vi skålade lite med Julie och Brian och deras gäster samtidigt som vi käkade lite snacks. Brian sa i sin skål att han tackade mig för att jag kommit till de och att de var så glada att jag var här. Julie gick ner på knä och tackade mig, var väl nästan på väg att fria till mig som vi har pratat om.

Efter ett tag bestämde vi oss i alla fall för att åka och jag var frivillig chaufför så jag satt bakom ratten. Först begav vi oss till en privarfest i Danbury men vi kände oss lite malplacerade då de nästan bara var par där som höll ihop. När vi åkte kom tydligen de roliga folket. Dock spelade jag min första beer-pong där, ROLIGT! Det ska göras mer av under detta året! Sedan for vi vidare, tolvslaget skålades in på ett ställe som vi sedan direkt lämnade för ett annat. Där stannade vi och hade det skoj ett par timmar. Tjejerna hade hur kul som helst och jag pratade med lite olika människor också. Det var skoj! Sista stoppet för kvällen var ytterligare en privatfest. Den var väl sådär, rolig men inte lika skoj som på föregående. Både tjejerna stannade på olika ställen och jag ville vara säker på att de var lugnt med dem innan jag åkte. Jag var hemma vid kvart över sex imorse och då var jag utmattad.

Allie knackade på vid tio och berättade att det fanns svenska pannkakor. Jag masade mig upp och när Brian frågade när jag kom hem sa jag att han inte ville veta. När de väl kom fram att det var såpass sent/tidigt sa Julie förskräckt att om hon hade vetat det så skulle de inte ha väckt mig. Hon skickade mig i säng efter frukosten igen och jag vaknade av att Camilla ringde och berättade att hon skulle komma och hämta sin bil. Hon blev kvar här hela dagen, åt lunch och middag och vi tog de bara lugnt, kollade på film och sov i min säng. Nathalie kom förbi en sväng och hämtade sin bil också. Nu ska jag försöka sova lite till även om jag inte är så trött.

De andra dagarna innan nyår som jag inte skrev om var inte direkt speciella. Jag var lite hemma, jobbade ett par timmar här och bara tog det lugnt. Träffade tjejerna lite också och hade det trevligt.

Nu är det 2010, vill ni berätta vad ni har för nyårslöften?!

   

RSS 2.0