30 April - Anders..

07-04-30 --- 09-04-30

Idag är det ingen vanlig dag, idag är det vår årsdag!


      

Två år med dig idag Anders. Lång tid tillsammans du och jag.

Jag älskar dig!

Samma dag igen

Igår och idag har ungefär sett likadana ut. Amélie har varit hemma med hosta. Igår var hon dock hos doktorn och fick medicin och idag var hon hemma för att vila upp sig.. Hoppas till tusen att hon kan gå imorgon..

Vi har fått dagarna att gå med dels lite TV/film och en massa kortspelande. Också målande, lek med petshops och andra leksaker och spel har förekommit.

Igårkväll var det Friskis som gällde och ikväll har jag varit på Italiano med Josefin och Elin för en trevlig fika och såklart en massa skratt.. Tack för det girlsen..

Imorgon hoppas jag alltså att Amélie kommer iväg till skolan. Vi blir nog hemma på eftermiddagen och på kvällen får vi gäster och ska äta mat här hemma. Får se om det bli någon valborgsbrasa och inhandling av massa fetmat till helgen också..

Är ju en speciell dag imorgon, vet ni vilken?


Har du betalat din TV-licens?

I söndags när jag var sådär lagom seg som man kan vara dagen efter, vet ni vad som händer då? Jo det ringer på min svenska mobil (det händer ytterst sällan) och det är ett nummer som jag inte känner igen. Jag svarar och hamnar på tråden med en tjej som presenterar sig och företaget hon ringer ifrån. Jag har ingen aning om vilket företag det är och när hon frågar om jag vet vad hon ringer ifrån säger jag självklart Nej. Då visar det sig att hon ringer från något företag som är kopplat till SVT och hon frågar om jag har betalat min TV-licens. Att jag blir rädd, vaddå ska man göra det? Jag har ju inte ens en TV. Förklarar för henne att jag inte har någon TV, att jag inte bor hemma och frågar om hon ringer för att jag är över 18. Då säger hon att jag typ finns i deras register och frågar om mina föräldrars namn. Ger henne mammas och då visar det sig att den är betald och att det inte är några problem. Puhh, vem hade väntat sig ett sånt samtal?

Barnvaktandet igårkväll gick ganska bra. Bytte en mycket äcklig blöja, tänker inte ens berätta för er vad det var i och hur det såg ut. Uscha.. Softade framför TV:n men dom kom hem tidigt så jag hann hem och kollade film med Mathias innan jag la mig..

Försov mig aningen imorse och när jag står och sminkar hör jag Mathias komma hem, OCH Amélie. Hon hade feber och var hostig så skulle vara hemma från skolan. (Någon som är förvånad?) Jag åkte i alla fall på min kurs. Alla var så snälla och frågade om det var bättre med min pollenallergi. Förövrigt var det den sämsta lektionen någonsin. Jag hade såå kunnat stanna hemma istället. Det blev inget gjort och jag bara satt och glodde i en timma typ. Gjorde i alla fall lite ärrenden innan jag åkte hem och hade Amélie på eftermiddagen. Vi käkde lunch, spelade kort och målade. Sedan åkte vi först för att hämta Max på skolan och sedan för att hämta Annika på flygplatsen. Kom hem till huset, gjorde läxor med Max, käkade kvällsmat och sedan var jag på Friskispass.. Skönt och mer än välbehövligt.. 

Hörde nu innan jag gick upp att Amélie ska vara hemma imorgon också. Alltså ingen promenix imorgonbitti utan sjuksköterska istället. God Natt På Er Alla!

Jag är (jätte)full och jag har pollenallergi!

Fredagsmorgon var jag ute på en promenad i skogen med mina nya hantlar på ett kilo vardera i händerna. Det var inte alls så jobbigt som jag hade hoppats och ville så jag skulle nog köpt (mamma o pappa betalade) tyngre. Men jaja, så är det ibland. Hämtade sedan barnen, vi åkte hem till Sara och åt lunch innan vi åkte upp till lekplatsen där vi skulle gå mullepromenad. Gick promenaden och under den trillade Max och skrapade upp halva ansiktet och var väldigt ledsen. Det är sånt som händer. Han hade ridit på en annan killes rygg och när den killen trillade flög Max i en båge och skrapade i hela ansiktet i marken. Var helt lerig och full av löv när han tittade upp. Saken var att jag hade sagt till dom flera gånger att dom inte skulle hålla på men så gjorde dom det ändå, så jag hoppas att han lär sig något av detta. Resten av promenaden gick i alla fall bra. Vi kom hem på kvällen och det blev grillat. Firade Annika lite och hon fick sina presenter. Tror och hopppas att hon gillade dom. Blev fredagsmys framför TV:n med familjen och sedan film med Annika o Mathias.

På lördagmorgon var jag uppe i tid och käkade frukost. Sedan körde Mathias Annika till bussen eftersom hon skulle till Sverige denna helgen och fira en kompis som fyllde år. Sa Hej-Då till henne innan dess och sedan har Mathias haft barnen själv i helgen. Sara kom i alla fall förbi och sedan tog vi bussen till Auchan för att inhandla fika till picknicken som vi sedan åkte till i en park inne i stan. Massa gottit fika och härliga människor att umgås med. Vi hade trevliga timmar på våra filtar där i parken. Sedan med massa socker i kroppen var det dags för brännboll.. Vi kämpade allihopa och hejade och hade hur kul som helst. Vilade och spelade ännu mer innan vi bestämde oss för att bryta upp för att åka hem o göra sig iordning och sedan ses inne i stan igen för lite festande.

Jag höll i en förfest här hemma hos mig. Sara, Elin, Josefin, Maja och Tova kom hit och vi satt och pratade i timmar. Mathias var också med och bjöd på hemmagjord sushi. Trevligt med Mathias :) Sedan tog vi sista bussen in till stan, hoppade av vid den svenska sportbaren och tog en cider innan vi fick GÅ in till stan och K'ramba (som jag tidigare aldrig varit på). Musiken var toppen i början, en massa gamla godingar som vi vrålade med i och DJ:n älskade oss svenska tjejer. Haha.. Var det ett par timmar, dansade och vi till och med gratis shots. :) Vid halv tre började det dö ut, vi gick ut och väntade på att sista bussen skulle gå hem vid halv fyra. Maja åkte med mig hem och sov här inatt. Vi vaknade vid tolv idag och var nog inte uppe förrän vid halvett.. Maja har nu åkt och jag har duschat och ätit. Ikväll väntar barnvakt hos en familj och förhoppningsvis blir det lättförtjänta pengar. 


   

Bild ett: Assieterna som Annika fick av mig i 40-årspresent. Gjorde på Limmareds Glasbruk i slutet av 1800-talet.
Bild två: Blommor från min Mamma o Pappa till Annika på födelsedagen.
Bild tre: Kaninen som Annika o Mathias fick av mina föräldrar som tack för att de fick bo här när dom var på besök. Mamma, dom gillar den mycket och är väldigt imponerade av att det är min kusin som har gjort den!


     

Bild Ett: Förfest hemma hos mig.
Bild Två: På väg till den svenska klubben Crossfire.
Bild Tre: På väg in till stan.

     

Bild Ett: YMCA!!!
Bild Två:  Shotgänget
Bild Tre: Tequila-shot.

     

Bild Ett: Hela stora glada härliga gänget!
Bild Två: Dansa hela natten..
Bild Tre: Maja som sov hos mig och jag..

Tack för ett toppendag tjejer!! :)

Älska mina ögondroppar!

Mina nya ögondroppar gör bannemig susen. Idag har jag inte alls varit lika röd och det har inte alls kliat lika mycket. Läste på bipackssedeln att den medicinen egentligen är receptbelagd i Luxembourg så det verkar vara ordentliga grejor. Igår innan jag gick o la mig och Annika skulle propsa på mig dom där pengarna för ögondropparna sa hon besätmt att hon visst tänker betala dropparna och hon ska bannemig betala ett eventuellt läkarbesök om det behövs och allergin inte blir bättre. Det är lite krut i gumman allt! (får man kalla 40-åringar gumman?) Dock verkar det ju inte behövas nu längre. I och med att jag är bättre i ögonen har det inte varit lika jobbigt att vara ute idag, Skönt. Nu njuter jag verkligen av den strålande våren.

Imorse/förmiddag blev det fika på Auchan med Sara och Elin, sååå mys! Älska att det händer något på förmiddagarna. Dyr men smaskig fika på överklasstället.. Efter fikat följde (såklart?) lite shopping.. Inget tungt mamma och väl värt pengarna, så söt blus och så användbar kofta. MEN jag lovar, jag ska försöka skärpa mig angående shoppingen. På något sätt ska det ju ända till Sverige en dag. På tal om det pappa, i och med att du sett alla kläder här i Lux och att garderoben är full hemma, är det inte dags att jag får en större garderob hemma, typ en 'walk-in-closet'? Haha..

Eftermiddagen spenderades med Elin och hennes barn, lunch hos henne och sedan en park på eftermiddagen med tre av barnen. (ett av hennes vägrade åka med och höll sig på vinden).I parken träffade vi massa andra au-pairer. Så skönt med en härlig pratsstund medans barnen leker. I helgen väntar brännboll och picknick i en mysig park tror jag. Låter det mysigt eller vad?

Nu vankas det snart mat. Ikväll ska jag och Elin ta en promenix i Sherwoodskogen, hoppas att allt blommar där..

Läste precis ett mail från min kära bror, det var så härligt att höra vad som händer för dig bror min!
Hoppas våren kommit ordentligt nu i Sverige, också uppe hos dig i norr Nice.

Är du ledsen?

Annikas kommentar igår innan jag åkte o tränade:
-Stina, usch vad det ser ut i ögonen. Det ser ut som du gråtit konstant i ett dygn.

Sedan på träningen fick jag typ frågan om jag var ledsen för att jag varit hemma o längtar tillbaka dit. Nej, bara pollenallergi.

Läraren o mina kursare diskuterade länge om allergi när dom hade sett mig. Dom tyckte allihopa väldigt synd om mig. Precis som alla mammor jag mötte på skolan. Folk är så snälla.

Var och köpte ögondroppar imorse. Hjälpte på morgonen men inte på eftermiddagen så jag fick sitta inne i köket medan Amélie lekte ute med sin kompis på baksidan.

Annika propsar på att hon vill betala för ögondropparna också. Kommer inte på fråga. Hon har dåligt samvete för att jag kommit ner hit till dom och åkt på pollenallergi. Typ som det är deras fel.. Nene..

Så livet just nu kretsar väldigt mycket runt att överleva detta. Har funnit ett bra vapen, nämligen solglasögon.. Haha, kommer gå runt i ett par konstant..

Nu tror jag att det får bli sömn snart. Det gör ont i ögonen efter allt kliande, känns som jag har blåmärken runt dom..
Hoppas allt är bra med er allihopa!

Jag är inte full, Jag har pollenallergi

Japp, snart 20 år gammal (skrämmande) och aldrig haft ett tecken på att känna av att björken blommar. Men nu, bosatt i en mer söder del av Europa känner jag av det som tusan, typ som jag får ta igen de jag inte kännt på 20 år, fattar ni? Just nu är ögonen helt röda (och jag har noll i promille), dom rinner och det kliar. Jag nyser med jämna mellanrum, näsan är dels täppt och dels rinning och imorse fick jag känningar i halsen + en del hosta. Och jag som sa att jag har längtat efter våren.

Nej nu låter det som jorden ska gå under, så illa är det inte. Jag är bara väldigt ovan att känna av våren på det här sättet. Sedan är jag lite låg för att jag är tillbaka här igen. Det är alltid jobbigt att åka ifrån Sverige och alla man älskar där (värst var att lämna mamma o pappa denna gången). Sedan kändes det inte riktigt på samma sätt att komma tillbaka hit som det gjort dom andra gångerna. Jag vet inte vad skillnaden egentligen är, troligen är allt en vardag här nu, jag visste precis vad jag hade att komma tillbaka till och så. Vet dock sen tidigare att man har ett par sådana här dagar nu i början men att det kommer bli bättre sen, bara att stå ut alltså.

Luxembourg är i full blom nu. Allt är supervackert, träden o blommorna och allting. Idag har vi haft 22 grader och det ska vara soligt följande två veckor har jag hört, skönt eller vad?

Min vistelese i Sverige var bra. Fullt schema och väldigt mycket uträttat, jag är nöjd med mig själv. Kan dock nu i efterhand tycka att jag stressade för mycket och lite glömde av att njuta av allt. Men det är väl sådan jag är som person? Vill hinna träffa så många och göra så mycket!! Hade också supertrevligt med mina föräldrar här i Lux över påsk. Vi tog det lugnt, tog dagarna som dom kom, gjorde det vi kände för och bara umgicks. Känns väldigt skönt att jag fick så mycket ensam tid med dom och att vi kunde prata om allt möjligt och sådär. Dom är trots allt de bästa föräldrarna man kan ha..

På vägen ner till Lux igår gjorde jag ett stopp för att träffa syster i Lund, vi tog lunch och glass och hade toppenskoj o trevligt. Tack för det syster-yster. Skrattade och pratade och njöt av solen. Du är den bästa systerna man kan ha!

Nu vet jag inte riktigt vad mer jag ska skriva, bror du har ett mail som väntar från mig, nu är du nämnd tillsammans med resten av familjen..

Jag vill tacka alla där hemma som gjorde mina dagar så bra, mina vänner, ni är bäst! Jag saknar er alla och snart ses vi igen. Vet att våren/sommaren kommer att svischa förbi så rätt som det är sitter jag hemma i Limmred igen. Anders, vi hörs snart..  Mamma o pappa, jag saknar er en massa, hoppas att allt är bra med er och tack för dagarna här och all markservice hemma i Sverige..

SEMESTER!!


Jag är ledig, jag är fri, jag har semster!

Idag har barnen gått mig på nerverna så ni anar inte hur lättad jag är att min långa arbetsdag äntligen är slut!

Måndag, tisdag och onsdag har jag haft barnen hela dagarna eftersom det är påsklov. Tanken var att vi skulle lekt med vänner i måndags men då var Max dålig (förkyld o hosta, som Amélie haft) så det blev inget med det. Max låg hemma och tog det lugnt, jag och Amélie lekte i parken här nära oss. Tisdag var han bättre och vi tog en lugn förmiddag med besök i en park på eftermiddagen och årets första glass utomhus, mysigt!  Tog dessutom bussen till parken, barnen vill det! Idag skulle vi egentligen åkt till ett inomhuslekhus men vi vuxna (ja i detta läge var jag vuxen) kom fram till att det är för mycket baciller där och onödigt att riskera att barnen blir värre sjuka än dom redan är nu när dom ska till Sverige. Så det fick bli en park på förmiddagen, IKEA-lunch o mathandlning där innan vi åkte hem igen. Kortspelande, eftermiddagmatiné o käk. Så jag har haft barnen från 08-20, ganska påfrestande. När man dessutom bara känner att man tjatar o tjatar o tjatar så är det inte så roligt att vara med längre. Nu åker dom imorgon och jag ska snart ner och säga Hej-Då på riktigt. Jag tror att vi alla behöver lite lov från varandra så det ska bli skönt med det! MEN, Jag älskar fortfarande dom små liven, kom ihåg det!


Familjen åker alltså till Sverige imorgonbitti medan jag sover och på kvällen ska jag åka o hämta mina köra föräldrar i Tyskland! :) Vi ska ha det såå mysigt tillsammans här i helgen. Fira svensk påsk på Luxemburgisk mark, det ni! Sedan nästa tisdag (om mindre än en vecka) åker jag tillsammans med dom till Sverige och blir där till nästkommande måndag. Schemat är fullt och ska hinna med en massa. Längtar efter er alla vänner där hemma (tjejvänner o pojkvänn(er))

Har under dagen pratat med Elin på telefon, den lilla ängeln ringde mig o räddade dagen! Jag ska såå ringa dig när jag är på svensk mark vännen, Jag Längtar Efter Dig! Pratade också med mamma o fixade det sista för morgondagen. Grät nästan när jag beklagade mig över dagen, såå INTE likt mig..

Vill också bara säga att i söndags var jag med Annika o barnen på en park med djur och lekställningar under eftermiddagen. Därefter blev det Italiano med en lite skara au-pairer. Bjuder på ett par bilder därifrån..

   
Så söta djur


Barnen älskar att visa spindlar så fort dom ser dom!! Tur att den inte är på riktigt..



ItalianoGlass!


Första Glassen utomhus för i år! :)


Mamma o Pappa kommer imorgon! :) (förlåt för bilden)


Lördag

Hej alla glada!

Idag är det lördag, jag är aningens trött o sliten. Var hemma vid fyra inatt efter en mycket lyckad kväll på stan med Elin. Danke michen frenden! Det blev först en flaska vin här hemma framför TV:n innan vi fnittrandes lämnade huset (stötte helt oväntat på en spindel utanför dörren, gahh) och gick ner till bussen. Blev sedan käk för Elins del på Donken innan vi tog en drink på ett svensk ställe. Dock dåligt drag så vi tog oss in till stan.. Blev på vägen till bussen förväxlade med horor (gick typ vid Lux's horgata men ändå!!). Skrek till en som vevade ner rutan:
- We are NOT hookers!
Ni förstår nivån..
Kom i alla fall in till stan, träffade Eva-Liz o Anna.. Sedan blev vi sittandes på ett ställe till stäningsdags (konstigt att samma sak hände med mig o sara, haha) där vi konverserade med några killar och fick varsin drink 10 minuter innan stäningsdags. "Okej" så att säga.. Ja sedan skulle vi hänga på en svensk kille till nått ställe, men det var stängt så jag o Elin körde världens diss o bara gick.. Satt sedan o väntade på sista bussen och självklart kommer det fram en man som sätter sig brevid mig.. Hade ett litet samtal med honom och en annan kille på bussen sen när den kom. Han ville ha med mig på nattamat men Nej Tack. När han klev av pratade jag med ett par tjejer, mycket trevliga. Snackade alltså med massa okända människor, alla är så vänliga här! :) Kom hem vid fyra o stupade i sängen..

Duschat nu på morgonen och sedan äntligen organiserat alla mina bilder och lagt över i den lilla röda lådan (externt minne). Snart blir det PizzaHut för frukost/lunch.

Tack för alla gulliga kommentarer på mitt mycket flummiga inlägg..
Tobias min stora bror.. Skönt att veta att du lever! Du kan väl höra av dig till mig när du planerat ditt 30-årskalas, du fyller ju bara så gammalt en gång, då ska jag självklart försöka vara med! Hälsa din Annika när ni ses och njut av den lediga tiden tillsammans!

Anders, du är omnämnd så ofta, vi ses snart raring!

Och Paulina, Jag är AVIS på dig o din USA-Resa! Gahh din männiksa alltså!



Bjuder på några bilder från igår. Vem var det som sa att vi två är normala?

     

Puss på er alla

Syster

Kärlek till min syster! Känner bara att jag måste säga de! Saknar dig Annika! Finns ett mail i din inkorg, look there! Ser fram emot att träffa nya smala (mycket snyggare än Stina) Annika snart..

Tror jag ska ta o ringa mamma o pappa nu, Dom kommer om en vecka! Påsk i Lux med dom två, Mys! Hoppas på samma väder som idag, 23 grader i solen och man vandrar omkring i linne, Lycka!

Annars lever livet på, vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag har det bra, älskar mitt liv och alla som finns i det typ..

Puss på er alla o sorry för ett mycket flummigt inlägg, inte alls likt Stina

RSS 2.0