0 Dagar Kvar

Ikväll är jag hemma!! :) Vi åker härifrån om en timma, allt är nästan färdigpackat och vem är förvånad när jag säger att det väger för mycket?!

Nu hoppas jag bara att det är okej för alla på flygplasten och att ingen märker det, hoppas också att hela resan går bra. men de tror jag nog! Vi hörs senare ikväll, då bloggar jag från SWE!!

Puss o kram alla och ha en bra dag..

1 Ynka dag kvar

Det är fredagkväll och lyckas jag bara somna nu så är jag på väg imorgon!! Hoppas att Peter Blund (heter han va) lyckas sen!!

Dagen annars har varit bra. Trodde att den skulle bli seg men inte alls. Var på äventyr imorse som gick toppen!:) Sedan hämtade jag barnen och vi åt och pysslade och lekte hela eftermiddagen, supermys! Sedan blev det kvällsmat och efter det mys med hela familjen framför TV:n, älska! :)

Nu har jag packat lite, hoppas på inte allt för mycket övervikt!!

Sverige, det har gått fyra månader och två dagar men imorgon ses vi.. Kommer bli den bästa julen på evigheter..

Puss o god natt

2 Dagar kvar

Klockan är efter midnatt men eftersom jag inte sovit något än ser jag det ändå som två dagar kvar!!

Är för trött för att orka gå in på massa detaljer om dagen. Elin var här på frukost, vi misslyckades brutalt med att boka biljetter till ABBA-showen som kommer i februari men lyckades till slut ordna upp det där. Tog en fika i bilen innan vi hämtade barnen. Fixade lunch och sedan kom Sara med barnen. Skönt att dom fick leka lite. När dom åkte slutade min arbetsdag och jag tog det lugnt på mitt rum innan jag mötte upp med Elin igen och vi bytte vår julklappar. Berättar mer om den nästa år, men tack ska du ha vännen! Och tack för en finfin kväll med massa mys! :) Vi ses snart och rocka Sverige fett innan jag kommer hem på lördag..

Imorgon väntar nya äventyr så jag måste få lite sömn, ses snart SWE!

Magiskt Tal - 3 Dagar Kvar

Snart snart snart far jag till SWE!! LÄNGTAR!!! :)

Annars så hade jag kursavslutning idag.. Läraren är ju så underlig, han älskar verkligen namnet Stina!! Efter kursen kände jag inte för att sitta ensam i bilen och frysa i 45 minuter (som igår) så jag åkte och köpte lite godis för att smaska på. Fick inte plats på Amélies skola parkering men det gjorde inte så mycket för Elin kom och höll mig sällskap och vi åt godis i min bil! :) Hämtade sedan Amélie och hennes kompis. Dom lekte som bara den här hemma, drog fram alla möjliga saker medan jag fixade lunch och sedan passade jag på att börja packa. Folket i SWE, ni behöver inte oroa er, alla julklappar fick plats, ska väga någon dag också!! Körde sedan flickorna till skolan där hon blev hämtad och vi hämtade Max. Kom hem och gjorde läxan innan jag duschade Amélie. Sedan blev det Bompa, julkalendern och till sist kvällsmat. Hann en omgång UNO innan det var nattning med läsning, jag vann! :) Gick ganska bra att lägga barnen också!! Pratade sedan med Anders, mys!! Och Elin såklart, ses imon!!

Big Drama med au-pairer i Lux!!

4 Dagar Kvar

Kurs som vanligt idag, näst sista för detta året och helt okej.. Åkte därifrån till Amélies skola där jag satt i bilen och frös i en evighet innan dom släppte in oss. Kom till slut hem och fixade mat till mig o barnen. Sedan åkte Mathias o Annika och handlade och jag och barnen pärlade pärlplattor, supermysigt. Sedan spelade vi spel alla tre och Max läste sin läxa medan Amélie tjuvåt av pepparkakor. Sedan blev det mer pärlplattor tills dom andra kom hem och barnen fick spela dator, lyllos dom!!

Jag kollade Desperate och sedan åt vi mat. Hade supertrevligt.. Kände hur jag hade huvudvärk men åkte ändå o tränade. Hur onödigt som helst eftersom jag knappt kunde ta ut rörelserna, skulle varit hemma o sovit istället.. Kom hem och duschade och chattade precis med Lizze,Frida och Therese, superskoj.. Längtar hem nu!!

Imorgon är en ny dag, hörs då..

En Hand - 5 Dagar

Idag har jag varit med en av de hemskaste sakerna i mitt liv. Amélie har ju haft hosta i flera veckor, det är slem som sitter i halsen som hon inte kan få upp. På vägen hem idag fick hon panikhosta. Hon hostade hostade och hostad, det hade inget slut och hon fick mer och mer panik hela tiden. Till sist grät hon och sparkade med benen mot sätet, hon fick knappt luft och paniken blev bara värre och värre. Jag hade inga möjligeheter att stanna och efter en kvart när jag väl hade det blev det inte bättre. Höll henne och försökte lugna ner henne men allt hon ville var till mamma. Tårar, hostande och panik, jag kände mig helt maktlös och inget verkade hjälpa. Ringde både Annika och Mathias och dom bestämde sig för att åka in till sjukhuset med henne. När hon hade lugnat sig en aning satte jag henne i bilen och vi körde hem. Där väntade Mathias och sedan kom Annika och dom åkte iväg. Uscha mig vad hemskt alltså..

Dom är nu precis hemkomna och allt är okej, läkarna hittar inget fel på henne, ska byta lite medicin men troligen kommer det komma flera sådana här panikattacker. Hoppas inga kommer nu innan jag åker och hoppas att det har gått över tills jag kommer ner igen, hemskt alltså.

Max och jag läste läxa här hemma, sedan fick han spela dator och jag tittade på gårdagens avsnitt av julkalendern innan vi såg dagens ihop. Sedan blev det Max favvomat, bacon o pasta. Trodde att jag skulle lägga honom men dom andra hann hem och nu håller Mathias på att lägga honom. Amélie och Annika sitter nere och äter..

Annars då? Jo måndag idag och det betyder kurs. Den gick faktiskt ganska fort. Kanske för att alla skulle iväg efteråt och äta. Grekisk mat på en mysig restaurang, trevligt värre. Råkade lura i min lärare att björnar river får, kanske lite fel men det gör väl inget?! Haha, var så roligt på lektionen när han skulle förklara vad diminutif varför något för mig. Så säger han:
- Kallar ingen i din familj dig för typ Stini?!
Haha, Gud vad jag skrattade alltså.. Det betyder alltså smeknamn, haha...

Efter uppäten mat på restaurangen skulle det betalas. Som vanligt la vi för mycket i potten och enligt läraren fick dom alldeles för mycket dricks, inte bra enligt honom.. Haha. Gick sedan till bussen som tog mig hem där jag hämtade bilen och åkte till barnens skola. Hade alltså ingen bil idag, Mathias har varit och köpt en ny tvättmaskin och behövde då bilen. Väl på skolan gick det väl bra, jag o Amélie hade en liten dispyt men annars så, ända tills bilresan då..

Det är typ dagen idag. Men har ju också lovat att berätta vad som hände igår. Hade en helt underbar dag med helt underbara människor. Gick upp i tid och blev vid kvart i elvatiden hämtade av Maja som körde mig och alla mina julklappar hem till Elin där vi samlades ett par stycken och slog in julklappar. Folk har visst varit snälla i år (kanske för att jag knappt träffat dom de sista 4 månaderna) eftersom jag hade bra många klappar att slå in!! Tog ett par timmar, vi hann också med julklappslek och jag kom hem med lite läppglans, naglack och dofter till badet, mycket nöjd!! När alla klappar var inslagna tog vi med lite matsäck och Elin Sara o jag åkte till en kyrka där en svensk kör skulle ha luciaframträdande och ett par au-pairer är med där!! Jättemysigt och Josefin fick till och med vara Lucia. Sjöng så vackert så allihopa! Efter kyrkan åkte vi tre till PizzaHut där det blev kvällsmat innan vi åkte hem till Elin med godis och kollade på Wallander. En heldag med tjejerna och hur mysigt som helst verkligen!!

Vet inte om alla ni där hemma vet det men Elin från Lux kommer alltså hem till mig i Limmared för att fira nyår med mig och alla er. Hoppas att detta är okej för alla parter. Jag vill visa Elin min värld hemma i Sverige och jag ser verkligen fram emot att få presentera henne för alla er som betyder så mycket för mig! Hoppas därför på gott mottagande och goda miner från alla!!

Det är var allt för nu! Hörs igen

6 Dagar kvar

För trött för att orka återberätta dagen som gick. Det kommer imorgon. Men som sagt, 6 dagar kvar..

Klanten har varit framme igen

Gahh jag blir så trött på mig själv!! Idag har Stina Gustafsson, klanten hon själv kvaddat bilen!! Bra där fröken!

Japp, så sant som det är skrivet, höger sida fram på lilla blå bilen är förstörd (ska se om jag kan fixa bild!). Jag blir så otroligt irriterad på mig själv alltså.

Jag och Elin började på Belle Etoile idag där jag köpte lite mer julklappar och lite kläder till mig själv. Efter ett par timmar där tog vi lång lunch på Pizza Hut där vi åt tills vi nästan sprack.. Bestämde oss sedan för att åka in till Gare och gå där ett tag. Vi ställde oss i ett parkeringshus med världens minsta rutor (tänkte för mig själv att jag måste vara försiktigt när jag skulle backa ut så inget skulle hända!), Elin trixade länge för att komma in. Blev en stressig stund och ett tag trodde jag att jag hade tappat min plånbok så vi stressade tillbaka till bilarna. Som tur var låg den där och vi sa hejdå till varandra. Då, när jag skulle backa ur så missade jag stolpen snett bakom mig (som jag observerat innan) och hela hörnet drog i där och det blev en massa bucklor och repor. Trodde verkligen att jag drömde men sån tur hade man inte. Stressade hem och berättade för Mathias o Annika! Kul grej att säga idag när vi skulle mysa med julmiddag. Usch vad hemsk jag kände mig. Annika sa åt mig att vara lugn, det går på försäkringen. Får väl se vad självrisken ligger på, tur att  jag jobbade i somras och tjänade lite pengar.. Får se hur det löser sig, trist som Fan i alla fall..

Middagen var mys och sedan blev det Dansbandskampen. Nu blir det nog lite Andra Avenyn innan jag lägger mig.. Hoppas er dag har varit bättre!!

En vecka - 7 Dagar

Den åttonde dagen (igår) blev aldrig dokumenterad på grund av att jag kom hem så sent. Kommer en snabb resumé här. På morgonen åkte Annika, farfar och jag till Max skola för att titta på hans klass Luciaframträdande. Max tände ett ljus och läste en vers, mycket duktig. Efter sången blev det fika, Sara, Emelie och jag drack upp barnens julmust i smyg (fanns typ ingen!!) och jag fikade som bara den. Sedan började alla föräldrar försvinna och vi åkte bort till Amélies skola ocn hade precis missat deras sång. (dom sjöng tillsammans med danska o finska klassen) Vi hann dock till fikat,  hur mycket som helst, julmust i mängder, lussekatter, godis och kakor, mumma med andra ord. Åt tills jag nästan sprack. När vi lämnade Amélies klass tog jag bilen till Auchan där jag träffade Sara och senare Elin. Köpte lite smink på Sephora och lite julklappar. Köpte fika som vi åt i bilen innan jag gick för att hämta Amélie. Kallt som attan men det gick bra, hämtade Max och åkte sedan hem. Fixade lunch och sedan kom farmor o farfar och vi alla spelade spel på eftermiddagen.

Vid sextiden tog jag en tiominuters-sömn innan jag åt kvällsmat och åkte till familjen jag skulle sitta barnvakt hos. En liten kille, hur söt som helst. Vi tittade på Tintin (inte min favvo) och åt popcorn, sedan läste vi lite innan han somnade utan en massa tjat, skönt. Jag låg på soffan och tittade lite på Idol och sedan någon film. Hann somna innan föräldrarna kom hem också. Vid två kom dom och vi hade bestämt ett fast pris så jag åkte därifrån med 50 euro. Kankse inte världens bästa överenskommelse. Men men.. Var i säng vid halv tre och sov idag till tio när Elin ringde och väckte mig och gick upp vid halv elva..

Duschade och nu sitter jag här. Idag ska jag fira lite jul med familjen här. Förhoppningsvis hinner jag åka och fixa lite julklappar också, ska se hur det går..

Update later, men om exakt en vecka har jag precis gått på bussen och börjat min resa hem till Sverige, det ni!!

9 dagar

Vilken dag! :)

Amélie var hemma idag på grund av sin hosta. Mathias tog henne på morgonen och jag åkte till min kurs. Kom hem direkt efter den och gjorde lunch till mig och Amélie. Lax i ugnen, smarrigt värre.. På eftermiddagen spelade vi mest spel och myste och hade trevligt. Vid typ halv fem lämnade jag Amélie hos Mathias och skulle åka och hämta Max. Trodde inte att det skulle ta så lång tid som det faktiskt gjorde. Satt i köer i princip hela vägen hem, stressad som bara den, usch!! Saken var att Elin, Sara o Emelie skulle hämta upp mig och sedan skulle vi till Lucian. (på banken ni vet!) Var ju då sen på grund av trafiken. Hade tur på vägen in till stan, fick en parkering väldigt nära banken och var inte farligt sena. På med kläderna och panikövade och ställde upp oss. Sedan tändes ljusen och det var bara att köra, 11 svenska au-pairer och typ 5 sånger. Klart på en kvart, jag tyckte det lät bra! Det skar sig lite ibland, någon sjöng fel på ett ställe och lite småmissar här och där, men annars så Mycket Väl Godkänt!! En kvarts arbete och en presentkort på 20 euro på Sephora (smink) rikare, nice! :)

Efter Lucian åkte Elin, Sara o jag till McDonalds. Åt en massa massa mat. Elin åt två happy meal (minus en nuggets), en stor läsk och två glassar, hon var nog hungrig när vi åkte ändå. Vi pratade en massa, spelade spel och hade supermysigt, satt där i typ tre och en halv timma. Sedan fick jag skjuts hem och träffade Mathias föräldrar som är här på besök denna helgen. Satt i köket och pratade en tag. Nu måste jag sova, ska kolla Max Lucia imorgon (skolka kursen) och ska därför upp tidigt. Ska dock läsa ut sista Harry innan jag somnar! Sista boken och sista sidorna, vad ska jag göra utan Harry sen då?

God Natt

Två Händer - 10 dagar

Det närmar sig.. Hade en jobbig stund innan men kraftig hemlängtan, men det är som jag säger, hur onödigt och löjligt som helst att längta nu när det bara är 10 dagar kvar innan jag är på svensk mark?

Dagen annars? Trodde jag skulle köra till skolan idag men när jag kom ner färdig o klar visade det sig att jag inte skulle det. Så jag fick sitta hemma i en och en halv timma (och missa frukost med elin) innan jag tog bussen till kursen. Var där supertidigt så jag satte mig med Harry. Kursen i sig var helt okej och efter den tog jag bussen till Amélies skola. Satt i en busskur (i kylan) och läste Harry en halvtimma innan jag hämtade Amélie och Mathias kom och körde hem oss.

Fixade lunch till mig och Amélie, sedan spelade vi spel, pysslade och lekte med hennes leksaker. Åkte och hämtade Max på skolan och när vi kom hem satt jag med honom och hans läxa. Sedan blev det Bolibompa, julkalendern och kvällsmat. Bytte om och åkte på Friskis, riktigt skönt alltså!!

Kom hem och duschade. Nu blir det andra avenyn, god natt folket..

11 dagar kvar

Tisdag idag.. Kurs och sedan hämta Max. Kom hem och lunchen var klar (Annika har varit hemma med Amélie). Sedan åkte Annika o Max till hans piano och jag och Amélie lekte med hennes fiskdamm. Sedan kom Max hem, vi pysslade alla tre och sedan gjorde Max läxan medan jag och Amélie lekte stjärnor på is.

A - Vi låtstas att du inte är så bra på att dansa då!!
S - Okej..

När jag slutade inhandlade jag lite klappar på nätet, har dock ett par kvar. Mamma o pappa, förlåt för det mycket korta samtalet (knappt 3 minuter), jag var stressad och det är jobbigt att prata nu, vill hem! Men som sagt, 11 dagar kvar, det får jag stå ut med va?!

Sofie, Nej inget övat på låtarna, får skärpa mig och fixa dethär imorgon. Annars litar jag på dig och din klara stämma! ;)

Nu på kvällen, efter pannkakorna åkte jag in till stan för att möta upp Elin o Josefin. Vi tre skulle ta en drink såhär en vanlig tisdagkväll (inget man gör i SWE!!). Träffade på Jannica o Emma också, satt på en bögbar och hade mycket trevligt! Älska Elins barn och deras upptäckter på den mänskliga kroppen.. Var hemma vid 23tiden! :)

Nu blir det kalendern och sedan sova! Frukost hos Elin imorgon..

Lugna Måndag 12 dagar kvar

Asså har jag hamnat i den bästa familjen eller vad?! Gick upp vid åtta imorse och fick veta att Amélie fått en massa medicin för det ena och det andra. Dom var hemma sent inatt men hon var ändå uppe vid niotiden. Annika hade fått något intyg vilket gjorde att hon kunde stanna hemma med Amélie idag och imorgon. Så jag begav mig av till min kurs som vanligt. Den var helt okej idag! :) Åkte sedan till Friskis. Elin var så rolig i omklädningsrummet när hon berättade för mig vad hon hade ätit igår (hon och hennes föräldrar  (biologiska) var i Trier på julmarknad) och det var en hel del. Sedan kommer det fram att alla i omklädningsrummet typ var svenskar och skrattar åt oss, hahaha... Tränade i alla fall och var såklart sist ut ur omklädningsrummet. Höll på att köra ner i fel parkeringshus men Elin räddade situationen. Sedan blev det lite shopping i Auchan. Elin åkte hem och jag stressade in till stan för att fixa min klänning som jag ska ha på juldagen, hoppas den blir bra, lampskärmsvarning!! (frida ska inte ha den paljetter, ta du den o rocka kvällen fett!!)
Hann till skolan för att snacka lite med Elin och sedan hämta Max. Väl här hemma slängde jag i mig lite risgrynsgröt och åkte sedan till en familj för att sitta barnvakt.

Barnen var så söta. Hade 'fråga Stina 100 frågor typ'
- Vart bor du? (helt förvånade när det kom fram att jag bor hos Amélie)
- Vad heter din lärare?
- Har du fått dina vuxentänder?
- Har du någon pojkvän?
- Varför är du så blek? (tack för den!!)

Dessa barn då,  fem och två år gamla,Äter Fortfarande Välling i Flasa!! Hallå, fem år!! Sedan skulle lilla killen ha blöja på natten. Först alltså välling och film, sedan pyjamas, sedan en saga i mamma o pappas säng, sedan skulle det sjungas också, YES! Stina sjunger ju så vacker!! Men dom somnade till slut..

Kollade lite film när dom sov, vid halv elva kom föräldrarna och nu är jag 40 euro rikare, egentligen inte eftersom det är exakt det jag shoppade för innan idag! Gött mos!

Nu ska det sovas! Natti allihopa!!


13 Dagar Kvar

Min söndag började idag vid halv två när jag vaknade och vid två bestämde jag mig för att gå upp.. Familjen var på olika håll och jag började göra risgrynsgröt. Käkade lunch och höll ett vakande öga på gröten, efter en mysig fika med Annika o Amélie var gröten klar och tro det eller ej, den var lyckad! :) Inget bränt här inte... Efter det blev det mest lugnt, kollade lite kort med dom andra, sedan bestämde jag möte med Elin och hennes föräldrar och gjorde mig iordning för det..

Mötte upp dom nere vid stationen, mycket trevligt att äntligen få träffa dom! :) Efter det blev det Italino, gjorde världens bäst fickparkering! Övade lite Luciasånger innan vi skiljdes och åkte hem.

Väl här hemma är det kaos. Amélie mår inget bra. Har världens slemhosta och kan knappt andas, dessutom verkar hon ha fått urinvägsinflammation. Så Annika och Mathias skulle ta henne till sjukhuset och jag natta Max. Men då vill Max att någon av dom är hemma så Mathias blir hemma och Annika o Amélie åker strax. Jag ska käka risgrynsgröt nu, se om den smakar som den ska! :)


LYCKA!!

LYCKA med stora bokstäver alltså!! Hur lugn lördag som helst och det har varit så skönt. Men det bästa är att jag dels har pratat med Anders idag. Var flera veckor sedan vi hördes på telefon, det var så mysigt och roligt att få prata med honom, inte alls jobbigt med tårar och så.. Jag älskar dig min SötNöt..

Det andra bästa är kommentaren från Louise på förra inlägget! Tjejerna (gympan) ska ha ett dagsläger när jag är hemma i Sverige (Sandra säger att det är för min skull!!). Jag hade först inga tankar på att själv vara med utan bara kolla och heja på. Men självklart övertalar Sandra mig med argumentet, 'Det är ju för din skulle vi har denna dagen Stina, då kan du ju inte bara titta på' Lätt att säga Nej till det!! Så nu på kvällen var det gymnastik på TV:n, så sa jag till Amélie,
-Om ett par veckor ska jag gympa! Hemma med mina tjejer. Så troligen kommer jag komma tillbaka hit till Lux med brutna ben.
Då säger gullungen:
-Stina, får man flyga om man har brutit benen?!

Haha, ja det får vi väl hoppas! I alla fall mycket skönt att veta att jag är försäkrad den dagen, jag kommer köra på Megahårt. Åhh gud vad jag längtar!!

Nu är det sängen med lite Harry som väntar!!

Therese, Hanna, Emelie och Lizze. Jag fick MMS:et, har inga pengar så jag kan svara men jag saknar er också! Bara två veckor kvar nu mina gummor!

Och Louise, tack för inlägget och ha det bra i Thailand! :)

Lugna Lördag

Gud vad skönt det var igårkväll.. Ensam i huset en massa gottit och total makt över fjärrkontrollen! :) Älska! La mig efter midnatt och gick ändå upp vid halv-tiotiden (hade ställt klockan). Efter lite TV-tittande fixade jag snabbt iordning mig och åkte sedan för att fixa lite julklappar. Nu är alla i Lux typ klara, alla kompisar hemma typ men inte till familjen hemma (svårast som vanligt). Tog dagen i alla fall lugnt, åkte dit jag ville. Eftermiddagen blir mys och sedan barnvaktande här hemma. Lugnt med andra ord. Folket, jag laddar upp för en tuff semster i Sverige! Se nu till att jag är sysselsatt!! :) Längtar som bara den hem, men om exakt två veckor är jag på väg, 14 mesdagar innan jag är hemma!

So long!

Idag är det fredag..

Igårkväll när jag kom hem från min barnvaktskväll låg Internet nere, det är anledningen till att det inte kommit nått inlägg. Igår var det lugnt, jag hämtade Amélie och Max var hos en kompis. Amélie var väldigt pussig av sig och kursen ringde och sa att jag var ledig idag (fredag) eftersom dom inte kunnat hitta någon ersättare. Gött mos! På kvällen visade det sig dock att Amélie skulle bli hemma från skolan idag (fredag) för hon hostar så mycket så jag fick vara hemma med henne då. Men igårkväll var jag ju barnvakt, det gick bra och affärskvinnan Stina kom fram i mig när vi inte hade någon växel när vi skulle göra upp betalningen. 45 euro för 3 timmar och en trekvart!! :) Gött..

Idag var jag då hemma med Amélie och missade därför luciaträningen. Jag vet inte om jag har sagt det men nästa vecka ska jag och ett par andra svenska au-pairtjejer gå luciatåg i en bank här i Lux, mycket spännnande. Dom träffades idag för att kolla in banken och öva luciasånger men det missade alltså jag.. Istället var jag hemma och tog det lugnt. Amélie ville inte titta på film så vi spelade en massa spel istället. Sedan hämtade jag Max och det blev pizza när vi kom hem (från pizzerian, första gången sedan jag kom ner, sååå gott!!). Efter maten åkte familjen till Bryssel och jag åkte och handlade lite julklappar. Köpte ganska mycket till mig själv (någon som är förvånad?) men en del klappar är fixade.  Känns dock som jag har en hel hög kvar och det har jag verkligen!! Nu ikväll ska jag ta det lugnt, har inte mått riktigt bra idag så det blir lugnt framför TV:n med svensk dipp. Mumma!!

Ha en bra kväll allihopa!!

JulFriksis

Idag var jag ju på Friskis julpass. Trodde att det skulle vara 2 timmar men det var bara en. Men skit samma, det var hur kul som helst att träna till en massa jullåtar. Jag brukar ju inte vara så mycket för julsånger och sånt, men i år! Älskar det!!:) Ledarna varierade och dom körde typ en låt var, en av dom klädde ut sig hela tiden, asskoj!! Efter timman så fanns det frukt och vatten, vi stod i foajén och myste! Allt som allt så var vi åtta svenska au-pairer där. Visst var det mycket annat folk men ändå bra uppslutning från vår sida.. Hur som helst, en mycket bra kväll.

Nu ska jag sova, natti på er..

The Day So Far

Imorse var jag ju som vanligt uppe tidigt eftersom städerskan skulle komma. Åt frukost framför TV:n och lämnade huset vid nio. Gjorde några ärrenden på Auchan och var då också inne på HM. Där hittade jag Världens Finaste Kjol jag är så förälskad och jag har planer på att göra den till min på fredag. Sedan åkte jag till skolan där jag fickparkerade som en Gud, typ 2 centimeter från kanten, jag var ruskigt stolt. Dessutom nära till dom två andra bilarna, ångrade då att jag inte hade med kameran.

Kursen idag var Kass! Vi hade ju en vikarie och hon var helt underlig. Gjorde inte det som vi skulle och pratade med sig själv och alldeles för svårt, Gahh. Alla vill ha tillbaka ordinarie NU!!

Efter kursen var det Friskis och sedan for jag hem till Elin på lunch. Har suttit och planerat vad jag ska köpa till alla i julklapp, tips och önskelistor är mer än välkomna! :) Har dessutom gjort en almanacka för dom två veckorna jag är hemma. Den börjar fyllas upp, vet ni något jag har lovat att hänga med på eller som ni vill göra med mig, hör av er så jag kan skriva in det!!

Eftermiddagen annars har varit lugn. Jag är hemma nu. Annika skulle hämta Max och Oscar, köra hem till Oscar och där hämta Amélie. Dom kommer vid 17.45. Ska nog börja med maten innan dess så jag gör någon nytta idag. Annikas pass är inställt ikväll också eftersom vädret i Lux idag är riktigt kasst!. Det betyder att jag ska gå på ett två timmars långt julspecialpass på Friskis! Så roligt att släppa loss till en massamassa julmusik! :) Jag är så lycklig...

Imorgon ska jag vara barnvakt på kvällen hos dom som jag brukar. Snacka om att jag kan behöva pengarna!!

Och på fredag åker familjen till kompisar i Bryssel och blir där över natt.. Så jag har huset själv och fredageftermiddag ledig. Den ska spenderas med julklapssinköp och kvällen ska spenderas framför TV:n, avslappning och äntligen lite ensam tid! LÄNGTAR!! Dessutom kommer Elins föräldrar på fredag.

Nej nu blir det Andra Avenyn!!

Gårdagen

Internet krånglade igår när jag kom hem, därför det aldrig blev något inlägg (dessutom var jag gabska trött!!). Men som sagt så hade Amélie med sig en kompis hem. Vi åt tillsammans med Annika o Max och efter maten kom en av Annikas kompisar. Så istället för att Annika skulle köra Max till pianot och handla körde jag honom och började läsa på den sista Harry Potterboken. När vi kom tillbaka åkte Annika till frisören, hennes kompis kom hemoch Max o jag tog en fika. Strax efter det kom kompisens mamma och Amélies kompis åkte hem. Jag och barnen städade upp lite och sedan spelade vi spel ett bra tag. Sedan åt barnen kvälllsmatoch vi tittade på Julkalendern, var bra många år sen jag följde den men i år då bannemig. Sedan åkte jag på träning, det var riktigt skönt! :) Efter det så träffade jag Elin och vi tog kvällsmat på McDonalds.Vi hade verkligen saknat varandra och hade lite abstinens så det blev ett par timmar där. Vid kvart i tolv låg jag i sängen, nyduschad.

Nu ska jag iväg och göra lite ärrenden innan kursen, jag tror att vi har fåtten ersättare idag. Sedan blir det lunchfriskis och så får vi se vad som händer i eftermiddag! Ha en bra dag allihopa...

Överraskning

Inatt sov jag riktigt skönt och kom upp i tid. Satt och läste Harry vid frukosten och när jag var på väg upp för att ta på mig så ringde min mobil. Det visade sig att kursen är inställd idag eftersom läraren var sjuk, snacka om överraskning!!

Så nu har jag läst ut min Harrybok och snart blir det Desperate. Ska hämta Amélie och hennes kompis senare idag!

Grym Helg

Till att börja med, en Varning till er som läser. Detta inlägg kan bli långt,väldigt långt, det kan bli tråkigt, väldigt tråkigt. Men jag skriver det för att jag vet att fyra tjejer kommer lusläsa det och se hur jag såg på helgen som passerade, fyra av mina absolut bästa tjejkompisar.. En helg som har varit så otroligt grymt rolig att jag aldrig aldrig kommer kunna beskriva det med rättvisa, men tro mig, jag ska göra ett försök..

Torsdagkväll skrev jag ett inlägg då jag väntade på att dom skulle komma, väntade på att klockan skulle gå. När jag väl kom iväg härifrån och hade parkerat kom bussen på en gång, bra tidsplanering där! :) Så stod jag där på hållplatsen såg dom komma ut ur bussen och kände den underbara känslan i kroppen som man känner när man äntligen träffar någon som man verkligen saknat. Stod där och kramades ett tag (tårar i ögonen) innan jag visade dom att vi befann oss i slumkvarteren. Skulle fixa tidtabell på stationen, misslyckades dock, trots att jag blev medbjuden in på vaktens kontor. Sedan kom vi i alla fall in i bilen med all packning och jag fick visa dom lite av stan (så mysigt nu när all julbelysning är tänd) och körde självklart fel när jag skulle till deras vandrarhem. Väl där så visar det sig att vandrarhemmet fyller 75 år och firar det med en gratis fest inne i stan. Så tjejerna springer upp med sitt bagage (jag fick inte följa med, endast boende accepterades i rummen) och sedan kommer en buss o hämtar oss. På vägen dit får Emelie se sin första hora på riktigt, hon var lycklig, haha.. Väl där visar det sig vara en Jazzfest med kass musik. Vi dansar lite (jag hade mjukisbrallor på mig) eller snarare försöker röra oss till musiken. Stinker i alla fall apa när vi åker därifrån, tillbaka till vandrarhemmet. Där säger vi God Natt och jag åker hem för att sova..

Fredag klarade sig tjejerna själva, jag var hemma med Amélie och vi myste och hade det bra. Fick sluta tidigare och åker in till stan för att träffa tjejerna. Dom hade gått på stan under dagen, insett att dom älskar den också. När jag träffar dom vid 17-tiden sitter dom på ett ställe och dricker drinkar, haha. Är man på semester så är man! :) Vi åker i alla fall till det stora Auchan för att inhandla dricka till helgens alla sådana stunder. Får med oss en del hem :) Jag droppar dom återigen på vandrarhemmet, åker hem och gör mig snabbt iording. Sedan kommer jag in till stan, möter upp med Elin och vi tar bussen till tjejernas vandarhem för en liten förfest. Tanken var egentligen att sitta i deras uppehållsrum eftersom vi inte fick vara på rummet men vi lyckades smuggla upp oss ändå. Då bor det en amerikanska där som vi jagar ut, hon bytte rum för att hon insåg att hon inte skulle få den sömnen hon ville, elaka eller vad? Vi sitter på deras rum i timmar, pratar och har det hur mysigt som helst. Elin accepteras och det gör mig så lycklig! :) Till slut bestämmer vi oss för att gå, Hanna mår inte bra utan stannar hemma och sover sig frisk. Elin (lux) går till bussen för hon skulle iväg på lördagen medan vi andra fyra drar till ett ställe som heter Caramba. Kommer lite vilse först och hamnar på en toa i ett torn som verkar vara stängt. Men sedan har HUR kul som helst där. Önskar låtar och dricker drinkar. Bestämmer oss sedan för att dra vidare och tar taxi till Melusina. Där var det väl sådär, vi börjar blir lite trötta och bestämmer oss för att dra hem när dom stänger vid halv fem. Eftersom mina bussar inte går förrän vid sex skulle jag bara vila en timma på tjejernas vandrarhem men jag lyckades inte ställa klockan utan vaknar vid nio och drar då hem. Folk kollade konstigt på mig när jag kom i mina festarkläder. Hoppade in i duschen här hemma och vilade en stund innan jag åt bullar med barnen o Annika. Jag och hon (annika) hade ett jättemysigt prat där, så härligt.

Sedan åkte jag buss in till tjejerna igen, vi drog och åt fet hamburgare, hur smarrigt som helst. Gick upp på stan, kollade lite affärer och hade det mysigt. Fikade och så innan vi skiljdes igen för att göra oss iordning inför kvällen. Jag käkade mat här hemma och kom till slut iväg med bussen. Förfest på deras rum igen, hur mycket skratt som helst, helt galet! Gjorde ett altare med kvarglömda saker och tomflaskor, shottade och fotade.. När allt var uppdrucket drog vi in till stan igen, kom in på The Tube och vad spelar dom där? Helt otippat 'Alla som inte dansar är Våldtäktsmän'. På svenska, att vi dansade, skrek och var förvånade!!! Önskade en massa låtar, drack drinkar (hon blandade för många men gjorde världens häftigaste trick med Jägern o RedBullen) och Emelie "flörtade" med DJ:n. Det blev Kate Perry (of course, världens bästa!!) och ABBA! Sedan kom Anna o Emelie med lite mammor med vi drog vidare ganska snart, ensamma. Blev Caramba igen, inte lika bra som fredagen men det dög. Blev en tidig kväll, jag kom med min nattbuss (fick sällskap av en udda man, ingen fara Anders, absolut inget för mig!!) och tog faktiskt en dusch när jag kom hem halv fyra.

På söndagen var det ingen vila, upp vid nio och på stationen vid tio för att att sedan möta upp med tjejerna, köpa biljetter och åka till Trier vid elva. Vill bara säga att medan jag satt i väntrummet på stationen låg det en uteliggare/alkis bakom mig och sover. Helt plötsligt lägger han världens Brakare, jag trodde att jag skulle smälla av. Det absolut värsta i mitt liv!! Trier var annars bra, vi hittade världens mysigaste fik som vi satt på i timmar. Köpte lite saker, kollade i lite bodar och köpte frukt som hade dopptas i choklad. Satt och åt pasta i ett  par timmar också.. Fick springa till tåget men vi hann med! :) När vi kom till Lux igen, missade vi min buss men gick istället hem till mitt hus. Jag fick visa dom mitt hem och dom fick träffa min familj, absolut härligt! Barnen var i extas. Sedan la sig barnen, Annika o Mathias la sig o tittade på film och vi satte oss för att fira Första Advent. Julmust, glögg, pepparkakor, julskum och lussekatter. LYCKALYCKALYCKA!! Julmusten var bara sååå god. Tittade lite TV, blev ett par timmar innan jag körde dom till deras vandrarhem och faktiskt sa Hej-Då. Det var inte så farligt, jag vet att jag snart får se dom igen. Idag fick jag SMS att dom var i Sverige igen. Känns skönt att veta att allt gick bra!

Jag vill bara säga, mina kära vänner. Ni är dom absolut bästa (också ni som inte var med) som finns! Jag är så lycklig att jag får vara eran vän. Helgen var så underbart bra! Tack för det och ni är mer än välkomna tillbaka till Lux, jag vet att ni gillade det! :) Nu ses vi snart igen, men tills dess, ha det bra, ta hand om er och tänk på mig! :)



Idag är det måndag, barnen hade studiedag så jag hade dom hela dagen. Som tur var har vi varit hos Elin o hennes barn. Vi har bakar pepparkakor, fått kristyr på dom, letat skatter och ätit mat. Dagen har bara flygit iväg. Fick dock sitta med Max och hans läxor när vi kom hem, hade totalt missat det. Sedan blev det kvällsmat och nu ett långt blogginlägg. Ska fixa in några bilder, sedan blir det absolut sängen för min del.!

     
  


RSS 2.0