På Jobbet

Lite mer än en timma kvar på jobbet. Har idag hunnit med att göra klart 6 frågor till tipspromenaden på Lördag. :)

Ikväll är det säsongens första träning med gympan, det ska bli superskoj! Kommer säkert vara klumpigare än en blåval så det är säkert kul att se! Vig som en okokt spagetti också.

Har fått massa komplimanger för mitt hår, jag gjorde helt rätt och det är såå skönt. Dessutom fungerade den nya plattången fin fint (rak rakt) imorse.

Så mycket mer finns det inte att säga för tillfället. Så tills du läser igen, ha de!


The Neew Haircut

Hemma. Vi sitter och tittar på ett frisörprogram på TV:n och jag sitter här med nyklippt hår. En page med rak lugg. Nu är det inte den gamla vanliga Stina längre folket! Hon som klippte var en liten tant, i alla fall 60 år, men söt och pratglad, en typisk frisör. Först trodde hon att jag och Yster var turister (yeahh verkligen i stora U-hamn), och hon fattade inte att vi var systrar, något som självklart jag och Annika tyckte om. Hur som helst, hon var bra och jag är nöjd med en 7:a på en 10-skala.

Bjuder på lite bilder här!


Det lär komma bättre bilder i en mer naturlig miljö!


Men, Vad tycker Ni?


Kommande Eftermiddag

Nu har jag mindre än en timma kvar på jobbet. :)

Sen bär det av till U-hamn där Yster & Jag har tid hos frissan. (bokades idag).

NU SKA HÅRET AV!

Är dock lite nervös, hon som svarade när jag ringde lät aningen för gammal för att jag ska kunna känna mig lugn. Jag vill inte komma hem med pensionärspermanent och hela plånboken tom!

Förhoppningsvis kommer det ett inlägg senare ikväll angående resultatet!

Första inlägget från nya darlingen

Så.. Nu sitter jag vid den nya lilla saken, älskad och inte än namngiven. Har börjat fixa lite, installerat lite och lagt in en del bloggar som favoriter! Jag Älskar Denna Lilla Sak.

Eftermiddagen har jag tillbringat hemma med yster. En massa onyttigheter som avslutades med hemmagjord Milkshake gjord på chokladkross, Mums för det! Sitter med huvudvärk på grund av för lite vätska i kroppen så jag får väl skylla mig själv. Funderar på sängen snart..

Jag och Yster funderar på frisören imorgon, får se hur det slutar. Hoppas det finns tid och hoppas att det blir KORT!

Tills imorgon, God Natt och Sov Gott.

Det hände mycket i helgen..

Som ni märkte blev det aldrig något inlägg i fredags. Det tog ett tag att få igång datorn och fixa skivor med återställningsprogram (saknade en skiva men det löste sig). Samtidigt åt vi grillat till kvällsmat och självklart glass till efterrätt. Har upptäckt att chokladkross med chokladsås och fruktströssel är himelskt gott! Sen när jag nästan hade tänkt att skriva ett inlägg ringde Therese och bjöd ner mig och Anders till henne. Elin & Linus var där och vi kilade ner en stund. Spelade världens roligaste TV-spel. Jag är verkligen inte typen som gillar TV-spel och sånt men detta var verkligen något för mig, nämligen TV-spel för barn. Det fanns olika saker att göra, hinderbanor, 'döda' varandra och skjuta saker på varandra. Buzz tror jag att det hette och man hade en konsul med olika färger på, toppenskoj! Så det satt vi och roade oss med en stund, vi blev inte kvar så länge utan kilade iväg innan klockan blev för mycket. Skoj var det i alla fall.

Klockan ringde tidigt på lördagen och vid halv åtta satt yster, moder och jag i bilen på väg ner mot kusten och en hel dag med sol & bad. Självklart blev det ett stopp på Ge-kås, plattång, smågrejs och (tyvärr) en del kläder. Alldeles för mycket pengar gick iaf åt. Men det är sånt som händer, allt kommer i alla fall till användning. En tre-kvart i Ullared och sen ett kort stopp i Glommen för att köpa skaldjur. När jag var liten semestrade vi där flera somrar så det finns lite minnen därifrån, tyvärr åkte vi inte och tittade på stugan. Men men, desto mer solande på stranden. Sju timmar blev det nog och jag badade hela TRE gånger. Efter pizza på stranden och lite mer sol kände vi oss ganska nöjda och hade fått lite färg alla tre. Jag smörjade bara in axlarna och bröstet eftersom det är känsliga områden på min kropp. TYVÄRR lyckades inte riktigt detta och nu är dessa områden alldeles vita (speciellt axlarna, ser ut som jag har bonna-bränna) så detta ska inte upprepas, alltså ingen mer solkräm. Väl hemma var det superskönt att ställa sig i duschen. Egentligen skulle jag senare gå ut med Elin & Therese (darlings) på krogen, men som tur var hade de ändrat sig och det blev en hemmakväll istället. Bakad potatis serverades och en massa gympafilmer beskådades! Också lite Buzz och andra filmsnuttar hanns med, bland annat:

-Jag klev på den här!
-Och jag fick denna i huvvet!

En stund in på natten skiljdes vi åt, jag åkte med Elin till Mossebo för att sedan, några timmar senare mötas upp med samma personer igen + gubbar.

Söndagen alltså. Borås Djurpark stod på schemat. Vid strax efter elva begav vi oss och väl inne i stan blev det en glass (två för min del) innan vi gick in till alla djur. Djur savannen, apor, lejon, tigrar, sälar, älgar, björnar och bondgårds-djur plus en massa andra djur beskådades under dagen. Solen sken och det blev stekande hett ute vilket resulterade i fler glassar för min del och en smarrigt god Slush Puppie. Turen avslutades på Max för en välbehövlig lunch. Jag hade jättemysigt med trevligt sällskap även om humöret svajade hos en del deltagare. Men men, nemas problemas trevligt hade vi och det var värt varenda öre!!

Tillbaka i Limmared stannade vi en stund hos Johan & Therese och käkade milkshake = SMASKENS!
Sen en stund hem till mig innan vi återigen begav oss mot Mossebo. Stannade i Tranemo för att handla och sen hem till Anders. Blev ännu mer glass där och sen åkte vi till sjön i Mossebo för grillning, kubbspel och bad med Elin och Therese samt deras company! Mycket redigt trevligt om jag får säga det själv. Jag badade frivilligt och var nästan först i.

Tack för en toppenhelg alla som var med! Den minns jag i vinter! Fullt upp var det men ack så trevligt! 

Just nu sitter jag i en varm reception, väntar på att klockan ska bli fyra så jag kan gå hem. Det är segt idag! Fest på lördag. Har börjat fundera på musik och förhoppningsvis fixat så jag kan spela den också! Jag hoppas verkligen att det kommer folk nu! Igår var det bara tre veckor tills jag åker, det närmar sig!

Det blir inte alltid som man har tänkt sig

Jag har köpt  en dator. Jag har köpt en dator! Jag är en lycklig människa. Igår så bestämde sig Moder och jag för att gå hem en snabbis innan vi åkte in till stan. När vi satt på altanen visade pappa en annons från Expert som hade en billig bärbar dator, Billig. Den verkade toppen så jag ringde till Tranemo och kollade om dom hade någon kvar och det fanns en liten stackare till mig. Så hon la undan den och sen åkte vi dit så jag kunde köpa den, en dator till surfande och så, jag är ju ingen storspelare direkt så det behövs inga avancerade saker. Gött mos för mig och sen drog vi vidare till Stömqvist (Team Sportia) och där hittade jag överdelen till en bikini som jag köpte (50 spänn, komigen den MÅSTE ju bara kunna knökas ner i resväskan?). Köpte faktiskt ett par löparskor också, kampanjpris och i ett annat märke än jag haft tidigare. Ska gå med dom hemma lite först för att kolla så jag verkligen kan ha dom på fötterna.

När vi kom hem igen var det bara att bättra på sminket innan Kanin och Anders kom och hämtade mig för att åka till stan med lite käk och Rydell & Quick. (Usch o fy). Det blev kycklingspett med jordnötssås på Thai Silk och friterad banan till efterrätt. Så tusingens gott! Synd bara att jag blev så mätt att hela magen värkte, än värre blev det ju när vi skulle stå still en timma och lyssna på deras jävla musik, jag riktigt kände hur maten sjönk i magen. Mindre skönt..

Sen tog vi oss faktiskt hem fort, vi var i Mossebo vid elva och då skulle min älskade Anders visa mig alla stavfel i mina inlägg. Förlåt för det men jag tycker att det är så tråkigt att läsa igenom det jag skriver. Men, jag ska försöka bättra mig, jag lovar!

Har vi/ni tur så blir det ett inlägg senare ikväll från den nya datorn!! :)

Världens bästa Mamma (och Therese)

Min mamma är bäst!

Jag ringde till henne för en stund sedan och undrade om hon inte kunde komma hit med lite vatten eftersom jag sitter i växeln och inte bara kan gå härifrån. En stund senare (vi snackar om fåtalet minuter) kommer hon nerstudsande för trappan och har varit och köpt kolsyrat vatten om mig. Så snällt!

Sedan efter ytterligare några minuter kommer Therese och har med sig kaka. Citronkladdkaka med grädde för att vara exakt. Så attsingens gott. Therese och jag hade en liten fikastund här. Mysigt!

Men nu sitter jag här ensam och igen och bara väntar på att sista timmen ska gå så jag kan gå hem!! Skynda dig klockan..

En underbar kväll i gott sällskap

Idag sitter jag på jobbet sådär lagom trött och äckligt varm och klibbig, Men jag klagar INTE på det fina vädret! (dock hade luftkonditionering underlättat väntan på att få sluta). I eftermiddag åker Moder, Yster och jag in till stan. Mina sista sparpengar är överförda och ikväll kommer jag vara en fattig själ (det blir inte bättre av att lönen som kommer in på kontot imorgon är minimal). Förhoppningsvis blir följande inhandlat:

  • Bärbar Dator (hoppas hoppas hoppas att det finns en bra som jag vill ha och som inte tömmer plånboken helt totalt)
  • Nya löparskor (som förhoppningsvis inte ger skoskav i två år, kan faktiskt tänka mig att springa på ett sådant patetiskt löpband i affären för att få rätt skor)
  • Nya inneskor (till alla de pass jag förhoppningsvis kommer gå på i Luxemburg. Mina nuvarande inneskor köptes av Moder när jag började sjuan)

Det återstår att senare ikväll se vad jag lyckades få med mig hem. Målet är att inte köpa några kläder eller skor eftersom de inte kommer få plats i resväskan.


Nu över till att redovisa gårdagens händelser. Jag och Threrese bestämde att de skulle bli grillat till kvällen och pojkvänner och Elin kallades in som sällskap. Innan dess hade jag dock lovat min kropp att den skulle få springa av sig under ett par kilometer i skogen. För att hinna med detta samtidigt som det inte skulle bli för sent till kvällen gav jag mig ut vid femtiden, mitt under den hettande solen, och Nej den hade inte svalnat. Sprang till ett ställe i skogen och sen vände jag för att springa halva vägen tillbaka och gå de sista två kilometrarna hem. Saken var att jag blev så attans varm och satans trött att jag trodde att jag skulle dö av utmattning. Men envis som jag är skulle jag ta mig till målet och det slutade med att jag sprang och skrek och hejade på mig själv där ute i skogen:

- Kom igen Stina!
- Du orkar!!!!

Tur att ingen hörde mig, hade väl hamnat inlåst på nått ställe ganska fort om det vore så.

Sista kilometrarna som jag gick hem gick sakta och tog lång tid, därför fick jag stressa i i duschen och på med kläder innan vi skulle först till Tranemo och handla och sen hem till Elin i Mossebo. Gurka, Tomat, Melon (två sorter), Potatissallad (två sorter), kött som marinerades samt vitlöksbröd. Snacka om smaskig meny. Vi åt utav bara den när maten stod på bordet och allt tog slut, precis som det ska va! Som de sällskapliga personer vi är spelade vi sedan kort, Sjuan för att vara exakt, och vem vann alla gånger om inte JAG!!

Vill bara tacka på att tacka Elin för den finfina presenten. Kalle (som han numer heter) kom väl till använding och uppskattades av både parter! :) (upplevde jag det som i alla fall) Kan också lova att han har en given plats i resväskan ner.


På jobbet igen..

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt igår. Jag hade helt enkelt för mycket att göra på jobbet så jag hann inte med att blogga nått mer. Blev bjuden på Mars,  pratade med en otrevlig DSV-kille och skickade iväg paket mest hela eftermiddagen. Det ni, trodde aldrig att jag skulle kunna vara upptagen på jobbet va? Vill bara passa på att tillägga att jag på förmiddagen hann med att börja på min franskakurs. Minnet fräschas upp lite och jag kommer faktiskt ihåg en del! Huvudsaken är nog egentligen att man kan frasen:

-Vad kostar dessa skorna?

På grund av det ansträngade arbetet jag då hade på eftermiddagen gjorde att jag var helt slut när jag kom hem. Hann äta lite glass innnan jag somnade på soffan på altanen. Vaknade vid sju så det blev aldrig någon promenad med yster som det var tänkt. Det innebär att jag måste ut och springa ikväll. Får se hur det blir med den saken.


Har nu under morgonen hunnit boka festlokal till min avskedsfest!
Så gott folk, den 2:a augusti är ni välkomna till Fåle för att säga Hej-Då till mig innan jag åker. Om vädret tillåter blir det grillning, kubb, brännboll och Stina-tipspromenad. Om vädret är dåligt sitter vi inne och myser allihopa! Välkomna.
(mer information kommer)

Tackkort



Så.. Nu äntligen lägger jag upp tackkorten från min student som nu är utskickade. (lovade ju detta att visa dem)
Kvalitén är kanske inte den bästa, men lite syns det i alla fall.

Inom en snar framtd (i alla fall idag) kommer ett nytt inlägg om mitt mycket intressanta liv.

Helgens Äventyr

Måndag igen och ytterligare en helg avklarad.  Blev hämtad utanför jobbet i fredags (endast 20 minuter sena, men med tanke på vilka vi pratar om är väl det en god bedrift, haha) och begav oss sen till Ica Tranemo där vi mötte upp med (våldtäkts)bussen och inhandlade vägamat o slödryck. Till min stora glädje begav vi oss sen till Ge-kås, billigare än billigt!! ÄLSKA! Köpte ett par (bajs)byxor, en herrtröja (mkt nice) och underkläder. Också en del kläder till Anders, blir så bra när det är jag som bestämmer vad han ska ha på sig. Haha. Tog en stund där inne, självklart var boysen klara före oss och fick vänta, men större delen av tiden stod vi i kö. Emelie och jag hade inte så många varor så vi stod och hoppades att den ny kassa skulle öppnas. Och precis som i triss-reklamen händer det och båda två rusar dit, knör oss före dom som står före och känner LYCKA! Gäller att vara ung, vältränad och på gott humör på Ge-kås! :) Haha..

Resan fortsatte mot målet efter avklarat käk och väl framme var det dags att öppna första cidern. Kvällen flöt på, lite småregn tror jag att det var men ingen som brydde sig. Satt lugnt i bussen och umgicks flyende från dropparna, att man älskar killarnas buss! Jag och Emelie begav oss ut på cykeläventyr, o jävlar vad de gick! Emelie fick ont i rumpe-stumpen så vi bytte och cyklade vidare. Sen blev vi av med cykeln för att Jonte & Jhonny skulle in till stan. Vi gick tillbaka till bussen och såg nästan en enorm kvinna våldta en oskyldig liten pojk! (ni som var med vet vilka jag menar). Efter en stund tröttnade vi allihopa (kändes att man hade jobbat en vecka). Jag och Emelie skulle egentligen sova i bilen men på min plats hade adam somnat/däckat. Efter fler om-och-men slutade det med att jag sov i bussen (som mycket smart kan bäddas ut) tillsammans med Anton och Jonte. Jag och Anton låg och pratade om typ allt, Lena Lundgren (en gammal klassföreståndare) och hur mycket all Antons mat kostar. Väldigt intressanta samtalsämnen med andra ord. När vi vaknade på morgonen gassade solen in och håret låg slimmat och klistrat runt ansiktet- mindre trevligt!

Efter frukost och diverse klädbyten begav sig bilarna mot Wheels&Wing-området. Väl framme där (efter tillnyktrande på Statoil) körde Adam in sin bil och vi gick runt och tittade. Adam skulle kolla på sakerna i varende stånd som fanns, köpte sig lite lim och var glad. Jag säger bara, vilket folk! Raggare, Raggare och Raggare. Måste dock tillägga att jag gillar alla vida klänningar som tjejerna hade! :) Spenderade ett par timmar på området innan vi gick tillbaka till bilen och skulle ta oss därifrån. Och vilken satans kö, på en timma tog vi oss kanske 10 meter och jag ljuger verkligen inte. Sen började det röra sig och efter sammanlagt tre timmar var vi nog ute från området. Snacka om att det var påfrestande och rastlöst att sitta i en bil så länge, jag och Emelie begav oss dock ut på äventyr. Besök på Baja-Maja med mindre trevliga saker (där behövdes teknik för att slippa katastrofer) och inköp av diverse ätbara objekt.

Jaja, väl ute därifrån blev det McDonalds (där vi mötte upp Lizze & älskade Anders). Gott med käk och äntligen fick jag smaka på en Chocolat Dream, dock en aning besviken på den. Skit samma, på vägen ut mötte vi tydligen (jag märkte det inte) Bonde-söker-fru-Fredrik så lite kändisfeeling blev det över helgen! Därefter begav sig jag och Anders ut på äventyr som innefattade Apelvikens Camping, Åstens Centrum och en strand utanför Varberg, I LIKE!

Tillbaka på vår camping hade det börjat regna igen, vi satte oss i bussen men ingen kände riktigt för att dricka. Jag och Anders blev kvar där ett par timmar innan vi tog bilen och åkte till Halmsatd för att sova i stugan där. (Jag satt i pyjamas och somnade självklart) Regnet öste ner så jag TROR att vi typ körde i 80 på motorvägen. Men jag somnade skönt i sängen i Halmstad sen i alla fall och vaknade sist av alla igår (söndag) vid ett-tiden. Sen blev det lunch med grillat som smakade smaskens, Anders pappa som hade försökt sig på att laga lite mat, NOT! Dröjde inte lång tid innan vi begav oss vidare hemåt. Packade ur och åkte hem till mig för att packa lite kläder och sen begav vi oss hem till Anders igen för film i sängen med en massa godis. Somnade ifrån båda två och vaknade imorse med lite stress men Anders såg till att jag kom till jobbet i tid.

Helgen var helt okej, Emelie, jag ångar inte att jag åkte med. Nu är i alla fall behovet av att se raggare mättat! Fina bilar har vi sett men det bästa är ändå att umgås med världens bästa vänner!

HAHAHAHA

Kan ju börja med att säga att det är en och en halv timma kvar tills Äventyret börjar. Jag blir hämtad på jobbet då och sen far bilen (och likaså sovplasten) ner till Varberg. All packning står här på jobbet redo för att packas in i bilen! Jag kan också säga att jag idag har fått betalt när jag sov här på jobbet. En halvtimma låg jag över skrivbordet och sussade gott, har jag ett bra jobb eller?

För att bli lite mer seriöst så ska jag avslöja en familjehemlighet. Igårkväll fick jag reda på att jag har en halv-kusin som jag tidigare alltså inte vetat om. Min morfar fick en dotter med en annan kvinna innan han träffade min mormor, kontakten har kanske inte varit så bra och det är inte direkt så att mamma har någon kontakt med sin halv-syster. Jag har i alla fall en gång träffat dessa två, min halv-moster och hennes son när vi var på semster i Finland när jag var liten (det enda jag minns från den resan är en glass med jordgubbar). Det roliga med hela historian, håll i er nu, är att han heter

-KALLE-PECKA

Asså jag tror att jag dör! Det är ju typ världens roligaste namn!!

En annan rolig namnhistoria (också på mammas sida släkten) är en kusin till mamma som heter Sirka.
Tänk er följande konversation:
- Vad heter du?
- Jag heter.. ehh.. Sirka
-Kan du vara lite mer exakt?

MOAHAHAHA.. Skrattade tills jag grät när jag hörde det igår! Tro det eller ej, men jag verkar ha LITE rolig släkt i alla fall.

Jag har missat att blogga

Idag är det torsdag och dags för ett nytt inlägg.

I tisdags spenderade Anders och jag kvällen hos Johan & Therese tillsammans med dom två och Elin & Linus. Lite tjejsnack medans killarna grejade med annat. Det bjöds på paj som var supergod och underhållna blev vi av Therese & Johans nya katt, en lite skepparkatt (kattunge) som var HUR söt som helst. Busade och gosade med oss och så gullig att man skulle kunna äta upp den. 

Onsdagen blev hemmadag framför TV:n. Somnade lite som vanligt men jag kan också meddela att jag nu två dagar i rad (tisdag-onsdag) har somnat på jobbet. Inga längre stunder men ändå, icke bra!  Igår bestämdes det också att jag ska till Varberg i helgen på Weeels & Wings, någon stor bilträff, kanske inte min grej men som Emelie sa, Ett Äventyr. Vi får väl se hur detta slutar.

Idag sitter jag på jobbet igen som vanligt. Klar med arbetet så väntar på fikat om en timma och byta avdelning efter lunch. Ikväll hoppas jag att det blir stan med lite brudar (kanske HannaLarsson) för att titta på flickidolerna EMD. Jag och min syster har haft väldigt roligt åt att dom kommer och enda anledning till att jag vill in till stan är för att kunna skratta ut dom! Jag är såå ond, men dom är såå löjliga! Hoppas på detta! Ska väl hinnas med lite packning för helgen i eftermiddag också, kommer definitivt bli för mycket som alltid när jag ska iväg.

Sedan vill jag bara meddela att det idag är den 17: juli och endast en månad kvar tills jag flyttar. Jag kan verkligen inte fatta det. Var nära ett sammanbrott igår innan jag somnade med tårar och allt, men det blev inte så och jag tror att det känns bra ändå. Lite mer än 4 veckor och dom ska spenderas med nära & kära. Avskedsfesten börjar bli bättre planerad också!

Min vän



Var ute och hälsade på mina vänner nyss. Finns en som är aningens för mycket självmordsbenägen. Vill utforska allt och gå åt fel håll hela tiden, känner på mig att detta kommer sluta olyckligt!




Hur söt är den inte? (ett mycket bra kort också om jag får säga det själv)
JAG ÄLSKAR IGELKOTTAR

Halvtid

I fredags hade jag gjort tre veckor av mitt sommarjobb, idag har jag tre veckor kvar, alltså ligger jag i halvtid. Nu ändras också mina arbetsuppgifter, vilket förhoppningsvis leder till att jag har mer att göra. Halva dagen är på den avdelning jag suttit på i tre veckor nu, halva tiden är i växeln, där den trevliga delen av mig kommer fram.

Alltså tre veckor kvar på jobbet, sen två veckor semester och sen hux flux är jag i Luxemburg.. Det närmar sig..


Resumé: Helgen som försvann

Okej, klockan är 15.44 och en hel helg har precis rusat förbi, hej vad det gick! 

I fredags, tro det eller ej lagade jag mat till mig och Anders, en superenkel tacopaj som blev jättegod! Tror jag förvånade Anders lite också (han ville egentligen ha vanlig tacos, stackarn som sällan får sin vilja igenom). Maten stod på bordet vid kvart i tio, kanske lite sent men SÅ bra är jag inte på att laga mat...än. Efter maten hoppade vi på cyklarna och tog oss genom skogen hem till Tobbes föräldrar, satt och tog det lugnt, umgick och drack lite öl/cider. Var jättetrevligt men det kändes att det var fredagskväll (jag somnade nästan) så vi cyklade hem i mörkret, tror att det var vid 24-tiden. Snacka om att vi somnade så fort vi la huvudet på kudden, tror knappt att vi hann säga god natt.

Lördagen spenderas framför TV:n, det är konstigt att jag inte har fyrkantiga ögon så många timmar jag låg där. Innan jag gick ner och la mig där skulle jag dock vara duktig och fixa lite på Anders rum. Jag skulle bland annat ta upp persiennen, men vad händer då? Jo självklart river jag ner hela skiten. Så typsikt mig och det resulterade också i att jag inte försökte fixa irodning något mer. Supernyttig var jag sen när jag låg där framför TV:n, godis & chips till frukost/lunch. När kvällen närmade sig kom Tobbe och han och jag åkte och handlade lite grillmat medan Anders tvättade sin kära saab. Sen var jag den duktiga hemmafrun och satte igång med maten och dessutom gjorde iordning killarnas mat för idag (söndag), sallad blev det för dom och vi käkade potatisgratäng och flintastek. Började med några revbenspjäll och avslutade med glass så en riktig tre-rättersmiddag bjöds det på. Killarna åkte hem tidigt och Anders somnade framför TV:n. Vid ett inatt gick Anders upp för att hämta Eric på Sigges Loge, vid tre ringer Eric och säger att Anders inte har kommit (skulle varit där vid två) och att det är någon som har kört av vägen precis vi Sigges och att polisen är där. Sen när vi har lagt på ringer jag orolig som jag är till Anders som säger att han har krockat med ett råddjur precis vid Sigges och fått punktering men alltså inte är den som kört av vägen. Det gör mig lite lugnare och han lovar att väcka mig när han kommer hem igen, en kvart senare kommer han och lägger sig i sängen, då har dom två ljugit för mig. Ringt mig mitt i natten och gjort mig jätteorolig, hur elakt är inte det på en skala?! Tur för dom att jag är en förlåtande själ.

Imorse åkte Anders tidigt med killarna till Vimmerby för att titta på folkrace och jag sov vidre innan jag till slut åkte hem. Duktig som jag är (lydig för den delen också) klippte jag gräset här hemma. Och det är väl ingen som blir förvånad när jag säger att det började spöregna när jag inte ens kommit halvvägs. Helt dyblöt på hela kroppen fortsatte jag och gräset blev så tungt och fastnade under gräsklipparen att den dog flertalet gånger. Nu är iallafall gräset klippt, det ligger lite tussar med gräs lite här-och-där, men det märks knappt.

Det var min helg, lugn och skön, hoppas att din har varit bra också. Och au-pairMalin ( om du nu läser det här), hoppas festen i fredags blev lyckad och att sista veckan var bra. Hoppas också att flygresan hem till Sverige var bra och att du dels får det bra i Paris men också här hemma i Sverige. Jobbet du ville ha kommer du säkert få, jag ska hålla mina tummar.

Besök

Åhh, vet ni vad? Idag har jag upptäckt att vi har igelkottsungar här på företaget. Det finns lite buskar och och så på ett ställe och därinne gömmer sig tre små igelkottar och vi vet inte var mamman är någonstans än. Dom är bara så ursöta, dom som känner mig vet hur mycket jag gillar igelkottar! :) Snacka om lycka. Nu precis innan jag kom hit så klappade jag på en (tänker förneka att den försökte huga mig). För två somrar sen när jag satt här i växeln och tittade ut genom fönstret mot vägen så såg jag en igelkott som blev påkörd (mosad) av en lastbil. Sen hittade jag 5 små ungar ungar på samma ställe som jag hittade årets och då hade de blivit moderslösa, så himla hemskt. Så dom delades upp och blev hemtagna av olika personer som matade dom och till slut släppte ut dom i skogen, hoppas verkligen att dom klarade sig. Det verkar nästan bli samma sak iår om vi inte hittar mamman, det återstår att se. Ska kolla till dom nu när jag går ut igen.

Igår eftermiddag hamnade jag och Annika framför TV:n och såg en himla massa olika program. Vi hade bestämt att vi skulle ut och springa men sen när ett programmet vi tittade på, på kanal TV400 var slut insåg vi att vårt favoritprogram skulle komma. Vi behövde inte ens säga vilket det var, det var så självklart, Jerry Springer (så patetiska). Satt och diskuterade om vi skulle skita i att gå ut o springa men kom sen fram till att vi kunde titta på ett av de två programmen och sen bege oss ut, sagt och gjort, i pausen bytte vi om och när första avsnittet var slut stack vi, snacka om självdisiplin, här håller vi allt vad vi lovar! Annika tog sin runda och jag tog min runt sjön. Hade så förbannat ont i fötterna av skorna och var helt dyngsur som tossingarna när jag kom hem (MÅSTE köpa nya löparskor snart). Men men, vi gjorde det iaf och både pressade sig till att klara sina mål. Jag måste komma igång med träningen lite mer om jag ska klara inträdesprovet som brandman, herre min gud.

Sen kollade syster och jag på nya programmet på TV3 (eller nya o nya, för oss iaf), Crowned. Mor och dotter ställer upp i någon slags skönhetstävling och tävlar mot andra mor-dotterpar. Jag och Annika satt och skrattade åt de 'mycket fina' kort som togs, I like!

Sen for jag mot Mossebo och stannade på Ica där jag träffade älsklingstösen, Elin. Gud hade verkligen saknat henne, det kändes i hela kroppen! Lycka att få sen den glada lilla själen. Kärlek till dig vännen.

Inser nu när jag sitter här att jag verkligen måste träffa mina vänner snart, dom är ju på alla håll, två i Norge och nu har Therese tydligen blivit sjuk (säker källa här på jobbet som har viskat i mitt öra). Men något ska de bli, och blir det inte det så har vi ju alltid avskedsfesten, den är ni alla välkomna på. Mitt i skogen, vet inte när men det kommer information! Tills dess, ha de bra och slit inte ut er på jobbet!


Väntan..

Gott folk, nu är det bara en halvtimma tills jag går hem. Gött mos.

Vet inte ens vad jag ska göra hemma så vet inte varför jag väntar egentligen, men men något dyker säkert upp!

So long..


Gårdagens kväll

Igårkväll fikade jag och mamma på en supergod pajaktig kaka, jordgubbar och persikor med en god kall sås i en mandelbotten. SMASKENS!

Kvällen tog slut vid åtta när jag gick och la mig, somnade som en stock när jag hade läst en bit i en bok, snacka om skönhetssömn. Känner mig faktiskt aningen mer utvilad idag. Och alla dom som känner mig vet hur mycket jag älskar att få sova.

Just nu sitter jag på jobbet, ska fixa det sista med mina tackkort från studenten, ska se om jag kan få till att lägga in ett kort här så ni får se hur fina dom är.. Nu är det bara 5 timmar kvar tills jag får gå hem och allt arbete för min del är redan gjort. Gött mos i plastförpackning!


Måndagslunch

Oj oj oj. vilken helg, den har varit SÅ bra och jag ÄLSKAR MITT LIV!

Kom ner till Frankfurt i tordags (flög helt ensam och piloten var SÅ bra, gjorde världens bästa landning, man kände den inte alls) och där mötte Mathias upp mig. Åkte bil genom Tyskland och in i Luxemburg (drygt 75 minuter) och utmed vägen var det jättefin natur. Kuperat och grönt. :) Kom hem och blev välkomnad av Max som hade fått vara uppe och vänta. Satt en stund och pratade med Annika & Mathias och Au-pairen Malin.

Fredagen började med Max's skolavslutning med sång och tårta. Blev presenterad för en massa männsikor, kommer ihåg typ en, hon heter Stina! När allt var klart i skolan visade Max sina gymnastikfärdigheter i att hänga knäveck, han är inte feg den pojken! Kom tillbaka till huset och satt och målade (avslöjade alltså mina färdigeheter i att måla=inga) och pärlade pärlplattor, det har inte jag gjort sen dagis, fina minnen. Malin gjorde pannkakor och sen åkte vi och lekte i en park. Gungade och åkte linbana och hade oss, barnen tyckte om det. Blev där ett par timmmar och väl tillbaka i huset blev det bad för barnen i poolen (inte en kaklad utan en stor som man köper i affären). Båda barnen fick en flis i foten under eftermiddagen också, Amélies gick att ta ut och Mathias försökte med Max's både på eftermiddagen och kvällen utan att lyckas. ( Slutade med att de åkte till sjukhuste så läkaren kunde klippa upp huden och ta ut den, mindre trevligt. Därefter fick Max inte bada på det badkalas han skulle på men klarade sig bra ändå)

På kvällen mer eller mindre tvingades jag att följa med Malin (nuvarande au-pair)  och hennes au-pairkompis (som jobbar i en annan  familj där nere), Malin ut och göra stan. Tack för det tjejer, hade jätteskoj! Tänker inte gå in på några detaljer, den var mer eller mindre lyckad beoende på hur man ser det. Choklad blev det iaf och någon har druckit en massa vin som förfestdricka.

Hemgången under natten blev i Luxemburgska mått relativt tidig, 03.30 men trots det tog vi alla tre sovmorgon och jag stod i duschen vid halv tolv-tiden. Lunch direkt och efter lite matsmältning bar det av till ett ställe utanför staden där det finns olika utomhuspooler. Lekte lite med Amélie och sen somnade båda jag och Malin i gräset. Kvällen blev lugn med glass och jordgubbar =kärlek. Jag gick och la mig sist, tror dessutom att jag väckte alla när jag gick upp för alla trappor som knackar något fruktansvärt, haha.

Söndagen blev hemmavid, barnen hade kompisar som de lekte med och Mathias och Annika sprang ett motionslopp inne i city. Vid tolv blev jag nerskjutsad till stationen och tog bussen tillbaka till flygplatsen. Allt där gick relativt fort och jag landade här i Sverige med en rejäl duns och blev uppmött av syster-yster och lilla mamma på flygplasten!

Helgen har varit helt fantastisk, jag har haft jätteroligt och familjen är helt underbar. Jag tycker inte alls att det är jobbigt att jag ska åka tillbaka, jag ser fram emot det och vet att året i Lux kommer bli toppen och just nu ser jag ingen anledning till varför jag skulle ångra det. Självklart kommer jag sakna alla nära & kära här hemma men de har ju alla redan bestämt att de ska komma ner så det blir säkert inga problem! Jag LÄNGTAR till 17 augusti. Är bara 1 månad och 10 dagar kvar tills jag flyttar, biljetten är nu bokad! Ångrar inte för ett ögonblick att jag har gett mig in i det här och ångrar inte att jag åkte ner över helgen!

Luxembourg, I'm on my way!

Torsdagsmorgon

Hej Hopp Full Galopp!

Om exakt 10 timmar lyfter mitt flyg och jag är på väg! Herregud alltså, har inte fattat att jag ska dit än, snacka om trögfattad! All packning är klar nu, snacka om deprimerande. Första gången jag vägde min stora väska (som inte då innehöll allt jag hade tänkt ha med) vägde den 22 kilo, endast 7 kilo för mycket. Så irriterande. Var bara att packa ur typ allt, det som är kvar är två träningsbrallor, 2 träningslinnen, underkläder, pyjamas och neccesärer att lämna kvar sen på söndag. Tur att broder ska ner i höst, hoppas verkligen att han kan få med sig lite grejor. I handbagaget har jag i för sig jeans och mer linnen, samt alla kläder jag ska ha i helgen, bland annat min städrock kära vänner.

Det är typ egentligen det jag gjorde igår, PACKADE och packade upp, kul liv. Men men, allt ligger i bilen nu och jag och mamma åker från jobbet vid två (för att Verkligen komma i tid). Lilla mamma är rädd för att vi inte ska hitta, men det löser sig alltid. Så folk som är i gbg, se upp för mig efter två-tiden, då är jag ute och gör vägarna farliga.

Åhh Gud, jag fattar verkligen inte att jag åker idag, det kommer säkert kännas om ett par timmar. Familjens pappa (som jag inte träffat än) kommer och hämtar mig på flygplatsen ikväll, får lite lära-känna-tid med honom då. Imorgon är det Max's skolavslutning och sen ska jag hjälpa till att laga lunch till barnen. På lördag är förhoppningsvis vädret bra så vi kan åka och bada. På söndag springer föräldrarna ett lopp inne i Luxemburg City och efter det ska jag till flygplatsen igen.

Troligen blir det inga inlägg i helgen, men lovar att redovisa allt på måndag isåfall.

So long Sweden!

Onsdagsmorgon

Back at work. Jag har gjort mitt arbete för idag, nu sitter jag i företagets växel och svarar i telefon. Så ringer ni nu får ni höra en trevlig röst. Man skulle nog kunna säga att det är min lyckodag idag för han som är personalansvarig har ringt till mig och berättat att det senare idag kommer finnas ett annat jobb till mig som jag kan få göra. LYCKA!

Igår var jag med min mor och syster i Gällstad. Köpte inte ett enda par skor! :) de ni. Men det blev ett enkelt grått linne, en mysig svart kofta, en underbar röd liten fin väska (kärlek vid första ögonkastet) och en supercool tjock svart tröja (med guldiga tjurhuvuden på). När man har på den tröjan ser man ut som en fladdermus, ashäftigt!

Sprang en sväng igårkväll också, det var hurtiga familjen hemma hos oss nämligen. Insåg också igår att jag inte kommer få med mig allt som jag hade tänkt till Luxemburg, inte i denna vändan i alla fall. Varje kilo övervikt kostar typ 140 spänn, är inte riktigt värt att lägga flera hundralappar på det nu när jag kan få ner saker senare i höst.

Men gott folk, imorgon (torsdag) åker jag! LYCKA!


Au-pairmail

Jag fick precis världens gulligaste mail från den nuvarnade au-pairen i min familj. Det kändes bara så bra! Hon verkar hur härlig som helst och det ska bli så kul att träffa henne! Egentligen kan jag inte ens fatta att jag ska till Luxemburg på TORSDAG, men det är en annan sak. Jag känner mig i alla fall supervälkommen, dels av familjen men nu också av min "företrädare". Nästan så att jag börjar längta.. :)

Och det bästa av allt i mailet:

Barnen säger nämligen att dom tänker vara extra snälla mot dig
 - eftersom du kan lära dem gymnastik!

Fick mail från modern i familjen imorse och nya bilder på barnen, dom är verkligen hur söta som helst!!



Står fortfarande på jobbet såklart, en dryg timma kvar här. Har faktiskt haft en del att göra men det har lugnat sig så nu blir det aftonbladet igen. Lääängtar till torsdag just nu..

Tisdagsmorgon

Klockan är drygt nio (endast en halvtimma kvar till fika) och jag är i princip klar med mina arbetsuppgifter, snacka om soft jobb. Det här kommer bli en soft dag på jobbet (vilket innebär att man kan hela aftonbladet utantill). Ska försöka packa klart det sista inför besöket i Luxemburg som sker på torsdag ikväll, det är skrämmande vad lite det får plats i en resväska, speciellt skor. Den är i princip full och endast 2 par skor, tur att jag kommer ner en gång till med lite fler skor. Dock betyder det få antal skoparen att jag typ MÅSTE införskaffa minst 6 par till första månaden på plats. Det som egentligen tar plats är alla träningskläder, fan vad jag kommer få träna för att kunna visa upp alla mina snygga träningsoutfits.

Igår försökte jag locka fram den kulturella sidan i Stina (som egentligen inte exixterar, och gör den det så är den minimal) och begav mig till biblioteket. Hade tänkt skaffa en franskakurs för nybörjare på CD-skiva men det fanns ingen så de ska köpa hem en åt mig, Lyx! Så Ja Elin, franska pratar man i Luxemburg, visserligen pratar man lika mycket tyska och man ska tydligen klara sig på engelska också men min tanke är att försöka leva med det franska språket. Har ju läst en del franska i skolan, det var dock ett tag sen så den är lite ringrostig, därav försöket att komma igång igen. Också det faktum att jag ska läsa franska när jag bor i Luxemburg är en anledning att färska upp den fransktalande sidan av mig. Vi får se hur detta slutar.

I brist på annat att göra är det mycket möjligt att det kommer ett inlägg till lite senare där jag antagligen beklagar mig för rastlösheten som snart kommer infinna sig..


RSS 2.0