Seg på att uppdatera, Jag Vet!

Klockan är snart 22 i Lux och Partypinglan StinaFina ska inte ut och festa ikväll. Varför inte? Jo,för att imorgon bär det av till Paris och troligen en av de bästa helgerna i mitt liv, i alla fall så spenderades den med en av de bästa människorna jag vet, Elin! Klockan 06.00 imorgon tar jag bussen in till stationen och kommer hem på söndagkväll igen, Här Ska Det Shoppas! :)

Dock skriver jag inte detta inlägg endast för att skryta om min kommande shoppinghelg utan också för att berätta om allt roligt jag har varit med om sedan jag sist skrev och det vet vi ju allihopa att det var bra längesedan. Tänker inte berätta en massa tråk som jag gjort med barnen utan bara berätta det roliga.

Förra fredagen var det midsommarafton och jag antar att alla mina underbara vänner i Sweden var fulla som svin på Öland, var ni inte det är jag besviken på er! I Lux var vi också fulla, dock inte hela dagen. Eftersom midsommar är en svensk (nordisk?) högtid hade inte barnen ledigt från skolan som man har det hemma. Dock hade den svenska sektionen anordnat ett svenskt midsommarfirande för alla barnen, deras föräldrar och oss au-pairer. Vi dansade runt sången och sjöng små grodorna för att sedan fika i solskenet på en filt i gräset. Skönt va? Ännu bättre att man har världens bästa au-pairfamilj som låter en veta hur bra man är! Efter denna lilla sammankomst for Annika och jag och barnen för att ta lunch och sedan stressa hem för ett snabbt ombyte till kvällens partykläder. Därefter for vi hela familjen till Amélies förskolelärare och hennes familj där vi ytterligare firade med sill och sånt tillsammans med tre andra familjer. 10 vuxna, 10 barn och en au-pair, diggar ni statistiken? Dansade också där runt den hemmagjorda stången och Stina fick ta ton tillsammans med barnen och sedan också de vuxna. Under kvällen badades också i poolen, både barnen och också några av de vuxna. Snaps och vin satte in sitt, en del var mer påverkade än andra, vem syftar jag på nu? Inte mig själv i alla fall, det kan jag lova er! :) Maten var underbart god, mycket var det också, precis som det brukar. Annika somnade sedan med barnen och mina planer att åka med familjen in till stan grusades där och då. Det fick istället bli en taxi in till stan, mötte upp med tjejerna, vem var fullast om inte den bästa? Blev en av de bästa kvällarna i Lux, Magnum där vi kom in på 21årsgräns med en 90 och en 91! Var hemma vid halvfemtiden, lyckad kväll med andra ord!

  

Förmiddagens outfit och sedan kvällens. (sorry för hemsk bild)

Barnvakt på lördagkvällen och bio med Elin på söndagen. Söndagsdagen spenderades med toppenfamiljen på ett Zoo i Frankrike, hur skoj som helst men jag besparar er på alla djurbilder. Insåg att jag är ganska rädd för djur, mycket rädd för fåglar, och vi som till och med var på en rovdjursshow. Tur att man kunde gömma sig bakom kameran..

Måndag innebar Luxemburgs Nationaldag! Barnen var i skolan som vanligt och sedan på kvällen var jag barnvakt åt dom och två andra medan Annika & Mathias var ute på middag och firade nationaldagen lite. När dom sedan kom hem vid halv ett tiden var jag redo för att ge mig ut. Promenerade in till Gare, blev lurad av taxin och fick gå in till stan också. Kom till slut in i alla fall och vilket jävla drag det var där. Det går inte beskriva men tänk er följande: alla luxemburgs invånare är ute på gatorna, det är DJ:s som spelar musik överallt och lättillgänlig dricka. Plussa på underbara människor på det, en av de bästa kvällarna i Lux alltså. Räckte att bara stå och glo för att bli lycklig. Att man inte var hemma förrän sextiden då första morgonbussen tog oss hem gjorde det hela bara bättre. Och kolla på denna snygging som (hur var det nu med bottenskrapet, missade dom mig eller) gjorde gatorna osäkra! ;)



Bakisdagen spenderade med de häriga på IKEA med svensk mat och svenskt godis, ni är toppen!

Efter det har veckan gått på, har suttit hundvakt och strykt skjortor det senaste och tjänat multum. Också en del barnvkatande har hunnits med, pengakistan till Paris är fylld. ;)

Vad mer kan jag berätta? Till er där hemma som inte vet, den 7 juli kommer jag till Sverige. Förhoppningsvis åker jag till Stockholm och gör intrevjun med förmedlaren som ska få mitt namn till USA. För er som inte vet det, till hösten ska jag (förhoppningsvis) till USA och göra ytterligare ett år som au-pair. Nu när man inser hur bra man har det här har jag börjat fundera om jag begår ett misstag, ingen familj kommer kunna leva upp till denna, men jag tror att upplevelsen kan bli mer än nyttig.

Jo just det. Har ytterligare ett datum som jag verkligen ser fram emot, 6 juli, kvällen innan jag lämnar Lux ska jag och se KATY PERRY live! Lycka! :)

Nu ska det packas och städas lite, ha det bra så ska jag uppdatera efter helgen om Paris! Puss på er alla

Europapark..

En av de bästa dagarna i mitt liv, Europapark med härliga tjejer..

Vi lämnade Luxemburg tidigt i söndags, bra musik (fjortisdunk och gamla godingar) så stämningen i bilen var på topp.. Körde (som vanligt) fel en bit men till slut var vi framme och efter en stund också parkerade och på var väg in till parken. Köade hela förmiddagen och åkte de allra värsta grejerna på fältet. Sedan passade vi på och tog tillfälllet i akt att äta grekiskt på den grekiska delen.. Så gott, supergott.. Vi var lyckliga efter det.. Sedan blev det ännu mer köande och regnet började så smått falla.. Åkte den nya och läbbiga berg & dalbanan med loop och snurrar, jag älskar när det kittlar sådär skönt i magen.. Efter den så hade vi åkt allt vi ville, vi var trötta på köandet och behövde socker. Så det blev munkar och glass, mumma! Sedan var vi på det igen och hade precis fått veta att det stängde åtta istället för sex som vi först trodde, lycka! Så de sista två timmarna blev det att åka en massa, det regnade lite och folk hade börjat droppa av. Sprang som dårar och hann åka den bästa attraktionen jag någonsin åkt i hela mitt liv. En berg och dalbana med den högsta backen i hela europa, magen var inte där den skulle kan jag ju säga. Vi hann med den två gånger under dagen, ren och skär rädsla blandad med Lycka! :) Skrek som dårar och skrattade som en besatt.. Dagen gick fort, jag hade underbart med så jäkla sköna människor. Bästa dagen på evigheter.. Blev en lång resa hem efter det och var inte i säng förrän vid halv-två på natten men det var det bannemig värt!!

Igår hade jag franskaprov som jag tror gick helt okej, ska få tillbaka imorgon så då får vi se hur illa det gick.. På kvälllen satt jag barnvakt och fick en massa beröm av mamman i  familjen. Hon berättade att den minsta är så kräsen med barnvakter och kompisar och så men att han verkligen gillar mig och till och med skrutit för lärarna i skolan att jag skulle komma hem till honom på kvällen. Idag hade mamman berättat detta för Annika som också hade berättat hur nöjda dom är med mig! Jag blir så lycklig av att höra det och känner verkligen att jag passar in här! Detta är mitt liv som jag levt i nästan ett år och om läskigt lite tid tar det livet slut. Nu ska jag inte bli sentimental och sådär (det kommer om en vecka eller så) utan istället bjuda på lite bilder från helgen..

     

     

Trodde att jag skulle få slippa..

Vad har hänt sen sist? Under veckodagarna inte så mycket.. Har sovit på morgonarna och kollat på datorn om kvällarna, osocial med andra ord. Har hunnit träna en gång dock. Mina och Elins barn samt vi "vuxna" var på bio tillsammans i torsdags och såg 'Natt på Museet 2', mysig underhållning i det dåliga vädret. Och barnen tyckte väldigt mycket om det, sådana saker gör att man älskar livet! Igår var jag och barnen och gick Mulle i skogen med massa andra barn och vädret var på vår sida, sol och värme, härligt! :)

Gårkvällen spenderades med världens härligaste au-pairtjejer, först förfest hos Josse (vem var en timma försenad?!) och sedan fortsatte det på K'ramba med dans och shottar. Skulle dragit vidare efter det men det blev inte av och Tova och jag tog nattbussen tillsammans vid halv-tre och jag somnade här i sängen strax efter tre..

Idag skulle jag varit tillsammans med Tova och Elin och fixat en massa saker, men vaknar man upp med världens smärta i örat kan man inte det. Saken är som så (detta har jag inte berättat tidigare) att för ett par veckor sedan när jag topsade mitt öra (har ju som ni kanske vet ett beroende av det) fastande bomullen kvar i örat och jag kunde inte få ut det. Jag tryckte in det och skaffade sedan droppar från apoteket som skulle få den att komma ut. Men det hände inte men min tanke var att vänta med att fixa det tills jag kommer till Sverige för jag kunde ju höra och sådär. Imorse vaknar jag alltså med ont i örat och det hade slagit lock x 10 så jag kunde bara höra sus när folk pratade med mig. Var på två apotek för att få något att skölja ut det med men på båda ställena sa dom att jag skulle åka till läkaren istället. Min tanke var då att fixa det på måndag. Imorgon ska vi ju dock till Europapark och det är inte så kul att ha ont i örat då. Så det fick bli som så att jag åkte upp till akuten och satte mig för att vänta. För tre personer fick jag på franska förklara hur det låg till. Allmänläkaren fattade ju inte och när hon inte fick ut den bestämde hon sig för att skicka mig till specialisten. Efter drygt två timmar på sjukhuset var allt det äckliga ute, jag trodde allvarligt att jag skulle spy när jag såg vad som hade varit i mitt öra. Ni vill inte ens veta! USCHA mig!! Hon var i alla fall jättetrevlig och jag är glad att jag åkte dit och fick ut det, nu hör jag som man ska igen! :) Underbara Annika har hjälpt mig en massa, dels vilket sjukhus jag skulle till och sedan vilket apotek jag skulle till för att få mina droppar som jag ska använda nu..

Det är alltså dagens största händelse, efteråt tyckte jag att jag hade varit duktig och att jag förtjänade något fint. Med andra ord åkte jag till Auchan och köpte ett par skor, tredje paret denna veckan. Inte bra Stina! Ska skärpa mig nu och hålla i mina pengar, i alla fall försöka.

Ikväll  väntar barnvakt här hemma och Elin o Tova kommer för att hålla mig sällskap. Imorgon åker vi tidigt som fan till Tyskland och en av Europas största nöjesfält, Europapark! Jag längtar!! Vi ska åka ALLA läskiga saker.

Vill passa på att Gratta Jessica 20 år men framför allt bror min, Tobias som fyllde 30 igår. Grattis! :)

Ha det bra tills vi hörs igen, bjussar på gårdagens outfit..

  

Sista besöket

Ännu en händelserik helg och ännu en helg med besök från Sverige.. Min absolut favoritsyster (den enda jag har) har varit och besökt mig i Luxemburg och nu har alltså alla i familjen Gustafsson fått se mitt liv här nere.

Vi gjorde en massa men känner inte för att återberätta allt. Vi hann i alla fall med stan och en del shopping. Passade in en helg då det var marknad och det är ju alltid skoj! :) Annika blev en tröja rikare och jag ett par skor, samt smink till oss båda. Under helgen hann vi också med en kvälls festande, dock var det dåligt drag i stan så Annika fick verkligen inte rätt bild av utelivet i Luxemburg. Sedan blev väl kvällen värre med en del skamliga förslag som man fick, någon som råkade vara lite het? Haha.. Hann också med en del turistande innan helgen var över, casamaterna (en riktig besvikelse!!) och en mycket vackert slott i Vianden, norra Luxemburg. Där spenderade vi större delen av söndagen och det måste jag säga var en av de bättre söndagarna jag spenderat i Lux. Jag älskar slott och Annika älskar gamla byggnader så det kunde inte bli bättre. Turistade där ett par timmar innan i for tillbaka till Lux Stad och gick på bio på kvällen med de andra tjejerna, Änglar och Demoner. Helt okej film , jag var i alla fall fundersam efter den.. Lördagskvällen startade med en god bit mat, tack mamma och pappa! :) Sedan gick vi till den svenska baren och försökte heja fram Sverige till seger mot Danmark tillsammans med de andra au-pairtjejerna och en hel drös svenska människor. Dock gick det ju inte så bra som vi hade hoppats tyvärr. Men så kan det gå. Annika fick också gå med mig på kursen i måndags och se hur otroligt tröga alla i min klass är. Hon briljerade med sina franskkunskaper men vi var båda lite irriterade när vi gick därifrån och dels hört att vi var lika (det är vi INTE!!) och dels fått frågan vem som är lillasyster. Jag tyckte den frågan var kul när jag var typ 16, men nu? Fast Annika, du ska veta att när jag berättade detta för Annika o Mathias här hemma så sa dom att det inte alls var konstigt.. Att dom inte tyckt att du skulle vara så många år äldre än mig, dom sa helt enkelt att jag inte ska ta illa upp, jag ser inte ut som (snart) 27 utan du ser ut som 20, Grattis! Och mamma o pappa, ni kan vara lugna för jag hann visa Annika grund innan hon åkte hem i måndagseftermiddag..

Tackar min underbara syster som kom ner och hälsade på mig! Skönt att jag har fått bjuda igen för både Örebro, Stockholm och Lund. Och tack för att du skämde bort mig så.. Vi ses snart igen Syster-Yster..

  

Annars har det inte hänt så mycket.. Tränade igår och idag har jag haft barnen.. Hade Amélie på eftermiddagen och hon ville vara ensam på sitt rum och pussla så jag har typ haft världens slappaste eftermiddag ever, Lyxaupair eller hur var det? Imorgon ska mina barn och jag gå på bio tillsammans med Elin och hennes barn. Ska se Natt på Museet 2 och jag ska nu därför kolla ettan. Ha en bra kväll allihopa! :)

Besök

Idag får jag besök, Världens Bästa Syster Kommer! :)

Ska hämta barnen snart och sedan blir det badande i poolen hemma hos Elin med hennes barn innan beger oss till flygplatsen för att hämta Annika. Så skoj! :) Hunnit bädda rent och plocka undan lite och dessutom hunnit en löptur i skogen, jag är impad av mig själv..

I måndags, efter att jag skrev hade vi födelsedagsmiddag för mig här hemma med famlijen. Vi drack vin och skålade och självklart sjöng dom för mig, gullfamilj! :) Dessutom fick jag en parfym av dom, luktar hur gott som helst,jag dör!! Kommer knappt våga använda den för att den är så fin, haha..

I tisdags var jag ute en sväng i skogen på morgonen innan jag åkte på jakt efter sådana där fula vandrarsandaler ni vet, som man hade när man var liten. Och sådana man Absolut Inte får ha sockar i. Jag och Elin planerar att ha sådana när vi går omkring i Paris om mindre än en månad för att skona våra fötter. Elin har redan hittat ett par i Sverige som hon köpt och nu måste jag också alltså få tag i några.. Vill ha helsvarta och är superpetig på hur dom ska se ut. Hann med två sportbutiker på morgonen men hittade inte vad jag ville ha. Nu är den en affär kvar i Frankrike som jag ska kolla,annars blir det ett par beige som ändå skulle kunna funka.. På eftermiddagen var jag med Max på piano och sedan spelade han, Amélie och jag kort i timmar.. A & M åkte på crossen som var flyttad så jag lagade mat och barnen kollade TV. Efter maten blev det Bompa, bortsning och sedan kortspelande såklart. Stannade bara hemma på kvälllen..

Igår trodde jag att det var kurs men det var ju fel så jag åkte dit i onödan. Passade på att åka till IKEA i Belgien och handla lite svensk mat. Max ska ha barnkalas på söndag så det behövdes en Massa godis. Fyllde en röd korg som man har på Ica, som man drar efter sig med bara godis. Sedan skulle det köpas köttbullar, bröd, ostar och falukorv och en massa mer också. Slutnotan blev 195 Euro, det ni! :) Haha.. Passade på att köpa lite svenskt till mig också, skönt att ha. Har ju kvar av det mamma och kompisarna hade med ner så nu har jag ett litet lager. Hann hem med varorna innan jag hämtade Amélie. Vi käkade lunch och sedan åkte vi till en park en timma. Blev kortspelande när vi kom hem. Sedan kom Max och Annika och jag försökte hjälpa Max med läxan men det gick sådär.. Käkade kvällsmat innan jag hämtade Tova och mötte upp Elin för en promenad i skogen innan det blev Donken och glass. Precis så ska en kväll spenderas, munnarna gick i 110 på oss alla tre,så mycket att prata om!!

Här är jag idag, duger för att hämta Syrran va?



Ha en bra dag allihopa!

Vilken Helg, Pensionären som skriver nu



Här ser ni några av världens mest underbara vänner.
Dom har spenderat helgen i Lux för att fira min födelsedag och gjort den till en av de bästa i mitt (så långa) liv!

Hela fredagen var en lång väntan för att få hoppa på bussen ner till stan för att möta tjejerna.
Tidigt på fredagmorgon kom det två killar till oss som skulle leka med Amélie, Max skulle nämligen till en kompis. Efter frukost knödde vi alla in oss i bilen och lämnade av Max innan vi andra åkte till en park för att leka. Lunch hemma, lite badande i poolen och sen hämta Max och leka lite mer i en park. När killarna sedan åkte hem roade jag och mina barn oss med diverse saker, dusch, städande och säkert lite kortspelande. Sedan kom Annika hem och gjorde kvällsmat. (Mathias var på MCresa med sina vänner precis som min egna pappa hemma i SWE var på MCresa, häftigt va?) Jag duschade och började förbereda mig för kvällen. Vi kollade på Talang tillsammans och åt min och Amélies fruktsallad. Sminkade mig i pauserna och när det var slut hann jag fixa mig klart innan det var dags att ta bussen ner till Gare.

Lycka när jag var på bussen och LYCKA när tjejerna kom av bussen. Massa kramar och tjut, dom är så härliga. Efter det flöt helgen bara på.. Kan inte berätta allt men efter att vi kommit till tjejernas vandrarhem, dom fixat sig och vi supit något otroligt på en timma (stress) begav vi oss ut för att dansa. När vi kom upp var det typ stängt var vi brukar hålla till. Tjatade till oss lite shots innan det blev toabesök och till slut dansande på ett ställe. Jag åkte hem tidigare och lämnade tjejerna (therese hade också tagit sig hem) som säkert hade skoj utan oss två.. På något sätt tog jag mig i alla fall hem och somnade i min säng, vaknade med sminket kvar, Högst Olikt mig. Upptäckte också en vattenflaska utanför min dörr som inte går att förklara, hmm..

Lördagen spenderades sedan med tjejerna, först handlades på Auchan (kvitto på typ 100 euro) och sen hann vi med en massa saker. Gjorde stan och käkade bakismat. Tjatade en massa skit och njöt av det fina vädret. Sedan for vi hem till huset och softade ett tag. Youtubande och ännu mer skitsnack innan det blev dags för duschande, sminkande, hårfixande och till slut även matlagning. På något sätt hanns allt detta med och maten blev god (jag gjorde typ INGET, haha). Innan maten öppnade jag champagneflaskan jag fått av Luxfamiljen och vi skålade för min kommande 20årsdag. Maten var delikat, sällskapet oslagbart och stämingen på topp. Snacks och sprit kom fram efter maten, jag tog det dock mer än lugnt med tanke på resultatet efter fredagskvällen, se ni vad vuxet jag uppträder mamma? Hann till och med sista bussen in till stan, mötte på härliga människor på vägen och hade en lyckad kväll ute. Dansade , vrålade med i musiktexterna och fick Happy Birthdaylåten spelad för mig men var till slut för trötta för att orka fortsätta.. Tog nattbussen hem till mig, tvättade bort allt smink, hoppade i myskläder, satte oss i soffan och käkade choklad samtidigt som vi tittade på en skräckfilm. Vid femtiden tyckte vi att det var dags för att hoppa i säng.

Vaknade på söndagen och jag fixade frukost med hjälp av dom andra. Pannkakor med nutella och födelsedagssången. Öppnade mina kuvert och fann lite gåvor, tack för dom! :) Sedan kollade vi Mamma Mia, städade upp i huset, åkte och checkade in på tjejernas hotell. Sedan blev det stan, fika på ett café och hann säga hejdå till Sofie som åkte hem för gott idag. Kram på dig! Sedan till hotellet igen för att hämta mer kläder, skitsnack i sängarna och sedan in till stan igen för Pizza. Satt till stängning och sedan tog vi bussen hem, tjejerna var på äventyr i horkvarteren och jag åkte hem för att sova.
Idag åkte jag in vid tiotiden och vi tog glass på Donken innan det var dags att säga Hej-Då och tjejerna skulle med bussen till flygplasten. Usch för att säga hejdå säger jag bara, men som vi sa. Om 40 dagar är jag hemma igen, det är galet att det är så snart, det går fort tjejer. Vi kommer ha en underbar sommar.
Och tack kära ni för att ni kom ner och gjorde mig så glad som jag är nu!!

Jag har fått massa SMS med gratulationer, lite kort och en del samtal. Mina gulliga syskon ringde båda två, härligt att prata med er båda, speciellt dig Tobben. Annika du och jag syns på torsdag och då kan vi prata en massa. Sjukt att du kommer så snart! Mamma, tack för att du ringde och hoppas att din mors dag var bra utan något av oss barn hemma!

Bjuder på lite härliga bilder från helgen

     

Folk frågar hur det känns att vara 20 nu. Jo, jag har ju haft lite åldersångest men vet ni vad? Det känns bara väldigt skönt nu och inte alls så jobbigt som jag trodde. Stolt 20åring med andra ord. Ikväll blir det födelsedagsmiddag för mig med familjen här nere, dom är underbara!

RSS 2.0